Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Mint minden, ez is elég relatív. Én is írhatnék ilyen LOL-okat, nyilván egy BKV busz vezetése elég laza menet ahhoz képest, hogy ha egy még rosszabbul kereső orvos elvét valamit műtét közben, akkor nem elég, hogy meghal a páciense, hanem valószínűleg még börtönbe is kerül. Tehát a felelősséget is lehet súlyozni, nem azt mondtam, hogy a buszvezetés leányálom és egyszerű dolog, hanem azt, hogy messze nem ez a legrosszabb, legnehezebb, legjobb képzettséget megkívánó munka.
Tisztában vagyok vele, hogy nem csak a BKV vezetés, hanem kis túlzással mindenki meglop engem ebben az országban (nyilván itt bizonyos hatalmi rétegekre gondolok), ehhez nem kell, hogy felnyíljon a szemem. Nem kell továbbá, hogy hülyének nézz, tudom, hogy mi a sztrájk lényege és hogy mikor éri el a célját, és már elnézést, hogy ezt mondom, de nagyon könnyen magyarázol bele a dolgokba vidékről (legalábbis azt írtad, hogy 7 évig voltál Pesten). Nem olyan könnyű félretenni a sérelmeimet, amikor elég komoly pénzeket vonnak le anyukámtól, nővéremtől, mindössze azért, mert az érvényes bérletükkel nem tudnak bejutni dolgozni. Simán elnézném a sofőröknek két hétig is, hogy tömött, ritkán járó buszokon kell utaznom, ha ettől jelentősen jobb lenne nekik, de a történet nem itt zárul le. Ez egy dominó, emberek százezrei több tízezer forinttól esnek el, mert nem tudnak bejárni dolgozni, a hónapról hónapra élők nem tudják befizetni a hiteleiket, nem tudják megvenni a kajájukat, sokan vasárnaponként fogják ledolgozni a "kimaradt" időket, a dugók miatt beteg emberek fognak szenvedni/meghalni az elakadt mentőautókban, az iskolába menni nem tudó gyerekek otthon fognak éhezni, mert a szüleik nem fognak gondoskodni a kajájukról, és még folytathatnám. Ezek VALÓS problémák, ahogy az is VALÓS probléma volt, hogy a fél ország nem tudott a szeretteihez hozzájutni karácsonykor. Ezért mondom, hogy bár értem én az alapját és okát a sztrájknak, a mód nem ez kellene, hogy legyen, mert így gyakorlatilag merő önzésből rúgnak bele a náluk is szerencsétlenebbekbe.
[ Szerkesztve ]
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
dabadab
titán
"errol szol a sztrajk... ha nem veszed eszre, nem okoz kellemetlenseget, akkor olyan mintha nem is lenne"
Azert tegyuk mar rendbe a dolgokat: a sztrajkot nem arra talaltak ki, hogy mindenki mast hozzanak kenyelmetlen helyzetbe, hanem azert, hogy a vezetoseget.
"rajojj, hogy nem ellened van a dolog, hanem erted is"
Ezt levezetned? Mert en csak azt latom, hogy sikeres sztrajk eseten megno a soforok bere, marpedig ezt a BKV utazokozonsege meg az adofizetok fogjak szponzoralni, vagyis ok nem jarnak jol ezzel.
DRM is theft
-
divrapier
tag
Itt az a baj, hogy alapvetően rossz az teljes rendszer. Az egész vezetést ki kellene lőni a Napba. De nemcsak a BKV-nál, hanem úgy általában, mert naivság azt hinni hogy pl a MÁVnál, vagy máshol nem ugyanez van. Ugyanez igaz a középvezetésre is, csak ők kisebb mértékben csinálják. Végül, akik dolgoznak is, azok ne lopják szét azt ami megmaradt. Mert pl MÁVnál lopják az olajat/gázolajat vagy mifenét. Barátnőm dolgozik ott, és a kollégája dicsekedett ezzel neki, épp hallottam.
+Fél éve biciklivel járok. Egész jó alternatíva, télen is. (persze ezt nem a nyugdíjasoknak mondom).GeForce 7800 GS 256 mb (overcloced to 512 mb)AGP
-
shev7
veterán
csak a hr-s picsa altal vegkielegitessel lenyult lovebol 500 ember egyevi etkezesi jegyet lehetne fizetni. Es az csak a jeghegy csucsa, igy jon ide.... tudom demagog vagyok...
MOD hany bkv-s busz van az alvallalkozoket leszamitva? 800-1000. Hany buszsofor lehet a bkv-nal? csak tippelek kb 2000? azert nem mondanam jelentektelennek az aranyt.... es ez csak egy a nyilvanossagra kerult ugyekbol...Ha neked akozott, hogy ellopnak egy halom lovet, majd kozlik, hogy nincs penz felujitasra, karbantartasra es mivel nincs penz a juttatasokat is megnyibaljuk nincs kapcsolat, akkor csokoltatlak. Tovabbi sok szerencset...
MOD2: erdekes a BKV vezetes par eve mikor az allami tamogatasok megnyirbalasarol volt szo teljes mellszeleseggel kiallt a BKV-s sztrajkolok mellett. Nagyon tudnak orulni annak, ha az o penzukert sztrajkolnak a dolgozok. Akkor jo hogy van sztrajk. Akkor nem erdekelte oket hogy mennyire szopjak meg a budapesti lakosok. Most viszont hirtelen nagyon fontos lett ezt lenyilatkozni a mediaban...
[ Szerkesztve ]
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
-
shev7
veterán
"és nem is stresszes"
LOL. Probaltal mar tomott balesetveszelyes buszt vezetni? Hat szerintem az a tudat, hogy te leszel felelossegre vonva ha barmi tortenik eleg stresszes.
Januar elejen lattuk mi tortenik azokkal a soforokkel akik ellent mondanak es nem viszik ki a balesetveszelyes buszokat. Kirugtak 3-4 embert, a tobbi kussolt. Ha viszont kiviszi, onnantol az o felelossege. Ez valasz arra is, hogy kinek mitol nem kell paraznia....
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Morden24
nagyúr
Majd valamikor felnyilik a szemed, es rajossz, hogy a BKV vezetoseg altal ellopott penz a te penzed is volt.
Ebben teljesen igazad van, de én nem látom, hogy szó lenne a vezetőség lecseréléséről. Én azt látom, hogy ez a BKV dolgozókról szól, tehát ha sikerrel jár a sztrájk, akkor nekik jobb lesz, nekem csak ugyanolyan.
Tehát nem meglepő, ha az utazóközönség nem áll ki a dolgozók mellett, mivel a részükre nyújtott szolgáltatás minősége nem fog javulni - arról nem is beszélve, hogy a Gaskó féle szemétkedés után az egész ország azonnal köp, ha sztrájkról hall; valljuk be, valahol jogosan.Ezért hasonlítottam a BA-hoz és a MÁV-hoz. Hozzátenném, a BKV dolgozóiban több gerinc volt bőven. A karácsonyi bemozdulás tömeges lincselést érdemelt volna.
Mert ezt eszreveszik.
A barátnőm anyja meg újszülöttosztályon orvos. Ha ő sztrájkolna a mocsokszar keresete miatt, azt is észrevennék. Elég látványosan. Mégsem teszi, mert van felelősségtudata.
Szóval hogyan várnak el tőlem (utazóközönségtől) szociális érzékenységet, ha ők ezt nem nyújtják?
És akkor nem beszéltünk arról, hogy általában a BKV munkatársai nem sok okot adnak arra, hogy "szeressék" őket az emberek.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
raczger
őstag
Azért ezt cáfolnám, főleg a stresszről szóló részt. Rohadt nyugodt, higgadt embernek kell lenned hogy el tudjad végezni felelősségteljesen a munkát a bkv-nál, mint buszsofőr, de lehet hogy még akkor is pár év alatt kikészül az ember idegileg. Jó pár buszsofőrt ismerek pl a Volánbusznál, összevetve az jobban fizet és kevésbé stresszes, de az sem könnyű. Nagyon sok mindenre kell figyelni buszvezetésnél, nem elég ha csak vezetni tud az egyén.
[ Szerkesztve ]
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
shev7
veterán
errol szol a sztrajk... ha nem veszed eszre, nem okoz kellemetlenseget, akkor olyan mintha nem is lenne, es akkor ugyanugy szarsz ra mi van veluk. Fel evvel ezelottig 7 evet huztam le Pesten. Volt mar par BKV sztrajk, ahol volt elegseges szolgaltatas. Nem is ertek el vele gyakorlatilag semmit, valahogy nem allt a kozvelemeny sem mellejuk...
Anglia, karacsony. Mit csinal BA a cabin crew leepitesek miatt? Sztrajkol. Mert ezt eszreveszik. (jo persze a kozvelemeny nem tamogatta oket, mert nem volt 100%-os alapjuk.)
"Hát könyörgöm, ha valaki látványosan telibe köpi az én életemet és igényeimet, akkor ne lepődjön meg, ha én is megteszem vele."
Majd valamikor felnyilik a szemed, es rajossz, hogy a BKV vezetoseg altal ellopott penz a te penzed is volt. Nem volt rendes tomegkozlekedes akkor sem, megsem lattam ilyen felhaborodasokat akkor a bkv vezetoi ellen... nem votl hergeles a media reszerol kussban is maradt mindenki
Pedig az ilyen ugyek miatt nem indul hidegben a bkv buszok fele, az ilyen ugyek miatt nincs penz normalis minosegu buszokra, emiatt van a buszok belso tengelyen tukorsimara kopott gumi (mellesleg ki a hibas, ha a sofor a jeges lejton nem birja megfogni a buszt a fos allapotu gumik miatt? Ja. hogy neki ki kellett vinnie a buszt mindenkeppen kulonben kirugtak?)
tudom egy kis empatia kene ahhoz, hogy tullepj a teged ert aktualis serelmen es rajojj, hogy nem ellened van a dolog, hanem erted is. De amig az emberek hozzaallasa ilyen, es nem allnak ki a soforok mellett, addig tenyleg ertelmetlen a sztarjk, mert semmi nem fog valtozni. Ha meg ugysem valtozik semmi, akkor ne csinaljunk semmit, inkabb turjuk ahogy meg melyebbre sulyed az orszag. Igazad van, ez a helyes hozzaallas.
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Én is pont ezt mondtam. Nyilván az lenne a jó, ha minden dolgozó ember 200.000+ nettón lenne, de az a helyzet, hogy a BKV-s sofőrök munkája bár felelősségteljes, sokszor nyugalmat igénylő, alapvetően nem nehéz (bárki meg tudja csinálni, akinek van megfelelő jogosítványa) és nem is stresszes (nem kell attól parázni, hogy holnapra kirúgnak). Ennek fényében, valamint úgy, hogy összehasonlítjuk a bérüket más szakmám bérével is, talán nem kellene ennyire háborogniuk.
-
Morden24
nagyúr
Mindezek mellett nekem is elegem van, undorodok kimozdulni otthonról, amint lehet lépek le külföldre, ami "csak" annyival jobb, hogy nem halok éhen, létezik közbiztonság, nem leszek idegbeteg a többi idegbeteg között ...
Na én meg ezzel értek egyet totálisan.
Lehet gigasztrájk, a megfelelő közlekedésszolgáltatás megtartása mellett. Tehát úgy, hogy működjön az ország.
Merthogy az sem egy remek megoldás, hogy egy nagyobb, de még mindig kis halmaz eléri a célját annak az árán, hogy egy még nagyobb halmaz meg kegyetlenül megszívja, és nem arra értem, hogy le kell gyalogolnom a Nagykörúton.
Ráadásul ennek a nagyobb halmaznak a legnagyobb része utána kurvára nem tud elmenni sztrájkolni - ők csak megisszák a levét az egésznek.Ahogy Botcha is mondja, nem mindegy ám a munkakör.
[ Szerkesztve ]
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Mintha legalábbis csak a szegény buszsofőröknek csökkenne a fizetésük ebben az országban... És nem, barátom, én nem annyit teszek, hogy a billentyűzet mellől háborgok, ha valami nem tetszik, hanem az egyetem mellett három állásban dolgozom, hogy meg tudjak élni. Ennél nyilván egyszerűbb lenne, ha én is nekiállnék sztrájkolgatni, csak pont olyan területeken dolgozom, ahol ezt le se sz*rnák. Nem azt mondom, hogy ezt mindenki megteheti, egy középkorú embernek mondjuk már véges a teherbírása, plusz a dolgozók az elmúlt 20 évben nem a lábukat lógatták, tudom, látom, tény. Viszont amíg a nehéz helyzetre úgy reagál az ember, hogy abba rúg bele, aki pont vele egy csónakban evez, addig érvényes lesz az a vicc, amit írtál. Viszont úgy érzem, hogy ennek pont ahhoz nincs köze, hogy én mit gondolok, senkit, hangsúlyozom, senkit nem rántok vissza sehova azzal, hogy haragszom a sztrájkolókra. Nem azért haragszom, mert rossz a helyzetük, sőt, mélyen együtt tudok érezni velük. Viszont nem ez a módja a dolgok megoldásának. Gondold át.
mod.: mellesleg mintha írtam volna én is (lehet, hogy csak akartam), hogy most senkinek nem lenne baja, ha azért sztrájkolnának, hogy a vezérkar bíróság elé kerüljön. De nem ezért sztrájkolnak, hanem az elveszett lóvéjukért.
[ Szerkesztve ]
-
]Phobos[
senior tag
Ezzel totál egyet értek, sőt ilyen szinten még támogatom is őket, de ha visszaolvasod a hsz-eimet, megérted, miért kezd komolyan elfogyni a cérna:
-ez nem a történet eleje
-nem csak nekik van okuk sztrájkolni
-nem először játszák be
-megint látványosan nem fognak elérni semmi jelentőset, legfeljebb a hájfejűek megkötik a kis háttéralkukat a szakszervezetesekkel, akik amúgy megint csak sz@rásig keresik magukat, csak ez nem szokták reklámozni... a végén úgyis megkenik a megfelelő embereket akik belemennek az eredeti célkitűzések - jó ha a - felének teljesítésébe és várhatjuk a következő sztrájkot
-ez így ebben a formában nem hatékony, és mint írtam, ne utólag tessék reklamálni, a pénztárakra is ki vagyon írva, tessék már megérteni végreMindezek mellett nekem is elegem van, undorodok kimozdulni otthonról, amint lehet lépek le külföldre, ami "csak" annyival jobb, hogy nem halok éhen, létezik közbiztonság, nem leszek idegbeteg a többi idegbeteg között ...
Morden24 - neked is igazad van, de azt is be kell látni, hogy a fél megoldások ideje réges-régen lejárt, azért írtam az egységes gigasztrájkot...
[ Szerkesztve ]
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
Morden24
nagyúr
es sikeresen a soforok ellen forditjak a kozvelemenyt...
Nézd, ez megint a MÁV ill. BA-féle dolog.
Ha úgy csinálnák, hogy a kecske jól lakjon, ill. a káposzta is megmaradjon, akkor lehetne elégséges szolgáltatás sztrájk mellett, tehát a közvélemény tudna azonosulni a problémával, és közben nem szopnának (akkorát).A BA meg a MÁV is ott baszta el, hogy beintettek, teljesen nyíltan és nagypofával leszarták azt az utazóközönséget, ami egyébként amellett, hogy dependens a szolgáltatón, biztosítja a nyamvadt állásukat.
És utána még rinyáltak szimpátiáért.Hát könyörgöm, ha valaki látványosan telibe köpi az én életemet és igényeimet, akkor ne lepődjön meg, ha én is megteszem vele. Lásd pl. BA, amikor mindenki úgy tapsolt a görögöknek, mintha győztes sereg vonulna be.
[ Szerkesztve ]
-
pee13
senior tag
Bagóért dolgozik mondjuk anyám.
Végre talált valami melót, mert úgy rúgták ki az állásából, hogy egyik nap odament a főnök, Andika, leépítés van, ki vagy rúgva.Szóval külkereskedelmi főiskolával, német felsőfokú nyelvvizsga, tárgyalókészséggel, francia felsőfokkal, angol középpel, és egy elvégzett business tanfolyammal éppen 64,2k nettóért fordít weboldalakat kompletten németre, és üzemelteti az oldalt.
Ehhez képest szerintem a sofőrök és a tanárok rohadt jól el vannak eresztve.
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
shev7
veterán
az a gond, hogy meg nem is tuloztam... ilyen botranyok utan a teljes bkv vezerkar el lenne hajtva normalis orszagban. Ehelyett mi folyik otthon? Azok a hibasak akik felszolalnak azert mert ugy erzik igazsagtalansag eri oket... a nagytobbseg jol benyalja amit a media tol, es sikeresen a soforok ellen forditjak a kozvelemenyt... alapelvekbe utkozo lenne ha kifejtenem, hogy ez kinek az erdeke, hogy kinek a szekeret is toljak azok, akik itt a bkv soforokre fujnak.
Tenyleg! Nem is ertem miert nem hagyjak inkabb a buszsoforok, hogy fokozatosan minden juttatast elvegyenek toluk, mikozben a vezetok milliardokat raknak zsebre...
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Jó, csak tudod hogy van ez, közben az ország többi részének élnie kell.
-
]Phobos[
senior tag
Éppen ez az, azt legalább már nem lehetne vállat megvonva félresöpörni és visítva röhögni a hájfejű haverokkal, hogy "némá' a csicskákat, még spórolnak is nekünk" ...
#29: az a gond, hogy ez így kicsit nagyon sarkítás...
[ Szerkesztve ]
-
shev7
veterán
nem szeretek ilyenekbe belefolyni, de nem erzem egyaltalan jogosnak a felhaborodasodat. Nem tobb penzt akarnak. Azt akarjak, hogy legalabb ne csokkenjen (bar biztos kepben vagy ha ennyire kifejlett velemenyed van a dologrol, de megvontak toluk az etkezesi utalvanyokat, nincs ra penz felkialtassal, ugye erzed, hogy ez a milliardos sikkasztasok utan kicsit gyenge indok...)
Masreszt, persze lehet itt mindenre hivatkozni, hogy hu de kibasznak masokkal, de nezzetek mar korul? Szetlopjak az egesz orszagot, kihasznalnak mindenkit (buszsofort, tanitot, tanart, orvost, peket, mindenkit). Es mit csinaltok? Turtok... Mit csinaltok, ha valaki valtoztatni akar, vagy felszolal a szitu ellen? Mert forumokon hoborogni, azt mindenki tud ha nem ugy mennek a dolgok ahogy kene... bkv-t szidni, mav-ot szidni, egeszsegugyet szidni, kormanyt szidni azt mindenki tud. De felallni a billentyuzet mellol, azt nem. Ha megkerdezed en mit tettem? Szivesen megmondom... felalltam es megfogadtam Ferink tanacsat. De ha ilyenek maradnak a korulmenyek egyhamar vissza se nezek.
Tudod mi jellemzi ezt a topikot a legjobban? Ez:
"Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról.
Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla:
NE MÁSSZ KI! Lucifer kérdésére az ördög így felel:
- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.
- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni,
az őr a géppisztollyal visszakényszeríti.A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:
- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.
- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni a többi visszahúzza."''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Morden24
nagyúr
2., a bkv, a metrósok, a trolisok, a volán, a máv EGYSZERRE szüntetné be a szolgáltatás nyújtást
Na azért óvatosan. Még esetleg a BA kéne hozzá, és akkor el sem lehetne menekülni az országból.
Az az EGYSZERRE móka pont arra lenne jó, hogy még több embert szivatnak meg. És egy ilyen koncepcióval már tényleg nagyon durva gazdasági vonatkozásai lennének, azaz nem csak a buszmegállós sültgesztenyés menne tönkre.
-
pee13
senior tag
Számomra a pozitív hatása az, hogy nem megyek iskolába.
A negatív pedig az, hogy a sztrájk miatti hajnali sétában úgy megfáztam, hogy a szememből is takony folyik."I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz PowerBuldog #14 üzenetére
Bagóért? Tudod, hogy ki dolgozik bagóért? A diplomás pályakezdő tanítók, tanárok, orvosok, azok dolgoznak bagóért. A buszsofőrök átlagos havi fizetése bruttó 168.400 forint, ami nyilván elég kevés pénz, nettó 118.500 forint. Ehhez hozzájön mondjuk az, hogy az egész családnak ingyen van BKV-bérlete (egy "normál" családnak ez havi 20-30.000 forint kiadás lenne, mert a munkaadók sok esetben nem igazán fizetik ki a bérletek árát, hiába lenne kötelességük), meg persze kapnak (kaptak) pluszpénzeket is.
Persze, tudom, hogy akárhogy csavarjuk, ez nem sok pénz, de könyörgöm, jóval több, mint amennyit sok más munkakörben diplomásként kapsz, arról nem is beszélve, hogy a buszsofőri állás fix, öt év múlva is kellenek majd buszok és sofőrök. Rinyálnak, hogy elvesznek tőlük pár ezer forintot (bár megértem, hogy hiányozni fog nekik, nekem is hiányzik), miközben más területeken munkahelyek ezrei szűnnek meg... hol van itt az arányosság? A kettészakadt és hitvány állapotú buszokra azt mondom, hogy alapvetően nekem kéne háborognom, mert azóta veszem a bérletet, amióta az eszemet tudom, levelezős tanulóként ez havi 10.000 forintomba kerül, amiért nem csak a koszt kell eltűrnöm, hanem azt is, hogy tapló, udvariatlan, emberi beszédre képtelen jegyellenőrök tépkedjék ki a kezemből a pénztárcám a metró bejáratánál, mert mondjuk nem tudják elolvasni, hogy mi meddig érvényes a bérletem.
Alapvetően az háborít fel, hogy a sofőrök kihasználják, hogy megbénul nélkülük a főváros. Ugyanakkor megnézném a fejüket, ha az orvosok sztrájkolnának és mondjuk a BKV-s alkalmazottak családtagjai nem kapnának orvosi ellátást. Nem ez az egyetlen szakma, ahol meg lehet szívatni az embereket egy sztrájkkal, ilyen még az egészségügyi dolgozóké, tanároké, tűzoltóké, rendőröké, bolti eladóké, postásoké is. Mégis csak a BKV és a MÁV dolgozói teszik meg ezt az emberekkel, azokkal az emberekkel, akik legalább ugyanúgy ki vannak szolgáltatva az itteni béna viszonyoknak, mint ők. Ha most azért sztrájkolnának, hogy váltsák le a BKV vezérkarát (azaz állítsák őket bíróság elé), akkor mellettük lenne az egész ország, de nem... azért kellett ma négy órát utaznom a hidegben, mert ők több pénzt akarnak, amikor már így is jobban keresnek, mint egy 10 éves munkaviszonnyal rendelkező tanár. Mindennek van határa.
Elnézést az offért.
-
]Phobos[
senior tag
Szeretném még egy "pozitív" hatásra felhívni a figyelmet, és egyben innen üzenni a megfelelő embereknek( még akkor is, ha cenzúra lesz belőle ):
Az egy dolog, hogy a belvárosban eddig is felhívták az utasok figyelmét a zsebtolvajokra, és eddig sem tettek semmit ellene, de már annyira pofátlanul nyomják az ipart hordákba verődve, hogy különösképpen még csak nem is titkolják! Messziről látni a suttyó, bamba, börtönviselt nézésükről, hogyha kiszemelnek valakit maguknak.
Ha valaki sokat dörgölőzik az emberhez, tülekedik felszállásnál, de végül meggondolja magát, vagy lökdösődve és gyors tempóban szál le, igen sanszos, hogy egy retkes zsebtolvaj.De legalább ők nyernek a sztrájkon, igazi kis terülj-terülj asztalka a sok tömött járat
Ezúton is szeretném újfent megköszönni a magyar rendőrség és nyomozó hivatal rendkívüli munkáját, amivel nap mint nap az adófizetők értékeit és testi épségét rendületlenül védik! Végülis, valóban szükséges a helyenként 3-4 beöltözött rendőr az amúgy is feltűnően nem dolgozó bkv ellenőrök védelmére!
A belvárosban sötétedés után inkább ne sétáljatok, vagy maximum kutyával és/vagy csoportosan. Merthogy, mint említettem, ők is csoportosan "járőröznek" az utcákon és a bkv járatokon ...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Egyébiránt akkor lenne értelme a sztrájknak, ha
1., az igazgatósági tagok házait körülzárva sztrájkolnának
2., a bkv, a metrósok, a trolisok, a volán, a máv EGYSZERRE szüntetné be a szolgáltatás nyújtást
Így csak az embereket szívatják megint feleslegesen...Arról nem beszélve, hogy nem csak nekik lenne okuk sztrájkolni ... csak ugye 2006 óta számtalan lehetőség volt változtatni, azóta meg mindenki csoportokra szakadva próbálta érvényesíteni az érdekeit, de lazán leintették és a sarokba küldték őket. Utólag akkor ne tessék sírni, kérem szépen ... majd talán idén sikerül ...
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
1. Az azért nem teljes Szegedet érinti (gondolom) - más kérdés, hogy én is szoktam kultiválni, amikor le van zárva Bp-n valami útszakasz amúgy placebóból, mert folyik rajta sár, víz, hó; de munka az ugyan nem.
2. Attól legalább szépül a város
Itt lópikula sem szépül.Sectumsempra - For Enemies
-
JanFe
aktív tag
Jo cikk. Igen, vannak pozitiv hatasai is a sztrajknak.
"There is nothing permanent except change"
-
törölt tag
válasz PowerBuldog #14 üzenetére
Ez a busz egy dolog. Egy 15 éves buszról van szó.
Debrecenben a zsírúj bαszbusz gyártotta szóló Volvo-k elég sűrűn nem akarnak elindulni a megállóból. Érdekes, a lengyelek által gyártott csuklósokkal töredéknyi a probléma.
-
Narxis
nagyúr
Akit a BKV sztrájk miatt kirúgnak mert késett fél vagy 1 órát a munkahelyéről az szerintem panaszt tehet a megfelelő hatóságnál, de el nem tudom képzelni, hiszen erről nem az az ember tehet. Egy ilyen céget amúgy is otthagynék mert ilyen hozzáállással sokkal komolyabb és nagyobb simlisségek is folyhatnak ott.
Az üzletekre van nekem egy példám, nálunk Szegeden épp fel van túrva a belváros, rengeteg felújítás, közműcsere, villamosprojekt van folyamatban. Panaszkodnak az üzletvezetők, hogy alig van vendégük mert szinte el vannak zárva a külvilágtól. Kérdem én, hogy mikor és hogyan csinálják meg a felújítást? Erre senki nem tud értelmeset válaszolni, inkább örülni kellene, hogy épül-szépül a város.
Sztrájknál a törvény adta jogaikat érvényesítik a dolgozók, a 89-ben elfogadott sztrájktörvény pedig hiányos mert nem tisztázza az elégséges szolgáltatás fogalmát. Nem köti ki mondjuk, hogy a buszok 50%-nak mennie kell, csak arról van benne szó, hogy mely területeken(közlekedés, közmű) kell tárgyalni az elégséges szolgáltatásról.
Őszintén szólva csodálom, hogy nem pattant el korábban az a bizonyos húr, sorban esnek ki a csontvázak a szekrényből a BKV-nál, rabosítják a volt vezetőket stb. Szétlopták ezt a céget.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Morden24
nagyúr
válasz DeltaPower #17 üzenetére
Ha a fenti példámat elolvasod, akkor szerintem megérted, miről van szó.
Ha megnézed a buszmegállókban (főleg a végeken) piacozó boltokat, akkor szerintem rövid úton felfogható, hogy ezeknek most éppen felkopik az álla.
Arról ne is beszéljünk, hogy lehet, hogy öröm a gyaloglás, de sok embernek pl. nem annyira, hogy a napi kisrutinját úgy intézze, ahogy eddig, mert elég neki a kocsizás/taxizás/sétálás a munkába/suliba.Szóval ez nem ráfogás, meg influenzajárvány. Ez tény.
Mellesleg persze, az ilyenek érinthetnek egy-egy szakaszt vagy egy-egy vonalat, de azt ne felejtsd már el, hogy ez a sztrájk a fővárost plusz az agglomeráció egy igen szép részét is érinti.
[ Szerkesztve ]
-
DeltaPower
addikt
jön egy izmos havazás, aztán minusz húsz fok, vagy egy több napos útlezárás, egy influenzajárvány, a bevételkiesés ugyanúgy megvan, csak most rá lehet fogni a sztrájkra. ha nem, akkor a válságra.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Navaze
tag
Van pozitív hatása sztrájknak, szerintem is. Én például az egyik ilyen nagy Bkv sztrájk alatt tavaly, rommá törtem az autómat, mert egy kedves járókelőnek éppen kedve támadt le lépni az előttem haladó teherautó elé, a piros lámpánál. Most úgy döntöttem nem ülök autóba, csak ha nagyon muszáj. Hihetetlen milyen nyugi van az utcán, a járdákon. Senki sem rohan, senki nem feszült, belassultak a dolgok. Szerintem ez azért van, mert nem tudják ki számítani az emberek az idejüket, mivel senki sem tudja, mi mikor jár. Előbb elindulnak, és több idejük van.
(............(o)...............(o)..............)
-
Morden24
nagyúr
válasz FireKeeper #10 üzenetére
Nem értem, miért nem tud a BKV is úgy sztrájkolni, hogy minden vonalon közlekedik minden jármű, csak ritkított járatokkal?
Tavaly még a VDSZSZ koszos bandája sem tudta ezt megcsinálni
(#14) PowerBuldog: Ki lehet emelni az ilyen eseteket, csak nem sokmindenre indok. 20 éve (nem egy nagy cucc, tuti vannak itt páran, akik jóval többet tudnak elmondani magukról) BKV-zom napi rendszerességgel (most amióta vettem kocsit, szerencsére egyre kevesebbet), és nyilván lerobbanások, műszaki hibák mindig vannak és lesznek is. Ettől még ha én tudok rajta utazni, akkor ő tudjon rajta dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
PowerBuldog
veterán
Teljesen meg tudom érteni a BKV-t. Igaz nem pesti vagyok, de amíg a vezérek kapnak 100millás végkielégítést, addig a BKV buszok szó szerint szétesnek. [Kettészakadt BKV busz.]
Ilyen körülmények kötött ki a fene dolgozna bagóért?Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
törölt tag
válasz FireKeeper #5 üzenetére
A probléma az, hogy nem a BKV hagyja cserben Őket, hanem annak a dolgozói. A kettő nagyon nem ugyan az. Ahogy a MÁV-Start és Gaskó pereputtya sem felel meg egymásnak. Itt röviden tömören csak arról van szó, hogy egyesek visszaélnek a helyzetükkel, és ezt zsarolásra használják fel.
Nem lenne zsarolás, ha reális célokért "harcolnának". De nem erről van szó.
-
dabadab
titán
válasz DeltaPower #8 üzenetére
Csodbe nem megy, viszont ezzel elbukja kb a bevetele 10%-at (a kiadasok viszont nem csokkennek igy, mert pl. a berleti dijat, rezsit meg hasonlokat igy is fizetnie kell). Gondolom te sem orulnel, ha honap vegen bejelentene a fonok, hogy a sztrajk miatt teszemazt 20%-kal kevesebb fizetest kapsz.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
FireKeeper
nagyúr
De, már tartottak szolidaritási sztrájkot csak az nem teljes munkabeszüntetés volt, hanem csak késéseket meg járatritkításokat okozott.
Nem értem, miért nem tud a BKV is úgy sztrájkolni, hogy minden vonalon közlekedik minden jármű, csak ritkított járatokkal? Vagy az nem kellően jó kényszerítő erő? Pedig a kecske is jóllakna meg a káposzta is megmaradnasteam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
-
-
Morden24
nagyúr
Tényleg aranyos felfogás, díjazom az optimista hozzáállásodat.
Az az egésszel a baj, hogy ameddig csak némi kellemetlenség ér, addig persze fel lehet fogni pozitívan a dolgot. De ha konkrét anyagi kár ér, akkor szerintem le sem pottyantod a szmogdús városi sétát.
Pl. van egy kedves jóbarátom, akinek egy buszvég mellett van büféje. Na, neki pl. nem őszinte a mosolya.
Sajnos ezek ilyen dolgok. Lehet kedvesen nyugtatni magunkat meg másokat, hogy hát végülis nem is tragédia, meg hát előnyei is vannak. De sajnos sokaknak tragédia, és csak hátrányai vannak.
Mint általában az összes sztrájknak. Csodálom, hogy a Göring, izé Gaskó még nem csatlakozott.Sectumsempra - For Enemies
-
gabor85
őstag
Jó észrevételek, gratula. Én a győri tömegközlekedésen még nem láttam bluetoothon egymással játszó gyerkőcöket, de majd figyelek
FireKeeper: ha a gyári munkásokban lenne egy kis bátorság, és egyszerre nem mennének dolgozni a cég SEMMIT se tehetne. Egy két ember pótolható, na de egy egész tömeg....
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
Szép dolgokat írsz, sőt nagyon szépeket, de az nagyon elszomorító, hogy mennyi embert hagy így pácban a BKV és mennyi mindenkinek ártanak. Valami változás kéne ide, mert sajnos olyan monopolhelyzetben vannak hogy ezt megtehetik, és meg is teszik. Nem tudom kinek mit jelent ez az időszaka az évnek, de az egyetemeken/főiskolákon ez még bőven a vizsgaidőszak, és így elég sok diákkal is kiszúrnak (legyen az pesti, vidéki, koleszos vagy bejárós, mindenki szív). A beteg emberekkel meg még jobban, ami már az undorító kategóriában megy el. Érdekes, a gyári munkások valahogy ritkán sztrájkolnak, pedig sokkal rosszabb körülmények között dolgoznak, talán azért mert őket abban a pillanatban kirúgnák, és egy óra múlva lenne a vagy 20 másik jelentkező minden helyre.
Az megint más, hogy a BKV-s felsővezetők végkielégítése és bérezése megint undorító, így a sztrájkolók felháborodását is meg tudom érteni, csak sajnos lehet hogy nem tudják pontosan hogy mennyi kárt csinálnak a városnak, illetve főleg az olyan átlagembereknek mint ők maguk.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
ABE
őstag
Ma rengeteg gyalogossal találkoztam a Petőfi hídon is, pedig ott általában alig mászkálnak emberek. Talán páran ráébrednek, hogy a belvárosi részen nincsenek igazán nagy távolságok, és nem árt egy kis mozgás. Ráadásul ha valaki jó tempóban tud gyalogolni, akkor rövidebb távokon összemérhető a BKV-zás és a gyaloglás menetideje.
-
Taybore
aktív tag
Ez a cikk pont NEM a negatív hatásokról szólt!
Amúgy sok helyen nyelvtani, stilisztikai hibák/hiányosságok vannak a szövegben, érdemes lenne még egyszer végigolvasnod, kedves cikkíró
Másrészt örülök, hogy vannak akik meglátják és átélik ezeket a pozitív gondolatokat, grat!
Szerk.: Ja ez válasz akart lenni a (#2)-es üzenetre...
[ Szerkesztve ]
-
És mi lesz azokkal az üzletekkel, akik kénytelenek lesznek lehúzni a rolót, mert annyira megcsappant a vásárlók száma a sztrájk miatt? Mi lesz azokkal, akik e miatt veszítik el a munkájukat? És ki fogja állni a milliárdos veszteséget, amit a sztrájk okoz?
És valóban, mindenben találhatsz valami jót. De itt olyan nagy a különbség, hogy a jó oldal teljesen eltörpül a rossz mellett.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
jaja1981
addikt
Teljesen egyet értek Veled.
Sajnos a sok "manager" embernek ez nem számít, csak a rohanás és pénz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ZIDOO médialejátszók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen autót vegyek?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest