- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
melan
senior tag
Alapból egyetérten Veled, de sajnálom az Alphát. A gyerek még most tanulja a telefont használni, a beszélgetési ideje havi kb 8 perc
SZóval emiatt erős lennepénzt kiadni, mikor itt ez a jó kis készülék
(bár a kijelzője ennek is elvált, mint az elsőnek, de ez már más lapra tartozik) szóval a fícsör miatt kellene csak az újítás.
-
ArthurShelby
addikt
"a Samsung biztosan elhárítja a felelősséget."
Ettől még szerintem ő a felelős. Egyszer egy samsungos azt mondta, hogy az alpha egy piacra dobott teszt készülék. (pedig én szívesen vennék már egy bétát, csak nyilván maguknak csinálnának belső versenyt)
Érdekes ez a probléma, hogy csak fél oldalt működik a világítás, aztán rejtélyes módon megoldódik.-1 Hiba, már csak a jelentéktelen melegedés, újraindulás maradt
-
ArthurShelby
addikt
Van rá garancia?
Nálam egyik előlapi gomb sem világított, de végül egy messenger uninstall-reinstall megoldotta a problémát (lehet elég egy chat-fej ki/bekapcs is).
Szeintem próbálj meg egy sima újraindítást (úgy, mikor nem magától indul újra). Ha ezután sem jó, akkor szerintem már csak az adatmentés+factory reset segíthet (vagy esetleg megtalálod azt az alkalmazást, ami a gondot okozhatja). -
RangerFox
veterán
Pont ezért kérek tanácsot, hátha valakinek van a családban az említett készülékekből és van összehasonlítási alapja. Kb egy árban vannak (30k).
A kijelzőcsere elég necces lenne, nagykerből legolcsóbban 22k lenne egy új panel, azt még be kéne szerelni, és 30kért már komplett új telót lehet kapni, tehát szerintem nem éri meg.
-
RangerFox
veterán
Sajnos nincs rá gari, sufni gsmben azt mondták hogy szerintük cserélni a panelt. (Az érintője működik mert rezeg a billentyűzet érzékelésekor, tölteni töltődik meg minden, csak képet nem ad. Egy karc sincs a kijelzőn, nem hogy törés. Szóval ez így érdekes. Nem tudom még hogy lesz, eléggé szerettem ezt a telót.
-
-
Rover623
félisten
-
kazie
tag
Szia!
Igen, tudom, hogy a 2500mAh akksi az vastagabb és ezért másik hátlap kell hozzá. De az ebayen árult 2500-as akksihoz "elvileg" nem kell. persze.... Itthon vettem az árumánia.hu-n 2200mAh-es akksit, de ahhoz sem kellett másik hátlap, de nem is ér semmit.
Úgy látom, hogy meg kell válnom az Alphától, ha nem találok bele big akksit. Pedig ennél szebb érintős telefon nincs most, + 5" alatt elég gyenge a kínálat. -
UfoZoli
aktív tag
Én balga módon megvettem, miután a másfél éves telefont homegomb hibával elsőre cserélték.
A cseretelefon 3 hónap után alaplap hibával megmakkant. Azt akkor javították. Elmondásuk szerint a végső teszten a telefon megfelelt, mégis 3 percenként indult újra.
Nem kevés asztalcsapkodás kellett mire elismerték hogy tényleg szar lett a javítás, s csereutalványt adtak.
Persze végig én voltam hülyének nézve, s nekem kellett bizonygatnom, holott minden alkalommal a szervizes is látta, tapasztalta a hibát, csak hát a tesztjük szerint nem volt hiba.
Természetesen első körben a 3. éves garancia vételárát nem írták jóvá.
2 hónapos levelezésembe, s perrel való fenyegetőzés után voltak hajlandóak elfogadni a kérelmemet egy olyan szolgáltatás vonatkozásában ami elvileg még a mai napig sem kezdődött meg, de én már kifizettem érte az összeget. Egy olyan telefonra ami lassan 3 hónapja nincs a tulajdonomban.
Úgyhogy 3. éves garanciával óvatosan.
Max a 2 éves garancia lejárta előtt 1 héttel. -
ArthurShelby
addikt
-
melan
senior tag
mikor az Advance volt nekem (4") azt gondoltam, hogy ez az a méret, ami tökéletes (nekem). Nem fogok nagyobbra vágyni/venni, mert pont jó. Aztán az Alphánál ugyanezt éreztem, csak még inkább. Nem mondom, hogy így lesz az S7-el, de tény, hogy annyival nem nagyobb, mint egy Edge és társai. El kell fogadni, hogy az Alpha dizájnját, kecsességét, kézre állását nemigen fogja felülmúlni vagy pótolni semmi sem.
Majdhogynem azt mondhatom, hogy nekünk direkt sz@r, hogy ilyen jó telefonunk van, mert ehhez fogunk hasonlítani minden újabb telót, és a léc baromi magasan van
-
nrg_52
addikt
Azert erdemes ssd-n szabad helyet hagyni, mert belassul, ha kozel tele van, az allapotat nem befolyasolja. Arra en nem alapoznek, hogy az el fog romlani, van ott mas ami hamarabb megadja magat. A belso tarolo sokkal lassabb mint a ram, tobbet veszitenel vele mint nyernel, ha lehetne boviteni vele a ramot. Szamitogepen is forditva szoktak, rambol tarhelyet, a sebesseg miatt.
-
Tsityu
csendes tag
Nem kell hagyni, nem attól romlik el, hogy teleírod, attól csak elfogy. ( egyébként szerintem hagytak ők is valamennyit hibajavításra)
Általánosságban egy egységet 10000x lehet írni, bár ebben a technológiában a samsung élen jár és lehet az övékét többször is, de nagyságrendileg hasonló. -
ArthurShelby
addikt
Mind a 2 flash alapú, mind a 2 memória, de azért más. Pl teljesen más sebességben egy ram, mint egy háttértár, szóval ez nem ilyen egyszerű. Bár már a windowsnál is van olyan, hogy be lehet állítani, hogy a hdd egy részét használja ram-ként, de szerintem ez kb olyan, mint halottnak a csók. Igaz itt a flash táróló miatt androidon már jobban megérné, de ezt az op. rendszernek kéne tudni, nem particionálás kérdése.
-
cozmo
őstag
Elhagytam és boldogságot hozott az ismeretlen!
Közel fél évtizedes samsung hűségem, vért követelt. De legalábbis a vételárat vissza az utolsó forintig. Na most, hogy ez megtörtént, vettem egy HONOR 8-at. És pár hónap után bizton állíthatom, az ismeretlen gyönyörködtet.Másképpen fogalmazva élhettem volna még a szakadt kurvával évtizedekig, de lecseréltem inkább egy csinos kívánatos mindenben jobb csajra.
(#12576) DarkChild Ne általánosítsunk? Miért is ne? Amikor a szerviz azt mondja igen ez a ujjlenyomat érzékelős ez típushiba.
(#12578) Sztenn: Tipikus önvédelmi reakció, amivel kvázi megerősíted, hogy jól döntöttél hogy Alphat vettél. És hogy kitartasz mellette. Legyen így
-
MrBazsi
senior tag
Ez mind szép és jó, aki esetleg csereutalványban gondolkozik 1éven belül, annak megérhet ez a dolog 14k-t erre a telóra. Én is megvenném de a samu magas ívből leszarja már ezt a telót ha megkapta volna a Mm-t biztos megvettem volna még 1 év garit, mert szeretem, nagyon jó telefon, de frissítés nélkül nekem már nem éri meg, idejét múlt. Jól át lettünk baszva h pont ez a teló nem kapott MM-t. Eszembe nem jutna akkor lecserélni. Nekem sajna a számlán 45k szerepel vásárlási összegként, gondolom h nem mindenki 150ért vette annó... esélyem nincs jól kijönni a dologból. Rohadj meg samsung!
-
DarkChild
senior tag
Nem valami jó minőség szerintem...
Az enyémen ilyen van, de ahhoz képest, hogy úgy hirdetik, hogy lehetetlen megkarcolni, van rajta vagy egy tucat hajszálvékony, 5-10mm hosszú karcolás. Mindez úgy, hogy soha (de tényleg soha) nem érintkezett például kulcscsomóval, vagy más éles, hegyes tárggyal. Max a körmeimmel - de persze nincsenek saskörmeimRáadásul úgy vettem észre, hogy az utóbbi időben sokkal jobban meglátszanak rajta az ujjlenyomatok is, mint akkoriban, amikor még új volt (kábé másfél éve). Feltételezem ez a felső, oleophobic réteg kopása miatt lehet(?). Én még majdnem kétszer ennyiért vettem, de nem mondanám, hogy megérte.
(Anno a Galaxy Tab S-emre az eBay-ről rendeltem - Angliából - úgy 1500 Ft körül egy tempered glass-t, na az sokkal jobb minőség volt. Bő egy év után sem látszott rajta egy apró karcolás sem.)
-
ArthurShelby
addikt
Egyszerűen megjavult, nem is értem. 2 napja vettem észre, második nap írtam. Próbáltam többször újraindítani, a router mellé menni, a routert újraindítani. A laptopok az 5ghz-s wifire voltak csatlakozva, és anno tudott az alpha is. De azt jelezte ki tegnap, hogy nincs a közelben az itthoni 5ghz-s wifi.
Aztán ma látom, hogy arra csatlakozott, stabil gyors a net (100mbitps letöltés távol a routertől). A router egy asus ac87u.
-
mykos
aktív tag
A működik elég tág fogalom. Ha az állandóan eldobja a töltést az működés akkor működik, ha egyhuzamban nem tölt fel csak 95%-ig működés, akkor működik. Ha ahhoz, hogy 100%-ra töltsd 5x kell levenni és visszatenni a telefont az működés, akkor működik
2 alphából az egyik 4.4.4. -en van, a másik 5.0.2-őn..vajon melyik a fent leírt?
Amíg 5.0.2-őn volt az enyém, addig az is "működött", most 4.4.4.-en egyszerűen csak feltölt hiba nélkül. -
Rover623
félisten
Ez így igaz!
Annyira, hogy már egy ideje nagyon nyomozok akku ügyben.
Most már szinte tuti, hogy csak azokban az aksikban van biztosan NFC antenna, amiknek a típusjele BBC vagy BBEC-re végződik.
A gond az, hogy a legtöbb magyarországi webshop-ban:
1. azt sem tudják mit árulnak
2. olyan akkukat kínálnak, amik BBE típusjelzéssel vannak ellátva, és ott virít rajtuk az NFC felirat, de
valószínűleg nincs bennük...ilyen akkuval kaptam én is a telefont!99%-ban csomagolás nélkül árulják, ami már eleve gyanús!
3. ahol hirdetnek NFC-s akkut (és valószínűleg az is, mert vagy gyári csomagolású, vagy pedig ugyanott van BBE is, általában olcsóbban, kb. egy ezressel), ott vagy nem kapni, vagy 10.000 körül van az ára!Egy-két helyen hirdettek (a múlt hétig!
) gyári Samsung akku+töltő kitet, amiben tuti NFC-s akku van/volt,
8-9.000 körüli áron, de hétfő óta sehol nincs!Ha valaki tud biztos NFC-s aksi beszerzési forrást, 6-7-8.000 Ft. körül, akkor ne tartsa magában, plííz!
-
UfoZoli
aktív tag
Hát konkrétan úgy áll a dolog, hogy a szerviz az általam soha nem használt akksira mondta azt hogy hibás, mivel ők nem tudhatták, hogy a megvásárlás napjától a big akksival használtam.
Természetesen azzal is produkálja az újraindulást, kikapcsolást.
Jeleztem a TMX-nek akik arrogánsan csak annyit írtak vissza, hogy a végteszten a készülék hibátlanul megfelelt. De még van szintén két gyári akksim, ami soha nem volt használva.
Jelnleg a Smasung Magyarországnál van az ügy, s már egyetlen opcióként csak az azonnal csereutalványt ajánlottam fel, mint elfogadható lezárás.
Most mérlegelnek és gondolkodnak.
De láttam hogy z Örsön elvileg van helyben Samsung szerviz.
Bár kiesik, de lehet hogy hétvégén ott is teszek egy próbát. -
zhata
senior tag
Nehezen fogod fel.
Leírom tehát még egyszer.Az OP3 esetében - jogszerűen lehet - operációs rendszert módosítani, cserélni, stb.
Ha hiszed, ha nem.
Az, hogy a Samsung (látod, visszafogtam magam) esetében még KNOX-olnak is, több, mint gyalázat.
Ezt a rendszert ajnározni - szerintem - ... . (Megint visszafogtam magam.) -
zhata
senior tag
Bocsáss már meg - meddig fogod még a Szar..ng (se.... nya..) bocs. szekerét tolni? Nekem ezerszer megérte váltani az OP3-ra!
Csak néhány olyan beavatkozás, ahol MEGMARAD a gari (vesd kérlek össze a Szarszunggal):- bootloader nyitás,
- rootolás,
- a többi ittLáthatod, hogy mindenhez RÉSZLETES video magyarázat is jön.
Elhiszem,hogy a Szarszungnál a knox miatt össze...od magad, és mindenkit arra bíztatsz, hogy NE rootoljon, de erre a természdetes válasz az lenne, hogy a Szarszung le van fosva.
Te meg ... .Utólagos bocsi, de most őszinte voltam.
-
cozmo
őstag
Dugják fel, és kívánom csak az okozzon nekik örömöt az életben, ha az vibrál a seggükben!
Szarjanak sünt!
UfoZoli: A sablon levél pedig vérlázító. Kurvára visszaírnám, hogy úgy adták el ezt a szart anno, hogy beígérték a HÁZHOZ JÖVŐ KIBASZOTT SZERVIZT.
Meg kéne futni egy kört a GVH (Gazdasági és Verseny Hivatal),hogy ez kimeríti a vásárlók szándékos megtévesztésének fogalmát! Beígérték, és most NEM TARTJÁK BE!
Ott hibáztál, hogy nem fenyegetted meg őket GVH val és Fogyasztóvédelemmel, Békéltető Testülettel, és az ide vágó paragrafusokkal. Csak ezekből értenek.
-
-
Rover623
félisten
Extra akku + hátlap...egy olyan telóra, ami kihangsúlyozottan karcsú, vékony
Meg még szilikon tokot is rá, nem?Amúgy a szarakodást a 6-os Androiddal abszolut üzleti fogásnak tartom, hiszen munka nem nagyon lenne vele!
Az Alpha-val egy időben piacra dobott Tab S-ben koccra ugyanaz a hardver van (-1GB RAM), és arra megcsinálták a 6-ost! -
Alvin_ti4200
félisten
Van még raktáron, igaz, 4990 Ft most az ára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Alpha kecses fémkeretes házzal, komoly hardverrel, Cat.6-os LTE modemmel, Super AMOLED kijelzővel és ujjlenyomat-olvasóval kíván az ősz egyik nagy slágere lenni.
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest