- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
A gsmarena honlap szerint a Redmi Note 5 képátlója csak 5,7 coll lesz, tehát méretben nem a Redmi 5Plus, hanem a Redmi 5 párja lesz.
Ennek örülhetnek azok, akik kisebb méretű telefont keresnek. Ráadásul a gsmarena szerint alapból lesz benne B20 is.
-
Mr.Silkó
veterán
Szépek a renderképek, főleg az az acélkék verzió mutatós.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
tothmaxy182 #84 üzenetére
Ebben van
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Donki Hóte #94 üzenetére
Nem kell 100 % fényerőn használni és nem fog,vagy kevésbé.
rozsgyi@ láttam én már besárgult LG G3-at is.
-
válasz
Viktor0610 #92 üzenetére
Van egy 7 éves Samsung Galaxy S I telefonom, még nem égett be
-
rozsgyi
tag
Azt mondod, hogy mindegyik mobil sárgul? Én nem tudom, mert az utóbbi három évben csak egy meizum és két xiaomim volt és mind a három sárgult, az egyik szerviz után is, viszont az ismerőseim más mobiljai meg nem. Biztos én vagyok rettentő peches, de a rossz tapasztalatok miatt legközelebb nem kínait fogok venni, hanem lg-t vagy samut, hátha több szerencsém lesz.
-
-
-
rozsgyi
tag
Vajon ennek is sárgulni fog a képernyője?
-
koshmar
veterán
válasz
tomboy0013 #60 üzenetére
Én (és tutira nemcsak én) szeretem egy kézzel használni, amikor tudom - az 5 col pedig még éppen jó erre (Viktor0610 jól írja) - néha még így is nehezen tudok hüvelykujjal az URL sávra bökni.
Note 4-et próbálgattam még januárban a FirstPhone-nál, egyszerűen túl nagy.. a hüvelykujjammal egyszerűen nem érem el a kijelző tetejét (ami még úgy is baj, hogy a tálcát most már akárhonnan le lehet húzni).
-
doki13
aktív tag
válasz
Donki Hóte #50 üzenetére
Honnan rendelted?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
tothmaxy182 #84 üzenetére
Engem is ez zavar a leginkább. Csak a csúcskategóriásba teszik, másba nem, ami különösen vicces annak fényében hogy olcsó szarokban is sokszor megtalálható
-
tothmaxy182
őstag
Felhasználói szempontból nekem kb mindegy, hogy antutuban mennyivel fog nagyobbat gurítani. A Note 4 sem döccen meg soha... Egyedül az NFC chip az ami hiányzik a Note 4-ből számomra, a többi újdonság (2 kamera, erősebb hardver, 18:9-es kijelző) nem akkora hívószó, hogy ezek miatt váltsak...
-
GhanBuri Ghan
őstag
Hej, ha még oledes verzió is lenne az így kinéző note 5-ből...
-
Goxi
tag
Ez egész klassz így egyben. Csak nézzen is így ki mint a képeken.
Azért valaki már kiszabadíthatná a Xiaomi hosszú évek óta rabságban sínylődő tervezőmérnökét. -
for3l
senior tag
válasz
Viktor0610 #79 üzenetére
Ha az 5 plus-t bele tennék egy 5,2"-es kijelzovel szerelt házba, egy vevőjük már tutira lenne részemről
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
tothmaxy182 #74 üzenetére
A hardver jóval erősebb lesz.
Ne azt nézd, hogy 625 - 636 között 9 a különbség.
Technikai infókat inkább. 660-as magjait kapta meg, Kyro lesz benne.
-
for3l
senior tag
Én azt sajnálom, hogy a redmi 5-öt nem hagyták meg 5-5,2" körül, de FullHD+ kijelzovel és ujjlenyomat olvasóval. Az 5 plus kb ugyanez (esetleg kicsit erősebb SoC és +1GB ram), csak 5,5-5,7" és mind két készülék 18:9-es keparannyal, meg hagyva a 4000mAh-as akkut.
Majd jött volna a redmi note 5 nagyobb, 6"-es kijelzovel, mehet bele dupla kamera meg még erősebb SoC. Így le lett volna fedve "minden" méret de mégse csak méret különbségek lettek volna köztük.
Nekem most necces a váltás redmi note 3rol, mert a redmi 5-ben kisebb az akku, kisebb a felbontas, és hosszabb is, mondjuk csak 2mm-rel, de alapvetően nem szeretnék ennél nagyobb készüléket (semmilyen irányban).
Az 5 plus és note 5 meg túl nagy.. -
Ganzer
aktív tag
válasz
tothmaxy182 #74 üzenetére
Azért a 636-os verzió (ha valóban megkapja) azért nem lesz olyan rossz:
https://www.google.hu/amp/s/technewswith.me/snapdragon-636/amp/ -
tothmaxy182
őstag
Jól néznek ki, de engem egyelőre csakis egy NFC chippel tudnának rávenni a Redmi Note 4-ről való váltásra... A hardver ugyanis alig lesz erősebb...
-
modulus
aktív tag
https://m.alza.hu/xiaomi-redmi-note-5-d5143083.htm
-
tookie
tag
A helloxiaomi honlap szerint nem lesz note 5 hanem az 5 plust fogják így hívni Indiába.
http://helloxiaomi.hu/2018-elso-telefonbemutatoja-februar-14-en-indiaban-jon-az-5/ -
válasz
Luck Dragon #67 üzenetére
A1->2x12Mpx
Note 5-> 16+5Mpx
Az A1 második kamerája ugye tele lencsés,2x zoomra képes,a Note 5 második 5mpx-es kamerája csak a mélységélességhez kell,ott nem lesz semmiféle 2x zoom,szóval teljesen más lesz a Note 5 kamerája. -
Vajon ha ténylegesen dupla kamera rendszert kap, akkor azt az A1-ből örökli meg, vagy egy teljesen új dolog lesz?
-
Sebhelyes
senior tag
4100 mAh!!!
-
mrThomi
addikt
Kameraban milyen fejlodesre lehet szamitani ? Most note 4em van de mind kepekben es videoban eleg gyenge. Nem ezert vettem, de ha lenne ertelme megfontolnam a cseret
-
tomboy0013
veterán
válasz
Viktor0610 #63 üzenetére
Minek érjen át? Ott az egykezes mód meg a gesztus vezérlés, vagy fogást váltok. Nem kell ezt se túlmisztifikálni.
-
válasz
tomboy0013 #62 üzenetére
Nem tudom, neked mekkora kezed van, de nekem már az 5 colt is nehéz volt fél kézzel átérnem, a jelenlegi 5,5 colt nem is próbálom meg fél kézzel kezelni, mert csak kiesne a kezemből a készülék.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Viktor0610 #61 üzenetére
Hat mi lenne? Kezeled és kész. Egy 6 collos eszközt meg én is tudok a nem túl nagy kezemmel kezelni ha szükséges.
-
válasz
tomboy0013 #60 üzenetére
Jó, de mi van akkor, ha én pl. a tömegközlekedési eszközön szeretném kezelni a kütyüt, miközben félkézzel kapaszkodom?
(Mondjuk, a MIUI-ban pont vagy egykezes mód. :) A Mi A1-ből ez pl. sokszor hiányzik nekem.
)
-
-
koshmar
veterán
(Nekem) már a Note 4 is túl nagy lett volna 5,5 colon, ez meg már 6.
Néha még a 4X-nél is nehézkesen érem el a kijelző tetejét (pedig szeirntem kifejezetten nagy kezeim vannak), ha úgy fogom, horribilis lehet ez
-
-
Exelsior
őstag
Mikor lesz már IP védettség? A konkurenciánál már rég van. Csak is ez miatt nem vásárol jó pár ismerősöm.
-
-
exedoc
senior tag
Szerintem a Xiaomi egyszerűen igyekszik minden igényt lefedni, és ezt nagyon komolyan veszik. Betömnek minden lyukat ami csak lehet a piacon, bár kezdenek összefolyni a kategórák egy picit. Én vártam a REdmi 5 Plus-t, de most már jobban várom a Redmi Note 5-öt.
-
roli543
őstag
válasz
szabi__memo #48 üzenetére
Itt inkább a külsőben vannak változások és a szocban
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Donki Hóte #50 üzenetére
Redmi Note 4 az elődje.
Redmi 4X pedig a Redmi 5-nek
-
Ha nem a Redmi 5Plus az elődje (ami gyakorlatilag ugyanez), akkor mi az elődje?
A Redmi 5A? Esetleg a a Redmi Note 5A?
Egyébként a Redmi 5Plusból a B20-as verzió a múlt hét csütörtöktől kapható. Meg is rendeltem
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
szabi__memo #48 üzenetére
Jóval erősebb.
8db Kyro mag került bele
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Donki Hóte #45 üzenetére
Nem az elődje a Redmi 5 Plus.
Nem furcsa, és amúgy kapható már egy ideje, csak: Először mindig a hazai piacos termékek jelennek meg.
A Snap 636 konkrétan egy elég erős ajánlat. Érdemes utánakeresni, 660 alá lett pozicionálva, ami elég erős cucc, konkrétan annak a magjait kapta meg.
-
nemlehet
őstag
válasz
Donki Hóte #45 üzenetére
Hát valamiért most a minden hónapban kell valami új dolog játszik. Lehet valami marketing kampány van, vagy csak egyszerűen kínában ez az üzleti modell alkalmas a piac szerzésre. Ha most belegondolsz van benne logika. Minden hónapban cikkeznek az techportálok, elmondják, hogy továbbra is szuper és működik és még a legolcsóbb készülékekre sincs igazán panasz. Közben meg a tervezési költség minimális és a branpower meg mehet a Mix típusú csodákra.
-
A fura csak az, hogy még az elődje (a Xiaomi Redmi 5Plus) se kapható és már gyakorlatilag ugyanolyan specifikációval hoznak ki egy új telefont. Jó, az új Redmi Note 5-ben elvileg nem Snapi 625, hanem 636 proci van és két kamera van benne, de ezek nem tűnnek olyan fejlesztésnek, hogy új sorozatot lenne érdemes rá építeni.
-
nemlehet
őstag
válasz
Donki Hóte #1 üzenetére
Van az Mi széria, ez a fő vonal, csúcskészülékek. Ezen belül van a sima, a Note, és a Mix. Asszem itt más nincs.
Van a Redmi széria ami az olcsóbb változat, jellemzően középkategóriás hardverrel és extra szolgáltatások nélkül. Ezen belül a Redmi Note az 5,5" nagyobb (és eredetileg valamivel erősebb is) a sima Redmi meg a kisebb készüléket jelenti. (az eredeti Redmi 1 ugye 4,7" volt). A számozás logikus, nagyobb szám újabban megjelent készüléket jelent. A számutáni betűket nem tudom fejből, de jellemzően úgy szokott lenni, hogy megjelenik mondjuk a Redmi 5, ebből később jön egy még olcsóbb változat pl gyengébb SoC-al a szegény (pl indiai piacokra) ez kapja pl az A jelölést.
Mondjuk az tény, hogy néha minimális változások vannak a különböző "generációs" modellek között és mondjuk a Redmi Note mostmár nem feltétlenül erősebb mint a sima Redmi, inkább egy liga csak 0,5"-al nagyobb.
Kezd kicsit sok készülék lenni, de szerintem még mindig elég jól átlátható az irányadó koncepció.
-
exedoc
senior tag
Nagyon csecse. Számomra szinte tökéletes teló, mélg a kijelző méret is. Nagyon várom már.
-
Graphics
Jómunkásember
Szerintem a kisebb tárhelyes verzió is 636-os procit fog kapni.
Én rendelem is, amint elérhető lesz
-
enginev3.0
félisten
Na ez szép
-
gusthy
veterán
válasz
Viktor0610 #35 üzenetére
Rúpia
és kb 3.90 ft most épp egy rúpia. Tehát úgy 60-65eHUF.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Donki Hóte #38 üzenetére
Szerintem bruttó szokott lenni.
Amúgy ~10% -
válasz
szabi__memo #34 üzenetére
Ez bruttó, vagy nettó? Indiában mennyi az ÁFA?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Viktor0610 #35 üzenetére
Pedig elég sokszor ebben van az első ismert ár. Xiaomik is...
-
válasz
szabi__memo #34 üzenetére
Leírhattad volna román lejben is, az is kb. anyira ismert, mint az indiai akármi, amit említesz.
-
F.B.I.
veterán
Kérem! Nettó 60K körül megállna, eléggé odaverne a konkurenciának.
-
szabi__memo
nagyúr
Vajon nfc ebben sem lesz???
-
Ganzer
aktív tag
válasz
tomboy0013 #26 üzenetére
+1 Persze, nem egy ligában játszik a kettő. Mindenesetre én kedveltem azt a telefont.
-
szabi__memo
nagyúr
A 5 plusz az nem pont ugyanez csak SD625-tel
Nem értem mit csinálnak -
tomboy0013
veterán
Én most vettem anyumnak egy Note 4-et és 1 hétig tesztelgettem ameddig meg nem kapta. G6-om van nekem is és az biztos hogy üzemidőben brutál a Note 4. De azért már kézbe fogva is igencsak érezhető hogy nagyon nem egy kategória a G6-tal. De 40-ért az biztos hogy nagyon jó vétel volt a Note 4.
-
-
Ganzer
aktív tag
válasz
Viktor0610 #20 üzenetére
Na igen. Tetszett a note 4, üzemidő, miui-val is megbarátkoztam stb, csak a kamera volt számomra gyenge. Ettől függetlenül ár/érték bajnok. A G6 már egész tetszetős kamerában számomra, csak hiányzik kicsit az a frankó üzemidő ami a noteban megvolt..
-
válasz
Luck Dragon #17 üzenetére
A felsőkategóriás MI-kel egy bajom van,hogy eddig nem volt B20 bennük,kivéve a MI Mix 2-ben...
Ha ez változik akkor elgondolkodok majd a komolyabb MI-ken is,addig marad a középkategória. -
roli543
őstag
Nagyon nagyon bejön ez a külső, de félek, hogy csak a rendereken ennyire keskeny a káva
-
-
Narxis
nagyúr
Jöhetne már, én elkapkodtam a vásárlást a Note 4-el mikor 3/32-est vettem szóval ha ez jó lesz akkor egy 4/64-esen elgondolkodnék.
-
Ganzer
aktív tag
Eddig bejön, kíváncsi leszek a tesztekre. Volt egy redmi note 4em (4/64), de azt odaadtam edesanyámnak mert behalt a mobilja. Bánom kicsit mert nagyon jó teló volt. Most LG g6-om van, de viszket a tenyerem erre a mobilra is
-
-
juuzer
addikt
nagyon nem tetszik
pedig érdekes device-nak ígérkezik
-
Nem rég vettem az A1-et,de ha a valóságban is pofásan fog kinézni (még ha ennyire nem is lesznek keskenyek a kávák) és az ára se lesz vészes itthon,akkor egy 4/64-re tuti cserélem.
Nekem bejön ez a keskeny kávás 18:9-es irány. -
mizoli
addikt
válasz
candle-light #5 üzenetére
Melyik év tavaszra gondolsz?
Képek alapján nekem is bejövős.
-
batai15
félisten
válasz
Donki Hóte #1 üzenetére
Jogos.
-
Csak érkezzen meg. Már nagyon várom, ahogyan a MI7-et is.
-
Departed
őstag
Na ez méltó Note 4 utód lehet. Éreztem hogy nem létezik hogy a sima Redmi 5/5 Plus van csak a kínai pajtások tarsolyában.
-
dave_gahan
aktív tag
Kérek egy ugyanilyet 5.5 collban...
-
Griff55
senior tag
Mondjuk nekem ez a függőleges elrendezésű dupla hátlapi kamera rendszer nem jön be
De jó látni végre valami fejlődést a redmi note 3 pro óta.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
candle-light #5 üzenetére
Ezek csak render képek, azon a Sony is mindig keskeny kávás...
-
candle-light
csendes tag
Az a sötétkék...
Valami eszelősen jól néz ki. Kicsit (nagyon) elkapott a must have érzés tőle, és csak rátesz egy lapáttal, hogy tavasszal tervezek telót venni.
-
VaDy
tag
Jó lenne végre valamire lecserélni a redmi note 3 prot!
Azóta csak "gyengébbet" csináltak ebben a kategóriában.
hajrá hajrá! -
válasz
Donki Hóte #1 üzenetére
Szerintem senki sem tudja.
-
Magyarázza már el valaki nekem a Xiaomi telefon-névadási rendszerét
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Másfél évtizedre kitiltották a BOE-t Amerikából
- Xbox Series X|S
- Gyúrósok ide!
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest