Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tajcsi
őstag
válasz
hdsentinel #3677 üzenetére
Ezt esetleg eltudnad magyarazni picit egyszerubben?
-
silver-pda
aktív tag
Helló!
Mindenhol azt olvasom, hogy WD hdd esetén fejparkolást tiltsuk, vagy legyen nagy időre állítva az érték. Ahogy látom HD Sentinel is tudja ezt. [link]
De gondolom ez usb-s külső hdd-re nem jó ? -
hdsentinel
őstag
Persze, hogy nincs, nem is mondta senki, hogy van
(adatátviteli hibákról volt szó, ha nem tévedek).De pontosan így tudtál meggyőződni róla, hogy az állapot stabil és ha nincs újabb probléma, akkor érdemes nullázni a hiba-számlálót. Ha van, akkor az állapot nem stabil (pl. az adatkábel vacakol) amit jó lenne ellenőrizni - ellenkező esetben folyamatosan számíthatunk újabb hibákra.
-
hdsentinel
őstag
A 196-os attribútum annál a megadott típusnál jelzett hibát és egészen más jellegű hibát
Adatátviteli problémákat más attribútum(ok) jelezhetnek, pl. 184, 187, 199. Ezeknél nézz körül, az Adat mezőben látni fogod a 0002 számot (ha konkrétan 2 hibát jelez a Hard Disk Sentinel a szöveges értékelésben).
Itt kell megadni a -2 eltolási értéket az aktuális hiba-számláló nullázásához.A BIOS-ban a SMART felügyelet nem számít, ha nincs ilyen, akkor a számítógép induláskor nem szólna ha baj lenne. A Hard Disk Sentinel a BIOS-tól, annak beállításától függetlenül képes az állapotot kiolvasni és meghatározni.
-
válasz
hdsentinel #3670 üzenetére
Rendben, köszönöm, így fogunk cselekedni
-
tajcsi
őstag
``a kérdéses hiba-számláló kézzel nullázható a S.M.A.R.T. oldalon: ehhez keresd meg a 196-os attribútumot (az Adat mezőben látható a 0001) és ennél az "Eltolás" mezőben adj meg -1 -e``
Mi van, ha nalam nincs 196-os attributum?
amugy a vinnyot egy olyan gepben hasznaltam amelynek a biosaban nincs smart felugyelet (HP DV6500).
-
tajcsi
őstag
válasz
hdsentinel #3664 üzenetére
Ezt elmagyaraznad lepesrol lepesre? Nekem ugyanaz a problemam, csak a lemez 98%-os (nehany perce meg 99% volt, ujrainditottam es most 98%-os lett).
``2 errors occured during data transfer. This may indicate problem of the device or with data/power cables. It is recommended to examine and replace the cables if possible.
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.No actions needed.
``ezt irja ki a HDD sentinel.
-
lsebestyen
addikt
válasz
lsebestyen #3671 üzenetére
No, ez volt itt a hibás, eltoltam az értékeket, így msot 100%, viszont ezzel csak elrejtettem a hibát, vagy már nem is fog kijönni, és tényleg csak táphiba volt? Mert ehhez az egységhez a tápot pont nem írja, mint hibaforrás...
184,End-to-End Error Count,0,1,1,OK (Mindig rendben),0,-451,Engedélyezve -
lsebestyen
addikt
Sziasztok!
Valószínűleg a tápom szar volt, kicseréltem, viszont a kondíció maradt 60%, (két hete még 100% volt) ezt valahogy visszalehet tornászni 100%-ra, vagy így marad? Illetve csak tippelek, hogy táp hiba, mert két napja csinálja azt, h random lefagy, és utána a hd sentinel egyre több hibát talál az adatátvitel során. 2 napja még csak 150 volt, msot már 451...De amióta tápot cseréltem nincsen ilyen lefagyás. Teszteken se vérzik el. Köszönöm!
-
hdsentinel
őstag
Ez természetes.
Én az új tulajnak is javasolnám, hogy beépítés után azonnal tesztelje le ( Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni? ) az esetleges postázás / szállítás során történő problémákat felderítendő - vagy így meggyőződhet róla, hogy az állapot tényleg kiváló, stabil - és a merevlemez valóban gond nélkül használható.
-
hdsentinel
őstag
válasz
kjani18 #3667 üzenetére
Szia !
Általában gyenge szektorok esetén nem a HDD-vel kapcsolatos hibáról van szó, hanem valami olyan környezeti hatásról, ami miatt a HDD feljegyez problémákat.
Állhat a háttérben pl.
- tápellátás probléma
- adat- vagy tápkábel probléma
- magas hőmérséklet (nem csak a HDD hőmérséklet, de alaplap/chipset hőmérséklet is)
- túlhúzás (overclock)
- memóriahiba
- helytelen leállításBővebben (angol nyelven): Hard disk case: weak sectors
ez leírja, hogy mi a helyzet ilyenkor, a chkdsk hogyan talál (de nem javít) hibát, majd a Hard Disk Sentinel olvasás tesztje is hogyan mutatja a hibát és a Hard Disk Sentinel Lemez felületének újrainicializálása után hogyan javul és szűnik meg teljesen a probléma - ha a működési környezet is jobb, ellenkező esetben ismét várható, hogy romlás (újabb gyenge szektorok megjelenése) történik. -
válasz
hdsentinel #3664 üzenetére
Értem, köszönöm a válaszod
Azért is érdekelt, mert a HDD-t elszeretném adni és a lehetséges vevők nagy részét elriasztja ha nem 100/100-as az állapota, éppen ezért majd hivatkozhatok ezen hozzászólásodra a hírdetésemben?
-
kjani18
őstag
Szia
Milyen gondra utalhat a 0 hibás, de rengeteg gyenge szektor?
Köszi
-
betyarr
veterán
válasz
hdsentinel #3665 üzenetére
akkor majd visszadobom a pc-be és küldök egy riportot.
egyébként a nas smartja szerint a hőmérséklet 39-41 fok között szokott lenni.nyilván nyáron volt úgy,hogy 49 fok is volt a kánikulában.
illetve,amikor kivettem a nasból a hdd-t nem tűnt különösebben melegnek.persze ettől még kaphatott hőgutát,hiszen viszonylag szűk helyen van.bár volt külső rackem is,az sem volt tágasabb és jóval jobban melegedett benne a hdd és mégsem nyírta ki. -
hdsentinel
őstag
válasz
betyarr #3663 üzenetére
Hard Disk Sentinel riportból (Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek) kiderülhet ha pl. túlmelegedés és/vagy tápellátás probléma áll a háttérben. Kicsi, zárt dobozos NAS-oknál ez nem ritka és mivel az állapot nem felügyelhető, sokszor csak későn vehető észre a változás, állapot-romlás.
Ha a NAS doboza kívülről megfogva "nem is tűnik melegnek" -> az a legrosszabb, mivel akkor a szigetelés miatt a hő megreked és még tovább fűti a drive-ot. -
hdsentinel
őstag
Ha a felület újrainicializálása lefutott és nem jelentkezett probléma, azaz az állapot nem változott, így meggyőződtél róla, hogy stabil, a kérdéses hiba-számláló kézzel nullázható a S.M.A.R.T. oldalon: ehhez keresd meg a 196-os attribútumot (az Adat mezőben látható a 0001) és ennél az "Eltolás" mezőben adj meg -1 -et.
Ez az attribútum Hitachi-nál a gyenge szektorokhoz hasonlóan működik, akkor emelkedik, ha valami ideiglenes problémát észlelt a HDD, de a számláló nem csökken vissza automatikusan amint az állapot stabilizálódik. Mivel a felület újrainicializálása teszt lefutott és az állapot nem változott, így kiderült, hogy nincs valódi hibás (tartalék területre helyezett) szektor és a HDD jelenleg gond nélkül használható.
-
betyarr
veterán
üdv!
van egy hitachi hdd-m,amit 100/100 tettem át az asztali pc-ből (2 és fél év után) egy zyxel nasba tavaly szeptemberben.a nas ledje hibát jelzett már sokszor,így ma átpakoltam a pc-be a hdd-t és a sentinel 13%-os kondíciót jelzett,valamint 21 bad sectort.
a kérdésem az lenne,hogy egy riportól,vagy a nas saját smart adataiból vajon kideríthető,hogy a hdd magától adta be a kulcsot,vagy a nas a lúdas? -
-
hdsentinel
őstag
válasz
Szergei #3653 üzenetére
> hogy a HD Sentinel S.M.A.R.T.-ben 0 a Reallocated, de ehhez sajnos nagyon nem értek : - S).
A képen, amit belinkeltél, látható, hogy a Reallocated sectors count sorában ott a 0004
(ami miatt valóban nem teljesen 100% az állapot).
Ezek önmagukban valóban nem okoznak problémát. A kondíció emiatt még kitűnő, nincs gond.SSD esetén is sajnos lehetséges, hogy bizonyos szektorok (memóriacellák) sérüljenek és
azok használhatatlanná váljanak. Ilyenkor az SSD a merevlemezekhez teljesen hasonló módon
a kérdéses szektort megjelöli és a továbbiakban oda nem ír, nem próbál meg olvasni, hanem
minden további műveletet egy speciális, addig nem elérhető tartalék területre irányít.Ez a művelet merevlemezek esetén általában látványosabb (pl. a merevlemez furcsa hangokat ad,
hosszabb ideig nem reagál, stb.), SSD-k esetén szinte észrevehetetlen, de attól még a jelenség
nem zárható ki.Ahogy itt is megjegyzésre kerül: http://www.hdsentinel.hu/faq.php#badsectors, ezek nem okoznak problémát.
Csak érdemes meggyőződni, hogy az állapot stabil, azaz nincs további (esetleg lappangó) hiba: Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?
és ha nincs, azaz az állapot stabil, akkor nincs ok aggodalomra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Jövedelem
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Xbox tulajok OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest