Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz bandi0000 #15351 üzenetére
Persze, ez egyértelmű. De ez a tulajt pont nem kellene hogy érdekelje. Kifizette kb. ugyanazt az összeget érte, mint a független vagy a Telekomos, mégis 3 hónapja nem kap frissítést a telefonjára (a biztonsági frissítés lenne a legfontosabb, nem feltétlen a funkcionális). Én ezt mindenképp szóvá tenném a szolgáltatónál.
(#15352) S e t h: Persze, tudom, én sem "látom", hogy mi frissült - de inkább legyen, mint ne, ne később derüljön ki, hogy frissíteni kellett volna, és akkor nem lett volna kitéve a telefonom (és főleg az adataim) veszélynek.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
De, ez így totál lutri. Nem tudod, hogy mi, mivel és mire frissült. Így azt sem tudhatod, hogy a frissítés után valóban jobb lett-e az a bármi, amiről szintén fogalmad sincs, hogy micsoda. Tán a Samsung még sosem hibázott?
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Taci
addikt
válasz Somatom #15354 üzenetére
Dehogynem. És még fog is. De remélhetőleg tanulnak belőle, és újra már nem követik el. (Ez amúgy minden gyártóra jó lenne, ha igaz lenne). Számomra amúgy mindegy a márka, nem a neve miatt vettem ezt sem. Bár azért remélem, a frissítések nem csak üres build-emelések. Hátha legalább ennyi előnye van annak, hogy egy Samsung termékről beszélünk. (Valami cikkben volt korábban, hogy pár gyártó kamuzott a frissítésekkel, nem mindegyik tartalmazott változást, talán csak 2-3-4-es ciklusonként, a többi csak a build szám változtatása.)
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Én úgy gondolom, hogy ami jó, azt nem kell megjavítani, hanem békén kell hagyni, hogy tegye a dolgát. Értem én, hogy biztonság, de a frissítés legalább olyan rizikó, mint a biztonsági rés. Frissítésből adódó problémákról sztem lehetett olvasni itt, a topikban. De, a nem frissítésből adódóakról? Tud itt bárki arról, hogy bármilyen veszteség érte volna abból fakadóan, hogy nem frissített? Egyébként milyen veszteség érheti? Megtudja a valaki a mit és azzal hogyan él vissza?
-
zzola
titán
válasz Somatom #15356 üzenetére
"Megtudja a valaki a mit és azzal hogyan él vissza?"
Igen, pont ez benne a lényeg....úgy hívják, hogy üzleti titok.
Van, aki nem video nézésre meg játékra használja a készüléket...Én azt nem értem, hogy egyeseknek miért fáj, ha valakinek igénye van a havi biztonsági csomagokra?
Mindenki kifizette a pénzt a készülékért és a rajta lévő rendszerért, tehát jogos az igénye....[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Azzal nincs baj, ha megfelelően megírt biztonsági frissítést kapsz. A kérdés az, hogy honnan tudod, hogy valóban kaptál biztonsági frissítést és hogy az nem bugosan van megírva? Egy nem valós, vagy bugos biztonsági frissítésnél jobb a semmilyen biztonsági frissítés. Főleg annak, aki nem csak videónézésre, meg játékra használja a telót.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Többször előfordultak hibák verziófrissítéseknél, pedig ezeket elvileg alaposan letesztelték. Egy komplett flagshipet kellett visszahívniuk konstrukciós hibák miatt. Ezek minden "jó szándék" és igyekezet ellenére is megtörténtek. A biztonsági frissítésekről tudomásom szerint nincs hivatalos dokumentáció (pl. részletes changelog). Tehát, a felhasználók ezeket "vakon" telepítik. Az előzmények ismeretében miért is kéne megbízni a minőségükben?
[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
-
Taci
addikt
válasz Somatom #15366 üzenetére
Ezek nem (csak) a Samsung frissítései. Ha rákeresel a legelsőre, ezt találod: [link]
CVE-2018-5912
Potential buffer overflow in Video due to lack of input validation in input and output values in Snapdragon Automobile, Snapdragon Mobile in versions MSM8996AU, SD 450, SD 625, SD 820, SD 820A, SD 835, SD 845, SD 850, SDA660.Milyen információt hiányolsz még? Persze, megértem, hogy elvesztették a bizalmad, de szinte biztos (99,9999%), hogy ami ezen a listán van, az benne is van. Van pár kisebb gyártó, akik trükköztek ezzel, de a Samsung nem engedheti meg ezt magának szerintem.
Sőt, most hogy tovább olvasom, ezt a biztonsági frissítést kapja meg minden gyártó, szóval ezt nem a Samsung csinálja, nekik csak annyi a dolguk, hogy kiadják (és jobb esetben persze azért teszteljék is).
Not applicable to Samsung devices
CVE-2018-11264, CVE-2018-9556, CVE-2017-18315, CVE-2018-11995, CVE-2018-9543(N7.x, O8.0)[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
A Samsung által kiadott javítás kódját hiányolom. A nyílt forráskódú szoftvereknél publikálják magát a forráskódot is. Így bárki leellenőrizheti a hibaelhárítás módját. A zárt forráskódúaknál "vakon van" a felhasználó. Mi a helyzet a Samsung zárt szoftvereinek biztonsági frissítéseivel? Vagy, a GPU szoftvereivel? Az Exynosos S8 -ban Mali van, amiben vannak zárt forráskódú elemek is.
-
Taci
addikt
válasz Somatom #15369 üzenetére
Van olyan gyártó egyáltalán, akitől ilyen részletességgel meg lehet kapni ezeket az információkat?
Nekem speciel erre se időm se energiám nincs, muszáj vagyok megbízni bennük. (Vagy másban, és akkor ha ez lenne szempont, én Google- vagy Apple terméket választanék a Samsung mellett/helyett. De elégedett vagyok a Samsunggal egyelőre, szóval nem tervezek cserét más gyártóra.)[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz Somatom #15369 üzenetére
A Samsung munkaja mennyire lesz nyitott, csak mert azt egy nyilt forraskod alapu sw-n csinaltak? Szvsz. az az o szellemi tulajdonuk. Az elelmiszergyartokat nem koveted meg, mert a feltuntetett lista nem eleg kielegito es te az alapjan nem tudod rekonstrualni az etelt?
Elnezve a listat, a legtobb javitas a Samsung sajat termekenek fejlesztese, amik nem nyitottak.A patchnote szerintem elegendoen reszletes. SVE-2018-13381: Clipboard access in lockscreen - pl. eszreveheto hiba lehetett volna sokaknak, megse volt tole hangzatos a net (pedig az ilyeneket szeretik nagydobra verni a mediaban). Egy ember jelezte csak a a koszonetnyilvanitas szerint a Samsungnak.
Ugyanakkor ez a hiba lathatoan ujabb javitas, fejlesztes, mert mas szeptemberben is volt hasonlo problema.[ Szerkesztve ]
-
Laybee
őstag
Telenoros Note8 jött egy 36 megás decemberi frissítés.
-
Bull95
újonc
Sziasztok.
Pár napja vagyok boldog tulajdonosa egy Note 8-nak.
Nemrég vettem észre, hogy hívás közben nem sötétedik el a kijelző, olyan mintha a közelség érzékelő ki lenne kapcsolva vagy nem működne. Próbáltam a bejövő hívás közbeni némítást azzal, hogy a telót lefordítom az aztalon, az se működött pedig a funkció aktiválva van.
Keresgéltem itt a hozzászólásokban de nem jártam eredménnyel. Lehet, hogy hibás a telefonban a proximity sensor, vagy ezt valahol ki lehet kapcsolni? Bár nem találtam ilyen opciót a beállításokban.
Valakinek volt már ilyen problémája? -
Dr V
őstag
válasz Bull95 #15378 üzenetére
Teszteld le a működését: tárcsázóba beírod *#0*#, Sensor, ha közelítesz a közelségérzékelőhöz a kijelző zöldre vált és rezeg a telefon.
Fólia van rajta? Volt, akinek az okozta a zavart.Kérdés névjegy csoportot ki lehet rakni widgetbe? Sokkal egyszerűbb lenne megnyitni a céges kontaktokat.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Bull95
újonc
Köszi a választ.
Fólia nincs a telefonon.
Beírtam a tárcsázóba amit ajánlottál, viszont a "sensor - proximity sensor" alatt nem tudok tesztet kiválasztani.
Nem tudom tesztelni, hogy közelítek a tenyeremmel, vagyis megpróbáltam de nem történt semmi.Ezt látom, nem tudom másnak is ilyen ez a képernyő?
[ Szerkesztve ]
-
Bull95
újonc
-
Ákkk
addikt
válasz Bull95 #15386 üzenetére
Mivel nálad semmi szenzor nem megy jóformán és azokat nem cserélik külön nem mindegyik modulos megoldással van az alallaphoz csatlakoztatva, vagy szerinted ez lehetséges? Gépek forrasszák nem emberek.
Knox renben van mert ha root jogot adtak és ugrott nincs garancia vagy kivül nem sérült esetleg repedt.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
csucsreg
tag
Áttéretm XEF régiós firmware-re. A szoftver adatainál ezt látom:
XEF/XEH/XEHA XEH az itten SIM kártyák miatt jelenik meg? (előtte TMH-s volt)
-
Taci
addikt
Volt/van egy vitám a Samsunggal: ahogy korábban írtam, egy esetben pont amikor hidegben használtam a telefont, 15%-nál kikapcsolt a telefon, és ahogy töltőre dugtam, 0%-ot mutatott. Kvázi 15%-ot elvesztett a teljesítményéből, de csakis hidegben jön elő. Na erre most az ügyintézőjük azt mondja, ez nem garanciális hiba, mert hidegben megesik, hogy hó esik... Szerintem ez azonban hülyeség. Ha az Apple ingyen akksicserét biztosított az iPhone 6-nál talán pont ezért, mert hidegben meghalt az akksi, nehogy már a Samsung ne cserélje... (Ez amúgy teljesen független nyilván az Apple-től, csak eszembe jutott közben, hogy ilyen is volt.) Nektek van ezzel tapasztalatotok? Megéri vernem őket tovább? Azt mondja, vigyem be bevizsgálásra. Az mit jelent? Helyben tud valamit ellenőrizni? Vagy le kell adnom a készüléket? Köszi!
-
veterán
-
blu79
addikt
válasz gyuri81 #15392 üzenetére
Szia. Hát ez nagyon joo. Szeretném kérdezni hogy hogyan lehet beállítani azt hogy ilyen fekete legyen a menü a beállításoknál és ne fehér?..
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tekintsd át a téma Összefoglalót!
Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz bátran!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverapró
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs