- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Niquis
aktív tag
válasz
#96302336 #37 üzenetére
Valahogy úgy, de ragaszkodjunk a pontossághoz.
Másrészt, elvileg ez a skála az emberi fül tartományához alkalmazkodik, de nem vagyok biztos benne, hogy lineáris is abban. Például , fura nekem elképzelni, hogy a 20 és az 50 dB (karóra-tikktakk vs halk beszéd) és a 90 vs 120 db (légkalapács vs sugárhajtómű, vagy Manowar koncert
) között ugyanakkora a különbség.
Másik, hogy két venti esetén akár összejöhet lebegés is, ami (szerintem) qrva idegesítő!!!, sokkal vacakabb mint egy hangos, de állandó zajszintű ventillátor, vagy egyéb, nehezen mérhető és így dB-ben ki sem mutatható zajok, mint csapágyzaj stb. -
Niquis
aktív tag
válasz
#96302336 #33 üzenetére
Ebben a formájában nem igaz. Ez logaritmikus skála, úgy adódik össze, hogy 10 log (2A/A0) = 10 (log2 + log(A/A0) = 10log2 + 10log(A/A0), ahol a második tag az eredeti zajszint. Ebből az következik, hogy két ventillátor együttes zajszintje 3dB-el magasabb a szingli ventinél.
-
Niquis
aktív tag
TT esetén ezeket a dB-értékeket minimum 2-vel kell szorozni. Anno a "26,4dB"-re minden szobatársam felébredt.
mod: utánanéztem, még csak nem is 33 van a speckóban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ASUS routerek
- iOS alkalmazások
- Óvodások homokozója
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Eladó RM750x tápegység !
- Thermaltake Commander MS-1 Snow Edition
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest