Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agabe
addikt
válasz
eldiablo
üzenetére
Attól függ milyen/melyik boltról van szó...meg milyen tekintetben (műszaki, vagy garanciális kérdésekben), és használt készüléknél meg duplán...azt boltból nem is vennék, mert azok bevesznek mindent, és saját 3 hónapos garival továbbadják...magánszemélynél legalább ha ő vásárolta hivatalos helyen hivatalos garival, akkor ő azt igazolni is tudja ami egyből sokkal jobb.
Garival:
Kis boltok nem gyári garival árult cuccai még jó szándék esetén is minimum bizonytalanok, mert a bolt is akármikor megszűnhet, meg bármit ráfoghatnak ha nem akarják saját költségükre fél-egy év múlva mégsem megjavíttatni...de itt asszem magánszemély eladóról volt szó aki "állítólag" cégére vette a kütyüt. -
agabe
addikt
Az ujjal persze nem nagyon lehet problema (vagy ha igen cserelik, javitjak), de pont a hardverapro az egyik hely ahol meg lehet nemi bizalommal lenni eladok irant.
Persze be kell tartani bizonyos szabalyokat, es legfokepp regi, folyamatosan jelen levo taggal (akinek csak jo ettekelesei vannak) erdemes uzletet kotni, de meg abban az esetben is kell szerzodes, kell a cucc szamlaja, es garipapirja.Persze most mar mindegy, de en eddig par ev alatt nem csalodtam...igaz messzirol kerulom a legkisebb mertekben is bizonytalannak tuno eseteket.
-
pcnet
addikt
Nem jelentem, az én hülyeségem volt, hogy legalább egy adásvételit nem írtunk, vagy nem adta írásban, hogy vállalja a szervizeltetést. Céges számlára vette, de csődbe ment a cég... Így számla sincs, de megígérte, ha gond van vissza küldhetem és intézi. Csak ha fél év alatt nem sikerült számlát szerezni, akkor ha tönkre megy és vissza küldöm neki hipp-hopp lesz számla? Tegnap megkerestem mert jövő hétre megbeszéltem a leendő vevővel hogy hol és mikor találkozunk, bele is ment hogy ír papírt garról, aztán írt, hogy magánszemélyként nem vállalhat gart. Ezt nem is kértem, hogy zsebből fizessen ha baj van, csak azt, hogy ő küldi szervizbe. Ezek után ha tönkremegy se küldöm neki, mert lehet a készüléket se kapom vissza. Van egy 1000 éves MIO C250em ami sokszor átküldene falon vagy boltba kirakaton keresztül. Ahelyett jó lesz, veszek egy tartót és kész. Hardveraprózást meg végleg befejezem. 1$os akku töltő 3000ft-ért ami eldurranik és lenyomja az autómatát, gar elöl menekülő emberek, kijelzőhibás telefon... Ennyi elég is volt! Inkább gyűjtök 2 hónappal tovább és veszek újat.
-
agabe
addikt
Nemtom mennyiért vennék meg..én 33-ért feltettem, ha elviszik, akkor annyiért odaadom.
Nem nagyon elromlós...valószínűleg a nagyobb helyen normálisabban tudták elhelyezni a gaxay s hardverét ami miatt kisebb a hiba esélye is, ráadásul a kijelző sem amoled, így a beéégés veszélye sem fenyeget ami szerintem a garanciális propblémák szintén nagy százalékát adják sgs-nél.
Volt egy olcsón árusított fehér széria a MediaMarkt-ban amivel voltak gondok, de az alapból volt, és nem utólag jött elő.
Ha garipapír megvan, akkor hiba esetén javítják...nem kell hozzá számla, de ha nincs meg, akkor hiába garis "elvileg" 2013 decemberig ... nem szériaszám alapján nyomja a samsung a garit, legalábbis megkövetelik a garipapírt.
(Ebből a szempontból HTC, Asus jobb, mert ott garipapír sem kell)Használtan (főleg ha garis) akkor csak papírokkal érdemes venni .. majd legközelebb... no és persze akitől vetted azt kerüld. Ha itt van a HA -n, akkor akár ki is írhatod a nickjét, vagy jelentheted a kivel nem érdemes üzletet kötni részen (asszem valahol van ilyen)
-
pcnet
addikt
Ma néztem Tescoban egy GSM boltban tartót, 3500ft. Stabilnak tűnik, csak nem volt nálam a tab. 3500ft-ot szerintem megér. Garancia már enyémre se lesz, bár akitől vettem vállalta ha vissza küldöm nála érvényesíthető a gar, de most szépen kibújt a felelősség alol. Mindegy, ez volt a tanulópénz, hogy többet nem veszel használt cuccot. De én voltam a hülye, hogy úgy megvettem, hogy legalább papír nem készült róla. Gar nélkül mennyiért lehet eladni? Remélem nem megy tönkre, nem olvastam még, hogy bárkinek bajja lett volna vele. Elvileg 2013 decemberig garos. Csak ugye számla nincs róla.
-
agabe
addikt
-
pcnet
addikt
No, levettem a hírdetést, marad a készülék navinak... Nem vagyok ajándékozó kevemben, messze van még a karácsony!
Autós vagy bringás tartót használ valaki? Tapasztalat? Tudnátok ajánlani valamit?
-
menyoronc
aktív tag
Az ICS engem is érdekelne ha már tényleg oké a kamera benne:-)
-
Vyndree
őstag
válasz
kerekfej
üzenetére
Nekem volt fent ICS, de nem ment alatta a kamera. Ez elvileg itt fixálva van valahogy, azért kérdeztem. Jelenleg a 2.3.6-os custom van rajta, fut rajta minden ami számít, elég gyors és stabil, kifagyasztani még nem sikerült tehát értelme nincs lecserélnem, főleg nem egy "rosszabbra"..
-
Vyndree
őstag
Ezeket próbálta már valaki? (Android 4.0.4 ICS)
My roms for YP-G70: RemICS-UX by Team Remics CM9
vagy ICS-Crumble -
kerekfej
őstag
Mikor lesz már új gyári FW ehhez? Új modellről van hír?
-
tonyrulez
őstag
Hogy lehet rootolni? 2.3.6 van rajta.
-
pcnet
addikt
válasz
Vyndree
üzenetére
Ja látom költői kérdés volt. Bocs! Mindegy! Maradjunk annyiban, mindkettő jó, de Galaxy jobb vétel. És akkor senki nem sértődik meg. Egyébként ha vissza olvasol, láthatod, hogy írom Galaxy mennyivel sokoldalubb és lehet megmarad navinak, mert 38ért nem pazarlom el. Azt hittem ebből lejött, hogy szeretem Galaxyt. És nem sznobságból vettem touchot. Tényleg mindegy. Látom tényleg android topicban nem lehet írni Apple-ről, Apple topicban meg androidról. Én nem állok egyik pártján sem. Mindkét eszközt szeretem és használom. Csak mindegyiket másra. Részemről itt tényleg vége. Nem kívánok vitát nyitni. Ha valakinek kérdése lenne, írjon privátot, szívesen válaszolok bármire.
-
pcnet
addikt
válasz
Vyndree
üzenetére
Szebb a képe, nem pixeles. 960x640 pixel 3.5"on sokkal szebb mint Galaxynak 480x800 5"on. De félre értetek, mert én épp azt mondom Galaxy jobb vétel, nem estem hanyadt touchtól. Csak kiváncsi voltam mi ez a nagy hype az Apple körül, és már minden OP rendszerrel volt dolgom iOS kivételével. Ezért szerettem volna megismerni azt is és iPod touch volt a "legolcsóbb" megoldás erre, ugyanis nem vagyok olyan tollas gyerek, hogy megengedhessek magamnak egy iPhone 4et 150e ft-ért. 3GS jöhetett volna még szóba, de szempont volt a garancia és touch 4G erősebb hardveresen. Szóval nekem nem jött át az Apple feeling, azt hiszem nem én leszek az aki sorban fog állni alma bolt előtt, hogy elsők közt vegye meg az új almafont. Nem rossz, de nem értem mi ez a nagy hype. Na de ezt már nem írom le, mert erre téved egy fanboy és átalakítja az arcom. Meg nem akarok vitát szítani. Egyébként szerintem zenében sem jobb. Memóriája meg nem bővíthető, hogy kérdésedre is feleljek. Képeket nem valami szépeket csinál. 0.7mpx. Videóban 720p. Nekem a kijelző teccik és, hogy vékony a készülék. Meg minőség értet, egyben van, szép, jó kézben tartani. De iTunes szinkron idegesítő, Galaxy sokkal hasnálhatóbb, nem kötött ennyire az egész és nem ennyire zárt a rendszer.
-
agabe
addikt
no igen...ha csak naviként használod, már az sem lenne olcsóbb ekkora méretben, és amiket leírtál azokra is használható elég jól, így tényleg nem rossz vétel lenne annak aki tőled megvenné, csak most nyár van erőteljesen, és ha nem is épp nyaral valaki, akkor.is vagy még előtte van és nem költ ilyenekre, vagy utána, és nincs pénze ... akinek van az újat vesz (esetleg nagyobbat, drágábbat). én majd talán ősszel megpróbálom eladni, mert már csak dobozában pihen.
az ipod touch kijelzőben tényleg szép...csak kicsi. az sgs2-esem is nagyobb, bár zenei téren is a touch jobb el kell ismerni, viszont megvannak a saját korlátai más területeken ahol alulmarad. kinek mi fontosabb aszerint érdemes választani ,nomeg van aki sznobságból vesz touchot, mert menő az alma
(nem gond ez majd kinövi...ha meg nem, akkor sem baj... mindenkinek vannak hibái. Kinek ez kinek az
) -
pcnet
addikt
válasz
Vyndree
üzenetére
Hm, hát én egy hete vettem iPod touch 4G 8GB-ot, így azt hiszem van összehasonlítási alapom. Szóval touch kijelzője oda-vissza bucira veri Galaxy kijelzőjét... De minden másban... Hát... Nem tudom! iOS-t szerettem volna mindenkép kipróbálni és touch jöhetett szóba vagy iPhone 3GS. Touch lett. Hírdetem a Galaxy-t, de még csak érdeklődő sem volt... Illetve egy emberke, aki azt hitte Galaxy S. Amint felhívtam a figyelmét, hogy ez "tablet", máris "ja, akkor bocs" volt a reakció. 38e ft alá nem fogok menni. Ha nem viszik, megmarad navinak autóba. Egy valamire való navit sem kapok az áráért, és Galaxyval fényképezhetek, videózhatok, zenét hallgathatok rajt, netezhetek... Szóval úgy néz ki marad.
-
Touch:P
csendes tag
Szerintem közelében sem érhet egy ilyen szörnyület, egy iTouch-nak.
Föleg a Wifi 4.0 az egyik ismerősőmnek van és nagyon instabil a nagy kijelzője pedig azért nem retina! -
agabe
addikt
válasz
kerekfej
üzenetére
Ez csak nagxon tavoli viszonyitasra jo....sgs2-es gyari GB-vel 3400, nexus7 gyari JB -vel 3700 (mimdketton csak egyszer mertem). A kuonbseg marginalis, pedig hardveresen van elteres (nem is kicsi).
Megnezel egy zte blade-et az kb fele annyit sem hoz mint a wifi 5.0, pedig jo rommal elegge hasit (foleg kategoriajahoz kepest), szoval hasznalati elmeny szempontjabol nagyon csaloka minden szintetikus teszt. -
Vyndree
őstag
válasz
Vyndree
üzenetére
Ahányszor megcsinálom, annyiszor más és más az eredmény.
http://prohardver.hu/dl/upc/2012-08/16/245978_zysmcog82wadqxn1_sc20120816-112901.thumb.png
http://prohardver.hu/dl/upc/2012-08/16/245978_vetzhixom2nvgaht_sc20120816-113453.thumb.png
http://prohardver.hu/dl/upc/2012-08/16/245978_yprmsloo4bncsxou_sc20120816-114630.thumb.pngTalán ez lett a legjobb, de meguntam

-
kerekfej
őstag
Quadrant 2.0 progival mennyit tud nektek a gépetek?
-
kerekfej
őstag
Valami új FW mikor jelenik meg már

-
agabe
addikt
Az enyem is eladosorba kerul nexus 7-re valtas miatt...majd felteszem a hirdetesekbe, de priviben addig is kereshet akit erdekel.
Jo volt hasznalni, es ar/ertekben a legjobb tab szerintem (nincs is mas 5colos ami ne lenne telefon is), de mivel lehetosegem volt tovabblepni, ezert megtettem. -
trobi28
addikt
Az XXKPL-hez hol találok CF Root kernelt?

-
pcnet
addikt
Sziasztok!
Eladóvá vált a Galaxy S WIFI 5.0-ám. Ha valakit érdekel esetleg: itt.
-
tonyrulez
őstag
Na, sikeresen frissítettem adatvesztés nélkül.
Már egyszer kérdeztem itt a fórumon, hogy GTalkban miért csúszik el az idő. Ez a helyzet még mindig fennáll, de van egy másik érdekesség is. Lementettem pár képernyőképet a gépre. A fájlnévben benne van a készítés dátuma (helyesen), EXIF-ben pedig egy órával kevesebbet mutat (meg ugye TCMD-ben meg minden fájlkezelőben). Az idő és időzóna pontosan van beállítva, de mintha a telefon belső biológiai órája le lenne maradva
Ez ellen lehet tenni valamit? -
Vyndree
őstag
Nem tudom melyik verziót használod, de próbáld a kettest, nálam eddig hibátlanul meg, bár ritkán használom.
Inkább a Kies Air jön be, nem kell kábelezni, hisz' wifin tolod át az anyagot.
Harmadik verzió pedig a "klasszikus de tuti" memória ki, 200Ft-os adapterbe bele és pendriveként adatmozgatás.

Gyors, nem fagy ki és a készüléket se kell hozzá csesztetni. (filmeket így szoktam 1 perc alatt rátenni) -
Fauno
tag
Most viszont olyan problémám van, hogy próbálom csatlakoztatni az asztali PC-hez a Samsung Kies programon keresztül, fent bal oldalt azt írja ki, már 10 perce, hogy csatlakozás, de nem tud csatlakozni. A windows intézőben viszont látom a tárhelyet.
Esetleg valakinek van 5lete, hogy mi lehet a Samsung Kies-el? -
tonyrulez
őstag
Lehet hogy hülye kérdés, ha frissítek 2.2.2-ről 2.3.6-ra, appok meg minden letörlődik?
-
Fauno
tag
Sziasztok,
egy ideje nem használtam rajta a fényképezőt és a kamerát. Most szerettem volna használni, de nem tudom visszanézni amiket készítettem, nem reagál a gombra (teljesen el van halványodva a visszajátszó ikon, nem aktív), pl nagyon sötét a képernyő is amikor készítem a felvételt. Lehet frissíteni, vagy más kamera programot rátenni? Van valami 5letetek?
-
agabe
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Azt már régóta nem.
-
ha5aws
tag
Sziasztok!
A hét végén értesítés csücsült a samun. Megérkezett a 2.3.6 verzió. Kb. 10 perc alatt frissített. Pár apróságon kívül nagy újdonságot nem tapasztalta. Remélem nem ez lesz az utolsó frissítés.

Üdv: Gábor -
makoj
tag
-
makoj
tag
Én karácsonykor vettem egy ilyet 45-ezerért a MM-ban. Szerintem nagyon megéri,nálam majdnem kiváltja a PC. Ha meglenne a gyári FW akkor kiprobálnám a 4.0 ICS Romot. (2-év gar van rajta,nem szeretném elveszteni) Lehet hozzá csatlakoztatni usb egeret vagy billentyűzetet?
Naponta 1X töltöm csak fel.Sokáig kibirja.
Ha töltés közben használom (Net,game,stb) akkor tönkremegy az akkumulátor?
-
nexus6
aktív tag
én mondjuk elég sokat nyúzom, mert bkvzás közben filmet nézek. kb 1,5 film megy el 3-4 óra folyamatos használat, otthoni kis wifizés mellett.
szerintem a rommal lehet valami gond, gondolkodom hogy újra rakom.
Az ár:
régebben 35-40 körül ment, én is 35-ért vettem használtan (4 hónapos volt, 2 év garanciával).
Én lennék pofátlan és hirdetném 45-50 körül, mert az iponnál sem kapható már (06.28-tól). Egyébként szerintem ár-érték arányban szenzációs cucc, pl egy notehoz képest. Tőlem mindenki kérdezi mekkora?

És mikor meg tudják mennyiért vettem... Nekem bkv-n a tablet azért nagy...
Szumma: amire használom (navig, zene, film) szenzációs és ötös. -
Tin
veterán
nekem hálisten ezzel nincs gondom. feltöltöm 100-ra, kb negyed óra után lemegy 95-re, majd szépen lassan megy le 60%-ig. 60-ról kicsit gyorsabban megy le 30-ig, onnan viszont rohadtul lassan akar lejjebb menni 25%-ra.
általában 15-25% között dugom töltőre, eddig talán 1x merült le 5%-ig, de akkor már a képernyőhasználat 9 óra felett volt, általában 6-7 óra között dugom töltőre, ekkor van az említett 15-25%.
én csak otthon használom, szóval általában nappal töltöm (heti kb 2x). ha reggel rádugom, és csak este húzom le (12 óra töltés), valamivel jobban feltölti, mintha csak mondjuk 8 órát töltöm éjszaka. pedig már 6-7 óra után kiírja a 100%-ot, de valamiért mégis tovább bírja.
tipp az eladási árra?
-
nexus6
aktív tag
kb. két hete vettem észre, hogy a 4.2-es gépnek az ára 50 e, míg az 5.0 felment 75 ezer Ft-ra... A kétmagos 5 colos sajnos még mindig nincs eu-ban.
Más téma:
nekem párszor töltéskor felmegy 100%-ra az akkumlátor, majd nem megy le, azaz két nap után is 100 %, majd egyszer csak kikapcsol, mert lemerült... egy 2.3.6 van rajta... -
Tin
veterán
van egy tavaly évvégén vásárolt, fekete, fóliás karcmentes kijelzős (hátlapon van pár karc), 8-9 órát bíró aksis 8 gigás példányom edigitalos + kiterjesztett garival.
szerintetek mennyiért lehetne eladni?
-
Cyberpunk
félisten
Üdv ebben is Wolfson DAC van mint az SGS1-ben? És van rá Voodoo sound?
-
zebede
őstag
Ha felrakok egy CustomROM-ot és nem tetszik, hogyan tudom vissza rakni a gyárit?
-
v0RD3N
csendes tag
Üdv!
Még csak fél hete vagyok tulajdonosan egy ilyen készüléknek
De előfordul olyan ,h a kijelző felvillan magától úgy ,h hozzá se nyúlok. Más is tapasztalt már ilyet vagy ez mitől lehet? Képernyő zárat egyébként be lehet állítani? Mert ha én megnyomok egy gombot akkor utána nincs semmi zárfeloldás, úgyse ,h zárfeloldási alakzatot beállítottam már. -
Vyndree
őstag
Készítettem a készülékkel videót, majd az erős fényben véletlen a pause-ra nyomtam és úgy léptem ki. Az elkészített videót nem találom, pedig nagyon kéne. Nem tárolja ezt valamilyen temporary helyen, ahonnan esetleg visza lehetne varázsolni?
Történt már ilyen mással is, vagy csak én vagyok ilyen balfék?
-
makoj
tag
Másnál is van ilyen,vagy csak nálam?
Android 2.3.6 van rajta. (GINGERBREAD.XWKP7)
Nagyon szeretem.
-
makoj
tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy,felraktam egy Cool Tool nevű programot (Ami kijelzi a cpu,mem fogyasztást) és kiprobáltam azt hogy újrainditom a kis kütyüt és nem megyek fel a netre (Wifi off),fölösleges szolgáltatások kigyomlálása (imo,facebook stb) és a proci folyton összevissza ugrálgat a kezdőképernyőn. (Nem csinálok rajta semmit sem csak áll a rendszer, 100MHZ és 800MHZ között.) Valamibt azt irja ki a Cool Tool mikor a kezdőképernyőn vagyok hogy ds.cpuoverlay (Sárga betűkkel)
Ez mi?
Ez mi és hogyan tudom javitani hogy 100MHZ legyen csak a használat?
Valamint tudtok hasonló programokat mint a Cool Tool?
Köszönöm a választ.
-
Madycsa
tag
Sziasztok!
2.3.5-ös magyar nyelvűt honnan lehetne letölteni? (ezt gondolom már csak az odinnal tudnám felrakni a gépre) A kies a legújabbra akar frissíteni, arról meg annyi jót nem hallottam és esetleg rootolni is szeretném a gépet. A 2.3.5 tetszik, volt alkalmam összehasonlítani. Az enyémen most 2.2.2 Froyo van.
Még egy kérdés....ha most rootolnám és utána frissítem a kiessel a legújabbra, a rootolás befolyásol e valamit, változik valami a rootolás miatt?(megmarad egyáltalán rootoltnak?)
Előre is köszi a segítséget!
-
-
menyoronc
aktív tag
Elvileg kiírta ez a progi h rootolva
de h tudom tényleg leellenőrizni h valóban így is van? -
kali8n
aktív tag
válasz
menyoronc
üzenetére
Próbáld meg ez alapján, így sikerülnie kellene.
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Próbáltam rootolni a gépet a superoneclick progival de nem jött össze:-(
Felraktam az usb driverét vele együtt a kiest is. A samun beállítottam az usb hibakeresést, elindítottam a progit de az elején megakad és lefagy.
Neten néztem róla videót ott semmi gond nem volt vele.Mi lehet nálam a gond?
Üdv!
-
Beregor
csendes tag
Lehet valahogy kényszeriteni a KIES-t, hogy a legújabb ROM-ot újra rátegye ugyanarra a ROM-ra? XWKP7 ROM-ot szeretném újra felülirni ugyanazzal, de a KIES azt mondja, hogy nincs újabb frissités, és nem csinálja meg.
Van erre valami trükk?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Autós topik
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Windows 11
- Olcsón hozhatod ki a maximumot régebbi Intel CPU-kból
- iPhone topik
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Gumi és felni topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Szép HP EliteBook 840 G9 "Kis Tervező" Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Profi! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/512 Iris Xe FHD+
- Villám! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 16/512 Iris Xe FHD+
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3870
- LG NanoCell 43NANO763QA csere is érdekel (dobozával minden tarozéka meg van)
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB GameMax Aero Mini ECO 600W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
valaki fejlesztwtt ra, de gondolpm lassan halad, meg sokan nem fognak vele foglalkozni, mivel viszonylag kicsi az elterjedtsege a telokhoz kepest.

)