Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
teszt345
tag
Remélem a topicgazdák nem haragszanak meg (ha igen, akkor kérem töröljék), van egy ilyen:
https://robotporszivomagyarul.hu/
Nem a reklám helye akar lenni én is csak találtam
-
Madi1982
újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Vettem édesanyámnak egy Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite tipusú porszívót.
Mivel az angol elég fokhíjjas anyukánál, gondoltam vévigcsinálom a magyarítást, de sajnos elakadok.
Az itthonival tök szépen dolgozna a program, de azt nem magyarosíthatom, mert a felesgéem nem engedi.
A pc-s verzióval próbáltam win10 alól.
Ip, token megszerezve, beírva a file-ba. A sajátommal működik is, de ezzel nem akar...
Viszont a fent jelölt típusnál az alábbi hibát kapom:win-mirobo iniciálási hiba
Nem sikerült csatlakozni a porszyvódhoz: Method 'miI0.info' error on socket receive...Van valami ötletetek?
Köszönöm előre is -
pbojtos
újonc
Sziasztok .Roborock s6maxv hez szeretnék magyar hangot
-
B.Bela
újonc
Sziasztok! Èl még ez a fórum?
-
sleco1
csendes tag
Sziasztok !
Tisztelettel érdeklődni szeretnék, hogy Roborock S7-hez létezik magyar nyelv ?
Valaki fel tudná rá telepíteni ? (természetes megfelelő díjazás ellenében)
Köszönöm
-
-
Sygnus83
csendes tag
Sziasztok
Az XVacuum firmware al gen1 re fel lehet tenni a valetudo fw - ? és utána arra a magyar hangot?
-
v_zoli343
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy Vacuum mop pro-t és úgy látom, hogy nem érhető el hozzá a legfissebb firmware, ami tudná pl a több térképet, meg a no-mop zónákat. Indiában pl igen, hogy lehet rávenni, hogy nem lokál szerverről frissítsek firmware-t? -
BDB
csendes tag
válasz
Alföldi Peti #172 üzenetére
Szia! Én teszteltem, sajnos nem lehet rátelepíteni.
Remélem valaki csínál az új porszívókra is magyar hangot.
-
BDB
csendes tag
off
-
Edween
őstag
válasz
Alföldi Peti #172 üzenetére
Ez engem is érdekelne!
Jó lenne ha valaki benéze, sajnos régen voltak erre. -
Alföldi Peti
tag
Valaki próbálta Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential-el? Működik?
-
Schatt
tag
Sziasztok!
A porszívóm egyik napról a másikra elfelejtett magyarul, lehet hogy frissített valamit? újra végig kell csinálnom a telepítést? -
Alföldi Peti
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential porszívóhoz is használható ez a magyar hang?
-
teszt345
tag
Kép alapján Gen.1-nek néz ki, lehet magyarítani
-
DreaD88
tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ezt a porszívót lehet magyarosítani? Számomra sajnos nem derül ki, hogy ez melyik verzió, melyik generáció...
[link] -
farkas-j
őstag
Sziasztok! A közismert régió feloldós orosz appot használom, a legfrissebb verzióját. Kb. 1 hete át kellett állnom EU szerverről USA szerverrel, mert a gateway-em csak ott látja a hőmérőket, ugyanis a Xiaomi valamit nagyon bekavart. EU-n nem működik már senkinek. Nem is volt gondom minden rendben működött. Ma reggelre elérhetetlen lett az MI porszívóm. Helyben teszteltem, eldobta a magyar hangot és a hálózatot. Lehet frissült magától a firmware? Újra felvettem beállítottam a hálózatot. Megint működik. Rá akartam tenni a magyar hangot, de sehol nem látom a hálózati adatait és a token számát. Hogyan tudok a tokenhez hozzájutni?
-
djapor96
senior tag
Ezek a hang fájlok működnek Vacuum Mop Essentialnél is?
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok! Van lehetőség a hangok esetén a hangutasitásokat külön megadni GEN1 esetén? Találtam egy cikket, ami alapján lehetséges a wav-ok egyesével történő átmásolása, viszont a hangcsomagot tartalmazó .pkg fájlt sehogy sem tudom kitömöriteni...
-
waccamár
senior tag
Sziasztok! Vacuum-mop pro-m van, Hungary szerveren. Firmware update nem jön meg - pedig kellene a több térkép lehetősége
Tud valaki módszert force-update-re valahogy. Chinese mainland-en nem tudtam csatlakozni, úgy nem ismerte fel (xiaomishop-os verzió). Köszi előre is!
-
Pozsi85
tag
Sziasztok! Jövő héten érkezik a mop pro-m. Tudom, nagyon friss cucc, de valaki esetleg megpróbálta rátenni a magyar hangot? Van rá esély, hogy rámegy? Ha, nem akkor tönkre teheti a gépet?
-
Gtoth07
újonc
Az újult apphoz ez még jó mert nekem semmilyen formában nem akar sikerülni a telefonál akarok el mer ott a fájlt le tölti de megnyitni nem tudja. Ugyan ez van a gépnél is csak ott nem az összes fajt a parancssort sem nyitja meg és a dll. Fájlok hoz milyen fájlkezelő kell?
Nem akarom feladni ha már van rá lehetőség magyar hangon használni!
Előre is köszönöm! -
penell1234
tag
Sziasztok! A Magyar nyelvet akkor a Roborock S5 Maxra is fellehet tenni?
-
stickermajom
addikt
Srácok, egy R2D2 voice pack-ja nincs valakinek elfekvőben 1st genre? Amit találtam orosz fórumot onnan már törölték sajnos.
-
Pozsi85
tag
Sziasztok!
Gen1-em van! Imádja az egész család, nagyon jól teljesít Aladár!
Feltenném a magyar hangot laptopról, mert nekem egyszerűbbnek tűnik.
Kérdéseim:
1. Ha meggondolom magam vissza tudom tenni angolra?
2. Ha igen, hogyan?
3. A magyar mi home-nak és a plig-ineknek van valami plusz szolgáltatása, azon kívül, hogy magyar?
4. Gondolom, full alap app store-os mi home. és magyar porszívó kombó nem okoz gondot?Köszi!
-
DJ Diablo
tag
Sziasztok!
Van itt olyan aki mostanában vett S50-et? Sajnos nem megy a magyarosítás. Nem hoz létre megfelelő mappát benne az apk-val. A kamerához tartozó mappa megvan és benne az apk, de a porszívónak nincs semmi. Mikor megjött le lett frissítve a firmware. Lehet ez a baj?
Köszi!
-
balbekk12
tag
Iphone telóval nem is lehet megoldani a Mi robotporszívó magyarítást? Kell szereznem egy androidos telót?
-
Henrico
tag
Sziasztok! Gábor régen volt, de kérdezném, Roborock S6 magyarítással jutottatok valamire?
-
darts0
csendes tag
Sziasztok!
A készüléken (elvileg gen1-es) magyar hang fent van, de a mi home-ban nem tudom a pluginnal magyarítani. Mindent a leírásnak (vagy lehet mégse) megfelelően csinálok...
-
penell1234
tag
válasz
sz_gabor #123 üzenetére
Szia! Az érdekelne hogy ez a [link] firmware és hangcsomag telepítése telefonról ez jó volna a Roborock 6-os hoz is? Mert ez szeretnék venni.És amit írtál hogy Figyelem: Nem elég a programból kilépés (menü vagy a vissza gomb segítségével) törölni kell a futó programok közül mert a következő indításkor hibát okozhat. vagyis ezt a programot törlöm program (XVacuum) letöltése 2.1.0 verzió (2019.01.14)?
-
farkas-j
őstag
Sziasztok!
Egy problémába ütköztem. Vásároltam egy Xiaomi Mijia BT4.0 Bluetooth óra-hőmérőt. Sajnos a beállított Európai szerveren a magyar MI Home 5.4.42 nem találja meg az órát, így nem lehet az időt beállítani rajta. Ha átállok Kínai szerverre, akkor látja az órát, viszont az MI robotporszívómnál nem működik a térkép és azt írja, hogy váltsak helyi szerverre azaz Európaira. Próbáltam frissíteni az MI appot az új magyar 5.6.0-ra, de sikertelen volt (Samsung S4 - Android 5.1). Abban egyébként nem vagyok biztos, hogy az új MI Home megoldaná a problémát. Mi a megoldás ilyenkor? -
xboxyka
újonc
Sziasztok.
Próbáltam magyarositani, az appon keresztül végig ment a telepités, el is ért 99% ig, majd irta hogy installing
, ezután pedig kaptam egy olyat hogy:
The vacuum returned an error
Mindent a leirás szerint csináltam.
Várom a segitséget... -
wazo
aktív tag
válasz
sz_gabor #123 üzenetére
nagyon jó ez a program pillanatok alatt magyarrá varázsoltam a kis masinát pedig ebben a pillanatban érkezett meg.
Azt szeretném kérdezni ha a magyar mihome-t fogom használni és ugye magyaritottam, mindent (mihome, plugin,hang) attól a firmware frissitések automatikusan érkezni fognak a készülékre?
köszönöm -
maestro87
őstag
Sziasztok!
Gondoltam ma magyarítom a porszívómat, de nem enged bejelentkezni a magyar nyelvű Mi Home app-ba (5.5.12).
Ezt írja ki: "Ellenőrizze az aktuális hálózati kapcsolatot, és próbálkozzon újra."
Próbáltam magyar és kínai régión is.
Valakinek valami ötlet? -
hevepapa
senior tag
válasz
sz_gabor #134 üzenetére
Gábor: A firmware letöltéshez annyi tennék még hozzá, hogy abban a mappában ahova feltöltötted a Gen2-es firmware fájlokat, nincs benne a 1720-as. Ez most a legutolsó (nem béta) firmware az EU régiós Roborocknál.
Azt persze nem tudom, hogy amik nálad vannak a Gen2-re, azok milyen régiósok? Vagy egyforma van minden régióra csak más időpontban engedik ki a porszívókra? -
Yazre
csendes tag
Hali
1 generációs eu-s Mi Robot Vacuum robotporszívón magyarosítottam mindent hang plagin magyar is minden csak az időztet takarítás nem indul el valami ötlet esetleg ?
-
tomigonzo
aktív tag
koszi mindenkettotoknek az infokat
(mondjuk kezdhetek ott, hogy nem igen van itthon android telo
D)
-
sz_gabor
tag
válasz
tomigonzo #132 üzenetére
Innen letöltheted a firmware-t.
eFeMeR74: Csak óvatosan a firmware pakolgatással, a FloleVac mindent xiaomi szerveres firmware-t kilistáz még a bétákat is (A xiaomi elég furcsán bánik a frissítésekkel, van hogy egy nagyobb szám régebbi firmware-t jelöl.Volt már példa hogy 1 nap után visszavontak firmware-t mert használhatatlanná tett készülékeket, valószínűleg egy tesztelésre kiadott (nem egy nagyközönség számára) béta verzió volt).
A mostani legfrissebb kiadott gyári firmware a: v11_003500.fullos (most a legfrissebbeket fullos-nak hivják).
A legújabb használható béta a v11_003600 (ami régebbi mint a v11_003500.fullos).
Vigyáz a FloleVac-nál a hangok pénzbe kerülnek (kivéve talán egy használhatatlan minőség német hang ingyenes).
Természetesen nem a FloleVac-ra akarok rábeszélni (hiszen én fordítottam hivatalosan magyarra) egy nagyszerű program, csak látni kell a hiányosságait. -
eFeMeR74
senior tag
válasz
tomigonzo #132 üzenetére
A különbségek csak ugyanazon a helyen jönnek ki és csak akkor, ha az ember veszi a fáradságot és végig kontrollálja a dolgot.
A firmwarek az appon belül érhető el most 52 db van jelenleg. Természetesen a legfrissebb a legjobb szerintem
FloleVac itt akár német vagy francia, holland,spanyol,olasz,orosz,török,lengyel nyelvet is ki lehet választani a robotnak. -
eFeMeR74
senior tag
válasz
farkas-j #130 üzenetére
Pedig teljesen más szisztéma szerint dolgozik. Firmwareként más és más. Van ahol hajlandó több ideig is hátra menni, vagy okosabban tud kikerülni egy felgyűrt szőnyeget. Sőt volt olyan nálam, hogy felakadt a szőnyeg sarkán és csak egyhelyben járt akadozva a kerék, de meg sem próbálta megoldani a próblémát. Szóval elég sok különbség van közöttük. Természetesen ez függ kinek milyen a lakása. Arról nem beszélve nálam az étkező asztal körüli székekek között is elfér, de csak oldaltról és előről volt, olyan hogy bemenni bement aztán alig akart kitalálni a sok láb között😃 (6db szék). Érdemes kipróbálni őket 50+ ból én 14 firmwaret próbáltam ki. És nagyon pöpec, hogy magyarul dumál. Kedvencem amikor én rakom át valahová és megszólal egy idő után mikor körbeforgott, hogy 'Nem tudom hol vagyok'
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
Charlie Gordon #128 üzenetére
Nem tudom de nálam nem történt ilyen pedig össze-vissza kipróbáltam szinte az összes firmwaret a FloleVac appal. Pedig több mint 50 van
lehet válogatni rendesen a lakás tipusától és elrendezésének függvényében.
Szerintem most a 3.3.9_003600 a legjobb 1 gen robothoz -
Charlie Gordon
aktív tag
Az lehet, hogy egy frissítés után visszaáll kínaira ?
-
sz_gabor
tag
válasz
geotigris9 #124 üzenetére
Gen2 firmware könyvtár feltöltve.
A telepítés végigment?
Valószínűleg a készítő telefonra készítette a programot, lehet hogy a tablet kijelző méretén nem ismeri fel jól és ez kavart be.
Van új verzió próbáld meg hogy azzal is előjön-e a hiba? -
geotigris9
tag
-
sz_gabor
tag
Xiaomi Gen1, Gen2 porszívó firmware és hangcsomag telepítése közvetlenül androidos telefonról.
Leírás és letöltés a blogomon. -
ZSOLO76
csendes tag
Sziasztok!
Miután megjavult a ketyere,gondoltam felrakom a Magyar hangot,de valamit biztos nem jól csináltam,mert a win-mirobo elindítása után ezt a hibaüzenetet kapom.
win mirobo inicializálási hiba,nem sikerült csatlakozni a porszívóhoz,device handsake error on socket receive....13605 plugint feltettem illetve a 20971 is fenn van.Régió
ína,tűzfal vírusirtó kikapcsolva,Mi home verzió 5.4.33
Tudnátok mondani valami okosságot? -
-
kropi
tag
Bocs hogy nem "szerkesztettem", de elkezdtem visszaolvasni s látom nem mindenkinél sikerült tökéletesen ezért gyorsan kipróbáltam újra a porszívót. Eddig jó. Amiért kétségeim voltak: Alis vásárlás, Szingapúri régióra állítottam a Mi Home-t. Angolul rendesen működött. A magyar hang telepítésénél nálam nincs ...../mpk/134 mappa. Csak 11-s abban meg egy 1189.apk. Mellé tettem a 13605.apk-t s úgy csináltam végig a leírást. Eddig szépen beszél magyarul és össze se zavarodott.
-
kropi
tag
Helga a legjobb, a legérthetőbb. Köszi a " magyar hangot", tökéletes Gen1-n.
-
sz_gabor
tag
válasz
geotigris9 #109 üzenetére
Azért mert a xiaomi első generációs(gen1) porszívójának a neve Xiaomi Mi Robot Vacuum, a második generációsának(gen2) pedig Xiaomi MiJia Roborock S50 (és S55), a harmadik generációst meg majd meglátjuk hogy hívják.
Az EU gen2-es (Roborock S50-S55) pluginját nem a 134 mappába (ami a gen1-es kínai verziójának a mappája)
hanem a saját 60-as mappájába kell tenni de ez a miui.hu oldalon pontosan le van írva ahonnan a MiHome-t telepítetted.
Ez a leírás a hangcsomag telepítéséről készült, csak utólag beletettem a gen 2-es plugint is mert csak régebbi verziót lehetett elérni.A plugin telepítés leírása a miui.hu oldalon van.Tehát:
-A kínai Gen1-es porszívónál a 134-es mappába kell tenni a kínai verzió pluginját.
-Az EU-s Gen1-es porszívónál a 80 mappába kell tenni a kínai verzió pluginját és átnevezni az eredetileg a mappában levő fájl nevére.
-A kinai Gen2-es (Roborock) porszívónál a 615-ös mappába kell tenni a kínai verzió pluginját.
-Az EU-s Gen2-es (Roborock) porszívónál a 80 mappába kell tenni a kínai verzió pluginját és átnevezni az eredetileg a mappában levő fájl nevére.Mivel még nem készült EU-s gen1 és gen2 plugin a kínai nyugodtan használhatod, a kínai verzió valamivel előbb frissül min az EU- verzió de 100% kompatibilisek egymással.
A Gen1 és a Gen2 plugin viszont sose keverd egymással!Ha elkülditek az EU verziók legújabb pluginját elkészítem a fordítást.
Természetesen előszór telepítsd a miui.hu-n levő MiHome-t mert különben nem látod a mappákat (a gyári MiHome rejtett mappába teszi be amit csak rootolt telefonon látsz).
Ha nem tudod hogy kínai vagy EU-s porszívód van:
- töröld a belső tároló plugin/install/mpk/-ban levő könyvtárakat,
- indítsd el a magyar MiHome-t,
- klikkelj a porszívó kártyájára várd meg míg letölti a plugint és elindul a porszívó kezelőfelülete,
Amelyik mappába telepítette a plugint az a verziójú porszívód van. -
sz_gabor
tag
válasz
geotigris9 #106 üzenetére
Melyik porszívód van Gen1 vagy gen2(Roborock)?
A 60-as mappa a gen2 EU verzió plugin mappája
A 134-as mappa a gen1 kínai verzió plugin mappája. -
geotigris9
tag
-
eFeMeR74
senior tag
A FloleVac appal rakd fel a legújabb 3.3.9_003600 firmwaret. Egy próbát megér.Ez a gyors agresszív mozgás pedig szoftveres hibára mutat. Ahogy elnézem a bal oldali hajtó kerék sokkal gyorsabban forog mint kéne neki.
Remélem soft frissítést csak a dokkolon keresztűl csináltad
5-10 perc és mindig annyi.
-
eFeMeR74
senior tag
-
ZSOLO76
csendes tag
PLS Help
Tegnap jött meg a xiaomi mi robotom.
Első indítás után szépen elindult takarított,feltettem tölteni,közben a programban találtam hozzá egy frissítést,azt feltettem,utána a Magyarosítást is.
Az ezt követő indításoknál megbolondult a robot durván nekiment mindennek ami a közelében volt,majd piros villogás kíséretében leállt.
Visszaraktam a gyári szoftvert ,csináltam sima resetet és hard resetet is,de ezután is produkálta a hibát.
Tegnap egész nap ezzel szenvedtem,aztán egyszer csak megint működött normálisan.Ma ismét elindítottam megint csak vadult nem tudta hol van ,leállt...ismét egy reset ,majd a harmadik indításnál kb, elkezdett normálisan működni,ekkor nulláról kezdte a térképet rajzolni.
Lehet a térképet manuálisan törölni?Lehet hogy ez volt a baja?Ezt a részét is magyarázzátok már el légyszíves,sehol nem találtam erre vonatkozó leírást,illetve szerintem valami nem oké a szoftverrel,mit kéne vele csinálni,hogy normálisan működjön,rendesen félek elindítani,képes volt odébbtolni a 28kg-os hangfalat mikor behülyült...
Ma 2x el tudtam indítani normálisan aránylag,bár akkor is elég agresszíven ütközött szerintem ill mikor a fal mellett megy...,azóta reseteltem firmware-t frissítettem,megint hiba,reseteltem megint hiba...
szóval hol működik rendesen,hol nem,de az esetek többségében hibát produkál,nem tudom mi tévő legyek,kintről rendeltem,elég macera lenne a visszaküldése
[link] -
farkas-j
őstag
Nem tudom, hogy az S50-hez van e magyar plugin. Itt nézd meg.
-
mec71
tag
Xiaomi s50 - em van. Magyarul beszél és jól dolgozik a kicsi de a kártyáját nem tudom magyarosítani. A mihome app már magyar. Ha valaki tud segíteni azt megköszönném
-
rKrisi
csendes tag
Sziasztok!
Most találtam rá erre a topicra
megpróbáltam felrakni a magyar hangot a porszívóra, de telepítés közben/után azt írja ki, hogy 'Valamilyen hiba történt. A hangcsomag telepítése sikeres volt!'. De sajnos nem
Valakinek ötlete erre? Gen1 porszívó, nem international hanem kínai. A mostani legújabb firmware van rajta.PC-ről próbáltam felrakni, tűzfal nem jelzett semmit, de láthatóan a hangcsomagok elküldése után akadt el a dolog....
Köszi!
-
XARAI
tag
Sziasztok!
Beregisztraltan a Miui.hu-ra és nem kapom meg az aktivaló e-mail-t. Kértem új aktivaló mail-t az sem jött meg, e-mail cím jó. Mi lehet a hiba?
Esetleg valaki el tudná küldeni a magyarosított apk fájlt, hogy legyen magyar app-om a porszívohoz? S50-ről van szó
Köszönöm szépen! -
Attipapa
aktív tag
Sziasztok!
Nekem tegnap jött meg a Roborock S50.EU verzió, és szuperül működik. Próbáltam én is a magyar nyelvű appot felrakni, de itt sincs csak 60-as mappa. Úgy látszik már ez a 134 nem működik az újakon. Maradtam az eredeti angol MiHOME-nál. -
the radish
senior tag
Próbáltam délután regisztrálni a miui.hu oldalra az apk letöltése miatt, de az aktiváló email nem érkezett meg, így nem sikerült.
Ez másnál is így ment? -
eFeMeR74
senior tag
Sziasztok!
Ki milyen firmwaren használja a porszívóján?
A jelenlegi hivatalost vagy mást?
Én vettem mopot a kis robi alá viszont a MI Home szerint a legfrissebb a 3.3.9_003416 de már van 3.3.9_003514. A FloleVac ban szinte minden firmware megvan viszont nincs kevem kipróbálni az összeset. A 3514 nagyon agresszív a szönyegekkel nem boldogul , felgyűri mig a 3416 nem volt gond a mopig
Viszont a mopot fent kell hagyni mivel a tépőzár állandóan beleragad a szönyegbe , ha nincs rajta.
Aki esetleg használ mopot hozzá melyiket ajánlja.Köszi előre is
-
farkas-j
őstag
Először is köszönöm a munkátokat! Vettem egy Xiaomi Mi robotporszívót. Sikerült a magyar hangot feltennem. A problémám az Mi Home appal van (5.4.26 Magyar), csak részben lett lett nálam magyar nyelvű. Pl a fő oldal magyar. Kiválasztva a porszívót a menüjébe alul az ikonok felirata angol. A beállításokba belépve minden angol. Csak a general settings-be belépve magyar a nyelv. Az első képen látható, hogy létrehoztam a /storage/emulated/0/plugin/install/mpk/ mappában egy 134 nevű mappát (itt már volt egy 80-as mappa, aminek 775.apk és 794.apk a tartalma). Ide a 134-es mappába másoltam be az új 17724.apk-t (kipróbáltam a 13605.apk-t és a 17471.apk-t is de a helyzet nem változott). Mit rontottam el?
Képek: 1 2 3 -
BubiLord
csendes tag
Sziasztok!
Olyankor mi a teendő, ha az hang telepítése után annyit ír ki a program, hogy valami hiba történt, és nem rakta fel a hang pakkot?
IP cím, token beállítva, a program látja a porszívót. -
-
sz_gabor
tag
Milyen szerveren vagy?
Nem is lehetne 100 alatti mappa.
Szerintem valamiért a 80 mappát használja a porszívó.
Próbáld meg a 80-as mappába levő fájlt lementeni, majd a blogon lévő apk-t bemásolni a 80 mappába (előtte nevezd át arra ami a 80 mappába levő fájl neve volt).A Gen1 is tudja egy ideje a zónatisztítás.
-
Adamyno
tag
Sziasztok!
Sikerült a magyar hangot feltenni, viszont a plugin mappában a 134 mellett van egy 80-as is (talán ez lehet a lámpám?) Bemásoltam a megfelelő apk-t, de a porszívó vezérlése ugyanúgy angol nyelvű a telefonon (redmi 4X).
Ha ez sikerülne, akkor lenne "szektor" takarítás is? Mert ez egy mi vacuum cleaner 1-es verzió.
-
eFeMeR74
senior tag
Igen elnézést mindenkitől
Valóban a letöltött csomag APK mappájában lévő MI Home tényleg kiirja a Tokent
Kicsit ugyan zavaró mivel 2 különbözö OP rendszert kell használni.
Ha a telefonal töltöm le akkor nem lehet ugyebár megnyitni viszont az APK meg droidra kell.
A leirást kicsit figyelmesebben kellett volna olvasni.
Viszont nem ártana ezt a MI Home verziót külön linkelni, hogy a telefonra csak azt töltse le az ember és akkor nem lesz ennyi félreértés és próblémaBár a leirás tényleg tartalmazza lényeget, de nekem egyszerűbb volt a telefonra a netről lehúzni a 5.1.29 verziót ami természetesen nem az ami a packban található:
"A token megszerzésének legegyszerűbb módja:
-Töröld a Mi home alkalmazást a telefonról.
-Az APK könyvtárból telepítsd a MiHome_5.1.29_vevs.apk fáljt a telefonra.
-Indítsd el a programot lépj be a mi fiókodba, várd meg míg a porszívó összekapcsolódik és letöltődik a porszívó plugin a telefonra.
Klikk jobbra fent a karikába levő 3 pontra"Mégegyszer sorry és tényleg a packban lévő MiHome apk használjátok és akkor minden okés lesz
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
LamagraPyro #52 üzenetére
Ha van egy rootolt androidos kütyüd akkor a 5.0.19 verzió és a Total Commander a segítséged.
Ezt olvasd el és menni fog: #74 -
eFeMeR74
senior tag
Nagyon köszönöm ezt a kis infót így sikerült.
Sajnos nekem az összes ajánlott mihome nem irta ki a tokent.
Innen letöltve.Viszont a TotalCommander segített, bár hozzátenném, hogy a 5.0.19 verziónál irja csak ki mind a 32 karakteres Tokent, ezzel egészíteném ki az irásod
Mégegyszer köszönöm
-
He-Nike
aktív tag
Sziasztok!
A leírás alapján próbálom megszerezni a token-t a MiHome_5.1.29_vevs-alkalmazás segítségével. A network infónál ez fogad.
Ebből a hosszú számsorból melyik a lesz nekem a megfelelő? -
peberon11
újonc
Sziasztok,
két kérdésem lenne:
- nem vilagos, h a leirt modszer az 1. generaciora uj modszer, vagy alkalmazato az S50 eseten is?
- a leiras szerint törlöm a mihome-ot, majd az sdmaid-del eltavolitom az app utan maradt szemetet. Utana telepitem a leirasban megadott apk-t (_vevs), de amikor bejelentkezek a korabban regisztralt email cimmel (mainland china-t valasztva) mar ott a porszivo, plugint nem latom letoltodni. A menuben a general settings-re kattintva "update the mihome app to the latest version" es nem tudok belemenni ebbe a menu pontba. Igy nem tudom megszerezni a tokent...
Talalkozott mar valaki ezzel? Esetleg javaslat mit probalhatnek?
Elore is koszonom!
-
-
cskiraly
csendes tag
A Zoned Cleanup kicsit azért más... ott szerintem beszarsz ha egy nagyobb területet kell megadni takarítani, esetleg nem szabályos alakút és abból kéne hogy kihagyjon a masina egy kis részt.. rakosgathatod a zónákat rendesen... megoldható persze csak macerás...
amúgy nem tudjátok véletlenül hogy nincs e valami újabb app a roborock s50 eshez? mert ami van abból nekem nagyon hiányzik a térkép visszatöltés és az időzített zónatakarítás funkció... elég dühítő hogy a hanyag programozók miatt nem tudom kihasználni a porszívó adta lehetőségeket.... -
Sziasztok!
Első generációs XIAOMI robotporszívóm van, és nekem megfelel az inglis, egy dologra viszont szükségem lenne: applikáción belülről húzható virtuális kerítésre. A mágnesszalag működik, úgy ahogy, de kizárnám a takarításból az asztalomat is, mivel a kis drága most rántotta le a fejhallgatómat kábé hatodszorra a kábelénél fogva. Tudom, rakjam fel a kábelt az asztalra. Én fel is rakom. De, van az embernek felesége is...
Hogyan lehetne rávenni a porszívót, hogy leszedje azt a firmware-t, ami már tartalmazza ezt a feature-t? Elvileg létezik ilyen, de nálam a legfrissebb verzió van, és nem talál újabbat, mégsincs ilyen funkció az appban.
-
dezs520
senior tag
Windowsra nincs véletlenül ilyen progi?Sehonnan nem tudttam szerezni egy androidos kütyüt...
-
Henrico
tag
Adott egy Aqara Smart IP Camera Linkage Alarm 1080P HD. Nem tudom életre kelteni, párosítani...
Tudna nekem valaki segíteni, esetleg fórumot ajánlani?Köszönöm!
-
Henrico
tag
Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, köszönjük a tökéletes leírást és segítséget.
2nd-vel is gyönyörűen dumál. -
TOZ
addikt
Köszönöm a korrekt leírást és a csomagot
Anyósomnak most már magyarul jelez a Roborock. -
Henrico
tag
2nd generációssal is megy rendesen?
Sikerült már arra valakinek? Köszi! -
sz_gabor
tag
válasz
LamagraPyro #52 üzenetére
Le van írva, a csomagba levő MiHome_5.1.29_vevs.apk fájlt tedd fel a telefonra a többi MiHome nem írja ki a tokent.
-
LamagraPyro
csendes tag
Sziasztok!
Bármelyik mi home alkalmazással próbálom egyikkel sem írja ki a tokent. Végigmentem csaknem az összes mi home verzión.
Mit ronthatok el?
Köszönöm előre is a válaszokat.
ÜDv.:
Dávid -
sz_gabor
tag
Bővített hangcsomag az új firmware funkcióihoz 3 csomag (2 nő és 1 férfi) és a token megszerzésének legegyszerűbb módja a blogon.
-
TheMiller
tag
Jött a porszívóra egy nagyobb frissítés, hogyan lehetne a hangkészletet bővíteni?
-
Krill
csendes tag
Samsung Galaxy A5-el nem működik.
Fejlesztő mód megvan, USB debug bekapcsolva, minden biztonsági izé kilőve, de az USB mentés nem megy.
Bár az említett file megvan, csak ugye titkosított, rootolni meg nincs kedvem a telómat.
Van egy Lenovo tablet, arra már az MI home sem megy fel. -
törölt tag
válasz
Charlie Gordon #46 üzenetére
De durva
-
törölt tag
Valaki vegye már fel videóra, kíváncsi vagyok hogy beszél egy porszívó. 😂
-
Henrico
tag
Érdeklődni szeretnék, hogy elméletileg ez megvalósítható a Roborock s50-nél is?
-
TheMiller
tag
Szia!
Igen, a mappát te hozod létre a C:\adb helyen, ide másolod a kicsomagolt mappa tartalmát. Amikor elindítod a cmd-t a fenti módon és beírod a parancsot (adb devices) akkor:
- előtte bekapcsoltad az USB hibakeresést? (igen MTP kapcsolat kell, ha választanod kell)
- jön a telefonon értesítő üzenet, hogy xy kapcsolatot elfogadod-e?
- Nekem csak USB 2.0-ás porton működik win7 alatt, próbáld meg esetleg másik porton, vagy másik kábellel
- előfordulhat, hogy szükséged lehet alap androidos driverre is ami (nem a gyári driver hanem) az Android SDK tools, ezt csak fel kell telepíteni további teendőd nincs
- mi a hibaüzenet az adb csatlakozásakor? 'not devices found' vagy egyéb?
- milyen telefonnal próbálkozol? -
sz_gabor
tag
Amelyik könyvtárba kitömörítetted az ADB-t tedd be ezt a fájlt, majd dugd rá az USB-re a telefont, indítsd el a fájlt (indit.bat), és a telefonon máris megjelenik a biztonsági mentés ablak.
Legközelebb írd be a kérdésbe a hibaüzenet szövegét, mert anélkül nem lehet tudni a hiba okát!
-
korimv6
aktív tag
válasz
TheMiller #40 üzenetére
Szia.
Az adb mappát neked kellett létrehoznod? Mert nálam nincs ilyen mappa. Létrehozás után bemásoltam a kibontott mappában található elemek, majd amit írtál shift és jobb gomb. Be is jött a fekete hátteres ablak, ahova beírtam 'adb devices' de csak valamilyen hibaüzenetet írt vissza. Nem csatlakozott a telefonhoz. Amúgy mikor a telót rádugod a gépre, engedélyezed az mtp (vagy valami hasonlót), vagy el kell utasítani?
Sajnos több órás kínlódás után sem csinál semmit a telefon. Már a vírusírtót is letöröltem, kikapcsoltam az ujjlenyomatos védelmet. -
TheMiller
tag
"There seems to be an error with the backup, it is way too small" probléma megoldása nálam:
1. Fejlesztői mód aktiválása után, USB hibakeresés bekapcsolása, majd a telefon csatlakoztatása USB-vel a PC-hez.
2. ADB letöltése majd a kicsomagolt mappa tartalma ide: C:\adb
3. C:\adb mappa megnyitása, majd SHIFT + (egér) jobb klikk -> "Parancsablak nyitása itt"
4. Most elindult egy CMD ablak, írjuk be 'adb devices'
5. telefonon megjelenik egy csatlakozási kérelem, fogadjuk el.
6. MiToolkit.exe indítása és innen mindent a leírás szerint. -
pazso70
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam egy 5.0.19-es Mi home appot.
Evvel sikerült megszerezni a tokent.Sajnos a win-mirobo nálam többféle dll hibára hivatkozva nem működött(api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll, majd VCRuntime140.dll )
Fórumokat bújva hiába telepítettem újra mindent ezek a hibá nem szűntek meg.A megoldást a [link] -on találtam meg.
win-mirobo-1.1.0-min programba beraktam az ini fáljt és a magyar nyelv csomagot és azonnal hiba nélkül lefutott.
Regiszterálni kell, de azután eléhetőek a linkek.Sok sikert!
Fórum: [link]
win-mirobo-1.1.0-min: [link]
-
dezs520
senior tag
Engem is ugyan ez a képernyő fogad.A telefon egy samsung glaxy j5 mindenféle biztonsági dolog kikapcsolva,android 7.1.1 el...a pc win7 virusirtó nélkül.A telón semmilyen usb re vonatkozó beállitást nem találtam....
szerk. na most az usb-s dolgot megtaláltam,be kellett kapcsolni a fejlesztői hozzáférést...
-
Pinochet
tag
Sziasztok! nekem is a too small hibaüzenet fogad. 2 eszközzel próbáltam, huawei p9+ és egy voyo tablettel ami ráadásul a napokban jött így tök szűz android van rajta, és mégsem tudok megoldást találni. két számítógéppel is megpróbáltam. Vírusírtót kikapcsoltam. Van valami ötlet?
-
Dredd79
csendes tag
Honnan tudok régebbi verziót letölteni? Valaki elküldené?
Köszi! -
sz_gabor
tag
válasz
lordlacika #31 üzenetére
Sajnos így van.
Tedd vissza a MiHome 5.0.29-et keresd meg a tokent, tedd fel a magyar hangot, majd vissza teheted a legújabb MiHome-t . -
lordlacika
újonc
Frissítés óta nincs token!
https://github.com/rytilahti/python-miio/issues/185 -
papzi1957
újonc
Akárhogy, akármit próbálok, nincs TOKEN, csak IP cím.
Megnéztem a miio2.db-t is, a router neve után egy 10 karakteres szám van, ami nem elég a proginak...
Hol lehet a TOKEN? -
Hevi57
újonc
Sziasztok!
Örül!!!! Felment a hang. Igaz elég sokat szívtam vele, de az éjjel megálmodtam, de csak most értem oda, hogy kipróbáljam. Probléma fő okozója az AVAST! Egyszerűen karanténba tette a webszervert és innentől kezdve bukott el a feltöltés. Kikapcsoltam az Avast-ot és egy pillanat alatt megjött a "Hé, itt vagyok!" (Persze már az elején eszembe juthatott volna!) És nem volt kikapcsolva a telón semmi sem, csak az USB hibakeresés volt bekapcsolva.
Köszönet a hangért! Szuper!
Hevi
-
sz_gabor
tag
Sok telefonon elég csak a USB hibakeresés ha nincs USB hibakeresés(biztonsági beállításokat) (ez lehet hogy csak a miui-ban van).
Úgy tudom a OnePlus 5 problémás (Vagy az oreo vagy a más kialakítású rendszer miatt).
Vannak más módszerek a token megszerzésére (rootolt telefonnál,Linuxos Pc-vel (python lehet hogy windowsos Pythonnal is működne),adb segítségével).
Rootolt telefonnál a legegyszerűbb:Egy fájkezelővel (Root Explorer, Total commander stb) keresd meg a /data/data/com.xiaomi.smarthome/databases/ könyvtárba a miio2.db fájlt, nyisd meg egy szövegszerkesztővel és keresd meg a 'Drockrobo.vacuum.v1' szöveget előtte nem sokkal ott az IP cím.
A szöveg utána az elnevezés és a router neve után ott a 32 karakteres token.
Ha lesz időm leírom a többi módszert is de legegyszerűbb ha egy másik telefonnal megpróbálni törlöd a fiókodból (esetleg megosztod) a porszívót és a másik telefonnal párosítod és azzal próbálod meg kinyerni a tokent. -
-
Tommmysun
aktív tag
Szia!
Nem rootolt a telefon (még
). Egy Huawei P9, a fejlesztői lehetőségeket és az USB hibakeresést már korábban bekapcsoltam rajta más miatt, ezért tegnap be sem léptem ebbe a menübe, de most megnéztem és nálam sincs meg az "USB hibakeresés(biztonsági beállítások)" menü csak a sima USB hibakeresés. Szóval lehet nálam is ez a probléma, mert az Extract Token gomb megnyomása után nem jön fel semmilyen felugró ablak amire OK-ot kéne nyomnom, csak ha rányomok az Extract Token gombra az új ablakban akkor jön elő a telefonon az adatok biztonsági mentése
és gondolom mivel előtte kimarad az az egy lépés ezért nem tudok itt jelszó nélkül tovább lépni.
Szerk:
Silent77 javaslatát csak később olvastam, így ha beválik, a fentiek nagy része tárgytalan
, bár az Ok gombos felugró ablak lehet így is kimarad .... Silent77 Köszönöm a tippet, ha hazaérem, kipróbálom
-
vagyula
senior tag
Ahogy látom a legelső,alapértelmezett nyelvcsomagot írja felül és nálam ha átváltottam más hangcsomagra,utána elfelejtette a magyart.
De teljesen jól működik,köszi a megosztást.
Jöhetnek az újabb hangcsomagok.😀 -
sz_gabor
tag
Csonka,Tommmysun rootolt a telefonotok?
-
Tommmysun
aktív tag
Nálam meg ott akad el, hogy addig amíg nem adok meg jelszót, addig az adatok biztonsági mentése gomb nem választható ki
... valamit biztos máshogy kéne!
-
csonka
tag
Nálam már ott adódik az első probléma, hogy nincs USB hibakeresés(biztonsági beállításokat) lehetőség.
Ez gondot okozhat? -
Nálam kis gond akadt.
Applying vioce package már 8 perce... -
Kisszidi
csendes tag
Én a tippet köszönöm, előtte nem is hallottam erről a porszívóról. Lehet inkább ezt rendelem, mint a Roomba 980-t. A Xiaomi tesztjei elég meggyőzőek, fele annyi pénzért.
-
Köszönjük!
-
vadkörte
addikt
Porszívó IP címe és root-olása...
Ezt még szoknom kell.Egyébként gartulálok! Nincs ezzel a hanggal semmi gond (Darth Vader Edition-ben nem gondolkodott még senki?)
-
Erika 6000?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Elkészült a legújabb hangcsomag Xiaomi Gen1,Gen2 verzióhoz.Az előző hangcsomagban lévő hangok mellett 2 új hang...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest