- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
Igaz mar ket topicba belinkeltem a cikket, de eszembe jutott hogy valahol beszeltunk a cache kesleltetesekrol. Itt van egy kis update:
Nehalem’s L1D cache has retained the same size and associativity (check) as the previous generation, but the latency increased from 3 to 4 cycles to accommodate timing constraints.
"The (L2) load to use latency was not precisely disclosed, but Intel architect Ronak Singhal indicated that it was less than 12 cycles."
"In the best case, i.e. phase aligned operation and frequencies that differ by an integer multiple, Nehalem’s L3 load to use latency is somewhere in the range of 30-40 cycles according to Intel architects."
-
Rive
veterán
-
ddekany
nagyúr
"nem látom igazi jelét annak, hogy a programok minőségére komoly pozitív hatást gyakorolt volna a vas"
Ha nagyobb távlatokban gondolkodsz, akkor már csak ordít, hogy de... hangsúlyozom, adott a fejlesztésre felhasználható erőforrások mellett (ideérve az emberek számát minőségét). Próbáld kifejleszteni ugyan azt a funkcionalitást mostani és mondjuk 20 évvel ezelőtti gépre, akár úgy hogy modern eszközöket használhatsz. Régen egy orba-szájba objektum orientált meg garbage collector-t meg bazisok elhízott 3rd party "fekete dobozot" használó alkalmazás elképzelhetetlen lett volna, mivel akkori szemmel felháborítóan sok RAM-ot evett volna, és néha még döcögött is volna. Ráadásul sokszor olyan cselezésekre kényszerültél, mint pl. memória bankok váltogatása, stb. Most meg már a kutyát nem érdekli -- mert tényleg teljesen mindegy -- hogy a raktárkezelő, pl. 512K vagy 20M RAM-ot eszik.
-
Rive
veterán
Hümm-hümm. Én úgy látom, hiába jó egy programozócsapat, a határidő ugyanúgy szorítja. A rendes munkához idő kell, viszont a piacon a félkész, félsz@r cuccokkal ugyanúgy versenyzel, mint a többi rendes gyártmánnyal. Speciális részterületeken ill. programrészleteken kívül én nem látom igazi jelét annak, hogy a programok minőségére komoly pozitív hatást gyakorolt volna a vas. De én sem azt mondom, hogy a hardver fejlődése rossz lenne... Szerintem elég jól értjük egymást

-
ddekany
nagyúr
Azt hiszem tagadhatatlan, hogy van egyfajta átlagszínvonal zuhanás, de ez nem csak a programozásra területére jellemző, hanem egy sokkal szélesebb társadalmi jelenségről van szó. (Pl. nemrég megtapasztaltam, hogy 2008-ban már odáig jutott a technikai fejlődés, hogy immár zuhanytartót sem tudunk készíteni... ha felcsavarozod elpattan a hátulja mert rideg műanyagból készítették, és egyébként sem bírja el a racsnija a zuhanyrózsát (!!!), és szétszedéskor meg kiderül hogy a rugó benne kb pár hónap múlva úgyis porrá rozsdásodott volna, olyan anyagból volt. Nevetséges. Na ilyen manapság minden.) És az is igaz, hogy a sok szempontból egyre barátságosabb körülmények programozás területén esetleg lehetőséget adnak olyan egyedeknek szakmába való bekerülésre, akik régebben inkább feladták volna. De a hardver fejlődésből igenis profitál a rendes színvonalas programozócsapat is, azaz adott gárdával, ami tegyük fel egy jó csapat, jobb program fog születni adott idő alatt, a korábban említett okokból. Ezért nekem fájó azt mondani, hogy a hardver fejlődés rossz... több ócskaság lesz, OK, de viszont ami nem az, az jobb lesz mint amilyen amúgy lehetett volna.
-
Rive
veterán
Tehát szerintem igen is van értelme még gyorsabb és gyorsabb CPU-knak, gyakorlatilag a végtelenségig, mert funkciónálisan annál jobb szoftvereket tudsz készíteni adott energiabefektetéssel.
Háááááát... Én viszont egyre több sz@r programmal találkozom, ahol a rendes melót megpróbálják extra izommal megspórolni. A durva hardver tapasztalataim szerint nem annyira a funkcionalitás bővítésére ad lehetőséget, mint inkább a lustaságra.Külön példa legyen itt a real-time programozás, ha már te is effélén végeztél: láttam már RT programot 286-on, ARCNet kártyákkal, üzemképesen: újraírva, C2D-n, gigás ethernettel, használhatatlanul. Pont ez az a terület, ahol a programozást izommal megspórolni nem lehet.
-
ddekany
nagyúr
Szintén zenész, de én nem egészen értek egyet azzal, amit mondasz... Gyorsabb úgy szoftver fejleszteni, hogy sokkal inkább a probléma minél tisztább megfogására koncentrálsz, mindsem mindenféle sebesség nyerő cselekre, amik gyakran az alkalmazás nagyléptékű logikáját is komolyan érintik. A gyors helyett logikus felépítés különösen jól jön amikor később új fícsőröket (bocs...
) adsz a szofverkhez. Tehát ha gyorsulnak a CPU-k, akkor a szoftverfejlesztésnél olyan megközelítést engedhetsz meg magadnak, aminek hála adott határidőig funkcionálisan jobb szoftvert kap a vevő, és/vagy kevésbé bug-osat, illetve eleve magasabb funkciónalitás komplexásnál lép fel az, hogy úgy kezd kicsúszni a saját szoftvered a kezedből, ha ismered az érzést. Most persze lehet mondani, hogy de milyen idegesítően lassú lesz az az alkalmazás... na hát ha idegestően lassú lett, az baj, akkor elászmították magukat a fejlesztők ill. igénytelenek/tudatlanok voltak. De van egy olyan szint, hogy valami elég gyors, azaz már nem érezné a felhasználó ha gyorsulna, mert hiszen a program az idő 99%-ban input-ra vár, és ha elég gyorsan reagál az inputra ahhoz, hogy a felhasználó ne érezze a késleletetést, akkor már egyszerűen felesleges tovább gyorsítani. Tehát szerintem igen is van értelme még gyorsabb és gyorsabb CPU-knak, gyakorlatilag a végtelenségig, mert funkciónálisan annál jobb szoftvereket tudsz készíteni adott energiabefektetéssel. De, amivel viszont nagyon egyetértek, hogy az átlagos alkalmazások szempontjából nem túl hasznos, ha ezt a teljesítmény növekedést egyre több mag hozzádásával érik el. A legtöbb feladat alapvetően szekvenciális, és elég komoly erőfeszítés több szálra bontani őket (tehát megint nehezíti a fejlesztést, a karbantartást, stb.), pláne néhány szálnál többre, nem is szólva arról, hogy jobb programozók kellhetnek hozzá, ésnehezebb a tesztelés is. (Amúgy nekem pont konkurens és valósidejű programozás volt a szakmodulom annó, úgyhogy állatira hiteles vagyok.
) -
Jim Tonic
nagyúr
Ezzel azért nem győzöl meg. Informatikus vagyok, nem igazán szeretem, amikor valaki játékkal akar alátámasztani valamit. Egyrészt a játékosok elég kicsi szeletei a piacnak. Másrészt nem nehéz megírni egy programot, úgy, hogy lefekszik tőle egy gép, csupán annyi, hogy szarul optimalizáljuk.
Nem ismerem részletekben a legújabb Crytek engine-t, de kétlem, hogy rendesen optimalizálva lenne akár négy magra is. Azt tudom, hogy lenyűgöző a grafikája. Anno mindig a Call Of Duty engine-jét hoztam fel, ami negyed CPU/VGA erővel jobb képet csinált, mint korabeli társai. Mert az egy piszok jó motor volt.Ami normálisan képes kihasználni több szálat, az pl. a WinZip, mert feladatából adódóan teljesen mind1, hány szálon fut. De amikor egy más programot próbálsz meg több szálra optimalizálni, ugyancsak nehéz dolgod van. A többszálú programozás majdnem mindig külön tantárgy.
Ezen felül még mindig ott az input kérdése. Ha olyan dologgal dolgozol, amelyet betöltesz a memóriába, és onnantól kezdve csak fut, akkor még csak-csak van értelme a gyors feldolgozásnak. Való életben (és ezért nem érnek ssokat a szintetikus tesztek) a processzorok folyton várakoznak az inputra, jöjjön az RAM-ból vagy háttértárolóról.
-
Fecdzo
senior tag
Lehet, hogy bizonyos esetekben ez előfordul, hogy a hardver kullog a proci után, de sztem ez csak igen ritkán fordul elő.Már csak azért is mert rengeteg optimalizációt lehetne még csinálni driver szinten is ugyanúgy mint hardver szinten. Csak mivel ez az egész üzlet, nem áll érdekükben minden egyes optimalizálást, fejlesztést azonnal kiadni. Kiakarják sajtolni a max pénzt az emberekből.
Attól még a proci iszonyú erős és simán vinné az adott alkalmazásokat ha mondjuk azok támogatnák a több szálas feldolgozást....A tri-sli nem skálázódik jól sőt még a sima SLI sem valami fényes(iszonyú driver függő és talán még hardveresen is lehetne optimalizálni).Adnak az embernek valami pluszt ő meg fizessen csak érte

-
BRinyo
aktív tag
-
Salvador20
őstag
-
sisakos
csendes tag
Hát ez a proci erösen a jövö zenéje...ez 755ös platformra készül?
-
leviske
veterán
-
Hold
őstag
-
lvb
aktív tag
-
Mans20
addikt
A jó durva annyukért rohannak ennyire
Még a mostani sincs kihasználva nemhogy majd a 6 mag. -
fLeSs
nagyúr
Amíg megveszik, addig az sem gond, ha nem használják ki.
Sztem az nem gond, ha egyre gyorsabb procik jönnek. Ha nem jönnének, akkor még mindig 8086-os lenne a gépekben.Egyébként a Veyronnal is lehet 400-at menni egy lezárt hosszú egyenes útszakaszon.
És egyébként is akkor már Saleen S7... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jim Tonic
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
-
Jim Tonic
nagyúr
Én már csak azt nem értem, desktop fronton mi a f.szt lehet kezdeni majd ekkora számítási kapacitásokkal.
Kicsit olyan, mint egy Bugatti Veyron a magyar utakra. Elmondhatod, hogy van ilyen, de pont annyira tudod kihasználni, mint egy Opel Corsat. -
törölt tag
-
Neck
veterán
-
Fecdzo
senior tag
Tehát akkor elkézelhető a nagy teljesítmény növekedés pl a Penrynhez képest?

Én nagyon várom és valszeg majd a core 2 duomat egy Nehalemre fogom cserélni....hacsak nem lesz jobb az AMD

Valami 2x sebességről is olvastam, bár ezt az Intel állította. Mármint a Penrynhez képest. Tény és való h fajin lesz h végre a memória vezérlő is a csípbe kerül.....már ez nagyobb növekedéssel jár....
Várjuk, várjuk, nagyon nagyon!!!

-
törölt tag
-
fLeSs
nagyúr
-
Rive
veterán
-
törölt tag
-
DuplaZso
aktív tag
-
Raymond
titán
-
fLeSs
nagyúr
-
Raymond
titán
Nem ertem hogy ne lenne koze a modulok szamanak. Ha van harom csatornad es csak ket modult hasznalsz akkor hogy tudsz 3 csatornan kommunikalni?
Mas: Egy update Hans-tol
-
fLeSs
nagyúr
-
LordX
veterán
-
CYBERIA
őstag
-
DuplaZso
aktív tag
Ajaj, jól vettem ki a cikkből, hogy lassan már nemcsak kettesével, hanem hármasával (triálcsenel) kell venni majd a memóriát ?

-
Rive
veterán
-
Frigo
őstag
GPU-val kommunikáló integrált PCI-E vezérlő kb. mekkora gyorsulást hozna játék fronton ?
-
Rive
veterán
-
fLeSs
nagyúr
-
robyeger
addikt
nem is akarok tovább előre spekulálni, ugyan a 8Mb is kevesebb a Yorkfield 12Mb-hoz képest, pesze gyorsabb és ekkora tranzisztorszámnál kell a hely a memóriavezérlő és egyéb plusz dologoknak is a Core2 képest, csak egyszerűen én nem várok játékok terén olyan egetverő fölényt, kivéve ha végre megvalósítanák desktop vonalon is az EDAT technológiát, részemről ennyi

-
BRinyo
aktív tag
Van valami _valós_ összehasonlítási alapod az állításaid/félelmeid illetően? Mert addig talán nem aggódnék. Ez kőkeményen szervervasakba való procik, az asztali kicsit más utakon jár. Viszont azok sem lesznek gyengék, mint ahogy eddig sem. Bár igazából mondhatna bárki bármit, mi az a HD videózáson kívül(ott pl tökmindegy mennyi az L2, 1MB vs 4MB ua), amire egy 4x3GHz proci mondjuk kevés lenne?
Ezek a procik meg majd elkerregnek 6x2...3GHz körül, mert minek sokkal gyorsabb, ha páruzamosan képes végrehajtani 12 vagy még több utasítást? Persze minden nem párhuzamosítható, viszont eddig azt látom, a programok sem mind használják ki a több magot, de a nagy cache-t sem... -
Raymond
titán
"azért én osztom valamennyire Neck aggodalmát"
Mert ugyanugy nem ertesz hozza mint Neck? Pliiz gondolkozz. Van egy 8MB inclusive L3 alig nagyobb eleresel mint a mostani L2. Ez a 8MB hasznalhato komplett 1 maggal is ugy ahogy egy Penryn-nel egy mag hasznalhat 3MB-t (mert ott 2x3MB az osztas). Ezen kivul minden magnak va egy gyors 256kB L2 ami szvsz fele latency lehet mint az L3.
-
robyeger
addikt
azért én osztom valamennyire Neck aggodalmát, K10-esek 512Kb-hoz képest is kevésnek tünik, Intel nagyon bízik a memóriavezérlő erejében, mert számítás intenzív feladatoknál, szerver platformon tuti hogy jobb lesz, mint az elődök, ezt már most elhiszem nekik, de játékok alatt mit fog nyújtani, egyesített gyorsítótár hiányával, arra kíváncsi leszek...
-
Rive
veterán
-
Neck
veterán
Ha jól értem, akkor a Nehalemben csökken az L2 cache, az L3 miatt? Mert magonként valami 256k cache volt a cikkben említve, az eddigi megás nagyságrendek helyett. Miért érzem azt, hogy ezzel öngólt lőnek?
-
robyeger
addikt
Akkor nem éri meg az Intelnek a kisebb haszonkulccsal kecsegtető desktop vagy DP piac felé jelenleg 6magos procikat kínálni, így már érthető a számomra.
Még a cserélgetésről annyit: az igaz, hogy a 775 és a 771 tokozás közelebb áll egymáshoz(mert vannak is ilyenek), de feltételezem 604-ről se lehetetlen(max. költséges) az átjárás az LGA tokok felé. -
Raymond
titán
-
Raymond
titán
-
Thrawn
félisten
Randy Allen:
“On Nahalem, Intel is catching up with what we have. Barcelona is here. It is shipping with the largest number of OEMs we’ve ever had. We have level three cache, we've had integrated memory since 2003 and high speed serial links since 2006. I don‘t think there is anything new here.”
Link -
robyeger
addikt
-
Raymond
titán
Mert oda nem ezt a procit szanja? Nem ertem mi olyen erthetetlen ezen. Ugyanugy csinaljak mint a Core2-re valtaskor. Az MP piac meg mindig a Netburst-bol elt. A DP meg megkapta a C2 alapu Xeon-okat. Most meg az MP-re megy a Penryn, a DP-re pedig a Nehalem. Az Dunnington pedig egy jo upgrade lehetoseg infrastruktura valtas nekul, sima proci cserevel az adott TDP kereteken belul.
-
robyeger
addikt
-
Frigo
őstag
-
Raymond
titán
-
Elrood
őstag
-
Frigo
őstag
-
robyeger
addikt
Nem hiszem,hogy a Dunnington a nagyobb kompatibilitás miatt kapott csak 1066FSBt, inkább a nagy hőfejlődés visszaszorítására tippelnék. A Nehalem-el kapcsolatban erős a gyanúm, hogy debütálása után még jó darab a felső tízezer játékszere lesz, főleg ha nem kezdenek mélyrepülésbe a DDR3-as ram árak.
-
Rive
veterán
-
Elrood
őstag
Ha jól emlékszem, a Nehalem először a szerverfrontra érkezik. Intel desktop piacra is bevezeti QPI-s architektúrát?
-
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
-
Rive
veterán
-
Elrood
őstag
-
fLeSs
nagyúr
-
Bundás22
őstag
a nagy hal megeszi a kis halat előbb utóbb, egyszer botlanak és kész
az intel megengedheti magának
anno a gagyi celeronjaikkal volt tele az összes árúház, mint "irodai gép", nyugodtan ráírhatták volna h egy fos
itthon is van belőlük kettő az még XP-t is olyan lassan futtatják h te olyat még nem láttál
fless: a nehalem milyen órajelekkel fog jönni és mennyivel lesz kábé gyorsabb azonos órajelen? -
dokar
addikt
-
fLeSs
nagyúr
Hehe, keverem őket.

Most ha jól emléxem 8-10 latencys az L2, na ehhez képest lesz még gyorsabb, legalábbis ezt írják. Mondjuk nem csodálom, a Penrynben 6 MB-os az L2, még szép, hogy jóval magasabb az elérése, mint egy 256 kB-os kis fikának. A Nehalemben sztem az L3 15 latency alatt lesz, szal az szvsz inkább egy "lassú" L2-nek fogható majd fel. -
Rive
veterán
- az L2 cachenél kihangsúlyozzák, hogy nagyon alacsony elérésű, sztem 3 helyett 2 latencys lesz (cserébe csak 256 kB)
WTF? Az L1 szokott 2-3 CC késleltetésű lenni... Biztos vagy ebben a számban?arról nem írnak, hogy az eredeti HT-hoz képest duplikálnak-e még vmit
A tisztességes méretű L1DCache épp elég, ami azt illeti
-
Rive
veterán
Hogy tudta így elrontani az AMD az előnyét nem értem.
Most köszön vissza az, hogy az Intelnek jóval több fejlesztőcsapata van, mint az AMD-nek: az AMD egyszerre csak egy nagy projektet visz, meg néhány hozzá tartozó mellékszálat és csak a legszükségesebb alapozást: az Intel meg több nagy projektet, jóval több mellékszállal és alapprojektek garmadáját. -
törölt tag
Az AMD után most az Intel is erőlteti az L3-at, ráadásul IMC nélkül.
Hm... Jó hogy lesz ilyen is, de ez nem tűnik valami nagy dobásnak...
Reméljük, olcsó lesz.
-
fLeSs
nagyúr
A Nehalemhez kapcsolódóan még annyit, hogy amiket "jósoltam" a blogomban, az bejött + 1-2 változás lesz a Corehoz képest.
- az L2 cachenél kihangsúlyozzák, hogy nagyon alacsony elérésű, sztem 3 helyett 2 latencys lesz (cserébe csak 256 kB)
- elvileg nem közvetlenül az elágazásbecslés javul, hanem a rosszul előrejelzett elágazások kezelése
- javított prefetch, és load-store ütemezés
- 33%-kal nagyobb lesz az OoO-ért felelős tárolók (Reorder Buffer, Reservation Station) befogadóképessége (hogy pontosan mekkorák lesznek, azt nem írják)
- arról nem írnak, hogy az eredeti HT-hoz képest duplikálnak-e még vmit, csak arról tesznek említést, hogy a többszálú működés hatékonyabb lesz, mert továbbfejlesztették a kényszerű várakozásoknál (valszeg cache miss) alkalmazott algoritmusokat, sztem itt nem lesz igazából előrelépés, inkább az új cache és az integrált memvezérlő hatása lesz érzékelhető. -
Thomas1
addikt
8 mag HT-vel, nem semmi. Ez sem irodai felhasználásra van kitalálva.

-
Sn00k
veterán
Engem is

Én csak arra vagyok kíváncsi, mikor fogják elérni a mondjuk 10nm-es csíkszélességet...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amilyen ütemben halad a fejlődés , szerintem nem sok idő, sőt lehet már tudnák is produkálni, ha megerőltetnék magukat...
-
dekoninck
aktív tag
Ó, szegény AMD. Tegnap az energiatakarékos AMD 780G cikk miatt meg azt hittem, hogy szegény Intel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Thulcandra
senior tag
Néha kicsit unalmasnak találom ezekről a feljesztésekről szóló híreket, szinte mindegyik ugyanaz időről időre kis info morzsákkal bővítve, de amit eddig műveltetek a topikban az felvidított

-
fLeSs
nagyúr
-
dokar
addikt
-
Atocha
senior tag
Na most az AMD vagy nagyot szakit valami titkos fejlesztésével, vagy a gödröt ássa a kert végébe saját magának! Hihetetlen az Intel erőfölénye bakker...
Hogy tudta így elrontani az AMD az előnyét nem értem. -
Egonyolc
aktív tag
Ideje volt az integrált memória vezérlőnek.
-
fLeSs
nagyúr
-
dokar
addikt
ja értem már

Cerebellum: nem is figyeltem azt a nyavalyás 's' betűt.
az zavart meg, hogy az L3 kitesz egy magpárt. -
törölt tag
-
törölt tag
Nem tudom, tisztában vagy-e azzal, hogy az "s" a többes szám jele az angolban.
Ott a dián a processzor, három jól látható egységgel, amire az van írva, hogy cores, avagy magok. 3db 2 magos egység látható. Szó nem volt hárommagos alegységekről, fognak 3db Wolfdale-t, és kis csiszolással egy tok alá teszik, meg tesznek alá L3 cache-t. Mi ebben nehezen felfogható?
-
dokar
addikt
-
Ribi
nagyúr
-
dokar
addikt
Mivel Penryn alapú a Duni és 6 magos, korábban úgy volt, hogy 3x duplamagos felépítés lesz:

Most az IDF kapcsán 2x hárommagos felépítésről volt szó:

Akkor most magonként 2 vagy 1 MB L2 lesz?
-
nLali
őstag
Tetszik ez a Nehalem, de szerintem kihagyom. Azon gondolkozok,hogy most C2D E8200- P35 deszka párost,vagy Phenom 9500+ deszka párost vegyek.

-
Hedgehanter
őstag
-
dokar
addikt
A 2008 második felében piacra kerülő processzor legerősebb változata hat magot fog magában egyesíteni, melyek magpáronként 3 MB másodszintű gyorsítótárral gazdálkodhatnak
miért nem trió?

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Eredeti játékok OFF topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mobil flották
- Tőzsde és gazdaság
- Linux felhasználók OFF topikja
- Netfone
- További aktív témák...
- Apple iPhone 6S Plus 32GB Rose Gold Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- Asus VivoBook W11 Laptop (X1504ZA-BQ856W)!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- MacBook Pro 14" M4 16 GB RAM, 512GB SSD, Silver - 27% ÁFA (0436AB)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Már mit?

) adsz a szofverkhez. Tehát ha gyorsulnak a CPU-k, akkor a szoftverfejlesztésnél olyan megközelítést engedhetsz meg magadnak, aminek hála adott határidőig funkcionálisan jobb szoftvert kap a vevő, és/vagy kevésbé bug-osat, illetve eleve magasabb funkciónalitás komplexásnál lép fel az, hogy úgy kezd kicsúszni a saját szoftvered a kezedből, ha ismered az érzést. Most persze lehet mondani, hogy de milyen idegesítően lassú lesz az az alkalmazás... na hát ha idegestően lassú lett, az baj, akkor elászmították magukat a fejlesztők ill. igénytelenek/tudatlanok voltak. De van egy olyan szint, hogy valami elég gyors, azaz már nem érezné a felhasználó ha gyorsulna, mert hiszen a program az idő 99%-ban input-ra vár, és ha elég gyorsan reagál az inputra ahhoz, hogy a felhasználó ne érezze a késleletetést, akkor már egyszerűen felesleges tovább gyorsítani. Tehát szerintem igen is van értelme még gyorsabb és gyorsabb CPU-knak, gyakorlatilag a végtelenségig, mert funkciónálisan annál jobb szoftvereket tudsz készíteni adott energiabefektetéssel. De, amivel viszont nagyon egyetértek, hogy az átlagos alkalmazások szempontjából nem túl hasznos, ha ezt a teljesítmény növekedést egyre több mag hozzádásával érik el. A legtöbb feladat alapvetően szekvenciális, és elég komoly erőfeszítés több szálra bontani őket (tehát megint nehezíti a fejlesztést, a karbantartást, stb.), pláne néhány szálnál többre, nem is szólva arról, hogy jobb programozók kellhetnek hozzá, ésnehezebb a tesztelés is. (Amúgy nekem pont konkurens és valósidejű programozás volt a szakmodulom annó, úgyhogy állatira hiteles vagyok.
)

Még a 16 mag sem lenne sok - és nem, nem renderelek ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És egyébként is akkor már Saleen S7...

itthon is van belőlük kettő az még XP-t is olyan lassan futtatják h te olyat még nem láttál