Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15040) SimonJanos válasza SimonJanos (#15037) üzenetére


SimonJanos
aktív tag

Ezt kihagytam, azért csak tudjátok hogy az Xperia mini pro GPS & GLONASS
http://developer.sonymobile.com/2012/01/19/glonass-support-in-our-latest-xperia-phones/
;]

GLONASS:
"A GLONASS, rövidebb nevén GNSS az oroszok által fejlesztett helymeghatározó rendszert takarja, ami a közismert GPS hálózat egyik komoly alternatívája. Néhány modern okostelefon már a GLONASS műholdjait is képes felhasználni a pozícionálás során, és a Sony most bemutatta mennyit is ér a GNSS támogatás a valóságban.

A tékrépen két Xperia készülék útvonalát rögzítették, és jól látható, hogy az orosz technológia használata a GPS mellett, jelentősen pontosabb képet ad a készülékünk mozgásával kapcsolatban. Ez nem is csoda, hiszen a GPS 31 műholdas rendszere mellett a GLONASS is 24 saját eszközzel rendelkezik, az okostelefonok pedig párhuzamosan képesek ezeket kezelni, vagyis így már 55 műhold dolgozik majd a kezünkre, ami a japán vállalat elmondása, és mérései szerint 50 százalékkal pontosabb pozícionálást jelent a gyakorlatban.

Az érkező Xperia S és ion modellek mellett az összes Snapdragon S2, valamint S3 családokba tartozó lapkát használó Sony Ericssonok (vagyis az összes 2011-es modell) képesek lesznek kihasználni az orosz műholdak képességeit, de az Apple iPhone 4S és a Samsung Galaxy Note is tökéletesen kezeli az 24 extra pozícionálót."

stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.