- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
danih
veterán
Ha törvény van a zsidók gettóba gyűjtésére segédkezel ebben?
Ne akard felelslegesen csűrni-csavarni, szerintem magad is belátod hogy ez egy teljesen más téma, mi a kölcsönös együttélés szabályairól beszélünk egy olyan keretrendszerben, ahol az alapvető emberi jogok rögzítettek. Ebből kiindulva Syl odaszarós példája sokkal jobban passzol. A gettóba gyűjtés azért más dolog, jelenlegi alkotmányos rendszerünkbe ütközik.
(Másképp: Syl példája önnönmagunk restrikciója a társadalomi morális/jogi elvárásainak tiszteletben tartására, a tied pedig alapvető szabadságjogok megsértésére, mások restrikciójára irányul - ez nagy különbség.) -
Vakegérke
félisten
A szabályok adottak, akár írottak, akár íratlanok. Szerinted fölösleges baromságok?
Jött már velem szembe egyirányú utcában is egy autós, és még ő volt megsértődve, mert nem voltam hajlandó visszatolatni.
Tartok tőle, hogy a hozzáállásod azokat csapja arcon, akik tisztességesen betartják a szabályokat.
-
Szerinted az autópályán forgalommal szemben való haladásnak és a rossz parkolásnak azonos a veszélyessége a társadalomra?
(#92) Vakegérke: Neked miért fáj az, hogy így parkol?
Igen "bunkó" vagy "suta", de ha ezt úgy csinálja, hogy másokat nem zavar akkor minek pofázzak bele?(#93) Speeedfire: Semmilyen nagycsaládos vagy mozgássérült parkolóról nincs szó.
Azt tudtad, hogy vannak olyan bevásárlóközpontok aminek a parkolójában egész napokat buszok-kamionok állnak elfoglalva rengeteg helyet?
De a kutyát nem érdekli, mert senkinek nem okoznak vele semmi hátrányt. -
Vakegérke
félisten
Érdekes dolog ez. Adott egy bénán, másokat semmibe vevő módon parkoló valaki. Érdekes, hogy akadnak olyanok, akik védelmükbe veszik, mentségeket sorolnak fel a javára.
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy elnézően mosolyognak, vagy szitkot morzsolnak el a fogaik közt, ha pont egy ilyen miatt nem tudnak leparkolni mondjuk egy kórház előtt, ahova járásképtelen családtagjukat viszik. -
danih
veterán
Na itt vagyok egy ugyanilyen 20x20-as parolinos parkolóban. Érdekes módon mindenki elfér, az x5-ös bmw, valami nagy nissan, egy peugeot 308sw, kombi astra, fabia, vonóhoroggal - mindenki, hosszában is. Kell kép, vagy így is hihető, hogy szegény vectra is simán elférne?
ps, atyaég jött egy nagy merci, szerintem vito, szintén elfért, jesszusom, görbül a tér? -
Speeedfire
félisten
-
válasz
Bjørgersson #7 üzenetére
lehet, pont azt akarta megelőzni
-
Szplöttyy
senior tag
válasz
Psychonaut #80 üzenetére
+1
-
Psychonaut
veterán
-
bambano
titán
Oké, tehát szerinted aki nem egérkamionnal jár, az ne menjen ebbe a boltba?
érdekes hozzáállás még akkor is, ha a személyeskedésedet nem veszem figyelembe."Feltehetőleg ott se parkol másképp, ahol kevés hely van": ezt nem hiszem. A legtöbb sofőrnek van annyi esze, hogy nem hajt be egy olyan parkolóba, ahol összetörné mások és a saját autóját is.
-
-
Jhonny06
veterán
Mondjuk az üres parkoló még nem jogosít fel arra, hogy ilyen paraszt módon parkolj. Főleg, hogy egy kormánymozdulatba kerül normálisan beállni. Feltehetőleg ott se parkol másképp, ahol kevés hely van. Ez szimplán parasztság, de nyugodtan belemagyarázhatsz még 1000 dolgot, ha ez megnyugtatja a kis lelkedet.
-
bambano
titán
miért is lenne két, egymás melletti parkolósor különböző méretű? hint: nem az, egyformák.
a képen az üres sorban meg lehet számolni vagy 8 parkolót, ez alapján a képen kb. 16 parkoló lehet, vagy több, összesen 4 autóval, amiből 3-nak gondot okozott a parkolás. 25%-os vagy alatta a kihasználtság. szerintem teljesen civilizált megoldás, hogy elment a parkoló olyan részére, ahol mást már nem akadályoz azzal, hogy több helyet foglal.
-
danih
veterán
Annak a sornak a hossza, melybe átlóg, megfelelő hosszúságúnak tűnik (nem tengelytávot kell nézni - ps mire beoötyögtem már javítottad). De az sem lenne gond, ha egyenesen beállva átlóg picit, mint a metálszürke autó a képen. Meg lehet oldani civilizált ember módjára, neki nem sikerült, ezek szerint rajtad is kifogott volna.
-
bambano
titán
Szerk: javítom magam: több az, mint másfél méter.
Ha a fickó úgy állt volna meg, hogy az autó eleje a két parkoló közötti vonal előtt maradjon, akkor az autó vége belelóg a közlekedő útba és figyelmetlen plázacicák elviszik, mint a huzat. Ha viszont úgy áll meg, hogy ne lógjon rá a kocsi vége az útra, akkor az eleje már átlóg a szembe-parkolóba. Ha meg úgyis átlóg, akkor nem teljesen mindegy, hogy mennyivel?
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #62 üzenetére
az, ha jól látom, Parolin térkő, ami 24x12 centi felületű. Minden 20. sorban van sötétebb, elválasztó sor, tehát 240 centi széles egy parkoló. A tükörtől tükörig 214 centis vectrám pl. ebben nem fér úgy el, hogy ki is tudjak szállni belőle.
Valahol mintha azt olvastam volna, hogy egy rendes parkoló 275 centi széles. A vectrám 477 centi hosszú, tehát legalább 5.5 méter hossz kell egy rendes parkolónak.
Ezt a szűkösséget még tovább rontja az is, hogy minden három parkoló után van egy fa, amit körbebástyáztak kis beton vagy térkő szegéllyel. Tehát még ezt a 2.4 métert se tudod kihasználni, mert nem teheted rá a kereket a fa szigetére.
Tehát az történt, hogy jött a figura a kombival, látta, hogy a kép szélébe balról éppen csak belógó autó miatt a középső parkolóba nem tud szabályosan beállni, meg azt is látta, hogy az autója sokkal hosszabb, mint egy parkoló, tehát át kell lógjon a szemközti sorba, ezért úgy állt meg, hogy a bal első kerék a fa szigete mellett guruljon be és az autó feneke ne lógjon rá a közlekedő útra, hogy ne kaszabolja le egy béna sofőr se. Vagyis azért, hogy a fa szigeténél beljebb tudjon jönni az autó hosszirányát tekintve, beljebb kellett jönnie keresztirányt tekintve is.
teljesen jól csinálta, én is így csináltam volna.
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #60 üzenetére
kicsik a helyek.
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #58 üzenetére
mert a képen tényleg nincs semmi hiba az autósok részéről. a parkolót tervező tervező részéről van hiba, nagy.
nem szoktam iróniát keresni olyan mondatokban, aminek az egyenes értelme igaz.
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #56 üzenetére
ez egy érdekes mondat volt tőled, annak fényében, hogy te posztoltál és milyen címen
-
bambano
titán
alaposabban megnézve a képet, ez egy hibátlan, profi parkolás.
-
danih
veterán
válasz
Speeedfire #49 üzenetére
Ennél jobb csak akkor lenne, ha valahogyan sikerülne beleszőni egy biciklistát
-
Speeedfire
félisten
Látom egész jóra sikerült ez a bejegyzés.
-
bambano
titán
"nekem nem tűnik a hely annyira üresnek": szemészeten gyógyítják.
több pláza és más hely parkolója is olyan, hogy egy nagyobb autó már nem fér el egy parkolóhelyen úgy, hogy se a vége ne lógjon ki a közlekedő utcára, se az ajtót ne nyissa rá a mellette parkoló.
Ilyenkor igenis jó megoldás az, hogy az ember távolabb parkol és több helyre.
-
"nem értem kit és miről szeretnél meggyőzni."
kovy29-et arról, hogy ez nem jogosítja fel arra, hogy megrongálja az autót.
"gondolom ő akart lenni a leglázadóbb a lúzer csapatban."
Mi van, ha a nagypapi ment bevásárolni és már nem az igazi a térérzete azért állt így, hogy másban véletlenül se tegyen kárt elindulás-megállás közben?
Így tuti nem parkolnak hozzá közel."a normális embereket érő hátrány nyilvánvaló"
Nyihihilván. A képen ~30 hely van szabadon, a többit nem látjuk... -
lapa
veterán
nekem nem tűnik a hely annyira üresnek, de ja, biztos valami nagyot vesz azért csurgott be egy bő métert keresztben. nem értem kit és miről szeretnél meggyőzni. nyilván még kiskorában kellett volna megkulcsozni, mert pont ő lesz az első, aki megkulcsozza a te kocsidat mikor legközelebb "valami nagyot veszel".
amúgy meg az 5 kocsiból 4 ugyanez a színvonal, gondolom ő akart lenni a leglázadóbb a lúzer csapatban. a normális embereket érő hátrány nyilvánvaló, mert ezeket nagyon hirtelen eltanulják egymástól. a vége meg az, hogy fele kocsi fér el ugyanazon a helyen, meg hogy odagurulsz kamura, mert messziről még üres helynek látszik, közelről meg nem férsz be a tehenétől. ennyi erővel szarhatnánk az utcára is, ki lehet kerülni nemdebár. azt a rendszert rombolja, ami a te meg a családod nyuodt és civilizált életéhez kell.
-
válasz
Bjørgersson #39 üzenetére
Milyen hátrányt szenvedsz attól, hogy a szinte üres részen a lehet ő legrosszabb módon parkol?
-
válasz
Bjørgersson #37 üzenetére
Miért, ha szándékosan nemtörődöm módon állítja le az autóját az téged feljogosít, hogy megkulcsozd?
-
-
"Az empirikus tapasztalataim azt mondatják velem, hogy azért áll így, mert leszarja."
Vastagon benne van a pakliban, de igazából nem tudjuk.Lehet(most így hirtelen):
- egy pöcs
- tényleg csak nem tud parkolni
- valami nagy dolgot vesz
- mozgássérült van veleDe egyik sem jogosít fel arra, hogy megrongáld az autóját. Még akkor se, ha úgy állna, hogy zavarjon téged.
De jól láthatóan kb. az üres részen áll így. -
danih
veterán
Az empirikus tapasztalataim azt mondatják velem, hogy azért áll így, mert lerszarja. Ennek látom több esélyét, ha már feltételezeskkel élünk. Vannak sofőrök, akiknek szürke életében már az is örömet okoz, ha ilyen királyul beállnak. Mondjuk ez is feltételezés, csak máshova nem tudom rakni dolgot
(Ha szimplán nem tud parkolni, na bumm, lefoglal két helyet, de az, hogy az orrát is kidugta, számomra másról árulkodik. A rongálással viszont én sem értek egyet.)
-
Feltételezésed van.
Lehet azért állt így, mert valami nagy dolgot vesz és kell a hely a pakoláshoz.
(nem tudjuk miért áll így)Olyan helyre állt ahol úgy tűnik senkit nem zavar semmiben, de itt már arról volt szó, hogy meg kéne rongálni az autóját.
-
Jhonny06
veterán
Igaziból halovány lövésem azért van. Mint fentebb írtam, aki jó szándékú és be akar normálisan parkolni annak ellenére, hogy béna, az nem így áll egy helyre, max. átlóg egy kicsit (viszont hosszanti irányba azért többé kevésbé jól beáll, így csak 2 helyet foglal). Ezen viszont kapásból látszik, hogy csak otthagyta a kocsit a semmi közepén. Kicsit más a kettő.
-
Raucher
tag
Valószínűleg tud parkolni
Nem tud. De nem is lehet megtanulni abban a pár órában, ami a parkolásra jut a gyakorlati oktatáson.
A szomszédomnak legalább 40 éve van jogosítványa és kocsija. A parkolás rejtelmeit még most sem fedezte fel. (Már nem is fogja, a korára tekintettel.) -
válasz
Bjørgersson #23 üzenetére
Igaziból halovány lövésed sincs miért parkolt így, csak feltételezésed.
Annyi látszik a képen, hogy teljesen rosszul van letéve az autó egy nem túl sűrű parkolóban. -
Jhonny06
veterán
válasz
Bjørgersson #23 üzenetére
Hát igen.. a rosszul parkolás az, amikor átlógsz a vonalon, ez szimplán paraszt módon az út közepén megállás. Van különbség.
-
válasz
Bjørgersson #14 üzenetére
Végighúzni valakinek az autóját, mert bénán parkol kb. annyira jogos mint eltörni az orrát mert rálépett a lábadra.
-
lapa
veterán
válasz
Psychonaut #16 üzenetére
és ennek (a "rosszul gondolod"-nak) cáfolata mondjuk a nők 80+ százaléka. bocs, nem a nők izélése miatt, de nincsenek felkészülve a harcra, na.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Speeedfire #10 üzenetére
Az az igazság, hogy szerintem vizsgán, aki nem túl balf*sz szerintem egyből átengedik.
Hát ezt baromi rosszul gondolod. -
Jhonny06
veterán
Valószínűleg tud parkolni, mert a forgalmi vizsgán minden kis hibáért megbasznak, első kézből tudom. Az már más kérdés, hogy nem érdekli, hogy szabályos-e vagy sem. Mondjuk ilyen üres parkolóban megbocsájtható, legalábbis engem nem zavar, max. elmorzsolok a bajszom alatt egy "paraszt"-ot.
-
lapa
veterán
mondjuk ahogy nézem helyi szokás.
nem arról van szó, hogy gyújtsuk fel, csak elég szánalmas, mikor valaki azzal harcol a rendszer ellen, hogy rábüntet a teszkó parkolóra. mert nyilván odáig eljut, hogy mi lenne az elvárás. bár mittomén.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Speeedfire #10 üzenetére
Az a helyzet, hogy én véresen komolyan veszem a dolgot. Aki nem tud bánni az autóval, annak módja se legyen rá.
Aki a környezetemben van, volt, és jogsira ácsingózott, azoknak mondtam valamit.
Figyelj, tonnányi vassal mész gyilkolni. Ennek megfelelően gondolkodj.Mikor a lányomat okítgattam, egy elhagyatott területen gyakoroltattam vele a szlalomozást, egyenes, ferde, parallel tolatást. Pár karó volt a segédeszköz.
Jogsija még nem volt, de kézifék nélkül úgy indult emelkedőn, hogy még én is elismerően csettintettem.Elsőre átment a vizsgákon, még koccanásos balesete sincs.
-
Speeedfire
félisten
én a vizsgabiztos helyében megbuktatnám.
Az az igazság, hogy szerintem vizsgán, aki nem túl balf*sz szerintem egyből átengedik. Vagy max elmegy még 2x vezetni és mákja van. Van olyan ismerős csaj, akinek 5. alkalomra lett meg a városi, 1x akart hazavinni kocsival. Mondtam, hogy én szeretek sétálni. -
válasz
Bjørgersson #7 üzenetére
Szerintem ültessük be az autójába és gyújtsuk rá, mert nem tud parkolni.
-
Vakegérke
félisten
Az ilyenek hogy mennek át a vizsgán? Vagy már az is lezüllött annyira, hogy követelmény nuku?
Egyszer egy "valaki" csaj, valami celebecske vigyorogva mondta, hogy előre még rendben, de ha tolatni kell, megkér valakit.
Már bocsásson meg a világ, és az érintettek, de ha valaki képtelen normálisan beállni egy parkolóhelyre, én a vizsgabiztos helyében megbuktatnám.
-
Bjørgersson
félisten
Az ilyen megérdemli, hogy végigkarcolják a kocsiját.
-
Szplöttyy
senior tag
válasz
Speeedfire #4 üzenetére
Az elejét nem, az üres parkoló legvégében szoktam így parkolni, nagy ritkán. A végét tényleg viccből, de ismerek ilyen embert, aki nem tud parkolni egy kombi omegával, "mert az akkora nagy hogy nem fér el"
-
Szplöttyy
senior tag
Én is szoktam így parkolni, csak a parkoló legvégén
De amúgy is ez egy nagy kombi, nem fér eeeel
-
kmisi99
addikt
Ez gyakorlatilag 4 helyet tett használhatatlanná.
Bár az egyik helyre még úgy ahogy parkolhatnak. -
Speeedfire
félisten
Enjoy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Eladó egy XMG P406 laptop
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest