Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Niquis
aktív tag
válasz
üzenetére
Valahogy úgy, de ragaszkodjunk a pontossághoz.
Másrészt, elvileg ez a skála az emberi fül tartományához alkalmazkodik, de nem vagyok biztos benne, hogy lineáris is abban. Például , fura nekem elképzelni, hogy a 20 és az 50 dB (karóra-tikktakk vs halk beszéd) és a 90 vs 120 db (légkalapács vs sugárhajtómű, vagy Manowar koncert
) között ugyanakkora a különbség.
Másik, hogy két venti esetén akár összejöhet lebegés is, ami (szerintem) qrva idegesítő!!!, sokkal vacakabb mint egy hangos, de állandó zajszintű ventillátor, vagy egyéb, nehezen mérhető és így dB-ben ki sem mutatható zajok, mint csapágyzaj stb. -
Niquis
aktív tag
válasz
üzenetére
Ebben a formájában nem igaz. Ez logaritmikus skála, úgy adódik össze, hogy 10 log (2A/A0) = 10 (log2 + log(A/A0) = 10log2 + 10log(A/A0), ahol a második tag az eredeti zajszint. Ebből az következik, hogy két ventillátor együttes zajszintje 3dB-el magasabb a szingli ventinél.

-
Niquis
aktív tag
TT esetén ezeket a dB-értékeket minimum 2-vel kell szorozni. Anno a "26,4dB"-re minden szobatársam felébredt.

mod: utánanéztem, még csak nem is 33 van a speckóban...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Formula-1
- Milyen monitort vegyek?
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS RTX 5080 ROG ASTRAL OC 16GB GDDR7 eladó garanciával! BeszámítOK!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Másrészt, elvileg ez a skála az emberi fül tartományához alkalmazkodik, de nem vagyok biztos benne, hogy lineáris is abban. Például , fura nekem elképzelni, hogy a 20 és az 50 dB (karóra-tikktakk vs halk beszéd) és a 90 vs 120 db (légkalapács vs sugárhajtómű, vagy Manowar koncert
) között ugyanakkora a különbség.