- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: 2025 dude
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
Rossz hírem van: a programozás egy alkotói folyamat, olyan vagy, mint egy festő, akinek van egy üres vászna, 100 darab ecsete, meg 1000 féle festéke.
Persze odaülhetsz a vászon elé 0 tudással, hogy te most lefested a Mona Lisát, de hát ez nem így megy. Először egy pöttyös labdával kell kezdeni és amikor az már megy, akkor jöhet egy picit bonyolultabb feladat. És talán évek kemény munkájával el fogsz jutni a Mona Lisáig, de az is lehet, hogy nem.
A te általad leírt kamatos példa kb. az unalmas ujjgyakorlat kategória, ennél csak bonyolultabb dolgok vannak, de nem látom a kódjaidat, ahol próbálkoztál volna megoldani.
Nincsenek szabványok, nincsenek szabályok, ugyanazt a feladatot 3 programozó 3 különbözőképpen fogja neked megcsinálni.
Eszközök vannak, amiket használhatsz, legyen az egy osztály, egy függvény, egy akármi. Ha a játékok tervezése érdekel, akkor válassz platformot magadnak és abban kezd el a pöttyös labdádat csinálni és ha elakadsz, akkor konkrét kérdéssel gyere vissza.
Egyébként meg ott a gugli, tessék használni, szinte mindenre vannak remek példakódok, amiket lehet olvasgatni tök ingyen, illetve ez nem igaz, mert az időddel fogsz fizetni. Vagy maradnak a feladatspecifikus tanfolyamok, azok viszont pénzbe kerülnek. Akár így, akár úgy, de ezt ingyen nem adják.
-
Silεncε
őstag
Szerintem nem feltétlen kell külön a kamatot és a hitelalapot 12-vel osztani, egyszerre is mehetnek. Pythonban gyorsan összedobtam rá egy kódot, nem tudom mennyire jó, ha nem, akkor úgyis mondja valaki (engem is érdekelne, hogy esetleg mi az, ami nem jó és miért)
hitelAlap = int(input("Add meg a hitelösszeget! "))
hitelSzazalek = (100.0 + int(input("Add meg a kamatot!!(Százalékban!!) "))) / 100
hitelEv = int(input("Add meg, hogy hány évre vetted fel a hitelt!! "))
while (hitelEv > 0):
hitelAlap = hitelAlap * hitelSzazalek
torleszto = hitelAlap / (hitelEv * 12)
print("torleszto: ", torleszto)
evesTorlesztes = 12 * torleszto
hitelAlap = hitelAlap - evesTorlesztes
print("hitel alap: ", hitelAlap)
hitelEv = hitelEv - 1
Mindegy, nem jó nem érdekes -
ceripapa
aktív tag
Szia !
Hát a tanácsom, kb annyi hogy el kell kezdeni kodolni, mert :
- sok dologgal csak közbe ismerkedsz meg
- sok dolgot csak közbe értesz meg
- sok dolognak mikor utána olvasol akkor érted megElején pl nem értettem meg mi az az objektum , illetve pointer, láthatóág , névtér .. + ezekre épülések,meg hogy müködnek ezek, az elméletet 20*-s elmondták , de az egy dolog . Sokat segített a webes fejlesztés php / js , amiken keresztül a programozásos dolgokat meg sikerül értenem, annak ellenére hogy c++-t már kodoltam ELTE -n 3 féléven át és meglettek a vizsgák is ...
C++ könyvből talán egyetlen értelmes a Stroupos könyv illetve a "Hatékony C++ " Scott Mayers-től. De a Stroupos elolvásas főleg az után ajánlot hogy már tudsz programozni, mert nagyon sok minden kb az első 200-300 oldal előzetes tudás nélkül zavaró tud lenni.
.
Illetve ami még jó pl Java egy fokkal egyszerübb nyelv mint a c++ , igy talán azokkal érdemes elkezdeni , vagy valamilyen script nyelv ami segít megérteni az alapokat és valamlyen szinten megismerkedsz a lehetőségeiddel.
Java JDK-t oracle oldalről egyszerü leszedni vagy valami GUI-t pl IntelJ, Netbeans , bár én fordítottam command line-ba
még a grafikus felületet is
-
törölt tag
A programozásnak van pár lépcsőfoka:
1 - tudsz algoritmizálni:
Egyszerű "egyfájlos" kódokat tudsz írni, amik általában valamilyen problémára nyújtanak megoldást.
2 - megismered az objektumokat:
Itt már próbálod úgy csoportosítani a kódodat hogy az egymással szorosan összefüggő kódrészletek egy egy objektumot alkossanak. Itt hallasz először az öröklődésről.
(Pl a feladat leírásában a főnevek az objektumok, az igék a metódusok, a melléknevek a propertyk.)
3 - absztrakció megértése:
Itt kezded el használni az interfészeket, mert azt mondták így kell, itt kezded el megérteni hogy mire jó az öröklődés.
Már komplett, struktúrált programokat fogsz tudni írni, amik funkciójukban nem maradnak el az akármilyen fizetős nagy programoktól, kinézetre is hozhatják azt a szintet, de ha később bővíteni akarsz valamit az szenvedés lesz.
4 - design patternek használata:
Itt jössz rá arra hogy amit eddig tudtál a programozásról az játék és itt érted meg hogy mire is jók igazán az interfészek. A design patternek által el tudsz kezdeni ténylegesen moduláris programokat írni, amikben könnyű új funkciókat lefejleszteni, régieket lecserélni, vagy törölni. Itt már könnyedén együtt tudsz dolgozni más programozókkal, hiszen "egy nyelvet beszéltek" már.+1 - programtervezés:
Ez sajnos egy olyan munkafolyamat amit az aktuális programozói tudásodnál jobban nem fogsz tudni csinálni. Minél több gyakorlati tapasztalatod van, annál előrelátóbban tudsz elkezdeni tervezni. Architectként általában olyan emberek dolgoznak akik éveket töltöttek programozással és rengeteg programot láttak már fejlődni.A fent leírtak a személyes tapasztalataimat tükrözik. Nyilván ahány ember, annyiféle learning path.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anime filmek és sorozatok
- Villanyszerelés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest