Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-05-07 00:09:53

LOGOUT.hu

Ha nem működik az OTA update:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3501) LoGeN90 válasza Sn00k (#3499) üzenetére


LoGeN90
aktív tag

+1 :R

(#3502) Macman5562


Macman5562
csendes tag

Sziasztok !

A segítségeteket szeretném kérni. Úgy néz ki a az S21-esemen elbasztam knox-ot és emiatt pár samsungos alkalmazást (ami nálam fontos lenne az a samsung health) nem tudok használni.

Kérdésem az lenne, hogy garancia útján meg lehet ezt javítani vagy bukó az egész. Ezt azért kérdezem mert evvel kapcsolatban nem tiszta nekem mi a helyzet, mert elvileg az EU-ban emiatt még nem kéne ugrania a garinak.

Ha esetleg van bármi más javaslatotok vagy tippetek azt örömmel fogadnám.

Válaszotokat előre is köszönöm!

(#3503) migabi24 válasza Macman5562 (#3502) üzenetére


migabi24
nagyúr

Ez garanciavesztéssel jár, és nem lehet javítani.

(#3504) PACSA75


PACSA75
őstag

Sziasztok.
iPhone 12 ről jöttem át S21 re. Szeretem amúgy mindkét rendszert (iOS vs Android), ezért szeretek is váltogatni köztük. Több mint egy éve iOS en ragadtam, főleg az Apple Watch miatt (továbbra sincs igazi ellenefele), de mivel a munkahelyemen szükségem van néhány apk ra, ami nem elérhető iOS en, most megtörtént a csere.
Mivel én az iPhone legnagyobb vetélytársának továbbra is. Samsungot tartom, adott volt a választás. Persze azért benne volt a pakliban a Oneplus, Pixel, Zenfone és Xiaomi is, de a méret miatt (nem vagyok nő, tehát én szeretem a kicsit) ez (sima S21) lett a nyerő.
Mindkét rendszernek megvannak a pro és kontra funkciói, ezért nem fájt a váltás, szeretem a korlátok nélküli Androidos lehetőségeket. De be kell vallanom a Samuban picit csalódtam. i12 után, gyengus az akku idő. Igen, meglepő, de eddig a lagjobb akkuidőt egy iPhone tól kaptam meg. Az volt az első telefonom, amelyik kibírt engem reggeltől estig. Nos az S21 ezt nem hozza, de ami jobban zavar, hogy van itt röccenés rendesen. Ha használok pár percig egy apk t (kb bármit), mikor kilépek belőle, szinte minden alkalommal van egy akadás. 2021 ben egy Samsungtól ezt nem vártam. iPhone on ilyen nincs, még egy év után sem. A stabilitásban úgy tűnik nem lesz ellenfelük még ennyi idő után sem.
Ha ezt nem veszem figyelembe (nem könnyű), azért tetszik a telefon. Nagyon jól néz ki ez a modell, a kijelző parádés. Nekem brjövős az élénk szín. Kamera nem rossz (nincs wooow).
Be kell vallanom ennyi idő után, tetszik a sok "lehetőség", pl Vanced megoldások, stb😁.
Szóval csalódás "is", de azért tetszik is.
Gondoltam megisztom ezt veletek. Szép napot!

[ Szerkesztve ]

(#3505) migabi24 válasza PACSA75 (#3504) üzenetére


migabi24
nagyúr

Köszi, én szeretek ilyen összehasonlításokat olvasni :R

(#3506) ShadowLac válasza Burt1793 (#3471) üzenetére


ShadowLac
addikt

Szerintem az élénk mód is nagyon jó. Nekem a természetes túl fakó. S8 s9 ben több volt a lehetőség.
De szerintem élénk mód színhelyes.

Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra

(#3507) migabi24 válasza ShadowLac (#3506) üzenetére


migabi24
nagyúr

+1

(#3508) ShadowX válasza PACSA75 (#3504) üzenetére


ShadowX
őstag

Érdekes amit írsz. Céges és magánprofillal használom a telefont, céges profilban outlook, teams, office appok, stb. Egyszer sem tapasztaltam akadást, amin meg is lepődtem, mert számítottam rá, hogy lesz (korábban ugye ez a Samu felületek gyengepontja volt, ezért is tartottam a OneUI-tól).

Az üzemidő pedig az elején nekem is gyenge volt, de szép lassan beletanult a telefon a felhasználási szokásaimba, és ma már magabiztosan kibír egy napot. A legélesebb helyzetben is 12%-on tettem töltőre, de akkor aznap tényleg volt minden. Nálam adaptívon van a kijelző, szóval amikor csak lehet pörögjön a 120hz. Mondjuk üzenetküldő appból csak a céges teams és privátban a fb messenger fut, láttam olyat, hogy valakinél volt vagy 5 féle. :DDD

Ráadásul egy Watch Active 2-vel használom és nagyon meg vagyok vele elégedve. Remek a telefon és az óra közti összhang, nekem a tudása pont az, amire egy okosórát használni szeretnék (egyedül a négyzetes kijelzőért irigykedem az almás órára, úgy gondolom ha már okosóra, akkor jobb az). Az is kibír 2 napot a folyamatos értesítésekkel.

Nem tudom mitől függhet, hogy valaki olyan vegyes véleményeket ír, mint te vagy csak rosszakat, vagy csak jókat... :F

(#3509) csorbajeno válasza Macman5562 (#3502) üzenetére


csorbajeno
veterán

Az a rossz hírem van, hogy ha ugrott a Knox, azzal ugrott a garancia is. Barminemű javítas innentől kezdve fizetős, így javaslom, hogy köss biztosítást a telefonra, hogy csökkentsd az esetleges kiadásaidat. :K

(#3510) PACSA75 válasza ShadowX (#3508) üzenetére


PACSA75
őstag

Új még a telefon, szóval az akkuidő biztosan javulni fog még.
Én is vegyesen használom céges és magán célra is, ezért tele is van tömve minden finomsággal (Outlook, Teams, Viber, WhatsApp x 2,, Fb messenger, okosóra - Fossil), szóval nincs kímélve, de ugyanezek fent voltak iPhone on is, és meg sem nyekkent.
Majd megszokom. Persze az is lehet, hogy az akadás amiről beszélek, neked nem tűnik fel, mert megszoktad, azaz ez tűnik normálisnak.
Egyébként magára az animációra célzok, amikor kilépek egy apk ból ami animáció alapján visszahúzódik az ikonba.

(#3511) Macman5562 válasza csorbajeno (#3509) üzenetére


Macman5562
csendes tag

Még egy kört futok a kereskedővel is akitől vettem hátha, de valószínüleg nem fog sokkal többet mondani :( . Amúgy ha knox ugrik akkor csak a sam pass, biztonsági mappa és a shealth nem fog működni vagy van még más is? A szoftverfrissítés működni fog rendesen vagy annak is annyi?

(#3512) leslien válasza Macman5562 (#3511) üzenetére


leslien
nagyúr

mert elvileg az EU-ban emiatt még nem kéne ugrania a garinak.

ezt melyik mesekönyvben olvastad...?! viszont van egy jó hírem mehetnek fel a custom romok.. azokban megtalálsz minden földi jót....

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#3513) csorbajeno válasza PACSA75 (#3504) üzenetére


csorbajeno
veterán

Örülök a véleményednek, jó az ilyeneket olvasni. Én, aki még soha sem használt IOS-es telefont, kérdezem, hogy az a röccenés az app bezárásakor nem lehet, hogy animálási különbség a két felület között? Ugyanis én most már játszok is a telefonon és amikor bezárom nem veszek észre lag-ot. Az meg azért elég durva lenne, ha egyik telefon nem ugyanolyan teljesítményű, mint a másik(nyilván nem hajszálpontosan egyeznek meg, de ez már azért durva különbség lenne). Mikor váltottál? Gondolom, hogy nem tegnap...de kell az akkunak pár nap, amíg felveszi a szokásaidat, de ezt te visszatérő Samsung felhasználóként jól tudod. Nem lehet, hogy ebből kifolyólag nem bírja végig a teljes napot? Most a válaszom egy kicsit magyarázkodásnak tűnhet, de nem az, csak nem tudom, hogy az ami nálam rendben van, az másnál miért nincs és csupán elmélkedek. :R
Használd a továbbiakban egyre nagyobb megelégedéssel a telefont! :C

(#3514) sgeza válasza Macman5562 (#3502) üzenetére


sgeza
veterán

Mit csináltál, ami miatt ugrott?

(#3515) csorbajeno válasza Macman5562 (#3511) üzenetére


csorbajeno
veterán

Ezzel ugranak a banki appok és az OTA frissítés is. Frija-val és Odinnal továbbra is tudsz majd frissíteni, de OTA tudtommal nem lesz. A banki appokra meg van talán olyan megoldás, hogy a rootolást el lehet maszkolni az appok elől, így azok működésre bírhatóak, de erről pontosabbat nem tudok írni, mert annyira nem értek hozzá.

(#3516) Macman5562 válasza sgeza (#3514) üzenetére


Macman5562
csendes tag

Rootoltam. Ezt pedig a knox érzékelte, ami miatt néhány samsungos gyári cucc mint a pass, a biztonsági mappa, meg a shealth nem működik többé, legalábbis ezek nem működnek, a többi működik rendesen eddig.

(#3517) Macman5562 válasza csorbajeno (#3515) üzenetére


Macman5562
csendes tag

Hát az otp alkalmazása még működik

(#3518) bozsozso


bozsozso
őstag

Sziasztok,

Tudom nem idetartozik, de valaki tudna segíteni a munkahelyi profillal kapcsolatban? Hogyan működik? Elkezdtem volna beállítani, de először rendszergazdai kód megadást kér. Jól gondolom, ez csak úgy működik, hogy ha van egy fizetett céges gmail fiók és ahhoz kapcsolom a saját fiókomat? Esetleg ha tudnátok valami részletes leírást adni, linkelni róla azt nagyon köszönöm.

(#3519) Macman5562 válasza leslien (#3512) üzenetére


Macman5562
csendes tag

Redditen és XDA-n hallottam erről a meséről.

https://www.reddit.com/r/GalaxyS9/comments/gl29tf/tripped_knox_is_my_device_still_ok_for_the_long/fqvlebt?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3

(#3520) kungzi


kungzi
veterán

Sose értettem miért kell egy garanciás mobilt rootolni... Bár lehet, hogy az illető megteheti, hogy havonta vegyen majd 400k-s telefont. Minek a root? Mihez kell, amit a gyári rendszer nem tud??? :F :F

(#3521) Macman5562 válasza csorbajeno (#3515) üzenetére


Macman5562
csendes tag

Amiket eddig olvastam, azok szerint az OTA működni fog.

(#3522) csorbajeno válasza Macman5562 (#3517) üzenetére


csorbajeno
veterán

Fizetni, utalni is próbáltál? Mert ha igen és tényleg rendben az app, az jó hír :)

(#3523) Macman5562 válasza kungzi (#3520) üzenetére


Macman5562
csendes tag

Röviden annyi hogy törölt fájlokat akartam visszaállítani és ahoz kellett volna root de nem sikerült :(

(#3524) Maxxy10 válasza kungzi (#3520) üzenetére


Maxxy10
addikt

Amúgy érdekes mert Pixel telóval kb bármit csinálhatsz szoftveresen nem fog ugrani a garancia. Sőt kb mindig vissza lehet hozni bármit is csináltál. Kolléga ezért választotta őket.

(#3525) Seraph 16 válasza csorbajeno (#3492) üzenetére


Seraph 16
őstag

Gondoltam, csatlakozom a hektikus tapasztolatokhoz az akkut illetően. 21+ :
Általában talán 3-4 óra sot jön ki. De! A múltkor sokat utaztam, keveset használtam, estére 1,1 óra sot mellett 50% környékén állt. De2! Volt egy nagyon pihis nap is, amikor igazán sokat nyomkodtam, délultánra 5 óra sot felett jártam sok játékkal, miközben még 20%-nál több volt az akksiban. Ez mi? :DDD
Korábban ajánlották a battery historiant, még nem futottam neki, de biztos érdekes lenne.

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#3526) Macman5562 válasza csorbajeno (#3522) üzenetére


Macman5562
csendes tag

Otp-s utalás megy :)

(#3527) PACSA75 válasza bozsozso (#3518) üzenetére


PACSA75
őstag

Ez céges policy függő, szerintem a munkahelyeden az IT részleg kellene segítsen neked ebben. Nálunk pl az IT ránk erőltetett egy 6 számból álló pint, egyéb különös dolog nincs, azaz a többi már szerver beállítás (email, teams, stb...).

(#3528) ShadowX válasza PACSA75 (#3510) üzenetére


ShadowX
őstag

Azt elfelejtettem, hogy én a fejlesztői beállításokban 0.5x sebességre állítottam az animációs sebességet mert a gyári 1x-estől falra másztam olyan lassú.

Amúgy nem vagyok az a megszokós típus, észreveszem a reccenéseket. Sőt a sokak által semminek titulált 60 és 120hz közötti különbséget is.

Üzemidőnek adnék kb. 2 hetet, aztán szerintem beáll az, csak hagyni kell, hogy rendszer kezelje őket és ne te zárogasd be manuálisan. Az appokat nézve meg van egy olyan teóriám, hogy az iphone az elsődleges készülék minden alkalmazásfejlesztőnek, az android pedig csak utána jön sikerül, ahogy sikerül alapon. Ez még a nagy cégekre is igaz sajnos. Ebben egyelőre verhetetlen a szifon. :(

(#3529) Seraph 16 válasza Maxxy10 (#3524) üzenetére


Seraph 16
őstag

Biztonsági céllal van a knox. Egy magyar security-s egy magyar podcastben (HnL) beszélt róla, hogy ő a samsungokat ajánlja, mert a knox nagyon el van találva.
Vannak olyan kártékony kódok, amik a rendszer újrarakása után is maradnak, gondolom részben emiatt nem lenne szerencsés, ha visszaállítható lenne.
Hogy a hardveres garancia ezzel együtt miért száll el, az már más kérdés.

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#3530) csorbajeno válasza Seraph 16 (#3525) üzenetére


csorbajeno
veterán

Lassan azt kell, hogy mondjam, olyan ez mintha terheléstől függetlenül folyamatosan merülne a telefon. :Y :W

(#3531) Picicicus válasza bozsozso (#3518) üzenetére


Picicicus
aktív tag

samsug táblagépen állitottam be a céges levelezésemet,a céges win jelszavamat felhasználo azonositomat kérte csak,meg hogy PIN kódos védelem legyen legalább a képernyő feloldásánál.telefonon nem szórakozok ezzel,majd ha céges telefont kapok....

(#3532) csorbajeno válasza Macman5562 (#3526) üzenetére


csorbajeno
veterán

Az szuper, akkor ebben van előrelépés :C

(#3533) PACSA75 válasza csorbajeno (#3513) üzenetére


PACSA75
őstag

Egész pontosan tegnapelőtt vettem😁, ezért is írtam fennebb, hogy ez biztos javulni fog. Viszont akkora a különbség, hogy az előző telóhoz képest (nem ismétlem a márkát, nincs több ingyen reklám 😜), hogy azt a szintet nem hinném hogy el fogja érni. Nem gond, nem lesz ez rossz, 10% ot tudok áldozni 💪.
Az általam említett akadásról, majd megpróbálok valami videó szerű felvételt csinálni.

(#3534) csorbajeno válasza bozsozso (#3518) üzenetére


csorbajeno
veterán

Ezeket a céges profilokat a cégek vásárolják meg és a cég IT-sei állítják be a dolgozók részére. Nálunk a céges levelezés is nagyon meg van csavarva, pedig csak egy szimpla Outlook.

(#3535) Seraph 16 válasza csorbajeno (#3530) üzenetére


Seraph 16
őstag

Időnként nekem is ez az érzésem :DD

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#3536) Macman5562 válasza Seraph 16 (#3529) üzenetére


Macman5562
csendes tag

"Hogy a hardveres garancia ezzel együtt miért száll el, az már más kérdés."

Erről tudnál bővebben mondani ?

(#3537) PACSA75 válasza ShadowX (#3528) üzenetére


PACSA75
őstag

Engem nem zavar a lassú animáció (ez volt odaát is), csak legyen smooth.
És persze egyet értek veled, nem igazán releváns az összehasonlítás a két rendszer között, hiszen az egyik cég csak a saját eszközeire kell koncentráljon, míg a másik kicsivel több gyártót kell kiszolgáljon.
Na, a lényeg, hogy nem akarok panasz áradatot generálni, csak leírtam a véleményeket (amik tények és nem csak annak tűnnek) szeretem ezt a telót és a design is nagyon tetszik.

Megjegyzem, hogy max fél évente cserélem a telefonjaimat, tehát elég sok átment már a kezem alatt.

(#3538) Seraph 16 válasza Macman5562 (#3536) üzenetére


Seraph 16
őstag

Ha a knox ugrik, akkor a samsung nem vállal többé garanciát a készülékre.

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#3539) PACSA75 válasza PACSA75 (#3537) üzenetére


PACSA75
őstag

Most egy kicsit rosszul érzem magam, mert nyomtam neki egy újraindítást, és most mintha jobb lenne a helyzet, nem látom azokat a mikro akadásokat. Nem is értem ez miért nem jutott eszembe. Az elmúlt két napban elég rendesen telepítettem az apk kat, tehát nem is csoda, hogy megszédűlt egy kicsit😁.
Na de lássuk hosszabb távon marad e ilyen.

(#3540) csorbajeno válasza Macman5562 (#3536) üzenetére


csorbajeno
veterán

Amikor beviszed a telefont a szervizbe, a szervizes első dolga, hogy ellenőrzi a Knox állapotát. Ha betört a kijelződ, vagy az akkudat kell cserélni, vagy bármi, ami garanciális javítás lenne, csak ezt követően kerül felmérésre. De ezen a ponton közlik veled, hogy a Knox nem 0, így mindennemű javítás önköltséges lesz. Ezért is javasoltam neked, hogy köss biztosítást a telefonra, hogy ezeket a költségeket adott esetben csökkenteni tudd.

Pl. májusban nekem volt egy mikrofoncsere az S21-ben, amit garanciában csináltak meg. Na ez neked kb 25.000Ft-ba fog fájni, sajnos. És erre írta Seraph 16, hogy nem érti az összefüggést a kettő között. Ahogy én sem.

(#3541) Macman5562 válasza csorbajeno (#3540) üzenetére


Macman5562
csendes tag

Ha egy mikrofon 25 000 volt, akkor bele se merek gondolni, mennyi lenne egy alaplap csere :))

(#3542) ShadowLac válasza PACSA75 (#3539) üzenetére


ShadowLac
addikt

Csodálkoztam, mert a 21 plussomon semmi akadás!! A lényeg hogy megoldódott.

Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra

(#3543) Burt1793 válasza PACSA75 (#3539) üzenetére


Burt1793
veterán

Én egy hónapja vettem a telót, az első napokban melegedett, merült és meg-meg röccent. Utána jobb lett az akkuidő, nem melegszik, csak hosszabb kamerázásnál és nagyon ritkán akadnak meg az appok egy microsec-re, de a samsung felület az soha (ezek az akadások is inkább a hálózat lassúsága miatt vannak, de igen, egy iphone-on nincs ilyen).
Próbáltam az optimális processzor governor-t maximálisra állítva, de ezek a röccenések akkor is jelen vannak.
Nem játszom vele, szóval olyan tapasztalatom nincs.
S7-ről váltottam 5,5 év után (az után ez most hipertérugrás volt... :D) , gondolkodtam iphone-ban is, de ki akartam próbálni a 120Hz-es kijelzőt, ezt nem bántam meg. :)
A samsung-os plusz funkciókat is nagyon szeretem, már s7-ben is sok volt belőlük.
Összességében tetszik a teló, remélem ez is kihúz 5 évet, az s7 sajnos széttört a végén.

[ Szerkesztve ]

(#3544) Zoolee19 válasza Macman5562 (#3541) üzenetére


Zoolee19
senior tag

Jó sok lesz hidd el.
Drágák az alkatrészek, én anno S8-ban aksit 15-ért cseréltettem.
Alaplap más kérdés, az legalább minimum 50ezer lesz hanem több.

Lenovo Ideapad Gaming 3, S23 Ultra 5G,Watch 4esim 44mm,Xbox Series X

(#3545) Seraph 16 válasza PACSA75 (#3539) üzenetére


Seraph 16
őstag

Az android szereti, ha időnként újraindítják. A menüben van is egy olyan lehetőség, amivel ezt ütemezni lehet, csak arra kell vigyázni, hogy újrainduláskor rezzen egyet, így amikor kipróbáltam, fel is ébredtem rá az éjszaka közepén. ;]

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#3546) Maxxy10 válasza csorbajeno (#3540) üzenetére


Maxxy10
addikt

Mikor kijelzőt kell cserélni akkor automatikusan új aksit is kap a telefon. Én ezért fogom direkt összetörni a telefont mielőtt lejár a Samsung Care+.

(#3547) PACSA75 válasza Seraph 16 (#3545) üzenetére


PACSA75
őstag

Kijöttem már a gyakorlatból 😂. De vissza szokom hamar. Szeretem az androidot, van itt sok finomság.

(#3548) Seraph 16 válasza Maxxy10 (#3546) üzenetére


Seraph 16
őstag

S21-nél nem tudom, hogy van. S7-nél usb csatlakozó cserém volt, és visszaadáskor mondták a szervizben, hogy kijelzőt is cseréltek (gondolom nem tudták normálisan leszedni), de az akku maradt ugyanaz.

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#3549) Maxxy10 válasza Seraph 16 (#3548) üzenetére


Maxxy10
addikt

Igen mert a charging port flex :
A két oldalsó gomb a kijelző alá megy szóval cserénèl a kijelzőt meg kell emelni, hogy cseréld. Iszonyatosan nehéz művelet de nem lehetetlen.

[ Szerkesztve ]

(#3550) Burt1793 válasza Maxxy10 (#3546) üzenetére


Burt1793
veterán

Jól van, köszönjük, hogy ezt mrgosztottad, az autódat is összetöröd mielőtt lejár a casco? Igazán kultúrált dolog, minden önös érdek mellőzésével...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.