Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Sorban:
Ha a kolléga erre gondolt: [link] akkor nem tudom. Figyi, ha van neki, és tapasztalat alapján beszél, én elhiszem.
A leírásban minden esetre az 500mA áramerősség nem túl biztató. Nem tudom, milyen elektronikát használ, de nem hinném, hogy profibb cucc lenne benne. Valószínűleg abban is egy hasonló konverter van, meg esetleg tettek bele egy AA/AAA akkutöltő elektronikát, hogy a saját akksijait is fel tudd tölteni USB-ről. Ennek ellenére szerintem az árán inkább a fröccsöntött tokot fizeted meg, meg az összeszerelő munkásokat (legalább is a főnöküket).Ennél a kész verziónál azért lenne jobb a házi építés, mert abban több cellát tudsz alkalmazni. És amint említetted, neked van egy pár, akkor pedig érdemes lenne kihasználni.
Azért lenne jobb több akkuval egszerre dolgozni párhuzamban (ahogy már említettem is), mert egyrészt nagyobb áramerősséggel bírnál (500mA talán elég, a töltéshez, de akkor is kevésnek hangzik) másrészt több akkuban több kapacitás van. Arról nem beszélve, hogy ha több akkupakk van párhuzamosan kötve, akkor megoszlik a terhelés. Kisebb terhelés alatt pedig jobb az akkuk hatásfoka (lásd a diagram, amit már linkeltem).
----
Igen. Ha veszel akkukereteket, meg DC-DC konvertert, akkor fizikailag semmi akadályát nem látom a működésnek. Minimum két pakkal szerintem meglesz a kellő áramerősség is és a kellő kapacitás is. Több csak jobb, viszont arra figyelj, hogy egyforma töltöttséggel kell majd őket összekötni.
----
Az 1A-eset ajánlom. Ezek az értékek maximális áramot jelölnek. Tehát ha az eszköz (telefon) nem vesz föl csak 1A-t akkor lehet a DC-DC boost konverter 10A-os is, akkor sem fog több folyni 1A-nél. Ha az eszköz 1A-t akar felvenni, de a konverter csak 0,5A-os akkor az eszköz csak 0,5A-t fog kapni (és lehet hogy nem működik megfelelően).
Tehát a kisebb semmiképp sem jó. A nagyobb nem rosszabb, de ez esetben szerintem nem is jobb.----
Másik téma:
Tudom, hogy üzletelni nem lehet fórumon, ezért ha felkeltettem az érdeklődésedet írj privátot:
Láttam, hogy Budapest van megadva a profilodon városnak. A nem működő töltő kütyüjeidet, amiket linkeltél, átvenném tőled mindkettőnk számára korrekt áron. Kíváncsi vagyok mi van bennük, amolyan tanulmányi boncolásnak vetném őket alá.Ha témába illő kérdés van, tedd fel itt, had lássák esetleg később is,de ha üzlet miatt keresel akkor várom a privátot.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Vicces képek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Windows 10
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest