Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Aktív témák
-
Chamea2
tag
válasz
djculture #781 üzenetére
Nálam volt ehhez hasonló, hogy személyes átvétel után visszafizettem a termék árát és visszavettem a terméket és a vevő a jutalékot is kifizette nekem, pedig adás-vételi sem volt.
Nekem nem kellett a Vaterához fordulnom hasonló problémával. Az ilyen dolgok megoldása függ a vevő alapvető stílusától meg attól, hogy hogy adja el az ember a terméket, hogy volt meghirdetve és a kapcsolatfelvétel hogyan zajlott. A 8 napos elállás oda nem vonatkozik, mint kiderült.
A gond annyival előzhető meg, hogy 1 hetet vár az ember az értékeléssel és ha nem vette át, akkor semlegessel szokás értékelni és felül bejelölni, hogy nem jött létre a tranzakció. Természetesen a vevőt megfelelő stílusban, hangnemre nagyon ügyelve tájékoztatni kell, hogy jelen esetben semleges tud csak adni, mert a Vaterán nem sikers aukcióknál csak azt tud adni. A PTK 211-re(meg itt is a modkerben való jelentésre) meg teljesen felesleges alap esetben(1-2 esetet kivéve) hivatkozni, mert attól csak eldurvul a helyzet teljesen és utána minden lehetőség el is szállt, hogy valaha is meg tudja a 2 fél oldani a helyzetet. Akkor kell lépni, hogyha valamennyire látni, hogy bármilyen folyamat vége károkozás lesz(vagy már megtörtént), akár erkölcsi, akár anyagi viszonylatban. Ott viszont azonnal kell lépni, 1x-es tájékoztatással(nem durva, sorozatos zaklatással, fenyegetőzéssel), hogy a tettének mi lesz a várható következménye, Ön mit fog lépni, ha a másik megteszi és ha az Ön tájékoztatása ellenére nem áll el a tevékenységétől illetve nem állítja vissza az eredeti állapotot(tehát a tettének következményét esze ágában sincs orvosolni, helyreállítani, hanem látszólag nem foglalkozik vele), akkor nincs más lehetősége Önnek, minthogy további leveleket mellőzve a megfelelő hatóságokhoz forduljon jogorvoslatért.
Hasonló kellemetlenségek elkerülése érdekében a terméklapon minden apróbb dolgot is fel kell tüntetni, lehetőleg megfelelő minőségű fényképet felrakni és akkor minden rendben lesz. Nem éri meg apróbb dolgokat eltitkolni majd az árat meghúzni(mondjuk egy 5-össel) ezzel, mert a vevő attól fel lesz háborodva, további eladást az ő általa adott vélemény/üzletrontás megnehezíti, rosszabb esetben moderátori/házigazdai szankciók, legrosszabb esetben egy bírósági perrel zárul, ami soha sem szokott olcsó lenni. Csalni főleg nem éri meg, mert az ember fizetheti a bűnügyi költséget, ügyvédet, fizetési meghagyást, perköltséget, szóval nem éri meg, ilyen magántitok megsértését, személyes adatokkal való visszaélést, stb. is lehet hanyagolni, mert egy probléma megoldásán ez is csak hátránnyal bír, ráadásul abból is csak vádemelés lesz, amiből az elkövető nem jön ki valami jól. Az egymással ellentmondó/hibás termékadatlapokat is célszerű mellőzni, ha nem akarunk felesleges hozzászólás áradatot magunknak és nincs felesleges időnk non-stop moderátort keresni minden hirdetési oldalon a hirdetéseink takarításáért(pl. helyesírási hibák), illetve ha valaki szólt, akkor azt udvariasan megköszönni és javítani.
Volt, aki ezeket elmondta nekem korábban+tapasztalat, onnan tudom.
Remélem tudtam segíteni további gondok meg nézeteltérések elkerülése végett.
További sikeres eladást kívánok Önnek!
Aktív témák
lo Elkezdtük az új Hardverapró élesítéséhez szükséges utolsó munkafázisokat, emiatt az elkövetkezendő órákban olykor...
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest