Hirdetés

Aktív témák

• Mr. Y

őstag

Végig olvastam az elejéről és rájöttem, hol a hiba. Egyrészt nem voltam elég világos, másfelől nem írtam oda a feltételeket, amelyekben igaz az állításom.

Hogy ne kelljen az előző üzenetekre alapoznom, megpróbálom előről kezdeni, világosan megfogalmazva. Úgy, hogy belekötni se lehessen. Csak arra kérlek benneteket, kedves fórumtársak, hogy figyelmesen olvassátok ezt, ne felületesen és kötekedésre készen, mint az eddigieket.

Működési idő, befolyásoló tényezők;

Vegyünk alapul két számítógépet, melyeknek előre meghatározott működési élettartama azonos, minden apró alkatrészét beleszámítva. Hogy egységesek legyünk, vegyünk mindennek 20%-os processzorhasználatot és 50%-os RAM használatot, a háttértár felesleges jelen esetben. A 20%-os processzorhasználat azért kell, mert így munkában van, de nincs túlterhelve, az 50%-os RAM használat szintén, mert folyamatos 90% fölötti használatnál (ahogy a processzornál is) az élettartam csökken, de most az egységre törekszünk.
    A két számítógép közötti különbség csak annyi, hogy az egyik élete végéig megy, megállás nélkül, a másiknak pihenőket adunk, használjuk normál számítógépként, éjszakákra kikapcsolva.
    Hogy melyik megy el tovább? Ez pusztán attól függ, milyen időszámításban mérjük.

Élettartam;

Az a számítógép, amely nap-mint nap újra van indítva, megszegi a kikötéseket. Bekapcsolásnál ugyanis egyfelől többet tölt be RAM-ba, mint amennyi lesz benne a rendszer felállása után, másfelől a processzor túllépi a 20%-ot. Ebben az esetben annak a számítógépnek nagyobb az élettartama, amelyik állandóan megy.

Emberi időszámítás;

Azon számítógép, mely állandóan megy, habár élettartamra hosszabb, viszont külső szemlélőként kevesebbet bír. A különbség lehet hetek, vagy hónapok, a két elhalálozás között, de így nézve a pihenő-idővel-ellátott gép bírja tovább.

Táblagépek esete;

Egy táblagépben vagy mobiltelefonban a rendszer fogja feladni előbb. Előbb vagy utóbb lesz olyan program, amely beragad, így többmagos processzorok esetén lehetséges, hogy a magok működése pár pillanatra megborul, de ez az energiahasználaton mindenféleképpen meglátszik.
    Ha olyan esetet nézünk, ahol a System-en kívül minden időnként manuálisan újra van indítva, akkor lehetséges, hogy a rendszer kibírja a végtelenségig. De ez csak akkor!, ha a mellékes programok időnként ki vannak lőve.
    Egyébként nem találkoztam még olyan eszközzel, amelyen a Wi-Fi ne szórakozott volna 2-3 hónap után maximum!

Remélem, hogy most érthetően és világosan fogalmaztam!

Eddigi téves hozzászólásaimért elnézést kérek, de még csak cáfolatok sem érkeztek tőletek, melyek miatt visszaolvastam volna és átgondoltam volna az egészet.
    Ha úy vesszük, ez olyan mint az Amerikai egyetemeken a vita óra. Az osztály együttes tudásával és véleményével óra végére az adott témát teljesen helyrerakják és kiszűrik a felesleges információkat!
    Úgyhogy gratulálok! Összeraktuk!

Aktív témák