Új hozzászólás Aktív témák

• TODI1111

veterán

Mivel többen kértek segítséget privátban az odin használatához, gondoltam csinálok egy kis összefoglalót.
    Személy szerint én mindig azzal teszem fel a frissítéseket (évek óta) és még semmilyen problémám nem adodott belőle. A legfrisebb romot mindig SamFirm programmal töltöm le. Ezzel a programmal csak a legfrisebb romot lehet letölteni.
    Odin 3.14.1
    A példa egy NOTE 10+ készülékhez van (SM-N975F)
    A note 10+ XEH romja OXM multi CSC-hez tartozik ami azt jelenti, hogy ha például egy XEH romra felteszünk egy DBT romot akkor is XEH marad.
    A multi CSC-hez tartozó régiók:
    ACR AFG AFR ATO AUT BGL BNG CAC CAM CAU CHO COO DBT DKR ECT EGY EON EUR GTO ILO INS ITV KSA LAO LUX MID MWD MXO MYM NEE NPL ORX PAK PEO PHE PHN ROM SE SE SEK SK SMP THL TPH TTT TUN TUR XEF XEH XEO XEU XEZ XFE XME XSG XSP XTC XXV
    BKD BTC BTU CPW GLB LYS MM1 NZC OPS SER SIN SIO SMA STH TEL TNZ TPA VAU VNZ XFA XFV XNZ XSA
    A multi CSC rom alapértelmezettje az AUT (svájc). Ez azt jelenti, hogy ha egy olyan romra tesszük rá ami nem szerepel a multi CSC ben (például egy magyar telekomos TMH) akkor automatikusan az AUT-ra fog beállni.
    Kizárólag saját felelősségre használja mindenki!
    Első lépésben elindítjuk a samfirm programot és letöltjük a romot.

Miután letöltödött, egy zip. fájlt kapunk amit kicsomagolunk.

Ezután elindítjuk az odint és betallózuk a fájlokat

A fájlok betallózásánál a CSC-re kell figyelni. Amennyiben HOME CSC-t tallózunk be akkor minden adatunk megmarad, viszont ha a sima CSC-t akkor minden törlődik, mert factory resetet csinál.

Miután végzett az odin és home csc-t használtunk akkor ajánlott recoveryből egy wipe cache.
    Nagyvonalakban ennyi. Remélem tudtam segíteni. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés