Új hozzászólás Aktív témák

• puttputt

őstag

válasz Иван #41 üzenetére

Mert ez most mi? Ő honnan ismeri? Csak ne isten vagy a biblia sugallja neki, mert akkor falnak megyek.
    Ő sem ismeri, vagy tudja, csak meg akarja ismerni.
    Nagy a különbség. A Biblia nem valami "titkos tudás" forrása, amiből ha kivonjuk az "esszenciát", akkor hű de szentek és okosak leszünk...
    A hit eleve nem az ismeretről szól. Feltételezi az ismeretet, de más szinteken mozog.
    Kiegészíthetik egymást. Érdemes egymást kiegészíteniük, segíteniük.
    Éppen ezért, a legegyszerűbb, legtanulatlanabb emberek sokszor sokkal fogékonyabbak magára a hitre (néhol a vallásra is), mint azok, akik "rengeteg" előismerettel és kellően kimunkált szkepticizmussal bírnak.
    Azonban, a tudomány és a filozófia praeparatio evangelica, de ezek sosem fogják tudni helyettesíteni a hitet. A tudománynak ugyanúgy megvannak a korlátai, mert bár (ahogyan Einstein is vélte), elengedhetetlen a jobb megismeréshez és szükséges hozzá valami "felsőbb", ember alkotja, embertől származik. Meg lehet figyelni, melyik tudós imádkozik egy-egy munkája előtt. Nem véletlenül rendelik alá magukat "valaminek".
    Ők nem szeretnek Istent játszani, főleg nem arra játszanak, hogy a saját Istenükként tündököljenek.

Szerintem ezen a fórumon egyedül ti nem tudtoks emmit alátámasztani, legkevésbé isten létezését.
    Elég csúnya és bagatell lenne, ha ezen a "fórumon" bárki és a legteljesebb mértékig igazolná Isten létezését... :)

Sethdobaloah: +1, azzal kapcsolatban, hogy felesleges ezt a kérdést ilyen értelemben vitafórumra vinni... én sem vagyok úgymond "fanatikus", de igyekszem tiszteletben tartani más efféle jellegű hozzáállását is, legyen az "jobb" vagy "bal" oldal.

[ Szerkesztve ]

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

Új hozzászólás Aktív témák