Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Syl: Just Works! …. Vagy mégsem?
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- koxx: SCYROX V6 gamer egér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lipton
őstag
válasz
üzenetére
Azt nem értem, hogy ha nem vagy biztos benne, akkor miért írsz róla?
Azt állította, hogy 2db 21dB-es venti összesen is 21dB lesz, ez pedig nem igaz.
Egy szóval se írtam, hogy össze kell adni őket. Mivel nem ezen a területen mozgok, ezért nem tudom pontosan, hogy hogy kell kiszámolni (utána lehet keresni), de nagyjából olyasmi van, hogy ha két azonos hangerejű valami szól, akkor az +2-3dB egyhez képest.
Hogy csak egy gyszerű példát írjak. A Ti elméletetek szerint, egy hangfal ugyanolyan hangosan szól ezek szerint mint 2, 10, 20. Ugye, hogy ez nem igaz? -
Niquis
aktív tag
válasz
üzenetére
Valahogy úgy, de ragaszkodjunk a pontossághoz.
Másrészt, elvileg ez a skála az emberi fül tartományához alkalmazkodik, de nem vagyok biztos benne, hogy lineáris is abban. Például , fura nekem elképzelni, hogy a 20 és az 50 dB (karóra-tikktakk vs halk beszéd) és a 90 vs 120 db (légkalapács vs sugárhajtómű, vagy Manowar koncert
) között ugyanakkora a különbség.
Másik, hogy két venti esetén akár összejöhet lebegés is, ami (szerintem) qrva idegesítő!!!, sokkal vacakabb mint egy hangos, de állandó zajszintű ventillátor, vagy egyéb, nehezen mérhető és így dB-ben ki sem mutatható zajok, mint csapágyzaj stb. -
Niquis
aktív tag
válasz
üzenetére
Ebben a formájában nem igaz. Ez logaritmikus skála, úgy adódik össze, hogy 10 log (2A/A0) = 10 (log2 + log(A/A0) = 10log2 + 10log(A/A0), ahol a második tag az eredeti zajszint. Ebből az következik, hogy két ventillátor együttes zajszintje 3dB-el magasabb a szingli ventinél.

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" i5-1035G7 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Másrészt, elvileg ez a skála az emberi fül tartományához alkalmazkodik, de nem vagyok biztos benne, hogy lineáris is abban. Például , fura nekem elképzelni, hogy a 20 és az 50 dB (karóra-tikktakk vs halk beszéd) és a 90 vs 120 db (légkalapács vs sugárhajtómű, vagy Manowar koncert
) között ugyanakkora a különbség.