Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• neduddki

nagyúr

válasz cousin333 #33 üzenetére

HI!

hat szeritnem mar regen jobbankigyun az ember, /meg akkor is ha tavajj nyari 7k-rol indulo laparak mar csak visszasirt almok:- (/

udv

neduddki

p.s. bacsis: :- )))
    /ha 754 fele is el akarsz menni akkor egy ms-7030at tudokadni, prociba max 3.4k+ sempronon a standardok , mongyk arra kivancsi lennek egy 3.7k+ mennyivel temposabb/ amugy nalam az volt a poen hogy 3.4k+ semprion szamilasban /gaussian03/ siman hozta a 3.2k+ venice-t dobbenetes vot :- )

• Tim82

félisten

válasz cousin333 #33 üzenetére

(Ez Tomate-nak is válasz :) ) - nekem jobban megéri egy jól működő rendszerben mindössze a processzort cserélni, mint egy komplett platform-csere, még ha nem is tűnik anyagi szempontból túl ésszerűnek.

Miért vegyek AM2-t? Mert DDR2 memóriákat használ? És ha megvan a kellő mennyiségű RAM-om? Ha nem kell több teljesítmény, mint amit egy jobb processzorral felszerelt s939-es rendszer nyújt? Igazság szerint egy 4400+, a maga 2.2 GHz-ével és 2*1 MB L2 cache-vel még egy-két évig biztosan elég lesz nekem. A Starcraft II és a Diablo III el fog rajta futni, 720p-s filmeket nézek, nem 1080p-seket, átlag júzer vagyok, aki főleg CRPG-vel és stratégiával játszik, zenét hallgat, képeket szerkeszt és rendez hobbiszinten, filmeket néz, irodai alkalmazásokat futtat stb., semmi olyat, amihez igazolható volna egy bikának számító konfig.

Számomra az a furcsa, amikor a "fejlődés" oltárán évről-évre új gépekre költünk, miközben a régieket sem használtuk már ki teljes mértékben, de azért lecseréljük a lehető összes alkatrészt, mert nem fut a PC-n az aktuális játékszörnyeteg. (Ezt senki se vegye magára, akit nem érint, de körülnézve a legtöbb embernek kb. ez a motiváció a gépfejlesztésre.) Nekem ez inkább gazdaságtalan és pazarlás. Lehetne azt mondani, hogy "konzol", de a jelenlegi konzolra írt játékok közül a Fable 2 vonz, oszt csókolom. :)

Nincsen szükségem Blu-Ray-re, Full HD-filmekre, arra a tudatra, hogy ha valaha is akarnám, a gépem hardvere kisebb filmstúdiók munkáját képes elvégezni, miközben fél Paks energiatermelését képes megkajálni. :DDD

A laptopom (IBM Thinkpad T41p) például lassan több, mint öt éves, és mindenre, amire szerintem egy noti való (net, office, zenehallgatás, esetleg régebbi játékok), tökéletesen használható. Még egy-két évig nem fogom valószínűleg lecserélni, ha mégis, akkor tudom, hogy ugyanúgy IBM/Lenovo gép lesz az utódja és éppúgy nem az aktuális csúcsmodell, hanem több éves darab, pl. egy T60 vagy egy T61.

Nekem bőven elég, ha 3-4-5 évente váltok komolyan hardvereket.

Mod: persze a megkergülés jogát fenntartom, de nincsenek észérveim, amikkel igazolhatnám magam előtt, hogy muszáj szorosan követnem a hardverek fejlődését. :))

Új hozzászólás Aktív témák