Hirdetés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 9 – Az impulzusvásárlás is lehet tudatos
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lipton
őstag
válasz
üzenetére
Azt nem értem, hogy ha nem vagy biztos benne, akkor miért írsz róla?
Azt állította, hogy 2db 21dB-es venti összesen is 21dB lesz, ez pedig nem igaz.
Egy szóval se írtam, hogy össze kell adni őket. Mivel nem ezen a területen mozgok, ezért nem tudom pontosan, hogy hogy kell kiszámolni (utána lehet keresni), de nagyjából olyasmi van, hogy ha két azonos hangerejű valami szól, akkor az +2-3dB egyhez képest.
Hogy csak egy gyszerű példát írjak. A Ti elméletetek szerint, egy hangfal ugyanolyan hangosan szól ezek szerint mint 2, 10, 20. Ugye, hogy ez nem igaz? -
Niquis
aktív tag
válasz
üzenetére
Ebben a formájában nem igaz. Ez logaritmikus skála, úgy adódik össze, hogy 10 log (2A/A0) = 10 (log2 + log(A/A0) = 10log2 + 10log(A/A0), ahol a második tag az eredeti zajszint. Ebből az következik, hogy két ventillátor együttes zajszintje 3dB-el magasabb a szingli ventinél.

Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" i5-1035G7 8GB 256GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő