Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6801) ElektrikusDE válasza Csorbi (#6798) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

1.
A Fontos dolgaim több helyen vannak tárolva! (van ami nem is elektronikusan) :)

2.
Ha a látszat ugyanúgy elvégzi a munkáját mint a valóság, akkor a látszat nekem megfelel.

A HDS nekem már többszörösen behozta az árát! (Nagyon Köszönöm Máthé Jánosnak) :)

Minden (mostani) HDD-met használtan több mint 5 évesen vettem, tehát megbízhatóságról ne is beszéljünk... :)

Természetesen folyamatosan monitorozom az állapotukat, és van a polcomon még pár HDD amit már én sem használok. (de ez változhat)

Régebben volt sok új HDD-m is azokkal sokkal több volt a baj, pl. elég sokszor "RAW"-ba kerültek, lelassultak volt amit garanciálisan cseréltem a vásárlás helyén, van olyan amit meg a gyártónál.

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#6802) Dzsekó válasza Poplacsek (#6797) üzenetére


Dzsekó
addikt

Szerintem parkolgatnak a HDD-k.

(#6803) 69Raizen69


69Raizen69
tag

Sziasztok Hard Disk Sentinel 4.71 Pro-t használok minden remek,csak az ssd-re 93% (több mint 5éves) kondíciót ír ezért új ssd-t akarok venni és azt olvastam hogy egyes újabb ssd-kre hibákat ír (hol ott nincs is) az 5.30-nál régebbi HDS ezért frissíteni próbáltam és leállt a frissítés internet elérési hiba véget.

Van net kábelen és wifin is,de mégsem tudom frissíteni a HDS-t, tudna valaki segíteni?
mi lehet a gond?

Termel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért

(#6804) norba69 válasza 69Raizen69 (#6803) üzenetére


norba69
senior tag

Olvasd ezt el, mielőtt egy alig használt ssd-t lecserélsz.

(#6805) Csorbi válasza 69Raizen69 (#6803) üzenetére


Csorbi
addikt

www.hdsentinel.hu, innen tudod letölteni a legfrissebb verziót. Ha legális a Pro-d, akkor az is marad. A 4.71 annyira régi, hogy semmit ne higgy el neki ma már.
A 93%-os kondíció egy SDD-nél az kb. hibátlan állapot. A 93%-os töltöttségű telefont se dugod rá tölteni, hogy jajjjjmingyá'lemerül....

[ Szerkesztve ]

(#6806) King Unique válasza 69Raizen69 (#6803) üzenetére


King Unique
titán

Az SSD kondíciója, tények és tévhitek

SSD-knél a HDD-kkel ellentétben a kondíció esése nem feltétlen jelent problémát, hanem csak az írásmennyiség növekedésével egyfajta elhasználódást, ami majd 0%-hoz közeledve, azt elérve lehet kritikusabb, nem 93%-nál.

A 4.71-es HDS jó 6 éve lett kiadva, amit már rég frissíteni kellett volna újabbra és nyilván vicc a köbön, ha a kedves user 2022-ben az aktuális 5.70-es helyett a 6 éves, muzeális programverziót használja... Ahol az utóbbinál még az ingyenes promó sem ok erre, mivel abból is volt 5.61-es verzióhoz tartozó.
A HDS-ben alapértelmezetten be van állítva hetenként új programverzió keresése, ahol ha talál újabb verziót, akkor felajánlja arra a frissítést. Ha a programon belül nem sikerült megoldani az upgrade-et, akkor másik lehetőség manuálisan letölteni az aktuális verzió (5.70) telepítőjét és azt futtatni, rátelepíteni a régi (4.71) verzióra, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#6807) Poplacsek válasza Dzsekó (#6802) üzenetére


Poplacsek
senior tag

A többi hasonló korú (7-9 éves) WD Red-em Load/Unload Cycle Count értéke is hasonló (30.000-60.000 közötti), ugyanúgy mint ennek a kettőnek, azok mégis "elmennek aludni". Szerintem ez kizárható, hogy emiatt.. :F :( :(((
Amúgy Windows alól kiolvasható valahogy a HDD-k aktuális Idle time-ja, vagy csak a WDIdle3 progival DOS alól?

[ Szerkesztve ]

(#6808) Poplacsek válasza Poplacsek (#6807) üzenetére


Poplacsek
senior tag

Na nyomoztam egy nagyot a bizonyos HDD-k miért nem mennek el idlébe témában. ;] Leírom ide hátha másoknak is hasznos lehet.
Azt vettem észre, hogy amikor a C meghajtón (M.2 NVME SSD) valós írás/olvasás művelet van, pontosan akkor jelenik meg a két sosem alvó SATA3-as meghajtónál is írás/olvasás a HDS-ben a HDD teljesítmény lapján. Ezért nem tudnak elmenni ezek aludni, mivel a rendszer meghajtón állandó az adatmozgás.

Elkezdtem tesztelni és az alaplapi SATA portokban lévő HDD-ken indítottam másolást önmagukra. Kipróbálva az összes portot. Ez esetben egyik variációban sem volt hasonló "áthatás" a többi SATA portban ülő HDD írás/olvasás műveleteire.

Viszont van egy M.2-es SATA3 bővítő kártyám (IOCrest SI-ADA40141), na ha abban ülő HDD-kről másolok önmagukra, akkor ugyanaz a jelenség van, mint a másik M.2 slotban ülő NVME SSD esetében, vagyis áthatása van bizonyos alaplapi SATA portokra és azokon írás/olvasás műveleteket generál.

Tehát összefoglalóul a helyzet az, hogy semmiféle 3rd party app-, meg rendszer-, meg HDD firmware alapú olvasás/írásról nincs szó, hanem az M.2 portokon keresztül történő adatforgalom generál írás/olvasás műveletet az ASUS CH8 Formula (AMD X570 chipset, 5950X Ryzen) lapom összesen maximum 4 db SATA3-as portján. Az alaplapi leírás szerint az érintett SATA portok a "B" csoport: SATA6G_5-6-7-8 foglalatok. Az "A" csoport: SATA6G_1-2-3-4 foglalatok érzéketlenek erre, nem zavarja őket az M.2.

Na gondolom erre nem lesz megoldásom, valami hardver alapú kötöttséget sejtek a háttérben. Illetve egy részleges megoldás az lesz, hogy 2 db SATA SSD-t átteszek az M.2 SSD által zavart összesen 2 db SATA portba, ahol idáig HDD-k voltak, az SSD-ket aztán zavarhatja :)

[ Szerkesztve ]

(#6809) Oldman2


Oldman2
veterán

Van egy Gigabyte GA-P55-USB3 (rev. 1.0) alaplapom, plusz egy ADATA SU650 512GB-os SSD. Win 10 Pro, TRIM bekapcsolva, a HDS szerint az SSD "rendben van".

"A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 4334 alkalommal.

Hirtelen rendszerleállás, összeomlás, újraindulás, "kékhalál" esetén vagy ha fájlok/mappák nem érhetőek el, érdemes ellenőrizni a csatlakozásokat, adat- és tápkábeleket. Ha megoldható, érdemes kábeleket cserélni az újabb problémák elkerülése végett.

További információk: https://www.hdsentinel.com/hard_disk_case_communication_error.php
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #169 Remain Life Percentage"

A fenti üzenet megjelenése után volt kábelcsere, a 4334 érték azóta nem nőtt.

Rettentően lassan indul a rendszer, "mintha még mindig HDD"-n lenne.

Nem tudom az SSD-e az oka, mit tudok megnézni a rendszeren, hogy változzon valami?

(#6810) Csorbi válasza Oldman2 (#6809) üzenetére


Csorbi
addikt

(#6811) Poplacsek


Poplacsek
senior tag

Kívánságok a fejlesztőhöz! ;]
Egy kép a jelenlegi tálcámról:

1. Nagyon szeretném a két ikont egybegyúrni... Az aktivitást (írás-olvasás) elég lenne a hőmérséklet ikon sarkaiban jelölni, vagy alul-felül egy-egy eltérő színű pixelsorban..
2. A win11 ahci driverével nem működik a "ZZZ" idle állapot jelzés... Utoljára azt kb. 5 éve tudtam működésre bírni egy spéci driverrel... Viszont elég jó a státusz ablak "Inaktív" jelzés algoritmusa is. Ezt is belegyúrnám ugyanebbe az egy ikonba, választhatóan, például úgy, hogy az inaktív HDD-k hőmérsékletét jelző számok kiszürkülnének, vagy a háttérszín pl. kékre váltana, mert egy inaktív drive-nál amúgy sem érdekes a hőmérséklet színezés, az nem lehet meleg.
3. Ha rámegyek az ikonokra az egérrel, akkor az előugró ablakban látható a HDD-k sorszáma, típusa stb-stb. Ha ehhez egyedi azonosító szöveget is lehetne adni, akkor azonnal tudnám, hogy az melyik a sokból. Nagyon király lenne ez is.

(- Azt még nem tudom, hogy a HDS csinálja-e hogy pl. éjfélkor felpörget minden alvó HDD-met, de ha igen, akkor ezt is ki kellene írtani, ha be van pipálva az "Automatikus felismerés lemezaktivitás alapján" akkor automatikusan semmit nem kezdeményezzen inaktív driveon.)

Hát nekem ezek hiányoznak sok-sok éve és egyetlen progi nincs a "piacon" amikkel ezt meg tudnám oldani, csak várok-várok.. :(((

Ja és természetesen regisztrált Pro verzió user vagyok, nem tudnám elképzelni enélkül a rendszerem. :R ;)

[ Szerkesztve ]

(#6812) Csorbi válasza Poplacsek (#6811) üzenetére


Csorbi
addikt

Ha azt szeretnéd, hogy ez el is jusson hozzá, akkor:
A posztod kijelöl: Ctrl+C
HDSentinel: Riport->Teszt riport küldés a fejlesztőnek->Megjegyzés rovatban: Ctrl+V
:DD

(#6813) Poplacsek válasza Csorbi (#6812) üzenetére


Poplacsek
senior tag

Köszi a tippet, el is küldtem! :K

[ Szerkesztve ]

(#6814) liksoft válasza Poplacsek (#6811) üzenetére


liksoft
nagyúr

Beállítások/Merevlemezek "Csak a legmagasabb hőmérséklet kijelzése a tálcán"

Egy ikon lesz, és a legmagasabb hőmérsékletet mutatja, valamint a legrosszabb kondíciót. Ez egy "összefésült" állapot lesz az összes figyelt drive-ból.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6815) ElektrikusDE válasza liksoft (#6814) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

Nálam nem így működik!

A legmagasabb hőmérsékletet jól mutatja, de a legrosszabb kondíció helyett (ami 36% lenne) nálam 100%-ot mutat! (vagyis nagy valószínűséggel a legnagyobb hőmérsékletű meghajtó kondícióját)

V5.70.10 (12540)

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#6816) Poplacsek válasza liksoft (#6814) üzenetére


Poplacsek
senior tag

Az úgy nekem nem jó :N , drive-onként egy ikon kellene, az viszont hőmérséklet, írás/olvasás, és aktív/inaktív állapot jelzéssel. Ez a három infó most két tálca ikon + a státusz ablakból jön össze.

(#6817) Poplacsek


Poplacsek
senior tag

Azt lehet tudni, hogy ha a merevlemezhez tartozó napló bejegyzéseket kiürítjük ("Napló Kiürítése" nyomógombbal), akkor az visszaállítható-e utólag? Arra gondolok, hogy ha a napló adatok fájlban tárolódnak és volt előtte mentésem akkor abból vissza lehet-e állítani?
Nem olyan lényeges, csak a kíváncsiság hajt. :B :K :U

Ja és mégegy: tudja valaki, hogy a winsched.txt fájlban mi a fene ez a rendszeres: "REMOVED", majd következő sorban "Already installed" bejegyzés, naponta többször?

[ Szerkesztve ]

(#6818) KBalázs34


KBalázs34
csendes tag

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne hogy van pár darab hdd m aminek a kondiciója 100/97, 100/92, 100/88, 100/99 és ezekre mind lefutattam egy rövid ön tesztet amin nem talált hibát! De mindegyik re több mint 1000 napot ír!
És az a kérdésem hogy ezekre a hdd-k re lehet tárolni adatot? Illetve nekem csak arra kéne hogy rámásolom az adatokat illetve a filmeket és berakom a szekrénybe csak idönként veszem elő hogy rámásoljam nem lenne napi használatban csak mentés céljára kell! Egyiken sincs olyan nagyon fontos adat!
Esetleg csak akkor mentenék róla ha a kondiciója csökkent , mert van pár hibás szektor rajta!
Még annyi hogy ezeket a HDD-k et kaptam máshonnan leselejtezték és úgy kerültek hozzám, tehát nem nálam lettek hibásak!
Válaszokat előre is köszönöm!

(#6819) cigam válasza KBalázs34 (#6818) üzenetére


cigam
félisten

Szerintem a hibás szektorok számosságától függően mutat degradációt. Amíg nem "zuhan", vagy megy 50% alá, nyugodtan használd.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#6820) KBalázs34 válasza cigam (#6819) üzenetére


KBalázs34
csendes tag

Köszönöm szépen!

(#6821) bgombos79


bgombos79
csendes tag

Sziasztok,

Érdekesség képen töltöm fel. Láttatok már ilyet?

Egy ismerős laptopjában lévő HDD -ről készült a kép.
A laptop / HDD 2015 vagy 2016 -s

Üdv
B.

(#6822) King Unique válasza bgombos79 (#6821) üzenetére


King Unique
titán

Milyet, mi itt az érdekes? :F

(#6823) bgombos79 válasza King Unique (#6822) üzenetére


bgombos79
csendes tag

Mondjuk a 40.000 szer újraindulás / indulás.
Te minden nap látsz ilyet?

(#6824) King Unique válasza bgombos79 (#6823) üzenetére


King Unique
titán

Az annyira nem újdonság 2,5"-os laptop HDD-knél, amik amúgy is sokat kibírhatnak, másoknál is összejöhet X éves használat alatt simán hasonló érték ha nincsen tiltva a leállítás, lásd pl. 18 ezres de akár 62 ezres értékek is, aztán mégis 100/100-as a HDD állapota, ahogyan ennek a HGST-nek is.
Más érdekesség esetleg?

[ Szerkesztve ]

(#6825) bgombos79 válasza King Unique (#6824) üzenetére


bgombos79
csendes tag

Más nincs. Eddig nem láttam 7-8000 -nél többet és meglepett. :Y
Nem csak engem, még pár másik kollégát is. :)

(#6826) tjsz válasza King Unique (#6824) üzenetére


tjsz
senior tag

Vagyis itt a leállás - újraindulás nemcsak a gép indulásra vonatkozik? Hanem mondjuk a hdd parkolásra?

(#6827) Dzsekó válasza tjsz (#6826) üzenetére


Dzsekó
addikt

Az csak az indulás-leállás. Másszóval HDD áramtalanítás és újra áram alá helyezés (start-stop count). Viszont! Ha hulladék tápra van kötve egy HDD, akkor a HDD le-föl pörög az ingadozó tápellátás miatt, akkor azt is ideszámolja. Pillanatok alatt elkezd nőni a ki-be kapcsolások száma. Illetve ha Windowsban be van állítva, hogy 5 perc után állítsa le a HDD-t, akkor úgy tudom az is ide számolódik, mert ilyenkor a HDD motor leáll. De nem láttam még olyan embert, aki 5 percre állítaná be a Windowst. Nálam anno 1 órára volt állítva.

[ Szerkesztve ]

(#6828) tjsz válasza Dzsekó (#6827) üzenetére


tjsz
senior tag

Pont emiatt kérdeztem, hiszen 41.000 leállás 129 nap alatt, az azt jelentené, hogy 317-szer indult a Windows naponta. Ez óránként 13 indítás, ami eléggé abnormálisnak tűnik.

(#6829) Dzsekó válasza tjsz (#6828) üzenetére


Dzsekó
addikt

Mint írtam lehet tápgond is. Nekem volt egyetlen egyszer dolgom egy ilyen HDD-vel. Molex-sata toldóra volt kötve 2 évig, mire a felhasználó szólt nekem, hogy sokat "brummog" a HDD. Szerencsétlen HDD le- föl pörgött, mert a molex toldó 4 gyűrűje ki volt tágulva, és nem érintkezett rendesen. Az a csoda, hogy szegény HDD kibírta azt a sok tüskét. Annyit csináltam, hogy a molex gyűrűket összenyomogattam csipesszel, ezt megkapta a DVD író, és a natív sata-t, ami a DVD íron volt, azt megkapta a HDD. Na ennél a HDD-nél volt rengeteg a start-stop count.

[ Szerkesztve ]

(#6830) jolti05


jolti05
őstag

Sziasztok.

A HDS Pro licence esetében az "1 számítógépre" mit jelent pontosan?

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#6831) King Unique válasza jolti05 (#6830) üzenetére


King Unique
titán

Hard Disk Sentinel —► Vásárlás

"Minden számítógépre (asztali gép, szerver, laptop) külön licensz szükséges, kivéve a Hard Disk Sentinel Professional Családi licensz esetén, ami egy időben 5 számítógépen használható."

Vagyis az előbbi alapján is elég egyértelmű mit jelent az "1 számítógépre".

[ Szerkesztve ]

(#6832) jolti05 válasza King Unique (#6831) üzenetére


jolti05
őstag

Köszi.

Az nem (volt) tiszta, hogy "mihez kötődik a licence", de idő közben megérkezett a válasz hivatalos forrásból is, miszerint nem szól bele az oprendszer újratelepítés, vagy az alaplap csere.

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#6833) Csorbi válasza jolti05 (#6832) üzenetére


Csorbi
addikt

Ez nem OEM licenc...

(#6834) jolti05 válasza Csorbi (#6833) üzenetére


jolti05
őstag

Szuper, köszi...

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#6835) ariel96


ariel96
tag

Sziasztok!

1 TB-os WD My Passport külső merevlemezem töredékmentesítését végeztem, amikor a kondíciója leesett 23%-ra. Mi történhetett? :O

(#6836) Csorbi válasza ariel96 (#6835) üzenetére


Csorbi
addikt

Szerintem a HDSentinel ennél sokkal több magyarázatot ad, mintsem hogy mi itt ebből a "sok információból" kitaláljuk. :U

(#6837) cigam válasza ariel96 (#6835) üzenetére


cigam
félisten

Semmi sem tart örökké. Felesleges kapcsolatot keresni a defrag, meg a pusztulás között. A winyó egész életébe, szektorokat ír olvas, legyen az adat mentés, egy doksi beolvasása, vagy éppen defrag.
Eljött az ideje a gariztatásnak/cserének.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#6838) ariel96 válasza cigam (#6837) üzenetére


ariel96
tag

Sajnos már nincs rajta gari, de nem volt agyongyötörve. Előtte 100% volt a kondíció, és a várható élettartam sem csökkent. :O
Majd futtatok teszteket, és fölteszem. :W
Töredelmesen bevallom, hogy jégzselét tettem alá, hogy ne melegedjen. Ez okozhat gondot? :U

[ Szerkesztve ]

(#6839) cigam válasza ariel96 (#6838) üzenetére


cigam
félisten

Minek? Hány fokos volt?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#6840) ariel96 válasza cigam (#6839) üzenetére


ariel96
tag

43 fokos volt, amikor szüneteltettem, de így nagyon sokáig tart míg végig megy a töredezettségmentesítés.

Úgy érzem, hogy én tettem tönkre. Amikor végzett a program, maradt a végén egy kis töredezettség, ezért egy másik progira váltottam, majd vissza tértem "Auslogics Disk Defrag Professional" Free space optimization-ra. :F

(#6841) cigam válasza ariel96 (#6840) üzenetére


cigam
félisten

A 43 fok bőven belefér, nem kell ezért plusz hűtés. ~60 fokig nincs gond a hőmérséklettel.
Nem, szoftveresen, még ha defrag is, nem lehet (szándékosan se) tönkretenni. Persze elősegíteni lehet, ha folyamatosan nyüstölöd. De egy defrag után 5 perccel már nem sokat csinál a következő defrag.

Ugyanakkor ezt a defrag témát feleslegesen túltoltad.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#6842) Csorbi válasza ariel96 (#6840) üzenetére


Csorbi
addikt

Még mindig nem látunk egy árva HDSentinel képet, logot, diagnosztikát, semmit, csak a tömény jajgatást és önvádaskodást. :U
Nem szeretnéd, hogy esetleg megpróbáljuk értelmezni azt, amivel szemmel láthatóan nem boldogulsz?
Szállj le a földre, kapd össze magad és dobd be ide az adott HDD-ről szóló Sentinel képernyőmentést, illetve a SMART adatokat.

(#6843) liksoft válasza ariel96 (#6840) üzenetére


liksoft
nagyúr

Vagy a kora miatt történt, vagy nem kapott korrekt tápellátást. Lehetőleg asztali gép esetén a hátul található USB3-as portot kell használni külső HDD használatához.
USB2 - 500mA csak, míg az USB3 már 900mA. Sajnos a 2A lenne a megfelelő a HDD-k működtetéséhez.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6844) ariel96 válasza liksoft (#6843) üzenetére


ariel96
tag

Igen, nem kapott korrekt tápellátást. :((
Nemrég vettem egy Zalman ZM-NS2000 notebook hűtőt. Ennek 2 db USB csatlakozása van, a notebookon csak 2 USB port van, így a hűtőn lévő USB bemenetet kellet használnom, ami nem biztosít megfelelő tápellátást. :O

(#6845) Dorian


Dorian
félisten

Sziasztok,
NAS-os topikban kérdeztem, de talán jobb itt folytatni:

"Tegnap volt egy kis gond: Gyerek egyik rajzfilmje lefagyott. Nézem a NAS-t, pirosan világít a HDD1 az elején. Ilyent még sosem láttam, jól megijedtem, hogy kuka lett a winyó. Újraindítottam, már nem piros. Ugyanaz a rajzfilm újra lefagy. Újraindítottam, akkor már ránéztem a smart adatokra, az jó állapotot, sebességet, hőmérsékletet jelzett. Utána pedig órákig filmeztem, problémamentesen."

Kaptam tanácsot, h nézzem meg PC-re kötve HD Sentinellel.
Trial verzióban, megvásárlás nélkül csak rövid teszt engedélyezett. Ez mennyire megbízható?
A rövid teszt annyit írt, h 2 gyenge szektor (ez akkor még nem bad-et jelent?) található, de nincs szükség beavatkozásra, javasolja, h időnként figyelgessem.

Valami baj ott lehet a vinyón, mert annál az epizódnál és a mellette lévőknél fordult ez elő (egyszerre másoltam fel az évadot), máshol nem.
Szóval van-e olyan megoldás, ami kizárja a HDD-n ezeket a szektorokat a működésből?
Esetleg lehet-e a probléma oka, h csak 11 % szabad hely van a HDD-n? Bár akkor miért mindig csak a HDD azon részét olvasva jelentkezik ez a gond?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6846) cigam válasza Dorian (#6845) üzenetére


cigam
félisten

Már hogy érted hogy mennyire megbízható? Annyira megbízható, mint amennyire megbízható adatokat tárol, küld át magáról a merevlemez.
Én még futnék egy kört a fájlrendszer ellenőrzésével is.pl. ha Qnap eszközöd van akkor [link].

A legegyszerűbb, ha a hibás/gyenge szektorokat tartalmazó fájlt átnevezed pl. "hibaelfedő fájl"-ra, és másold fel mégegyszer a mese problémás epizódját. Így biztosan kikerüli a problémás részeket.

Nem írtad milyen lemez, de megpróbálhatod a gyártó saját programjával kiszűrni, áthelyezni a gyenge szektorokat, pl. ha Seagate lemezed van akkor [link].

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#6847) Dorian válasza cigam (#6846) üzenetére


Dorian
félisten

Úgy értem, hogy a teljes teszthez képest mennyire alkalmas ilyesmire a gyorsteszt.
Zyxel-em van, és WD Red HDD
Azt hiszem, én ezekhez nem értek.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6848) King Unique válasza Dorian (#6845) üzenetére


King Unique
titán

WD Data Lifeguard Diagnostic for Windows vagy Western Digital Dashboard
How to Do Western Digital Hard Drive Test? Here Are the Tools
HDS - Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?

Na, mint utólag (...) kiderült WD HDD-ről van szó, vagyis adott a lehetőség a gyártó szoftverével tesztelni, ha a HDS próbaverzióval nem végezhető el a teljes önteszt és / vagy felületteszt.
+ Ha még garanciális a HDD, akkor az adatok lementése / biztonsági törlése után értelemszerűen a garanciális csere is opció lehet, meg ha a WD diagnosztikai szoftvere hibát jelez a tesztelésnél.

[ Szerkesztve ]

(#6849) Dorian válasza King Unique (#6848) üzenetére


Dorian
félisten

Köszi. Ezek a tesztek lefolytathatóak Win alatt a meghajtó inicializálása vagy használatba vétele vagy minek nevezik nélkül is? Mert a nas más fájlrendszert használ, így abban az esetben az adatoknak lőnének.
Ez a HDD már 6 éves, nem garis.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6850) cigam válasza Dorian (#6847) üzenetére


cigam
félisten

A rövid teszt azért rövid, mert úgy vizsgálódik, hogy nem nézi át a teljes lemezt(mivel sokáig tartana), és általános állapotfelméréshez nincs is szükség rá. Ezzel szemben a hosszú teszt, a lemez teljes felületét átnézni.

Ha nem értesz hozzá a fájl átnevezése a legegyszerűbb megoldás, hogy lefoglald a hibás lemez bizonytalan/hibás részét.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.