Új hozzászólás Aktív témák

• Z10N

veterán

Hello!

Olyan problemam lenne, hogy van egy pcie x1 kartyam ASMedia 2x USB3, 2x SATA3-mal.

A hivatalos drivert felrakva hozza, nem mukodtek megfeleloen a dolgok, ezert a win driver cache-bol raktam fel inkabb hozza a drivert. Az usb3 kifagyott rajta. Ok, akkor marad csak sata bovitesre. Sata3 ssd-rol nem hajlando boot-olni ahci-ben. Ok, akkor marad csak adat eleresre, ami mukodott is sokaig (3 ev). A hetvegen viszont olyan probelamaval talalkoztam, hogy egy masolasnal a rakotott hdd 100%-ra terhelve kifagyott mindig egy ponton. Ilyenkor a HD Sentinel a performance-bol levont 1-2%-t (ultra ata crc errror count). Ezt eljatszotta parszor. Aztan portot valtottam a kartyan es kabelt is csereltem, de tovabbra is csinalta. Majd rakotve az alaplapra nem csinalja. Szoval a kartya a ludas, a crc error count felment 1100-ra. Mas hdd-nel is volt ilyen problemam, amit a kabel csere megoldott, de ott nem faragott le a performance-bol. Miert? A hdd igy most, perf 80%, cond 100% es hibatlanul mukodik.

A kartya nyilvan ezek utan kikerult a rendszerbol. Bar nem ertem miert kezdett hibazni.

Ui: Ugy nez ki akkor ez permanenes, de nem befolyasol semmit.
    https://www.hdsentinel.com/help/en/53_perf.html

Udv, Z.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés