Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silεncε
őstag
válasz
Victoryus
üzenetére
Az Arduino egy C++-like nyelven programozható (dolgoztam vele elég sokat, de a pontos nevét nem tudom, a syntax megegyezik a c++-al), a Raspin pedig általában Python-ban szokták ezeket csinálni. Ilyen feladatra még a Raspi Zero is overkill, simán elég lehet valamelyik Arduino is, ha nem zavar a programnyelv (én C++ előképzettséggel (nem volt magas szintű) vágtam bele Arduinozni, nagyon gyorsan meg lehet szokni és rengeteg mindent meg lehet csinálni). Ilyenre Raspin nem tudom, milyen toolok vannak, ott leginkább Python amit szoktak használni (egyszerű, de nagyszerű nyelv, kezdő nyelvnek tök jó), de lehet, hogy létezik valami Scratch-kiegészítés is ilyen dolgokra, utána kell nézni.
-
Silεncε
őstag
Annyit javítanék, hogy a C++ nem platform, hanem programozási nyelv. A C++ fut az Xbox One-tól kezdve a Linuxon át az Androidig mindenen. A platform itt jelen esetben Windows, mobil (aka Android vagy iOS), Linux (esetleg valamelyik konzol. Én is ezt az utat járom, amit te, annyi különbséggel, hogy cirka 2 éve programozok. Nekem leginkább az volt a baj, hogy nem merultem el semmiben mélyen, hanem mindenbe belekaptam (programoztam Arduinot, Pythonban Windowsra adatgyűjtő szoftvert de még SDL2-vel is próbálkoztam, nem beszélve az Unreal Engine-ről vagy Unity-ről). Amire rájöttem, az, amit a többiek mondanak: sajnos az itt nem megy, hogy kapásból te írod meg a következő BF1-et. Erre most kezdek én is rájönni, most teljesen nulláról kezdem a tanulást, csak még nem döntöttem el, milyen irányban (sajnos minden érdekelne, de olyan meg nincs, hogy mindent).
Egyébként ha mindenképpen játékfejlesztés: akár amit fentebb írtak Unity, de esetleg az Unrealt is meg lehet próbálni, a Blueprintekkel könnyen és gyorsan lehet haladni + megérteni a programozás alapjait. Utána onnan meg lehet továbbmenni C++-al, ugyanis az engine C++-ban (is) programozható
-
Silεncε
őstag
Szerintem nem feltétlen kell külön a kamatot és a hitelalapot 12-vel osztani, egyszerre is mehetnek. Pythonban gyorsan összedobtam rá egy kódot, nem tudom mennyire jó, ha nem, akkor úgyis mondja valaki (engem is érdekelne, hogy esetleg mi az, ami nem jó és miért)
hitelAlap = int(input("Add meg a hitelösszeget! "))
hitelSzazalek = (100.0 + int(input("Add meg a kamatot!!(Százalékban!!) "))) / 100
hitelEv = int(input("Add meg, hogy hány évre vetted fel a hitelt!! "))
while (hitelEv > 0):
hitelAlap = hitelAlap * hitelSzazalek
torleszto = hitelAlap / (hitelEv * 12)
print("torleszto: ", torleszto)
evesTorlesztes = 12 * torleszto
hitelAlap = hitelAlap - evesTorlesztes
print("hitel alap: ", hitelAlap)
hitelEv = hitelEv - 1
Mindegy, nem jó nem érdekes -
Silεncε
őstag
Pont ugyanezzel van nekem is problémám. Mindenhol csak az adott nyelvvel kapcsolatban találok dolgokat, az alapvető gondolkodásmódot sehol nem taglalják (idén kezdek az egyetemen, talán majd ott)
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jogász topik
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Nagyon gyorsan búcsút mondhatunk az olcsó notebookoknak
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Minimális változásokat hozhat a Google Pixel 10a
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Corsair Vengeance White RGB 2x16Gb 6000 cl36 bontatlan/új eladó (XMP/Expo)
- Dell Latitude 7290- I5 7 gen - 8Gb -256Gb
- Nikon D750 + 50mm f/1.4G + 24-120mm f/4G + Lowepro Mini Trekker AW szett
- GAMER PC - TUF B450, Ryzen5 5600x, Rtx 3070 8gb, 32gb DDR4, 1 TB Nvme
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus Garancia 2026.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
- PS Plus előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest