- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
"nem arra gondoltam ellopják a fűtőanyagot és bombát gyártanak, hanem magát az erőművet használják fel rá, ha jól sejtem egy egyszerű túlmelegedés is pukkanhat"
Nagyon rosszul sejted.
"alternatív megoldásokkal el lehetne felejteni az egészet, persze ha akarnánk"
Persze, beüzemelhetnénk egy csomó szénerőművet, az tök jó ötlet lenne.
"nyilván nem szénerőművekre gondoltam atom helyett
"
Ja, nem? Akkor mire?
Bocs, de nagyon szépen hozod a tipikus sötétzöldet: jaj, csak atomot ne, mert mindmeghalunk, legyen helyette valami más, arról fogalmad nincs, hogy mi, de valami biztosan. Csak atomot ne!
Aztán ennek a gyakorlati végeredménye a szénerőmű. -
laceszgamer
addikt
Szerintem még így is előnyben van az atom. Mármint itt főként a két nagyobb baleset következményeit könnyű volt mérni, de ha összehasonlítanánk például azzal, hogy a hőerőművekből származó káros anyagok mennyi mindenért felelnek akkor lehet máris más színben tűnnének fel a dolgok.
Csak kicsit erről a közismert békás kísérlet ugrik be, mikor forróvízbe dobjuk kiugrik, ha alatta forraljuk benn marad. Valahogy így van itt is, ha baj van és vannak áldozatok, az hamar kipattan, de ha lassan fejti ki a hatásait valami akkor jobban elnézzük.
-
quailstorm
félisten
Nem lehet minden erőművel atombomba gyártásához szükséges hasadóanyagot gyártani, a csernobili típusúval még lehetett, a most üzemben lévőkkel nem lehet.
Erőműben nem következhet be atomrobbanás, nincs meg a kritikus tömeg, a csernobili is gőzrobbanás volt.Mondjuk van még üzemben RBMK. Még a hidegháborúban valós elképzelés volt a reaktorok gyors átalakítása hasadóanyag-gyártásra, de ennek rég vége, csak most nem tudom hogy kéne erre rákeresni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- BestBuy topik
- Le Mans Ultimate
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged