Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1959) *Ropi* válasza general (#1958) üzenetére


*Ropi*
félisten

"az a színhelyes kép, ahogy más is látja a képeidet - ez így nem igaz, vagy nálam van gond."

Pedig az igaz, tehát nálad van a gond. ;)

"egyszerűen bekapcsolom a párom laptopját, és annak a saját képernyőjén megnézem ugyanazt a fotót, köze nincs a két kijelzőn a színeknek egymáshoz, és nem, nem a kijelző miatt. a proofolt kép a saját monitoromon egyszerűen ronda, totál más karakterű. ahhoz képest egy átlag notebook köztudottan fos képernyőjén gyönyörűen néz ki :-)"

Kalibráld be párod notiját, és nézd meg egy színkezelést tudok programmal rajta: (majdnem) ugyanúgy (a laptop kijelzőjének a hardveres korlátai miatt) kell kinéznie, mint PS-ben sRGB-re softproof-olva.

"váltsak át sRGB módra a monitoromon? az eleve egy használhatatlan..., ha az egy standard, akkor eleve halott az ügy. :-) fakó, sötét... tudom, mik az értékei, de szerintem az egy használhatatlan valami (80 cd/m???) kezdek becsavarodni ezzel a színtér dologgal. :)"

Nem kell a hardvert sRGB-re váltani, a programok szoftverből szebben megoldják maguknak (legalábbis a PS) a színtér átalakítást.

"...és azért van 110 cd/m-re állítva a monitorom, mert egyrészt ez kellemes a szememnek, másrészt a monitor ezen a fényerőn sokkal jobb értékeket ad kalibráláskor, mint 120-on. de ezt le is írtam, nem is értettem. miért kérdezed. tudom, a 120 a standard, és a monitoromnak is röhögve tudnia kéne, de sajnos úgy néz ki, nem valami tökéletes példányt fogtam ki (nnnnagyon olcsón vettem, így nem sírok, de gyűjtök egy korrekt monitorra)"

Nem lehet, hogy más kehe is van annak a monitornak? Pl. öreg világítás, ami miatt csúszik a spektruma?

Konkrétan milyen monitor, VGA és oprendszer? Milyen programmal kalibrálva? Milyen profilt készítettél (screenshotok a program beállításairól és a profil validálásáról)?

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.