Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henrico
tag
Sziasztok! Gábor régen volt, de kérdezném, Roborock S6 magyarítással jutottatok valamire?
-
darts0
csendes tag
Sziasztok!
A készüléken (elvileg gen1-es) magyar hang fent van, de a mi home-ban nem tudom a pluginnal magyarítani. Mindent a leírásnak (vagy lehet mégse) megfelelően csinálok...
-
penell1234
tag
válasz
sz_gabor #123 üzenetére
Szia! Az érdekelne hogy ez a [link] firmware és hangcsomag telepítése telefonról ez jó volna a Roborock 6-os hoz is? Mert ez szeretnék venni.És amit írtál hogy Figyelem: Nem elég a programból kilépés (menü vagy a vissza gomb segítségével) törölni kell a futó programok közül mert a következő indításkor hibát okozhat. vagyis ezt a programot törlöm program (XVacuum) letöltése 2.1.0 verzió (2019.01.14)?
-
farkas-j
őstag
Sziasztok!
Egy problémába ütköztem. Vásároltam egy Xiaomi Mijia BT4.0 Bluetooth óra-hőmérőt. Sajnos a beállított Európai szerveren a magyar MI Home 5.4.42 nem találja meg az órát, így nem lehet az időt beállítani rajta. Ha átállok Kínai szerverre, akkor látja az órát, viszont az MI robotporszívómnál nem működik a térkép és azt írja, hogy váltsak helyi szerverre azaz Európaira. Próbáltam frissíteni az MI appot az új magyar 5.6.0-ra, de sikertelen volt (Samsung S4 - Android 5.1). Abban egyébként nem vagyok biztos, hogy az új MI Home megoldaná a problémát. Mi a megoldás ilyenkor? -
xboxyka
újonc
Sziasztok.
Próbáltam magyarositani, az appon keresztül végig ment a telepités, el is ért 99% ig, majd irta hogy installing
, ezután pedig kaptam egy olyat hogy:
The vacuum returned an error
Mindent a leirás szerint csináltam.
Várom a segitséget... -
wazo
aktív tag
válasz
sz_gabor #123 üzenetére
nagyon jó ez a program pillanatok alatt magyarrá varázsoltam a kis masinát pedig ebben a pillanatban érkezett meg.
Azt szeretném kérdezni ha a magyar mihome-t fogom használni és ugye magyaritottam, mindent (mihome, plugin,hang) attól a firmware frissitések automatikusan érkezni fognak a készülékre?
köszönöm -
maestro87
őstag
Sziasztok!
Gondoltam ma magyarítom a porszívómat, de nem enged bejelentkezni a magyar nyelvű Mi Home app-ba (5.5.12).
Ezt írja ki: "Ellenőrizze az aktuális hálózati kapcsolatot, és próbálkozzon újra."
Próbáltam magyar és kínai régión is.
Valakinek valami ötlet? -
hevepapa
senior tag
válasz
sz_gabor #134 üzenetére
Gábor: A firmware letöltéshez annyi tennék még hozzá, hogy abban a mappában ahova feltöltötted a Gen2-es firmware fájlokat, nincs benne a 1720-as. Ez most a legutolsó (nem béta) firmware az EU régiós Roborocknál.
Azt persze nem tudom, hogy amik nálad vannak a Gen2-re, azok milyen régiósok? Vagy egyforma van minden régióra csak más időpontban engedik ki a porszívókra? -
Yazre
csendes tag
Hali
1 generációs eu-s Mi Robot Vacuum robotporszívón magyarosítottam mindent hang plagin magyar is minden csak az időztet takarítás nem indul el valami ötlet esetleg ?
-
tomigonzo
aktív tag
koszi mindenkettotoknek az infokat
(mondjuk kezdhetek ott, hogy nem igen van itthon android telo
D)
-
sz_gabor
tag
válasz
tomigonzo #132 üzenetére
Innen letöltheted a firmware-t.
eFeMeR74: Csak óvatosan a firmware pakolgatással, a FloleVac mindent xiaomi szerveres firmware-t kilistáz még a bétákat is (A xiaomi elég furcsán bánik a frissítésekkel, van hogy egy nagyobb szám régebbi firmware-t jelöl.Volt már példa hogy 1 nap után visszavontak firmware-t mert használhatatlanná tett készülékeket, valószínűleg egy tesztelésre kiadott (nem egy nagyközönség számára) béta verzió volt).
A mostani legfrissebb kiadott gyári firmware a: v11_003500.fullos (most a legfrissebbeket fullos-nak hivják).
A legújabb használható béta a v11_003600 (ami régebbi mint a v11_003500.fullos).
Vigyáz a FloleVac-nál a hangok pénzbe kerülnek (kivéve talán egy használhatatlan minőség német hang ingyenes).
Természetesen nem a FloleVac-ra akarok rábeszélni (hiszen én fordítottam hivatalosan magyarra) egy nagyszerű program, csak látni kell a hiányosságait. -
eFeMeR74
senior tag
válasz
tomigonzo #132 üzenetére
A különbségek csak ugyanazon a helyen jönnek ki és csak akkor, ha az ember veszi a fáradságot és végig kontrollálja a dolgot.
A firmwarek az appon belül érhető el most 52 db van jelenleg. Természetesen a legfrissebb a legjobb szerintem
FloleVac itt akár német vagy francia, holland,spanyol,olasz,orosz,török,lengyel nyelvet is ki lehet választani a robotnak. -
eFeMeR74
senior tag
válasz
farkas-j #130 üzenetére
Pedig teljesen más szisztéma szerint dolgozik. Firmwareként más és más. Van ahol hajlandó több ideig is hátra menni, vagy okosabban tud kikerülni egy felgyűrt szőnyeget. Sőt volt olyan nálam, hogy felakadt a szőnyeg sarkán és csak egyhelyben járt akadozva a kerék, de meg sem próbálta megoldani a próblémát. Szóval elég sok különbség van közöttük. Természetesen ez függ kinek milyen a lakása. Arról nem beszélve nálam az étkező asztal körüli székekek között is elfér, de csak oldaltról és előről volt, olyan hogy bemenni bement aztán alig akart kitalálni a sok láb között😃 (6db szék). Érdemes kipróbálni őket 50+ ból én 14 firmwaret próbáltam ki. És nagyon pöpec, hogy magyarul dumál. Kedvencem amikor én rakom át valahová és megszólal egy idő után mikor körbeforgott, hogy 'Nem tudom hol vagyok'
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
Charlie Gordon #128 üzenetére
Nem tudom de nálam nem történt ilyen pedig össze-vissza kipróbáltam szinte az összes firmwaret a FloleVac appal. Pedig több mint 50 van
lehet válogatni rendesen a lakás tipusától és elrendezésének függvényében.
Szerintem most a 3.3.9_003600 a legjobb 1 gen robothoz -
Charlie Gordon
aktív tag
Az lehet, hogy egy frissítés után visszaáll kínaira ?
-
sz_gabor
tag
válasz
geotigris9 #124 üzenetére
Gen2 firmware könyvtár feltöltve.
A telepítés végigment?
Valószínűleg a készítő telefonra készítette a programot, lehet hogy a tablet kijelző méretén nem ismeri fel jól és ez kavart be.
Van új verzió próbáld meg hogy azzal is előjön-e a hiba? -
geotigris9
tag
-
sz_gabor
tag
Xiaomi Gen1, Gen2 porszívó firmware és hangcsomag telepítése közvetlenül androidos telefonról.
Leírás és letöltés a blogomon. -
ZSOLO76
csendes tag
Sziasztok!
Miután megjavult a ketyere,gondoltam felrakom a Magyar hangot,de valamit biztos nem jól csináltam,mert a win-mirobo elindítása után ezt a hibaüzenetet kapom.
win mirobo inicializálási hiba,nem sikerült csatlakozni a porszívóhoz,device handsake error on socket receive....13605 plugint feltettem illetve a 20971 is fenn van.Régió
ína,tűzfal vírusirtó kikapcsolva,Mi home verzió 5.4.33
Tudnátok mondani valami okosságot? -
-
kropi
tag
Bocs hogy nem "szerkesztettem", de elkezdtem visszaolvasni s látom nem mindenkinél sikerült tökéletesen ezért gyorsan kipróbáltam újra a porszívót. Eddig jó. Amiért kétségeim voltak: Alis vásárlás, Szingapúri régióra állítottam a Mi Home-t. Angolul rendesen működött. A magyar hang telepítésénél nálam nincs ...../mpk/134 mappa. Csak 11-s abban meg egy 1189.apk. Mellé tettem a 13605.apk-t s úgy csináltam végig a leírást. Eddig szépen beszél magyarul és össze se zavarodott.
-
kropi
tag
Helga a legjobb, a legérthetőbb. Köszi a " magyar hangot", tökéletes Gen1-n.
-
sz_gabor
tag
válasz
geotigris9 #109 üzenetére
Azért mert a xiaomi első generációs(gen1) porszívójának a neve Xiaomi Mi Robot Vacuum, a második generációsának(gen2) pedig Xiaomi MiJia Roborock S50 (és S55), a harmadik generációst meg majd meglátjuk hogy hívják.
Az EU gen2-es (Roborock S50-S55) pluginját nem a 134 mappába (ami a gen1-es kínai verziójának a mappája)
hanem a saját 60-as mappájába kell tenni de ez a miui.hu oldalon pontosan le van írva ahonnan a MiHome-t telepítetted.
Ez a leírás a hangcsomag telepítéséről készült, csak utólag beletettem a gen 2-es plugint is mert csak régebbi verziót lehetett elérni.A plugin telepítés leírása a miui.hu oldalon van.Tehát:
-A kínai Gen1-es porszívónál a 134-es mappába kell tenni a kínai verzió pluginját.
-Az EU-s Gen1-es porszívónál a 80 mappába kell tenni a kínai verzió pluginját és átnevezni az eredetileg a mappában levő fájl nevére.
-A kinai Gen2-es (Roborock) porszívónál a 615-ös mappába kell tenni a kínai verzió pluginját.
-Az EU-s Gen2-es (Roborock) porszívónál a 80 mappába kell tenni a kínai verzió pluginját és átnevezni az eredetileg a mappában levő fájl nevére.Mivel még nem készült EU-s gen1 és gen2 plugin a kínai nyugodtan használhatod, a kínai verzió valamivel előbb frissül min az EU- verzió de 100% kompatibilisek egymással.
A Gen1 és a Gen2 plugin viszont sose keverd egymással!Ha elkülditek az EU verziók legújabb pluginját elkészítem a fordítást.
Természetesen előszór telepítsd a miui.hu-n levő MiHome-t mert különben nem látod a mappákat (a gyári MiHome rejtett mappába teszi be amit csak rootolt telefonon látsz).
Ha nem tudod hogy kínai vagy EU-s porszívód van:
- töröld a belső tároló plugin/install/mpk/-ban levő könyvtárakat,
- indítsd el a magyar MiHome-t,
- klikkelj a porszívó kártyájára várd meg míg letölti a plugint és elindul a porszívó kezelőfelülete,
Amelyik mappába telepítette a plugint az a verziójú porszívód van. -
sz_gabor
tag
válasz
geotigris9 #106 üzenetére
Melyik porszívód van Gen1 vagy gen2(Roborock)?
A 60-as mappa a gen2 EU verzió plugin mappája
A 134-as mappa a gen1 kínai verzió plugin mappája. -
geotigris9
tag
-
eFeMeR74
senior tag
A FloleVac appal rakd fel a legújabb 3.3.9_003600 firmwaret. Egy próbát megér.Ez a gyors agresszív mozgás pedig szoftveres hibára mutat. Ahogy elnézem a bal oldali hajtó kerék sokkal gyorsabban forog mint kéne neki.
Remélem soft frissítést csak a dokkolon keresztűl csináltad
5-10 perc és mindig annyi.
-
eFeMeR74
senior tag
-
ZSOLO76
csendes tag
PLS Help
Tegnap jött meg a xiaomi mi robotom.
Első indítás után szépen elindult takarított,feltettem tölteni,közben a programban találtam hozzá egy frissítést,azt feltettem,utána a Magyarosítást is.
Az ezt követő indításoknál megbolondult a robot durván nekiment mindennek ami a közelében volt,majd piros villogás kíséretében leállt.
Visszaraktam a gyári szoftvert ,csináltam sima resetet és hard resetet is,de ezután is produkálta a hibát.
Tegnap egész nap ezzel szenvedtem,aztán egyszer csak megint működött normálisan.Ma ismét elindítottam megint csak vadult nem tudta hol van ,leállt...ismét egy reset ,majd a harmadik indításnál kb, elkezdett normálisan működni,ekkor nulláról kezdte a térképet rajzolni.
Lehet a térképet manuálisan törölni?Lehet hogy ez volt a baja?Ezt a részét is magyarázzátok már el légyszíves,sehol nem találtam erre vonatkozó leírást,illetve szerintem valami nem oké a szoftverrel,mit kéne vele csinálni,hogy normálisan működjön,rendesen félek elindítani,képes volt odébbtolni a 28kg-os hangfalat mikor behülyült...
Ma 2x el tudtam indítani normálisan aránylag,bár akkor is elég agresszíven ütközött szerintem ill mikor a fal mellett megy...,azóta reseteltem firmware-t frissítettem,megint hiba,reseteltem megint hiba...
szóval hol működik rendesen,hol nem,de az esetek többségében hibát produkál,nem tudom mi tévő legyek,kintről rendeltem,elég macera lenne a visszaküldése
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
lo Elkészült a legújabb hangcsomag Xiaomi Gen1,Gen2 verzióhoz.Az előző hangcsomagban lévő hangok mellett 2 új hang...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest