- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Mindkét irányból bedugható USB-A?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
26regis
csendes tag
E61 -em van, és nem is vagyok tőle hajlandó megválni, 2006-ban vettem. A mai napig állítom, hogy a világ egyik legjobb telefonja (magnézium-alloy ház, stb.), bár már évek óta nem használom, megtartom az utókornak a Symbianos Nokiák emlékére.
Szögezzük le, SGS2-t használok. Ugyanakkor nem értem, hogyan lehet egy ennyire komoly hardvert egy ennyire fantáziátlan csomagolásba zárni. Nézzünk meg egy Nokia N97-et, az E7-ről meg már nem is beszélnék. Mivel külföldön élek van egy Nokia 6303 -am, abban megy a magyar kártya. Fantasztikusan gyönyörű telefonokat gyártott már eddig is. Ezt még mindig nem vitathatják el a Nokiától, a koncepcióikról meg már nem is beszélve.
Egy az óriási probléma. 2007. Akkor kellett volna eszmélni. Mindig is rohadtul idegesített, hogy minden olyan lassú és nehézkes, erre az Apple megcsinálta. Egyszerűen szégyen, hogy pont ők, zéró mobiltelefonos tapasztalattal, ennek ellenére minden elismerésem az övék, mert teljesen felrázták a piacot. Akkor kellett volna a Nokiának lépnie. Mivel az iPhone túl drága volt, beújítottam egy 5800-ra. Bár ne tettem volna. Sürgősen továbbadtam egy pár hónap elteltével. Totál zsákutca. Én elhiszem, hogy a C7 már sokkal jobb, volt nálam, de nem lehet egy napon említeni egy árban hozzá passzoló Androidossal. Lehet, hogy mindent megcsinál amire szükséged van, de nehogy már ők mondják meg, hogy mire van szükséged (szükségem), mint Steve Jobs bácsi, az Isten nyugosztalja.
Én pontosan ezért tettem le a voksomat az Android mellett, bármit, szó szerint bármit meg lehet vele csinálni, amit az ember mobiltelefonból hiányolt. Persze nem Galaxy Minire gondoltam, de egy 1 GHz-es fél giga RAM -os készülék már szinte mindenre képes.
Sokat kell csesztetni pesze, meg utánaolvasni, de megéri. Nokia szignózás, stb. ismerős..? Nem fagy le? A nem okostelefonjaik persze, hiszen erősen limitáltak, célhardverek, az #&@§˘^ be, ha lefagynának, de nálam eddig az összes Nokia okostelefon képes volt összeomlani. De ez egyáltalán nem baj! Hiszen számítógépek, elég összetett program fut rajtuk. Én mivel geek vagyok, a helyén kezelem a dolgot. Újraindítom, újraélesztem és kész. Sajnálom, hogy manapság az emberek nagyobb része nem vesz róla tudomást, hogy minden készülék egyre összetettebb, ennek ellenére nincs kedvük, vagy idejük megtanulni a használatát és panaszkodnak, hogy nem működik, vagy nem úgy, ahogy ők gondolják.Van megoldás, nem kell használni. Túl sok embernél látok okostelefont, a média is ezt pumpálja, mivel a kezdetektől használom tisztában vagyok vele, hogy kinek van rá szüksége és kinek nincs. Valóban, SZERINTEM (szigorúan magánvélemény) a nagy többségnek nincs. Ennek ellenére nem tilthatom meg, hogy vegyenek, nem is akarnám, sajnos nagyon is kevés a tudatos vásárló. A baj, csak az, hogy egy csomó felesleges dolgot megvesznek, azt elő is kell állítani, de ugyanakkor ezzel munkahelyeket teremtenek persze, stb., ne is menjünk bele.
Szóval a mai okostelefonoknak is megvan a maguk ökoszisztémája és az pont az ami le is lett írva, de azt azért elég nagy merészség állítani, hogy újonnan a dobozból elővéve még nem sok mindenre valók. Mert igen is használhatóak, a problémát abban látom, hogy inkább túlságosan is túl sok minden szir-szar van rájuk telepítve. Akinek ez nem tetszik, na meg a reklámok, jelentem van megoldás! AOSP/AOKP Android. Mentes minden sallangtól.
Az tisztán látszik, hogy a mai ökoszisztéma szerves része az alkalmazásbolt. Attól, hogy rengeteg felesleges dolog is elérhető, könyörgöm, ki kellene találni, hogy mire is van szükségünk, ugye... Persze, majd az Apple megmondja. Na persze...
Szóval ha már rájöttünk, hogy mire is van szükségünk, akár tájékozódhatunk is, hogy mit is érdemes letölteni. Alkalmazás review oldalak, cikkek, stb., ráadásul még csak nem is kell fáradnunk, mert közvetlenül az alkalmazás oldalán is lehet kommentelni, ugye. Vagy az már fárasztó, mi..?!Szóval éppen elég #&@rrá telepített telefont láttam már. Azt sem tartom mindennaposnak, hogy Magyarországon mindenki vagyonokat költ el az alkalmazásboltban, amikor addig sem jutnak el, hogy legyen dombornyomott kártyájuk. Annak ellenére, hogy több mint tíz éve használom vásárlásra az Internetet, én sem veszek meg minden hülyeséget, talán ha 20 dolgot vettem a Market-en (Google Play). Meg a többi ingyenes ugye...
A lényeg, tény, hogy az Apple indította el az új generációs okostelefonos mobiltelefóniát, ez vitathatatlan, de persze nem ők találták fel a spanyolviaszt ahogy azt úton-útfélen (illetve mindenféle bíróságokon) hangoztatják, ők ugyanis ugyanúgy lopnak (ötleteket), mint bárki más, persze ez szerintem egyáltalán nem baj, sőt nagyon is szabad, mert ettől fejlődik minden, nem kell újratanulni semmit sem.
Manapság ott tartunk, hogy van három okostelefon platform, ami tömegesen életképes és mindegyik tök egyforma. Gyors hardver, alap szoftverek alkalmazásbolt (talán a HTC-t lehetne kiemelni, aki a Sense -szel letett valamit az asztalra, de akit nem nagyon hat meg a csicsa, az ezt is fikázza. Érdekes, hogy mindent lemásoltak már, de ezt még nem tudták, nem csoda, hisz elég sok innováció és munkaóra fekszik benne. Szánalmas próbálkozások persze vannak...). WP7, iOS, Android. Mivel az első kettő elég erőteljesen megköti az ember kezét, a harmadik pedig nem tartalmaz az ég egy adta világon semmiféle korlátozást, azt hiszem könnyen kitalálható, mért mellette tettem ÉN le a voksomat.
Ennek ellenére szomorúan szemlélem a Nokiát, azonban sosem írnám le, mert nagyon is sokat köszönhetünk Nekik, valamint abban is biztos vagyok, hogy még nagyon-nagyon sokáig meg tudna élni akár csak a szellemi örökségéből is. Ők most valamiért (?!) a WP7-et választották és ahol ennyi pénz forog, ott senki ne mondja nekem, hogy nem arról van szó. A WP7-tel persze megint csak semmi baj nincs, elég korrekt OP rendszer, ugyanakkor a Nokia mellesleg kiválóan teljesít a fejlődő piacokon a nem okos telefonjaikkal, úgyhogy azért még nem kell temetni őket. Igazából én nagyon is sok sikert kívánok nekik, bár igaz, érzelmileg egy kicsit elfogult vagyok az irányukba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nintendo Switch 2
- LEGO klub
- Summer Game Fest 2025 - Az összes bejelentés egy helyen
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged