- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
rpet
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi két eset közül melyik SSD fog kevésbé melegedni? Mindkettő Samsung 860 EVO 500 GB.
A) mSATA változat
B) 2,5" SATA változatLaptopba tenném be a fentiek közül valamelyiket, a winchester helyére (az mSATA változat esetén értelemszerűen csatlakozóátalakító adapterrel).
Úgy tudom, általában a 2,5" SDD-k kevésbé melegednek.
Csakhogy laptopba rakva, zárt helyre kerül az SSD.
Ekkor talán az mSATA SSD kevésbé melegszik? (mert jobban szellőzik, mert "meztelen")
A 2,5" SSD jobban melegszik? (mert maga is zárt házzal rendelkezik, így kevésbé szellőzik)Köszönöm!
-
utas666
tag
Na így sok év tapasztalatából elmondhatom, hogy az a baj az optibayekkel, hogy hajlamosak a kontakthibára. Ez abból fakad, hogy nem rendes sata csatlakozójuk van, hanem slimline sata, ami a táp résznél le van kicsinyítve (kisebb és kevesebb pin, közelebb egymáshoz). Ezt azért lépték meg, mert eredetileg pata volt az optikai meghajtók csatlakozó felülete, abból is egy spéci laptopos változat, hogy beférjen a kis helyre, aztán satára váltásnál is ennek a formfactorát tartották meg, nem akarták cserélni a csatlakozó kivágását tartalamzo fémváz gyártó gépeket ezért terveztek egy új sata csatlakozót, ami befér annak a helyére, de ez így egy picit alul lett méretezve, kicsi az érintkező felület és ha koszolódik, kimozdul, nem nyomódik eléggé hozzá, az már elég az instabilitáshoz, bootolásnál nem ismeri fel, ha os van rajta, akár korrumpálodhat az egész is.
-
turho
addikt
Lenovo B71-80.....kapott optibay-t, az 1 terás win7 partíciómat klónoztam rá. Gép pattan, de az optibay-es hdd olyan furán fosul megy, hogy kiborító. Lassú. Még az Utorrentnél is túlcsordulást írt ki. Intézőben tallózni sem lehet a hdd-t amikor az optibay-ban van ☹️ 1-2 perc mire betallózza. Szóval mintha Pio1 sebességgel működne.... Érdemes újratelepítenem a gépet, vagy máshol keressem a problémát? Mert ez az optibay-be tett hdd megoldás így hadsnálhatatlan. Egy majdnem új 1Tb Wd SSHD ment volna másodlagosnak. Segítsetek, mit tegyek? Win7-win10 váltás? Amúgy látszólag minden Ok, felismerések, driverek....Bios a legfrissebb, 2016-os. A legmegdöbbentőbb, hogy a torrent proginál vettem észre, hogy 60kb/s! letöltésnél lefogta a hdd az egészet, és 100 % hdd terhelés ☹️
-
Skót
aktív tag
Szia!
Nekem is a Lenovo (Z-50-70) laptopommal és a beépítőkerettel volt némi gondom és ott a BIOS frissítés segített.
Nekem azt csinálta, hogy ha kihúztam a hálózati tápot eltűnt a win-ből a meghajtó és hiába dugtam vissza a tápot, nem látta meg újra. Csak a táp vissza és újraindítás segített. Aksiról indítva sem ismerte fel a win (biosban mindig ott volt).
Win7-et használtam lehet, hogy a Win10 másképp gondolja és ott reset után sem hajlandó látni, bár ezt nem tudom csak egy egyszerű júzer vagyok.Tudom, hogy teljesen új a gép (megvétel szempontjából) de nem lehet, hogy már gyártják egy ideje és van hozzá frissebb bios?
Ez az én tippem.
Ami tanácsokat egyébként kaptam az az volt a bios frissítésen kívül, hogy nézzek kifejezetten Lenovo-hoz való beépítőkeretet, próbálgassam több kerettel, több kapcsolóállással (ami a keretben van).
Remélem megoldódik, mert baromi bosszantó tud lenni egy ilyen hiba.Üdv: Skót
-
Revlas
újonc
Sziasztok!
Egy Lenovo V310 15ISK típusú laptoppal kapcsolatba szeretnék segítséget kérni.
A laptop kb.2 hete vásároltam webáruházban(forgalmazótól,teljesen új). Eredetileg egy 1Terrás HDD volt benne és egy DDR4-es 4G-s(2133) Ram.
Egy kis turbózás képpen vettem üzletben egy 250G-s SSD-t és még egy ugyanolyan spec.val rendelkező RAM-ot.A terv az volt, hogy a gyári 1T-s HDD helyére beteszem az SSD-t,
és a HDD-t egy 4csatornás Kolink típusú beépítő keret segítségével az optikai meghajtó helyére teszem. A beépítés meg is történt még OS szüzen.
Ezt követően baráti segítséggel felkerült a win10. Se a beépítéskor sem pedíg a telepítéskor nem adódott probléma. Majd miután örülhettem volna, hogy elkészült és jó, jelentkezett a következőHIBA: A laptop lecsukásakor, alvó mód, reset, kikapcsolás, a keretbe beépített HDD-t a win nem találja. A biosban ott van de akárhányszor resetelem a gépet pl. akkor a HDD elveszik(Biosban még marad).
csak akkor jön vissza, ha kihúzom a keretet a helyéről és vissza (mechanikus reset).Ekkor újra felismeri mint tárolót.
Amit próbáltam; a keret 4 csatornás (A B C D), egy az oldalán található switch segítségével lehet beállítani milyen típusú géphez használja az ember. Ez beállítva.
A telepítéskor felismerte, formázva volt. Tettünk rá egy mappát is("hogy ne legyen üres), így se. Energiagazd. szempotból a winben megnézve.
Kontakt hibára nem gyanakszok, mondván új minden, és a Bios is látja, és mechanikus reset után használható is.
Minden drivere naprakész a legújabb.A keretet a HDD vel teszteltem egy másik gépben ahol hibátlanul működik.Visszatettem az eredeti DVD olvasót ami úgysztintén hibátlanul működött. Sata csatlakozó, alaplap hiba így kizárva. A keret "univerzális"nak mondható, lehet speciális Lenovo keret kell? Az üzletben megesküdtek rá, hogy nekik ez minden gépbe jó volt eddig.. Szoftveres a hiba? Bios beállítás? Vagy a win-ben bujkál valami rossz beállítás?Már benne van egy jópár forintom így is, nem szeretnék mégtöbbet beleölni.Előre is köszönöm a segítséget, az építő jellegű kommenteket,tapasztalatokat.
Ha valamiről kép kell vagy pontosabb infó, szóljatok.
(Hardveresen értem a dolgokat, de szoftveresen kicsit konyhaibb fogalmazást kérek, köszönöm) -
T1B3R1U5
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire V3-772G laptop!
Nem mai gép már (3 éves) éppen ezért egy SSD-vel szeretném feltuningolni az 1 TB-os HDD kapacitást! Mindkét meghajtó megmaradna, viszont az SSD-hez szükségem lenne egy beépítő keretre...
2,5" HDD foglalat van benne pluszban
Hol lehetne egy kompatibilis keretet beszerezni?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Becks92
csendes tag
Hello Mindenki!
Egy pár napja már szórakozok a következővel:
Van egy Lenovo ideapad 100-15IB laptopom. Ezt szeretném SSdvel bővíteni amely rendben is zajlott beraktam az ssd-t a hddt kivettem felraktam az SSD-re az oprendszert és minden tökéletes. Vettem beépítő keretet a géphez már 3 db-ot is. (akyga, caddy, raidsonic icy box ic640es) és észreveszi a bios a hdd-t de a windowsban a lemezkezelésben látszik, hogy van egy ismeretlen lemez1-es, mely nincs inicializálva, de azt sehogy sem tudom inicializálni. Bármelyik opcióra rámegyek MBR vagy a másik (ha jól emlékszem GPT) egyszer vagy azt írja hogy nem lehet a másikra meg azt, hogy nincs elég terület, persze ez egy 1Tb-os merevlemez. a windows 10 telepítő biosból indítva észreveszi, de ha IDE módban van a bios beállítva 2Tb-nak látja, ha meg ACHI-ba akkor meg 0-nak. Már kifogytam az otletekből... Valami ötlet? (annyi esetleg bár biztos nem lehet gond, hogy nincs teljesen összerakva a laptop vagyis csak ott nincs ahol betudom tolni a kerettel a HDD-t, hogy ne kelljen mindig szétszednem bár gondolom, ha ez probléma lenne el sem indulna maga a gép sem.)
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.:
Becks
-
River26
csendes tag
Köszike
-
River26
csendes tag
Hello szerintetek egy elég új asus x541uv tìpusú notebookba milyen vastagságú beépítő keret kell mert sehol nem találtam róla infót ahoz meg h megnézzem szét kéne szerelnem a gépet előre ia kösz a válszt!!
-
Skót
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok:
Adott egy Lenovo z50-70-es gép és ennek a gyári 1tb-os vinyója. Még vásárláskor vettem és beleszereltettem egy 120gb-os samsung ssd-t és a vinyót eddig külső tárolóként használtam usb-s rack-ben.
Most eljött az idő, hogy visszaköltözzön a gépbe, de egy beépítőkeretben tette meg mindezt. Friss OP rendszer (win7), minden szép és jó, mindaddig míg a laptop töltőről megy. Amint kihúzom a tápot az 1gbos vinyóm eltűnik a rendszerből és vissza sem jön, míg vissza nem dugom a tápot és újra nem indítok. Ez egy hordozható gép esetében elég bosszantó. Ha telepről működtetve indítom, kapcsolom be kikapcsolt állapotból a gépet, akkor sem látja.
Próbáltam megnézni az energiagazdálkodásnál, hátha valami úgy volt állítva, hogy telepről való használatban kikapcsolja a vinyót vagy azt a sata csatlakozót vagy az odd-t (hátha mivel a helyén van még érvényes rá a beállítás), de semmi ilyesmire utalót nem találtam.
Biosban sem látok olyan lehetőséget ami kifejezetten arra utalna, hogy energiatakarékosság miatt kikapcsolná a vinyót.
Tud-e valaki erre a problémára megoldást? Milyen beállítást keressek és hol? -
Shany0811
tag
Sziasztok,
Nekem egy észrevételem lenne. Vásároltam egy gembird 9,5 mm-es beépítő keretet laptopba SSD+HDD páros használatához.
Észrevételem az, hogy abban a szent pillanatban amikor csatlakoztatom ( bedugom a keretet a dvd lejátszó helyére ) HDD-vel vagy üresen édes mind1, a gépem azonnal kikapcsol, és míg benne van a beépítő keret nem hajlandó visszakapcsolni.Találkozott már valaki ilyennel?
-
chris-v
senior tag
-
Laca539
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Acer 5560 típusú laptopomba beépítettem egy Samsung Evo 850 250GB SSD-t, elsődleges merevlemezként. Eredeti Win7-et telepítettem rá Acer eRecovery segítségével. Eddig tökéletesen is működik a mutatvány. Az optikai meghajtó helyére beépítőkerettel szeretném beépíteni a laptop eredeti 500GB-os Hitachi HDD-jét, viszont ennek során a következő problémába ütköztem:
Ha bent van a laptopban a HDD a kerettel, akkor nem indul el a gép. Pontosabban a ventilátor és a HDD pörög, LED-ek világítanak, de a kijelző teljesen sötét, semmi nem jelenik meg rajta. Nem reagál semmire a gép, így a BIOS-t sem tudom elérni. Ha kiveszem a HDD-t, akkor újra tökéletesen működik a gép, illetve ha bekapcsolás után teszem be a HDD-t a kerettel, akkor észleli a gép, hozzáférek az adatokhoz is. A BIOS-ban a boot sorrend jó egyébként és a kereten lévő switchet is állítottam már mindenféle állásba. A HDD és az SSD felcserélésével is működik a laptop, és ha egyidejűleg beépítem őket, akkor ugyanazt a hibát produkálja. Valamint másik beépítőkeretekkel is ugyanez a hiba.
Sok mindent megpróbáltam már, rengeteg angol és magyar fórumot átböngésztem. Kiderült, hogy a hiba nem egyedülálló, de megoldást sehol sem találtam. A leghasznosabbnak a következő írás bizonyult:
https://hddcaddy.eu/acer-aspire-5560g-incompatible-with-hdd-caddy-2nd-hdd/
Eszerint a BIOS frissítése lenne a szükséges, de az Acer weboldalon elérhető legfrissebb verzió van a gépen (v1.15).Tudna valaki segíteni a problémám megoldásában? Bármilyen segítség jól jönne, pl. hogy hol keressem a megoldást...
Köszönöm!! -
mihu91
csendes tag
Hello!
Lenne egy asus x550jx laptopom...megtudná nekem mondani valaki, hogy milyen vastag ssd beépítőkeret kellene hozzá?
Ha valaki válaszolna e-mailben nagyon hálás lennék! mihaly.gabor91@gmail.com
Köszi
-
gabooforever
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával szeretnék hozzátok fordulni, amit nem értek. Most vettem új céges laptopot. Alapjáraton egy 256 GB-os SSD volt a gépben (az pedig: HP 15-ay108nh modell), ez melle a régi gépből kivettem az 1 TB-os HDD-t (HD Sentinel 100/100), amit be is került az ODD helyére. Eddig nem is volt probléma BIOS és a Windows 10 is látja, írni és olvasni is tudja. Ám amikor próbáltam vissza állítani rá az adataimat jött a fekete leves. Egy ideig másol rendesen fél-1 perc majd megtoppan egy fél percig (eközben a feladatkezől->teljesítmény fülében a lemez 100%-os aktív időszakot mutat a válasz idő 300-5000ms között mozog, de olvasás és írás 0. Másik rackben működik a HDD, ahogy külső rackben is. Van valami ötletek, hogy mi lehet a probléma? Az ODD rack is új a géppel lett véve.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
GaBoO -
dugo_
veterán
Szerintem esélytelen szerezni hozzá. Rakj az SSD alá egy kellő vastagságú kétoldalú ragasztószalag csíkot, hogy ne lötyögjön, ne csúszhasson szét, aztán kész.
Ezt az egyet találtam, ami elvileg stimmelne, de nyilván ennyiért vicc:
http://www.ebay.com/itm/Bracket-disco-duro-7-Acer-Aspire-5750-5750G-5750Z-5755-5755G-33-R9702-002-/281995527914 -
frici70
csendes tag
válasz
daniel2121 #190 üzenetére
De kell mert ami volt az anno ki lett dobva most meg nincs semmi sem ami befogja fixre az ssd-t!!!
-
frici70
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 5750G típusú laptopom, és az istennek sem találok hozzá HDD beépítő keretet. Nem a DVD író helyére kell, hanem a HDD helyére. Tudna valaki egy boltot linkelni, ahol van, vagy én vagyok vaksi?
Nagyon megköszönném. Természetesen magánszemély dobná utánam, az is jó lenne nem kell bolti új....
Előre is köszi a segítséget. -
dugo_
veterán
válasz
SlajIsti #185 üzenetére
Idézem:
"Viszont közben hallottam egy olyat, hogy az optikai meghajtó helyére maximum 500GB-os HDD szerelhető
Hülyeség."Olyan lehet, hogy az adott gép-adapter-hdd hármas nem szereti egymást, de én ilyenről utoljára egy 2008 gépnél hallottam (mindent megevett, kivéve az 1TB-os WD vinyókat, de ott se a mérettel volt baja, hanem konkrétan a WD-1TB együttállással).
Közel nulla az esélye, hogy egy ilyen új gépnél ebbe belefuss.
-
dugo_
veterán
válasz
SlajIsti #183 üzenetére
Viszont közben hallottam egy olyat, hogy az optikai meghajtó helyére maximum 500GB-os HDD szerelhető
Hülyeség.és, hogy úgy sem előnyös, ha az optikai meghajtó helyére a SSD-ét tesze, mert ott lassan fog dolgozni.
Ez így van. Általában az ODD helyén csak SATA2 van (sőt, néha még SATA1 is előfordul), ezért érdemes az SSD-t a gyári HDD helyre tenni és a HDD-t költöztetni az optibay kerettel az optikai meghajtó helyére, hiszen egy lassú merevlemezt nem fog korlátozni az alacsonyabb sebességű SATA port. Plusz nem mindegyik gép szeret bootolni az ilyen adaptereken keresztül, plusz egy érv a csere mellett. -
SlajIsti
újonc
Sziasztok!
Én egy Asus x556uq-DM184D tipusú laptoba szeretnék az 1TB-os gyári HDD helyére SSD-ét tenni, az optikai meghajtó helyére pedig a gyári HDD-ét.
Már meg is van az SSD és a beépítő keret is.
Viszont közben hallottam egy olyat, hogy az optikai meghajtó helyére maximum 500GB-os HDD szerelhető (mert az gyárilag nem arra van kitalálva...) és, hogy úgy sem előnyös, ha az optikai meghajtó helyére a SSD-ét tesze, mert ott lassan fog dolgozni.
Tudnátok segíteni, hogy ezek igazak-e? -
Ayanlith
tag
Szia! Nagyon szépen köszönöm a segítséget, működik!
Egyetlen kiegészítéssel élnék: a "Beállítás automatikus alkalmazása programindítás után" csak fizetős verzió esetén érhető el. A programindításba pedig úgy látszik sajnos az is beletartozik, ha alvó állapotból "kel fel" a rendszer. Így attól függően, hogy mennyiszer kerül alvó állapotba a gép, egy napon belül többször is el kell végezni ezt a folyamatot.
-
dugo_
veterán
válasz
Ayanlith #179 üzenetére
Hard Disk Sentinel, beállítod automatikusan háttérben indulónak, a listában a problémás HDD-re ráállsz, Lemez menü, Fejlett energiagazdálkodás opció, feltolod maxra a csúszkát, alul kipipálod, hogy minden indításnál alkalmazza, Engedélyezés és Beállítás.
-
Ayanlith
tag
Sziasztok!
Bővítettem a laptopomat egy SSD-vel, (az SSD a HDD helyére, a HDD pedig beépítőkerettel a DVD olvasóm helyére került). Akadt azonban egy olyan problémám, hogy a HDD állandóan elalszik és kell neki 2-3 másodperc mire felébred. Ezt még fájlrendezésnél el is tudnám fogadni, azonban képes az azon lévő videók (lejátszótól függően) és játékok futtatása közben is elaludni, ezeknél a tartalmaknál pedig zavaró a 2-3 másodperces szünet, megállás. Megpróbálkoztam egy úgynevezett NoSleepHD nevű programmal, ami elméletileg úgy tartja ébren a merevlemezt, hogy egy felhasználó által percben megadott időközönként ír rá egy txt fájlt. 1 perc a minimum, amire be lehet állítani, de ez úgy tűnik kevés, mert a probléma még mindig fennáll. Egy Acer Aspire 4820TG típusú laptopom van, Windows 10-et (64 bit) használok. Van valami tartós megoldás erre a problémára?
Előre is köszönöm a választ!
-
biega
aktív tag
Sziasztok!
Samsung NP350V5C notebookomba szeretnék egy SSD-t tenni és a meglévő HDD-t áttenném egy beépítő keretbe a DVD egység helyére.
Melyik típusú beépítő keret kompatibilis, amit érdemes lenne megvenni? -
Keano
újonc
Megoldódott a problémám...
Nem mertem a netről rendelni még egyet, így bementem személyesen egy boltba Miskolcon, ahol nagyon készségesek voltak és ki is próbáltuk a helyszínen a laptopba egy keretet és tökéletesen működött vele a HDD.
Nem azért hogy reklámozzam őket, de ha valakinek hasonló gondja van, akkor hátha segít neki is. Chipland volt a bolt, van webshopjuk is, és egy német ICY box márkájú 9,5 mm-es beépítőkeretet vettem tőlük.
Azóta minden flottul működik. A laptop gyors, szuper.
-
Zsocz
csendes tag
Én is beruháztam egy ilyen kis keretre, a legolcsóbbat vettem meg a HArdverAprón
Nagyon jól bevált , rengeteget gyorsult az alap hdd-hez képest a laptop. -
dugo_
veterán
Nagyon csodálkoznék, ha ez a webshop nem univerzális kínai kereteket adna el.
A kompatibilitás valószínűleg kimerül ennyiben:
The front of this product is equipped with a special mount for your laptop original bezel. Read more how to add your bezel to this HDD Caddy.
Vagyis rajta van az a műanyag előlap, ami minden notinak a sajátja, így belesimul rendesen a gépbe.Olyan előfordulhat, hogy bizonyos caddy-gép-hdd hármas nem szereti egymást. Esetleg szoftveres a gond, Win10 alatt semmin sem csodálkoznék. Live Ubuntut indítva pendrive-ról látszik a lemez?
Válassz pár darab ezer forintos darabot Kínából különböző kinézettel/eladótól, valamelyik csak jó lesz. Még így is olcsóbb lesz, mint 24 eurót fizetni ilyen vacakért. Esetleg beszéld le valamelyik hardveraprós eladóval, aki nagy tételbe rendelgeti ezeket eladásra, hogy hadd próbálj ki nála pár modellt.
-
Keano
újonc
Helló! Érdeklődnék, hogy sikerült-e megoldani a problémát, mert nálam majdnem teljesen ugyanez a helyzet és elég tanácstalan vagyok.
Vettem egy új Acer Aspire E15 E5-575G-56TT típusú laptopot. Gyárilag volt benne egy 1T HDD. Vettem hozzá egy 128G SSD-t az oprendszernek. A HDD helyére betettem az SSD-t és egy 9,5 mm-es beépítőkeretet rendeltem a netről amibe beraktam a HDD-t. A probléma az, hogy alkalmanként látja csak a keretben lévő vinyót, leginkább csak akkor mikor egy újabb próba során újonnan van benne, de másodjára nem találja és a biosban sem látom.
Az optika meghajtó kifogástalanul működik ha visszateszem, így a kábel nem hiszem, hogy hibás lenne.
A HDD külső meghajtóként USB-ről csatlakoztatva tökéletesen működik.Lehet, hogy csak a beépítőkeret a gond, érdemes belőle másik fajtát vennem? A mostani egy "Second HDD Caddy / Optical Bay" gyártmányú. Találtam egy oldalt: hddcaddy.eu itt konkrétan azt írja, hogy ACER E15 laptoppal működik az ő keretük.
Érdemes újat venni, vagy ez egy Acer betegség? Azt nem értem, hogy alkalmanként meg miért látja mégis azt a meghajtót a gép ami a keretben van.
-
Tom5
addikt
Sziasztok!
Dell 7110n, Kicseréltem a beépített vinyót egy SSD-re. Az ODD helyére ment egy Vinyó keret és abba az eddigi 500GB-os WD vinyó. Jelenség. Ha bent van a vinyó a kerettel akkor a laptop nem áll le. Kikapcsoló gombal sem és ha start menüből kapcsolom ki akkor sem. Kiirja, hogy kikapcsolás. Fekete képernyő. De a ledek égve maradnak, a venti néha néha felpörög. Akksival, aksi nélkül. Win10 Pro. Főkapcsolók funkciójának megadása is beállítva. -
Legendas
aktív tag
Sziasztok! Van egy HP 530as gépem. Ssd-t beraktam a hdd helyére és kerettel a DVD helyére a hdd-t. A gép nem látja a hdd-t és ha cserélek akkor az ssd-t. Lehet a kerettel van a gond? Mérete passzol. Köszönöm a választ előre is!
-
Pyrox
csendes tag
Hasznos cikk. Tuti hasznát veszem majd. (Acer Aspire 5310 lesz így átépítve, ha a laptop is úgy akarja.) Olvastam, hogy az Acerek nem igazán támogatják ezt a dolgot, de megpróbálom.
-
S4T4N
csendes tag
Sziasztok! 4. keret után kipróbáltam a keretet másik laptopba (Samsung) ott tökéletesen muzsikál. Felkerestem az acer service központot.
A válasz:"
Tisztelt Péter!A hardver módosítás nem támogatott. Azt tudnám Önnek ajánlani, hogy készülékét használja a gyári konfigurációval.
Üdvözlettel:
Vysztrcsil György
Contact Centre Agent | Ügyfélszolgálat
Acer Czech Republic s.r.o."Nem veszek több acer terméket.
-
clergy
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam már fen is hasonló gondot...
Optikai helyére betettem a HDD-t, HDD helyére SSD. Leteszem az asztalra a gépet, stabilan, nem mozog... bekapcsolásnál 50-50%-ban látja az SSD-t, majd néha eltűnik/visszajön a megható. Cseréltem keretet is már.. nagy pech, ha 3/3 hibás. Optikai meghajtó visszatéve szintén tökéletes, tehát a gépben lévő csatlakozó sem túl gyanús... tippek esetleg? -
S4T4N
csendes tag
Sziasztok! Van egy Acer aspire E5-571g laptopom, kicseréltem a HDD-t SSD-re. A hdd-t beépítő kerettel odd helyére építettem be. A probléma az ,hogy nem indul így el a gép. Az acer logonál lefagy. Viszont ha ssd kerül az odd helyére akkor gond nélkül működik. A gépen a legfrissebb Bios van. A hdd működik a régi helyén és usb-n is. Mi lehet a probléma?
-
rbertkrl
aktív tag
Igen, a vékonyabbik a nyerő!! Már csak azért is mert az elülső műanyag panel is árulkodóan 10 MM* alatt volt magasságban.
Szerk.:
Nem mellesleg, csak úgy egy tanórán gondolkozva rájöttem, hogy elég ha kinyitom a tálcáját a meghajtónak és ott mérem le, mert ott azonnal látszódni fog, hogy mekkora kell. -
chris-v
senior tag
válasz
rbertkrl #158 üzenetére
Elég lenne megtalálni csak a csavart, nem kell lebontani hozzá mindent.
Általában kicsit másképpen néz ki az a csavar, vagy nincs olyan mélyen, esetleg van mellette egy kis ábra nyomva. Kb 15 cm-re kell lennie a szélétől.
Ha nincs kívül csavar, mert az egész alja egy műanyaggal van leburkolva, akkor le kell szedni az egészet és ott lesz alatta. -
-
rbertkrl
aktív tag
Üdv.!
Én is szeretném az új ASUS X554LJ (X555LJ valójában) notebookomban kicserélni az optikai meghajtót hdd-re, majd az ssd-t szeretném a hdd helyére erőszakolni, a kérdésem viszont az lenne, hogy le kell vennem az optikai meghajtóm előlapját, hogy megmérjem, vagy elég ha az előlapot mérem le ? Egyébként, mivel nem régi laptop, különösen új, ezért gondolom sata-s keret kellene.
Előre is köszönöm a választ!!!
-
S.Patrik
csendes tag
Sziasztok
12,7es beépítő keret kellene a laptopomba, de valaki azt mondta hogy 9 mm is jó.(tudom hogy nyilván belefér)
Az érdekelne h így nem lesz benne túl nagy rés?
Kerestem a neten képeket hátha valaki rakott fel ezzel a módszerrel de nem találtam.
Igazából csak azért kérdezem mert gyorsan kellene és nem találtam csak horribilis összegekért.
(olyan 3000-3500 szánnék rá maximum) -
törölt tag
Szisztok! Fujitsu Lifebook A514 típusú notebookomban szeretném az optikai meghajtót HDD-re cserélni. Tudnátok segíteni, hogy milyen beépítőkeretet vásároljak hozzá? (lehetőleg ebay-ről venném)
Így néz ki kívülről a DVD meghajtó: -
chris-v
senior tag
Az attól függ, hogy van megoldva az adott notebook, cserélhető-e a hdd egy szerelőnyíláson, vagy szét kell szedni az egész gépet. Illetve, ha van szerelőnyílás, akkor garancia él-e miután szétszedted.
Ez szerintem gyártónként eltérő lehet, de ha nem te, hanem a szakszerviz csinálja, akkor biztosan tovább él a garancia én úgy gondolom. -
F4Zi
tag
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés lesz, de még sose szereltem laptopot. Azt szeretném kérdezni, hogyha új notebookot veszek, meg lehet oldani ezt az SSD ODD beszerelést garivesztés nélkül? -
bgyg1
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Van egy Lenovo G50-70 gépem s ebbe keresek a dvd helyére hdd átalakító keretet.
Valaki tudna segíteni abban, hogy hol találok hozzá? Több áruházban kérdeztem, hallottak a dologról, de még nem volt nekik ilyen. Ebbe állítólag 7 mm-s kell.Előre is köszi a segítséget.
-
bdani94
tag
Sziasztok!
Neki álltam én is ennek az SSD Beépitös dolognak..
Viszont már az elején falnak ütköztem..
a Gépem egy Lenovo g585 És vettem egy SSD ami lenne a kérdés hogy szeretném a HDD beépiteni az olvasó helyére.keretet hol találhatok? no meg hogy egyáltaln kompatibils-e az SSD a gépemmel mert a neten nem sokat irnak róla..sajnos
-
chris-v
senior tag
válasz
Jumpalaja01 #143 üzenetére
Ennek oka, hogy a cd/dvd meghajtó helyére került az ssd, ami ha jól emlékszek azt írtad ide csatlakozós. Ott sose lesz gyors.
A hdd is ide kábeles, vagy ahhoz már van sata csatlakozó? Ha igen, van esetleg az alaplapon még egy sata csatlakozó szabadon? Lehet érdemes lenne egy sata kábelt akkor behúzni az ssd-ig. -
chris-v
senior tag
válasz
Jumpalaja01 #141 üzenetére
Tudom milyen egy mini pc, csk ezt a konkrét típust nem ismerem, ezért kérdeztem, hogy biztos nincs-e benne hely.
Dell gépek általában elég jól össze vannak állítva, könnyen szerelhetőek és a biosban is jól állíthatóak. Rég láttam már dell bios-t, de úgy emlékszek, hogy volt arra lehetőség melyik meghajtó legyen az elsődleges.
Valahol a Drivers, vagy az Onboard devices menüponton belül nézelődj. -
Jumpalaja01
tag
Ez egy mini pc, akkora mint egy dvd lejátszó. 3,5"-os merevlemez megy bele és ennyi. Nincs több bővítő hely, Az utolsó miliméter hely is ki van benne használva. 12,7mm-es IDE optikai meghajtó van benne amit kicseréltem ssd beépítő keretre abba megy egy 250Gb-os ssd. Csak olvasgatom itt-ott, hogy a rendszer bootolásával lesz talán gond. Mert a hdd, helyét veszi az 1-es portnak. Ha kiveszem a hdd-t akkor ssd-ről be sem bootol a rendszer. Biosba lehet esetleg valahol állítani rajta?
-
chris-v
senior tag
válasz
Jumpalaja01 #139 üzenetére
Egy pc-be miért pont az optikai meghajtó helyére?
Nincs benne hely még egy hdd-nek?
Az optikai meghajtó sata csatlakozós? -
Jumpalaja01
tag
Kérdésem lenne a következő:
Adott egy dell 760 mini pc 1Tb-os 3,5"-os merevlemezzel. Az optikai meghajtó helyére tennék egy 250Gb-os ssd-t és arrol menne az oprendszer. Ez így működne? -
Nauri
csendes tag
nem nem, sima 10gbos Hdd lesz benne, az meg is van, csak ezek a retek atalakitok nincsenek benne.
Akartunk Sima Dvd, Cd lejatszot, de 17000Ftos ar alatt nem kapni! A magyarositott Technika volt kiteve 19ezerért, de csak gyengen porgette be a lemezeket, hihetelen, hogy a Tescoban ilyen ratyi elektrotechnikai hulladekot huszezerert kinalnak!
De nem is ez, a hazban az alaplap plusz kijelzo gyarilag lotyogott!
Ezek utan hasznalt laptopra nem sajnalok ezer v ketezer Ftot.Tavaly ilyenkor 1 asztali gepet vettem 4ezerert, sima fekvo hazas dvd olvaso volt benne a dunszt.
Eladtam 1hamar, illetve a szomszed kerte el.
Az is vicc, hogy Gyorben netbookbol battyamek 4 magosat vettek 22ezerert most csutortokon, semmi baja, meg 1 karc sem volt rajta, vmeik nemet bankbol dobhattak ki. Es ez Amoled . Lehet vhonnan szerzek 1 regi de jo muszakis kocsit! Erdemes utazni.
VOltitt1 Acer most, de a zsanerja megpattant, s azota nem tartja, a papirjai nalam, vissza viszem boltba. A penzbol aksi elemeket veszek laptopokba. A rossz meg megy a tuzbe, lesz itt meg szilvszter
-
Nauri
csendes tag
Alig tudok bármit, azért kérdezek.
Mindig ilyen 1, két ezrekért szoktam venni, mert jószerivel többet nem birok megpörgetni.
A gép 1ezresbe érkezett. A sebesség is lényeges valóban! De, az igaz, hogy inkább érdemesebb sima hddt venni, mint ssdt?? Mert az ssdk könnyeb megnyiffannak? Tehát rövidebb élet, nagyobb sebesség, összeségében ezt hallom, ez iránt akarok kételkedni, mert használt ssd megszerzését tervezem a napokban.
De nem örulok, mert ezen modellek kivannak számolva, hányszor olvashato hanyszor irhato a feluletuk, ezzel szemben a hddknek korlatlan. Gondolok itt a laptop méretu miniken.
-
chris-v
senior tag
Ez sima ata csatoló. Én ebbe nem raknék SSD-t, semmi értelme!
Ha ultra ata, amit kétlek, akkor is max 133 Mb/s az elméleti sebesség. Gyakorlatilag ennél kevesebb. Egy SSD tud simán 400-500-at.
De itt egy tok, ezen ne múljon -
Nauri
csendes tag
Ennek néztem utána. http://www.notebook-alkatresz.hu/compaq/armada/compaq-armada-m700/compaq-armada-m700-optikai_meghajtokeret,_optibay
http://www.notebook-alkatresz.hu/compaq/armada/compaq-armada-m700/ata_optibay_slim-u56900.html
Kicsikét fortyogok a duhtol, mert nem szinte elmossa a mosolyt, hogy nem birnak 1 s ugyna olyan átjátszo kábelt meg átalakitot adni az osszes ilyen 7,-8 éves gépekhez.
-
chris-v
senior tag
-
Nauri
csendes tag
válasz
ikoczian #131 üzenetére
A hardverek nem passzolnak, hiába jo a csatlakozása, ha a két gyrtmány kozott márkanév vagy tul sok gyártási év kulonbseg van, nalunk a Dellekkel volt ilyen, semmilyen Sdr ramot, semmilyen más cd olvasot nem akart használni a gép, csak a saját márkáját, vagy samsung, de bios hiába látta, gép le nem kezelte.
-
Nauri
csendes tag
Meglett, használtam kb két hétig, jó gépek ezek a régi Siemensek! Isminknek megtetszett, elvitte.
Most 1 Compaq Armada M700as érkezett EzerFtrt, amihez megint beép1tő keretet keresek, mert csak ez hiányzik a laptopból. Láttam kint 9ezerFtrt forgalmazójánál, de 1 kicsit sokallom, meg megint a csatlakozó, ami egyedi gyártmány a mini hdd -alaplap között, és az sincs. Merre találhatok ilyen kétezerFtrt maxi?
-
chris-v
senior tag
válasz
ikoczian #129 üzenetére
Igazából bármelyik linux verzió, pl egy ubuntut, ha kiírsz egy cd-re, vagy ugye ebben az esetben egy pendrive-ra, ezzel a kis progival, akkor van lehetőség arra, hogy live módban futtasd telepítés helyett. Ilyenkor lényegében a memóriába tölti be az op rendszert. Egy kicsit lassabb, de szinte minden használható.
Így megmarad a windows-od, nem kell újra telepíteni és egyúttal meg tudod nézni, hogy windows probléma, vagy gép probléma. Mert ha itt is előjön, akkor gép probléma, amit talán egy bios frissítés megoldhat. -
ikoczian
újonc
Sziasztok!
Van egy HP 450 G1 laptopom. A HDD helyére már régebben tettem ssd. Most a dvd helyére is akartam egy ssd tenni minden rendben is volt, de kikapcsolásnál nem kapcsol ki. Olyan mintha csak alvó állapotba tenné a gépet. Amikor vissza teszem a dvd-t minden ok. Vajin ez mitől lehet?
Válaszokat előre is köszönöm. -
chris-v
senior tag
válasz
Lapajbacsi #124 üzenetére
-
Nauri
csendes tag
Istennek tartalak Chris! MEgfogom tekinteni mind2t, bizony a fizetesem a 90es évek szerintit erinti meg, a netto 81e el technikusival...2ev ozt okj, vicc. A kulonbseg otszoros!
Van baratnomnel 1 csinai oldal, amin szo szerint minden fillerekert veheto meg, de 1 honap, mire kispostazzak. Delc510bol van3db, siemens 4010dbol meg 2dbom...lehet marad a csinai kero. koszi szepen! Isten!
-
chris-v
senior tag
Minden kínálnak online
Ha nem olyan sürgős, akkor 1 hónap és ebay-ról tudsz rendelni occsóért.
Ha sürgős, akkor itthonról kicsit drágábban.Egyébként IDE adapter (8267R) a neve.
-
Nauri
csendes tag
Van elottem 1 dell c510 meg 1 fujitsu siemens 4010D modell. A winyon hatul van 1 ilyen csatlakozo, viszont eltortem, ilyet hol lehet kapni, online vhol kinaljak e? Mert nagy szuksegem lenne ra!
A ket sor ture kell rahuzni ezt a felig fekete muanyag felig reznyelvnek kinyulni latszo vmit..
Segitsetek, végem van!
-
chris-v
senior tag
válasz
Lapajbacsi #118 üzenetére
Az első képen látszik némileg a csatlakozó és azon sata van
-
Lapajbacsi
aktív tag
-
chris-v
senior tag
válasz
Lapajbacsi #115 üzenetére
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Lapajbacsi #115 üzenetére
Szóval ilyen kéne, de nem ilyen sata-s, hanem valami kisebb féle, szerintem mikro sata (hacsak nincs még valami másféle csati is)
http://www.laptopszaki.hu/tartozek/3089-sata-2nd-hdd-ssd-caddy-masodik-winchester-beepito-keret--1.html -
Lapajbacsi
aktív tag
Sony Vaio pár éves notiba a dvd író helyére akarnék egy hdd-t tenni.... a hdd normál laptop 2,5-ös vinyó satás. A dvd-t kihúztam és más a csatlakozója, nekem msata-nak tűnik...
Szóval idevaló keretet keresek valami emberi áron. Sima satást láttam árlistákon 10 ezer körül, de ezt drágállom érte... (most lett beruházva 500 Gb-s SSD-re... az kivéreztetett)...
Javaslat? -
chris-v
senior tag
Leírásod alapján eléggé "kapufa" gyanús a dolog.
Ha minden kötél szakad, a winyót még mindig bele tudod tenni egy külső usb-s dobozba. -
dlaccc
aktív tag
válasz
markoka001 #110 üzenetére
Én ugyanebben a cipőben járok, Acer aspire 5930G-t ssd-vel használom, de gondoltam a dvd író helyére teszek egy vinyót a hely miatt, de sajnos akármit csinálok csak nem látja a gép a hdd-t. Már egy moddolt biost is felraktam (több állítási lehetőség..) de az se látja, most akkor ez így kapufa?
-
chris-v
senior tag
válasz
markoka001 #110 üzenetére
Bios-ból van esetleg frissebb, mint ami rajta van?
-
markoka001
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire E17 E5 721 gépem. Megvan a keretem, az ssd-m minden. A helyzet viszont az, hogy bármit rakok a satas optikai meghajtó helyére azt nem észleli a gép. Sem a hhd-t sem az ssd-t. Még BIOSban sem látom. A Hdd gyári helyén működik minden szépen. A keretet most vettem. Mit kellene megnéznem? (ssd corsair 60gb)
Köszi! -
ludi85
tag
Sziasztok!
A sógoromnak van egy MSI GT70 Dominator laptopja és szeretnék neki ajándékba venni SSD-t. Nem vettem le neki az alja lemezt, de a rácsokon keresztül láttam, hogy az egyik slot üres, szóval csak simán bele kéne tenni. Viszont nem tudom milyent vegyek bele. (csatlakozó)
Ha javasolni tudna valaki valamit, én nem igazán találtam az interneten semmit.
Előre is köszönöm. -
Attici
őstag
Milyen árban vannak ezek a beépítőkeretek?
-
Mobil87
tag
Sziasztok SSD szeretnék a laptopomba.
A dvd író helyére, milyen tipusu beépítőkeret való bele ?
Laptopom ASUS K551LB-XX203D
http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/k551lb-xx203d-p215657578/?gclid=CjwKEAjwzqKiBRCAydTZzOLi9CISJACm3irW8pWnPtMcM-rkswI0fkFBpxPphdHsiPivP17AOQEXFRoCXzTw_wcB#boltok-es-arak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo SSD beépítése laptopba, CD/DVD meghajtó helyére - részletes leírással.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest