Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #301 üzenetére
Veinemöjnenné?
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #300 üzenetére
A tökmag jótékony hatásairól nem hallottál? Androidossá válik tőle a legbutább telefon is. Kis Andersenes beütéssel......
-
old rocker
veterán
te, meg a tökmagos processzoros telefonod:-)
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #298 üzenetére
Annak én sem vagyok híve....
-
old rocker
veterán
válasz
Brutális eb #297 üzenetére
Én ezért nem vagyok híve annak, hogy egy okostelefon annyira okos legyen, még a reggeli vizelet-székletmintát is el lehessen vele érni Interneten keresztül, hogy megoszthassuk barátainkkal és a KÖJÁL-lal...
-
Brutális eb
addikt
Szerencs,hogy porba hull.
Majdnem kilött engem az okostelefon vonalról.
Lassú,bugos cucc volt sajnos mindig bár becsületükre válljon toldozták-foldozták..A cikket köszi jó volt olvasni.Mint a birodalom bukása khupáááá
-
old rocker
veterán
Felhőrajongóknak... [link]
Mellesleg, valahol itt is elhangzott a vita során, milyen jó dolog, ha adataink, doksijaink, kontaktjaink egy biztonságosnak mondott központi szerveren pihen, ahonnan - különösen apple és droidos készülékekkel bármikor előránthatjuk őket.
Hát, én úgy vagyok vele, az én névjegyzékemet, dokumentumaimat stb. ne őrizgessék sehol, se a Nokia, se a Google, se a MS, vagy fészbükk, twitter stb. Annak idején negáltam a Nokia Messaging szolgáltatást is, azért vettem meg minden Nokiámra inkább a ProfiMail alkalmazást.
Maradok a kőbaltás rendszernél: legfontosabb és mobilizálni szükséges adataim, dokumentumaim stb. egy C7 és egy 700-as Nokiában pihennek; 2 x 16 GB tárhely sok mindenre elég. A két készüléket állandóan szinkronizálom egymással, időnként csinálok biztonsági mentést. A fészbükk stb. meg kapja be... -
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #294 üzenetére
Pláne, ha korrigálnám kicsit a Halotti beszédüket.....
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #293 üzenetére
Hát, hogy nem lájkolnának a fészbükkön, az tuti....
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #291 üzenetére
Téged 4 tökmagos processzoron pirítanának meg...
-
akaido
addikt
válasz
old rocker #289 üzenetére
Apukám mondogatja 82 évesen, hogy: "Fiam nagyon megváltozott a hétköznapi élet, és sajnos nem előnyére". Mondja ezt úgy, hogy állatorvosként-értelmiségiként dolgozta le a pályafutását az "átkosban", amiben relatíve jól élt. Kubában dolgozhatott, ahol először láttunk fekete-fehér TV műsort (igaz ott Fidel minden műsor elején legalább egy órát "befigyelt")
. Ez 1971-72-ben volt.
1990 környékén kezdtem szintén fekete-fehér Junoszty TV-t monitorként használva Commodore +4-gyel foglalkozni, majd 37 évesen kellett posztgraduális képzésben elvégeznem az info szakot, mert '97-2000 környékén itthon is már a win95-98-NT korszak nyitánya volt, szükség volt az info tanerőkre.
A szintén tanár unokahúgom már az interneten ismerkedve talált párt magának...
Nem is tudom az 1848-as szabadságharc korabeli emberek mit mondanának ha most élnének, nem is beszélve Rákóczi koráról vagy a honfoglalás korabeli magyarokról:
A vezér azt mondaná:
- Menjünk Augsburgba!
Mire mi:
- Semmi gond; két kattintás... -
old rocker
veterán
Nehéz meghúzni egy határt, eddig és ne tovább... nem vagyok én a kommunikációs lehetőségek bővülésének ellensége, csak azt gondolom, egy bizonyos információ mennyiségen és hozzájutási sebességen túl a homo sapiens homo neuroticussá válik. Az interperszonális kapcsolatok elsekélyesednek; brave new world.
-
akaido
addikt
"Használom én is a „fészbükköt” … csak növekvő ellenszenvet érzek a „kattanj rá, zizzenj rá, moccanj rá, oszd meg a barátaiddal, buli, haverok, fanta” stb. szlogenek iránt. Nem tudom eldönteni, hogy ez valóban az öregedés jele nálam, vagy csak az arcomba ordító fogyasztói társadalmi attitűdök, a popularizmus iránti megvetés jele? Nem tudom, korszerűtlenné váltam-e azzal, hogy nem tudok azonosulni a tuc-tuc, hip-hop, rap zenével, ragaszkodom a hard, a progresszív rock és az igényes heavy metál zenei irányzathoz és a symbiánhoz? Kicsit megkeseredetten szemlélem azt a világot, ahol a chat és az SMS lenyúlta az interperszonális kapcsolatokat…"
Az információ áramlásának gyorsulása ill. az informatika folyamatos változása hozza magával ezeket az érzéseket nálam is. Informatika tanárként állandó megújulási kényszerben vagyok, hiszen nem mindegy naprakész-e az embörfia a hallgató diákok előtt vagy sem. Ennek ellentmond nem is kicsit, hogy sem SymbianOS sem An_Droid_os
telefonom nem volt és nincs a birtokomban. A lányomnak már van Galaxy ACE -je, de én az IPhone köv. generációjában beharangozott kivetítős billentyűzetre és 3D kijelzőre vagyok kíváncsi.
A közeljövő nagyjából az MS Surface szerű kezelőfelületeké, és a Különvélemény c. filmben látható vezérlőpanelben lesz fellelhető: [link]Visszatérve az idézett szövegre: Ezekkel az érzésekkel vagy együtt úszik az ember és felveszi a fonalat akár kényszerből avagy netalán kedve van hozzá, vagy ha tudja-bírja stb... Lehet azonban "asszongya": A kommunikációs "ősrobbanás" előtti időszakban is működött a kapcsolattartás pl: "feketholló" levelek, képeslapok, Macskafogó csőposta, lovas futár a'lá Pony Express, esetleg füstjelek, tam-tam dobok, tehát aki nem hajlandó a fenti ritmust elkapni, annak még élnek a "retro" "comcsatornák" is.
80 éves apósomat évekig kellett győzködni a vezetékes telefon bevezetésére is, mert szerinte aki meg akarja találni, az ezt meg is teszi. Végül is igaza van.... -
old rocker
veterán
érdekességként: [link]
-
old rocker
veterán
válasz
Napfénysüti #285 üzenetére
Ez is azt a választ igazolja, amit don corleonénak adtam... Kinek a pap, kinek a papné. Statisztikát nyilván nem csinálok, de szép számmal olvasok androidot gyalázó hozzászólásokat is.
Szegény Jon Lord (nyugodjék békében) mondta egykoron, amikor rájöttek, hogy a Blackmore helyett egy darabig a Purple-ben gitározó Tony Bolin heroinista, "Mi már csak megmaradunk jó öreg brit kocsmásoknak."
Hát, én meg megmaradok jó öreg szimbiánosnak. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
old rocker #284 üzenetére
Párom például sokat szív az Androidos telefonjával. Lehet jobb lett volna ha egy E66-ot vesz.
Legközelebb tuti kap valami normális telefont.
-
old rocker
veterán
válasz
Corleone33 #283 üzenetére
perszepityu... és hány elégedett felhasználó van? És hányan szidják esetleg a droidot?
te megszívtad, de attól a rendszer még lehet viszonylag jó -
Corleone33
senior tag
Én régi telefonomon (nokia c5-03) gyűlöltem a symbiant, mert rohadtul instabil volt az egész (kékhalál szerű lefagyások, blokkolás, satöbbi..), az android maga volt számomra a megváltás. A symbian egy jó ideje már halott, a Nokia h befulladt a Lumia telefonjával...
-
old rocker
veterán
válasz
Napfénysüti #281 üzenetére
Én is sajnálom. Még most is Nokia párti vagyok.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
old rocker #280 üzenetére
Elég érdekes kis dolgokat bányásztál elő. Sajnálom hogy a Nokiánál így alakultak a dolgok. Jobban örültem volna ha ők dobnak ki ilyen termékeket először a piacra.
-
old rocker
veterán
"Érdekes információkat osztott meg a felhasználókkal Frank Nuovo, a Nokia egykori alelnöke és főfejlesztője. Amennyiben a finn cég kicsit bátrabb lett volna, megelőzhette volna az Apple-t és okostelefont, illetve táblagépet dobhatott volna piacra.
A Nokia jelenleg rendkívül nehéz helyzetben van, azonban néhány évvel ezelőtt teljesen más volt a szituáció. A Frank Nuovo által vezetett fejlesztői csapat olyan prototípusokat készített, amelyek rendkívüli módon hasonlítottak a mai iPhone és iPad készülékekre, de a eszközöket végül sosem dobták piacra. Az iPhone bemutatása előtt 7 évvel a Nokia olyan mobiltelefont alkotott meg, amelynek nagy méretű színes érintőképernyője és egyetlen kezelőgombja volt. A készülék képes volt arra, hogy megtaláljon egy éttermet, lefuttasson egy autós játékot és a segítségével akár termékeket is lehetett volna vásárolni a világhálón.
Nuovo elmondta, hogy a Nokia birtokában olyan prototípusok voltak, amelyek megelőzték volna az iPhone-t és ennek alátámasztására még diákat is bemutatott a különböző eszközökről.
"Istenem. Mindent jól csináltunk" - közölte a fóliák átlapozásakor. A finn konszern már az 1990-es évek második felében megalkotott egy érdekes terméket: egy táblagépet, amely mobilhálózati csatlakozással és érintőképernyővel rendelkezett. A szakember rendkívül szerencsétlennek érezte magát, amikor az Apple előrukkolt a hasonló koncepciójával. Kiemelte, hogy amikor az emberek azt mondják, hogy az iPhone egy olyan koncepció, olyan hardver ami egyedülálló, akkor ez nagyon megviseli.
A szakember kitért arra is, hogy amikor a kaliforniai cég piacra dobta az iPhone-t, akkor a Nokia nem ismerte fel a veszélyt. A vállalat fejlesztői megszerezték az okostelefont, darabokra szedték, majd arra a következtetésre jutottak, hogy túl drága a gyártása és funkcióit tekintve elmarad saját 3G-s készülékeiktől. Egy másik belső jelentés pedig azt taglalta, hogy az iPhone nem élné túl azt a tesztet, amelynek során 1,5 méter magasságból leejtik a termékeket a betonra. Nos, az iPhone ennek ellenére azóta sikertörténet lett, a Nokia pedig nehéz helyzetbe került. "
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Napfénysüti #277 üzenetére
Nemrég ki is volt hírezve, hogy 120k app van az OVI Store-ban, annak minimum a fele elmegy Symbian^3 alatt, tehát vanni van - de egy WP7 már lehagyja kínálat és minôség terén, viszont nem kell keresni a jóságokat S^3 alá sem.
-
old rocker
veterán
válasz
Napfénysüti #277 üzenetére
Nézd meg az NokiaStore oldalon. Bazi sok alkalmazás, bár java része baromság.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
old rocker #276 üzenetére
Lehet hogy alapvetően megfelelne. Milyen most a Symbian programkínálata?
Érdekes lenne ha a jelenlegi HTC Trophy-m (WP7) mellé párhuzamosan beszereznék egyet a mindennapokban történő összehasonlításhoz. -
old rocker
veterán
válasz
Napfénysüti #275 üzenetére
Szerintem akkor neked egy Nokia 500 is pont megfelel - ha az irodai rész is kell, akkor a 700-as.
A 808 szoftveres része - a teszt alapján - elég sok kívánni valót hagy maga után.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Napfénysüti #273 üzenetére
Nokia 808 PureView, de maradjunk a Nokia N8-nál, viszont a 700 sem piskóta. Mindegyik nagyon jó kis ketyere, nekem bejönnek, bár a Nokia 700 méreteibôl adódóan inkább nôi telefonnak néz ki. Tesztek vannak a Mobilarénán (nem linkelgetek, mert mobilról vagyok)
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Napfénysüti #271 üzenetére
Ezaz, nekem tökéletesen meg fog felelni netezésre, fotókat néha lövök majd jóidôben és ennyi.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
old rocker #270 üzenetére
magamnak én se vennék de ez a családba lett olcsón. Akik meg használják azoknak még ez is túl sokat tud.
-
old rocker
veterán
válasz
Napfénysüti #268 üzenetére
Akkor inkább 700-ast. Az 500-ból alapból nincs quickoffice, még read only sem, a kamerája ... az hagyján, hogy fix fókuszos, de se vaku, se fotófény...
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Napfénysüti #268 üzenetére
Használtan 18e, ezért is fogok venni egyet!
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Mister_X #267 üzenetére
Hát nem mai készülék az tény. 2,5 éve adtam el és 1 évvel korábban vettem. Tetszett nagyon az utód E52 is de más lett végül.
Családon belül viszont van két 500-as amik ugye annyira nem régiek. Múltkor egyiket nézegettem. Nem tűnt rossznak mondjuk nem vágom most hogy mibe kerül egy ilyen Symbianos Nokia. -
Mister_X
nagyúr
válasz
Napfénysüti #265 üzenetére
Jó, de az mikor volt
Amúgy az N8 is fémes, nem? Az E7-tel szemezek mostanság, az nagyon pöpec ketyere lett.
@old rocker: hát nekem a mostani droidom vonyîva sem bír ki öt óra netezést (2G!), a Nokia 500 megváltás lenne nekem. Hamarosan paytime, akkor lehet veszek egyet.
-
old rocker
veterán
válasz
Mister_X #264 üzenetére
Nem kövezlek meg érte, egy idézet innen az arénából, az 500-as tesztjével kapcsolatban:
"A hátlap alatt hentergő akkumulátor 1100 mAh teljesítményű, ami még úgy is elég vékonyan két napig, hogy a megnövelt órajel miatt valamennyivel biztosan többet fogyaszt a telefon, mint a korábbi modellek. USB-n is vesz fel töltést, így aztán nem kell mindenhová magunkkal hurcoljuk a nokiás töltőt."
Nekem a C7 Bellével, 1300-as akksival, Amoled kijelzővel is vonyítva bírja két napig. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Mister_X #264 üzenetére
20k-t szerintem simán megérhet az E52. Ez üzleti széria nem multimédiás. Már csak az anyagminősége is más kategória. Nekem Nokiából az E széria mindigis a kedvenc volt. Jó az N is de valahogy az sose ragadott meg. Egyébként én anno az E51-emet vettem azt hiszem 55k-ért.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
old rocker #263 üzenetére
Hát kövezz meg, de szerintem nem ér 20.00Ft-ot (sokan még ennél is többért rakják fel), annyiért van Nokia 500 is ami ugye Symbian^3, okostelefonokhoz mérten jóaksija van, 360*640, stb. Persze akinek hagyományos telefon kell, annak lehet az E52 a legtökéletesebb, de nálam az N86 viszi eddig a pálmát (elôbbit mé nem tudtam huzamosabb ideig használni).
-
old rocker
veterán
válasz
Mister_X #262 üzenetére
Az E52, vagy az E66? Az E52 simán, az E66... lehet használtan egy kicsit olcsóbban is kapni.
A különbségek:
C5:2.2 hüvelykes kijelző, emezek 2.4
C5-ben nincs wifi
E66 3.2 Mpx-es kamerája autófókuszos, E52 fix fókuszos, C5: nem tudom.
E66 jack 2.5 mm-es
E66 masszívan van fémből
E66 rádiója, ha jól emlékszem, nem RDS-es
E66 "összecsukható" flippes
E52 csak "fémes
E52 picivel többet tud, (új szolgáltatások) mint az E66, amiben viszont csak 380 (vagy 360?) MHz proci van, viszont nagyobb a belső memória.Az akksija az E52-nek verhetetlen.""
-
Mister_X
nagyúr
válasz
old rocker #261 üzenetére
És valóban megér egy ilyen telefon húszezer pénzt? Mitôl különb a C5-nél?
-
old rocker
veterán
válasz
Napfénysüti #260 üzenetére
Az E52 mellett én is az E66-al kacérkodtam,kb. egy hétig volt is egy használt nálam. Nagyon jó telefon, de ami miatt az E52-nél ragadtam le: az E66 2.5 mm-es fejhallgató kimenete és amásfél nap alatt lemerülő akksi. Ha az E66-nak 3.5 jack kimenete lenne és olyan akksija, mint az E52 ... nem kellene más telefon, ez tutti.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
old rocker #259 üzenetére
Meg elég minőségi. Legalábbis nekem nagyon bejött a fém ház. Sajátom ezüst színű volt. Talám még egy GPS amit beletehettek volna hogy ne kelljen külső ha navigálni kell.
Az utód E52-ben mondjuk már volt de addigra más platformra váltottam. Mondjuk nekem a Nokia E szériája mindig nagyon tetszett. Egyszer majd ha elég jól fogok állni lehet elkezdem gyűjtögetni őket.
Páromnak egyébként régen az E66 volt az álomtelefonja. csak sajna sose engedhette meg magának. Pedig az biztos jobb lenne mint a jelenlegi Androidos G3... -
old rocker
veterán
válasz
Napfénysüti #258 üzenetére
Pontosan... Én is emlékszem rád. Az E51-nek csak a multimédiás része volt gyenge. Meg aprócska volt az ablaka:-) Viszont kisebb, karcsúbb és mégis jól kezelhető volt, mint némely mostani batár.
Már megvolt az E52-m, amikor még sokáig használtam mellette a feleségem E51-ét.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
old rocker #257 üzenetére
Komolyan fájt kicsit a szívem mikor eladtam. Remélem azóta is jó kezekben van. Kategóriájában az egy irtó klassz telefon volt. Általa ismertem meg a Symbiant is.
Emlékszem rád az E51 topikból. De már az sem ma volt (ha jól rémlik 2,5 éve adtam el). -
old rocker
veterán
válasz
Napfénysüti #256 üzenetére
Szívesen:-)) Az E51-et én is nagyon szerettem....
-
Napfénysüti
nagyúr
Ejj a jó öreg Nokia E51-em... Mennyire szerettem. Első okostelefonom volt és lenyűgözött. lehet még egyszer nosztalgiából veszek egyet.
Köszi az írást! -
Mister_X
nagyúr
Köszönjük a cikket! Nálunk nagyon sokáig Nokia egyeduralom volt. Nekem egy 6120c és 3310c adatott meg (és sokkal régebben valami prüttyögôs amin volt Snake és Space Impact), sokáig irigykedtem is apám N86-osára, az szerintem egy tökéletes telefon volt... mikor tönkrement a 6120-asom és nem bírtam ki 3310c-vel, nem sokkal utána kaptam egy 6220-at ami szintén nagy kedvencem lett.
-
Velocity
aktív tag
óó igen
annak örülök a leginkább, hogy ezeknek a telefonoknak mindig megvan a rajongótábora. Én a mai napig egy E51-et nyüstölök. Túl van már pár előlapon, második belső kereten, illetve a második akksit használja. De hát kb 4 év elteltével, 1900 óra beszélgetéssel még mindig kiválóan állja a sarat, egy töltéssel meg 2-3 napot (rengeteget beszélek). Biztosan sokáig meglesz még, mert a mostani telefonok valahgy nem tudnak lázba hozni
Symbian 4ever!
-
tvamos
nagyúr
válasz
karldergroße #249 üzenetére
Nem... az az en hibam... meg a vonat is razkodott... meg szerencse... maskulonben nem megy ugye... akkor meg sosem erek haza.
-
tvamos
nagyúr
Sokszor felhott itt az E52... ez egy jo telefon, twlefonalasra. De gyakorlarilag semmi masra nem jo. Szerintem.
En parhuzamosan hasznalok egy E52-t, es egy Motorola Atrix 4G-t. Es telefonalni jobban szeretem az E52-t. De az Atrix egy parades kutyu. Intezem rajta a bank igyeimet, jegyet veszem rajta, bongeszek, mailjeim nezem, netradiot hallgatok a vonaton... az egyetlen gyengeje az uzemido. -
Dhampir
félisten
Közben találtam újabb információkat, itt és nagyon röviden itt.
A fődíjas középiskolás, Papp Gergely, egy új műszaki megoldással olyan hangszórót fejlesztett ki, amely nem a hagyományos hangszóróelv alapján működik. Különleges megoldással, egyedi kialakítású mágnes-kört épített, melyben két külön álló lengőtekercs foglal helyet és légréses indukciója jóval nagyobb, mint a szokásos hangszóróké. A hangminőség egyértelműen felülmúlja a legjobb hangszórókét is.[/I
Video a többi fiatal feltalálóval együtt.
-
Dhampir
félisten
válasz
old rocker #240 üzenetére
Papp Gergely hangszóró találmánya.
-
old rocker
veterán
Na, meg is írtam az általad ihletett szösszenetet személyes bejegyzés formájában:
Milyen mobilt tartok ideálisnak a 21. században? címmel. -
old rocker
veterán
Nézd, annyira vagyok jó emberismerő, hogy egy írásból is ki tudom szűrni, nem egy konzumidiótával van dolgom, sőt ... csak egy egyedi júzerrel. Ezért nem fogalmaztam élesebben, no, meg azért, mert mindkettőnknek igazsága vagyon. (Most olvasom újra Kós Károly Varjunemzetségét, onnan ez a stílus.) A barátnős példálódzást ne vedd magadra,csak egy kiragadott fiktív példa arra, hogy miért nem ülünk le késő délután vagy este pl. zenét hallgatni. A buszon stb. való zenehallgatás jó dolog; fiatalabb koromban magam is ezt tettem; visszavonultam a magam világába. Vagy: olvastam a trolin, buszon stb. Most sem a korom akadályoz meg benne, olyan infantilis vagyok, mint két óvoda, de az egyensúlyzavaraimmal elég megküzdenem fejhallgató nélkül is. Ugyanakkor sokak zenehallgatási igénye kimerül abban, hogy fejére csapja a fülest, vagy bedugja a fülzsírpaszjrozót, aztán amíg valahol mozgásban van, hadd szóljon a nóta...
Rögtön hozzáteszem: az ember annyira belefásul a napi rohanásba, hogy már olvasni sincs kedve. Gimnáziumban még órákon, a pad alatt is olvastam. Most annyira belefáradok a "kötelező" olvasmányokba - felkészülni pl. egy kutatásról szóló interjúra, hogy hazamegyek, leülök a gép elé és hozzáfogok Heroes III - at játszani. Semmihez nincs kedvem. A testedzésemet javarészt az meríti ki - ennek egyéni eü. okai is vannak - hogy eljárok kerékpározni. Ilyenkor én is zenét hallgatok, mp3-at, telefonról. Mire hazaérek, a frásznak van kedve zenét hallgatni.
Nekem van házimozim, de a koncert dvd lemezeim miatt elsősorban. Azelőtt megrögzött Hi-Fi sztereó buzi voltam, beértem a két Preludium hangfallal; aztán csináltunk egy ismeretterjesztő riportsorozatot a házimozikról és a saját riportjaim áldozata lettem. Amikor meghallgattam az Eaglest, Mike Oldfieldet, az Iron Maiden Rock in Rio koncertjét DTS-ben, addig nem nyugodtam, amíg nem vettem egy Kenwoodot.Egy darabig sűrűn szerettettem a szomszédokkal a hard rockot és a heavy metált, aztán ... aztán jött a fejhallgatós zenehallgatás; biciklizés, utazás közben, vagy este, lefekvés után.
Visszatérve a válaszod elejére: nekem nem annyira nagy, mint egyre ügyetlenebb ujjaim vannak. Ezért is örültem annyira, amikor megjelent az E52 azokkal a panorámás, nagy számbillentyűkkel. A virtuális billentyűzet egy tapicskáson sem nagyobb ennél, viszont elveszted a billentyű pozíció szerinti kitapogatásának lehetőségét - rossz látási viszonyok mellett nagy segítség. Szerintem sok billentyűs telefont használó user nem tudja, hogy pl. az E52-ben is, belépve a menübe elegendő az ikon elhelyezkedése szerinti (rács szerkezetnél) számbillentyűt megnyomni és már nyit is. Egész gyorsan. Szóval a billentyűsöknek is vannak előnyei. -
Crucio
aktív tag
Amúgy ide, Logoutra lehet játékteszteket írni, vagy azt kötelező Gamepodra?
-
Crucio
aktív tag
válasz
old rocker #237 üzenetére
Igazából rühelltem a nyomógombos korszakot, sosem voltam velük kibékülve, apró kijelző (pedig jó a szemem), apró gombok (nagyok az ujjaim) kis felbontású képernyő, rossz színek, stb. Ugyanannyira nem tetszett a 20 ezres, mint a 120 ezres telefon, pedig a családomnak hála néha nyomogathattam őket, de utáltam.
Szerintem mindkettőnknek igaza van, mindenki vegyen arra telefont, amire kell neki. Nekem szórakozásra kell, néha filmet nézni, zenét hallgatni, játszani, netezni, minden olyanra, amire most be kell kapcsolnom a gépet, de azért kisebb fogyasztással is meg lehet tenni átmenetileg. Pl este eszembe jut valami és megnézem, de nem kell hozzá bekapcsolni ezt az áramevő monstrumot, vagy mondjuk fb-on (amit utálok) tudom tartani a kapcsolatot a barátaimmal, mert sms-t küldeni meg telefonálni nem szeretek, az ezer forintos netből meg sok fb. üzenet kijönne a WP7 alkalmazása segítségével.
Nem nehéz ellenállni a kísértésnek, ha nincs olyan telefon, ami megfelelne az igényeimnek, így nincs kísértés, nincs minek ellenállni. Én ha telefont veszek, nem úgy fogom megvenni, hogy akkor most jövőre lecserélem, hanem akkor azt legalább 3 évre tervezem és az az idő ebben a világban, ahol két évre van tervezve egy elektortechnikai eszköz, elég sok, főleg hogy a most 2 éves KP500-asom igazából a halála szélén van, csak egyáltalán nem akarom még lecserélni..
Nekünk pl egyáltalán nincs házimozink, mert.. Minek? Miért kéne az, amit a moziban is megkapunk? Másrészt rohadt drága. Drága a FULL HD tv - ami szintén nincs, drága a hozzá való 5.1-es vagy 7.1-es hangfalrendszer, stb.. Nekünk ilyenek nincsenek. Egyetlen szenvedélyem a sport és a számítógépes játékok, így ezeknek megfelelően vásárlom a dolgokat, illetve anyám, majd ha most lesz munkám kicsit szabadabb leszek ebben, de ez már nem tartozik ide.
Szerintem jó dolog buszon, vagy bárhol zenét hallgatni, sajnos már egy éve nem élvezhetem a zenehallgatás előnyeit, mert ez a szerencsétlen telefon már fel sem ismeri a fülhallgatót - ráadásul még csak nem is jack dugós, epic face palm..
Nem igazán vagyok elfoglalt, bár barátnőm nincs. Nem értem hogy jön ez ide?
Mint írtam, én azt várom meg, ami bekövetkezett a számítógépeknél, amikor a hardver már az átlagos felhasználásnak megfelelő volt, és ahogy elnézem a telefonokat, ez még nem következett be, addig pedig nem akarok telefont venni, amíg akad a menüje. Mint mondtam, én vennék egy Lumia 710-et, de nem bővíthető a memóriája, így inkább kihagyom, pedig az lenne a legjobb választás. Nincsenek nagy elvárásaim, mai szemmel igen, de ha majd odajutnak a telefonok, mint most a PC-k hogy egy átlag felhasználásra minek erőmű, akkor majd szeretnék egyet. Szeretném kiélvezni azt a szintű pixelsűrűséget hogy ne lássam a pixeleket szabad szemmel - mert ha létezik ilyen, akkor miért is ne? Szeretném kiélvezni, hogy nem fagy fossá a telefon, mint a legtöbb Android. Ezután a KP500 után soha többé nem akarok látni akadó menüt, már az idegbetegség kerülget, amikor nyitnám meg az SMS írását és vagy lefagy a telefon, vagy újraindul, ráadásul olyan szarul érzékeli a bevitelt, hogy az valami elképesztő. De egy nyomógombos telefonhoz képest nagy a kijelzője és nekem szükségem van a PDF dokumentumok megnézésére, viszont az is olyan, hogy egy telefonon ha elég gyorsan pörgeteg, néha meg-megakad. Az én szemem pedig igen jó, észreveszem az akadásokat - még a játékokban is, és a KP500 miatt már duplán utálom.
Szóval nem nagyok a kritériumok, csak legyenek használható telefonok. Hogy számítógépnek megfelelő kritériumok? Nos, igen. Ezek már valódi operációs rendszerek, amikhez valódi számítási teljesítmény dukál, mint írtam, szerintem egy Galaxy S3 lenne a nagyjából használható szint, vagy bármelyik WP7-es telefon (lumia 610 kivételével) de én már 60 ezret is sokallok egy telefonért, nem hogy 150-200 ezret. Igen, ezek már számítógépek, de azért van velük szemben egy ésszerű pénzmennyiség, amennyit még hajlandó lennék kifizetni, mert hát azért itt sem folyik méz a csapból, sőt..Nem, nem sértődök meg, van humorérzékem, negatív kritikát is szívesen fogadok, várom az írásod
-
old rocker
veterán
Mit mondjak erre... szerinted kezelhetetlen volt egy okostelefon nyomógombokkal ... ahhoz mérten elég sokan használtak - akár symbián - okostelefont nyomógombokkal. Sőt, használnak most is, lásd E52-es topik.
Mellesleg ebben a topikban írtam elég sokat "tesztet", mint natúr felhasználó.Amire neked kell(ene) a telefon, az mindaz, amire nekem már nem. Melyikünknek van igaza? Majd a Hágai Nemzetközi Bíróság dönt, hehe.
Azt szépen formázod, mi érdekli manapság a tizenévest, a fogyasztói társadalmat, még ha te ellent is állsz a kísértésnek és megvárod, amíg...
Ezt respektálom is, de - ahogy faterom mondta egykor - értem, de fel nem foghatom. Minek? Valahol erről is írok, ami talán kesergésnek tűnik egy felgyorsult világban, de gondold azért végig, van benne logika.
Amikor elkezdtem írni az orvosokról szóló könyvemet, a kezelő orvosnőm lakásán nagy meglepetés ért; alig hittem, hogy ma, a DTS házimozi világában létezik még ilyen. A férje nagy adudiófil. A nappaliban egy hintaszék, az egyenlő szárú háromszög csúcsaként. A háromszög két másik csúcsa volt az állványon, acéltüskéken álló két hangfal. A szerelés márkájára nem emlékszem már, de az erősítő, a cd játszó, orsós magnó!!, kazettás deck, lemezjátszó, előerősítő!! és természetesen a két hangfal a "felső tízezerbe" tartozott.
Meghallgattam; bár az én füleimből lassan ellopják a 8000 Hz feletti hangokat, mégis azt mondom, besz@rás, hogy szólt. Szoktam rajta mosolyogni, amikor itt egy-egy tesztnél leírják, hogy a mobil önmagában egész jól szól zeneileg a beépített hangszóróval, bár egy kicsit több mélye lehetne...
Na tehát, ahhoz, hogy egy zenét valósághűen élvezhess, ahhoz kellene normális cucc és idő. Idő, amit rászánsz, hogy most akkor egy órát zenét hallgatok. Közben nem e-mailezek, nem internetezek, nem háttér-zenehallgatok, hanem zenehallgatásba merülök el.
Ehelyett mi van: a tömegközlekedés, várakozás, sétálás stb. közbeni zenehallgatás kiszorította a valódi műélvezetet. Az MP3 lenyomta a bakelit lemezt és a cédét. Valamire való mobilban már van mp3, esetleg mp4 lejátszó; akkor hurrá, a zenei igényt ki is lehet elégíteni, amíg úton vagyok bárhová. Nem, nem az a bajom, hogy pl. a vonaton el tudom magam zenehallgatással foglalni. Az, hogy erre részben rá vagyok kényszerítve, mert máskor, másmilyen formában nincs rá időm; ez a fajta zenehallgatás pedig nagyjából ki is lövi az ilyen irányú igényeket. Utána már nem fogok - mondjuk este - nekiülni a hifi előtt zenét hallgatni. Már hallgattam eleget. Hogy az csak mp3 volt? Messze nem olyan minőségű? Már ki törődik vele...
A szituáció kezd arrafelé tendálni, hogy elfoglaltak vagyunk, a barátnőnkkel nem igen van időnk találkozni; ha tehát kanosak vagyunk, öt perc alatt kiverjük, aztán Klárika már nem is hiányzik annyira...Amit te leírtál, miket vársz el egy mobiltelefontól, az másoknál egy számítógép kritériumának felel meg. Hol a határ? A csillagos ég? Lesznek olyan pécék, telefonok, hogy csak rágondolsz az alkalmazásra és már futtatja is? Aztán már rá se gondolsz, a freudi tudatalatti alapján, még ki se gondoltad, már a kijelzőn a mama, akit fel akarsz hívni?
Nem véletlenül tértem ki a zenehallgatásra. Még a nyolcvanas évek végén kaptam a nővéremtől szülinapomra egy Scorpions dupla koncertlemezt: World wide live. Szerettem úgy hallgatni, hogy szétnyitottam a borítót, néztem a zenészeket és velük szemben a barom nagy tömeget, hallgattam a Big City Night, Holiday, Coast to coast, Zoo stb c. számokat és a kép alapján odaképzeltem magam a tömegbe. Most az album borítók látszanak a mobil kijelzőjén, de minek? Tájékozódásnak a felirat is elég, oké, még szemléletesebb, de elengedhetetlen, hogy kép is legyen? Olyan, mint a videotelefonálás mobillal... vagy telefonálok,vagy nézek... persze, fejhallgatóval, de nem hiszem, hogy a rossz minőségű, kis kép közelebb varázsol.
S ha már filmről volt szó: ha láttad A mestergyilkos c. filmet; annál a résznél, amikor Bishop rászól a srácra, többet ne nyúljon a lemezjátszójához, majd bekapcsolja az erősítőt: Statham ujjmozdulatában benne van mindaz, amit a zenehallgatásról írtam.
Viszont adtál egy ötletet egy szösszenetre: talán megírom karikatúra stílusban, milyen telefont akarok én... Remélem, nem lesz belőle sértődés, nem téged akarlak stenkerölni vele; csak te adtad az ihletet. Ha... -
Crucio
aktív tag
Fura hsz-ek vannak, van akinek az nem tetszik, hogy túl erősek lettek a mobilok, van, akinek nincs is rá szüksége és nem is zavarja.
Én meg oda tartozom, hogy már két éve várom, hogy valami értelmes HW-rel rendelkező telefon jelenjen meg. Értem én, hogy erős az a négy mag, meg az 1-2 GB RAM, de nekem nem elég, és így nem is veszek "okostelót". Annyira gyengék szerintem, hogy az hihetetlen. WindowsPhone-t vennék, de arra szerintem kevés az app, és a memória sem bővíthető. Androidot vennék, de az négy maggal sem olyan "smooth", mint egy Lumia 710. Applet meg nem vennék mert rühellem, Symbian meg sosem tetszett. WP8-at várom, ott már lehetnek több magos telefonok, HD felbontás támogatással, akkor majd szerintem befizetek egyreNekem igazából Minecraftozni kéne, de ahhoz szerintem nincs még elég erős telefon.
A Symbian nem azért temetődött el, mert nem használható, hanem mert úgy-ahogy nyitott, annyira nem nyitott mégsem, mint az Android (vagy MeeGo), annyira nem zárt, mint egy iOS, vagy WP. És nem is ez a legnagyobb baj, hanem hogy semmilyen változás nem következett be a felhasználói élményben sokáig, aztán a Nokia ontotta magából az ugyanolyan telefonokat (mint most a Samu), volt nagy frissítés volt minden, de maga a rendszer továbbra is (szerintem) lassú maradt, hardveresen sem történtek nagy előrelépések, pedig ha bemegy egy tízen éves a boltba, akkor őt az érdekli, pl engem (mondjuk én mást is nézek). Ezen kívül nekem az egész rendszer nem tetszik, apám régi Nokiáján sem tetszett a Symbian, szerintem kezelhetetlen volt egy okostelefon nyomógombokkal.
Amúgy jó cikkde valahogy sosem éreztem régebben, hogy na most okostelefont vegyek, vagy hogy 20-30 ezer forintnál drágább telefont akarjak venni, amikor olvastam teszteket, mindig az volt a fejemben, hogy de ugyanaz a rendszer, ugyanazt tudja, úgysem éri meg. Most végre változtak az idők és erősebb telefonok vannak több pénzért, igaz, a rendszer ugyanaz, de szerintem most több dolgot lehet megtenni egy telefonnal, mint régebben és ez mindenképp dicséretes
A formaterv egyébként egyáltalán nem érdekel, sőt, a jobb műanyagot többre tartom, mint a fémet, mert a fém árnyékolja az antennát, engem pl egy kevlár telefon érdekelne
Ami rossz szerintem, hogy túl gyorsan ontják a telefonokat, túl sok félét, és az optimalizáció már megszűnt létezni - ez meg a másik ok, amiért nem szeretnék még telefont venni. Egy idő után meg kell hogy nyugodjanak a hardverek hatalmas fejlesztésével, és ha majd használható lesz egy telefon egy akár 8 magos processzorral, akkor majd lecsapok egyre (a WP7 nem tartozik ide, mert az érdekes módon 1 maggal is tökéletesen használható, és nekem nagyon is tetszik). Meg ha majd a játékokat is elkezdik optimalizálni, az jó lesz. Nem baj ez a nagy erősödés, sőt! A legnagyobb baj ez a 200 féle telefon kiadása, illetve hogy az Android teljes mértékben optimalizálatlan, az Apple az Apple, már elvből sem vennék, meg amúgy sem éri meg, a WP pedig még kiforratlan, a Symbian nem tetszik, MeeGo tetszik, de kiforratlan és nincs támogatása, a Bada az Bada.. Blackberry meg.. Az sem tetszik.
Van sok minden, két rendszer tetszik (Android, WP) és abból az egyik nincs optimalizálva, lassú, fagy, ráadásul a teljes nyíltsággal az a bajom, hogy nem megbízható.
A másik rendszer pedig kiforratlan, igen gyors ütemben növekvő alkalmazásbolttal és egy olyan óriás áll mögötte, mint a Microsoft. Amúgy is szeretem a Windowst, szóval szerintem WindowsPhone-om lesz, de megvárom az egy giga memóriával rendelkezőket és a legalább két magosokat, de persze előtte megvárom, hogy lemenjen az áruk, szóval várok még két évet, úgy néz ki. 2010-ben azt hittem, hogy év végére jönnek majd a HD felbontású kijelzős telefonok két maggal, de tévedtem. Aztán 2011-ben jöttek 2 maggal, HD kijelző nélkül, majd most végre megjelennek mindkettővel, de a rendszer használhatatlan szinten van (nekem) ami meg használható, az meg hiányos. BorzalomAddig is csillapítom a szomjamat majd valami mással.
Zene hallgatáson kívül másra amúgy sem igazán használhatóak a mai telefonok - már több éve ezt mondomAztán ki tudja.. A Lumia 710 nagyon tetszik, de szerintem drága, nem bővíthető, kevés memóriája van, de még mindig jobb, mint a mostani KP500-am
Nem tudom hogy írtam-e, de amúgy jó a posztod
Szívesen olvasnék telefonteszteket tőled
Mondjuk a mostani telefonjaidról, egy felhasználó szemével, nem pedig egy mobilarénás teszter szemével
ui.: tervezett elavulás, örökös elégedetlenség a mostanival. nos ez úgy néz ki hogy nálam is megvan, de nálam nem a tervük szerint halad, hanem én megvárom a használhatóságot és aztán veszem meg
pl első kétmagosok még nem voltak jók, de most átlag felhasználásra 110 ezerből jó gépet lehet összerakni, míg régebben kellett 200 ezer, hogy a rendszer ne lassuljon, stb. szóval változnak az időt, a hardverek elég gyorsan erősödnek ahhoz, hogy egy idő után átlag felhasználásra ne kelljen a legerősebb telefon
A Harcosok klubja pedig nekem is nagy kedvencem
-
old rocker
veterán
válasz
karldergroße #234 üzenetére
Ez tény. Egyébként a widget azért hülyeség, mert ha jön leveled, egy kis kék borítékot anélkül is feldob a kijelzőre, amire rápöttyentve meg lehet a levelezést nyitni.
-
karldergroße
senior tag
válasz
old rocker #232 üzenetére
Kipróbáltam a profimailt, tetszik, mert gyors, a menürendszert ismertem az LCG többi programjából. Ami zavar: a widget gyakorlatilag használhatatlan, és ami a legfontosabb: a program nem tud futni a "háttérben", tehát állandóan ott van a feladakezelőben, ez zavaró.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #232 üzenetére
" esetleg tökmagos " ?????
Legjobb magos a tökmagos ! -
old rocker
veterán
Végiggondoltam ezt az egészet, miután megnézegettem a témobil honlapját. Hülyébbnél hülyébb reklámszövegek ... nem akarok idézni; az értünk életre kelt mobiltelefonok, ohhh, melyek minden helyzetben minden problémám megoldják. Nincs több erektilis diszfunkció, ha mobilja a hátécé one v.
Szóval a tervezett elavulás; arra sarkalnak, hogy mindig újabbat, mindig egy picit jobbat vegyél, mint ahogyan szükséged volna rá. De még jobb az a megfogalmazás, az örökös elégedetlenség érzetének gerjesztése. Sosem vagy megelégedve azzal, ami van, csak ideig-óráig.
Már én is azon kaptam magam, nézegetem az androidos telefonokat; nem kellene esetleg mégis váltani? Úgy döntöttem, a ló....t. A C7 Belléjéhez van néhány olyan új alkalmazás, hogy azt mondom, mégis, mit kellene még, hogy csináljon a telefonom? A térképek alkalmazásban olyan időjárás előrejelzés van, amivel óráról-órára prognosztizálható a várható időjárás; olyan városismertetők, hogy azt is tudom, itt, Párizsban, ahol jelenleg vagyok, hány méterre milyen múzeum, étterem, kiállítás stb van.E-mail leszedegetés perfect, igaz, a profimaillal. Navigáció: célnak megfelel. Irodai alkalmazások: még prezentációt is készíthetnék. A telefonnal felvett videókat akár a telefonon szerkesztgethetném. Internet: nekem megfelel.Konverter, szülinap emlékeztető, minden sz@r van ezen a telefonon. (is)
Ha nem azon jár az agyam, vajon mennyivel gyorsabb lenne, ha ... ha kétmagos, esetleg tökmagos processzor lenne benne... Gyorsabb lenne? Minek? Hova? Nem repülőgép ez, csak egy mobiltelefon.
Csak azért is elégedett vagyok vele és nem érdekel, hogy droidos telefonok kifejezetten értem keltek életre... 150-200 rugóért. -
asdf2
tag
Nálunk egy E51 ma is használatban van, és a legtöbb funkciót tudja, ami szükséges lehet... (Emailezni, netezni lehet, még ha kicsit lassú is, blútúszos GPS-el és Garmin-al elnavigált a North Cape-ra, azt hiszem nem kell többet mondanom...)
-
old rocker
veterán
Azért annyit megemlítenék még az elavultság kérdésével kapcsolatban: azért a Belle végül - ha kiegészítőkkel is, de egész használható operációs rendszer, amihez egyelőre még csinálgatják a segédprogramokat.
Ami eleve nagyon hasznosnak bizonyult a debellában, a lehúzható menü, amin ki lehet lőni nem csak a wlan kapcsolatot, hanem az adatkapcsolatot is.
Az oviban 205 Ft-ért megvettem az extra belle buttons-t, ezt azóta állandóan cizellálják. Azon túlmenően, hogy felugró gyorsindítás menüt lehet vele csinálni, a legutolsó frissítés olyan újításokat hozott, hogy a bal (vagy a jobb) extra gombra hosszabban megtapicskolása lockscreen. Jó, tudom, ott az oldalán a mechanikus zár, de ez egy kicsit könnyebb, gyorsabb és elegánsabb megoldás.
Szerintem a Bellével (bár az Anna óráját és dátum kijelzését visszasírom) egész européer a céhét, amikor a j0úzer berendezte magának. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #222 üzenetére
Minden könyvét olvastam. Nekem a Francia história a kedvencem, 13 kötet a 16-17. századi Franciaországról, kalandos, izgalmas, és nem mellesleg hiteles. Merle a regényfolyam megírásakor hosszasan tanulmányozta Heroard doktor ( XIII. Lajos udvari orvosa ) naplóját.
A bálvány c. regénye pedig a 16. századi Itália egy kissé pajzán világában játszódik.
Nem csak szórakoztató, informatív is. -
Dhampir
félisten
2012. június 6-án elhunyt Ray Bradbury.
-
Mintha én írtam volna. Szép munka!
-
Dhampir
félisten
válasz
old rocker #223 üzenetére
Ugyanez itt helyben, 9 hozzászólással kicsit lejjebb.
-
old rocker
veterán
Csak bekópézom ide ezt a hozzászólást a symbian for ever c. topikból:
Osztalékként a teljes nyereséget kivette komáromi gyárából a finn mobilcég.
Másodszor vette ki teljes nyereségét osztalékként a Nokia komáromi gyárából.
A 2010-es 3,65 milliárd euróról tavaly 2,26 milliárd euróra csökkent a Nokia Komárom Kft. árbevétele − derül ki a cég nyilvános beszámolójából. A társaság adózott eredménye 59,6 millió euró lett, a mérleg szerinti eredménye viszont nulla. Ennek oka pedig az, hogy a komáromi cég 60 millió eurót kifizetett osztalékként finn tulajdonosának. 2010-ben az osztalék több mint 800 millió euró volt, vagyis két év alatt a finn tulajdonosok összesen 867 millió eurót vettek ki a magyar leányvállalatból. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #221 üzenetére
Merle sokfélét tudott írni. A francia história sorozat irodalmilag "fogalmazásilag" talán a leggyengébb; a Madrapur kategóriába tartozik az Állati elmék, Malevil, Védett férfiak - amiből a legjobb szerintem a Madrapur - aztán II. V.H.-s téma a Két nap az élet és a Mesterségem a halál, amelyek szintén remekművek.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #218 üzenetére
A pilóta nélküli repülőgép. Utazás Madrapurba, ami egyik térképen sincs rajta.
Elgondolkodtató, izgalmas regény. Merle csak ilyeneket tudott írni. -
nuke7
veterán
válasz
hülyegyerek #219 üzenetére
Akkor dögöljön meg a többi is gyorsan.. -> te miről beszélsz..? demagógia mond neked valamit..?
-
old rocker
veterán
Nem mindegy, hogy az elmúlás, a kimúlás vagy a kihalás a természetes.
Ez már tiszta Madrapur, amit írtok. -
nuke7
veterán
válasz
hülyegyerek #215 üzenetére
Szerinted? Csak nem szeretem, ha valaki pontatlanul ír valamit...
Amugy az állatok miatt sem aggódom, nagyon nagy része a valaha élt fajoknak kihalt mára. Ez teljesen természetes. -
tvamos
nagyúr
Temetjuk a symbiant.. miert baj ez? Eljart felette az ido. Menjen bekevel!
Mar WinCE sincs, senki nem szomoru miatta!
(Illetve van meg a sok GPS-en, de mar nem soka tart ki, remelem!)
Majd eljar az ido az Android felett is! Azert sem fogok konnyezni.Mar tobbedszer olvasom ezt az "egyseges Android" kifejezest... szerintem az Android inkabb kaotikus, mint egyseges, ahogy a multi-platform OS-eknel ez lenni szokott. Nincs ezzel baj!
Az viszont felelmetes, hogy emberek szemelyes adatokat, bankszamla informaciokat biznak, sokszor otthon takolt fozott ROM-okra. No mindegy, ez mar nagyon OT. -
26regis
csendes tag
Azért a két feature list -et nem lehetne egymás mellé tenni (vagy egy napon említeni), mindenesetre a különbség, hogyha megtetszik egy másik rendszerről valami, akkor a droidosra kis angol tudás és olvasgatás segítségével rá tudom varázsolni mert fellelhető, a többire nem feltétlenül.
Ami igazán zavar, hogy szabadalmakkal körbebástyázunk minden hülyeséget és biszbaszt (nem az alapvető technológiákra gondolok, hanem mondjuk a többi telefon nem lehet fekete, vagy lekerekített sarkú, stb.), hogy más ne rakhassa a készülékére.
Szerintem a Nokia oldalsó feloldó kapcsolója (pl. 5800) zseniális, ahogy az Android notification bar is. Habár a kapcsoló nem másolható, mert fizikailag van ott, ugyanakkor a droid notification bart gyakorlatilag már mindenki lemásolta rendszer szinten, csak az a probléma, hogy a szabadalom most van bejegyzés alatt, azaz a többi készülékből a következő frissítéssel el is fog tűnni, valamint az utána következőkbe már nem is lehet implementálni.
A hívó nevének felolvasása engem spec. sosem hozott lázba, nagyon kellemetlen tud lenni, ha éppen nem kíváncsi rá az ember bármilyen társaságban.
Ellenberger az E61 magyar( 2006 !!!) hangfelismerése nagyon cool, csak egy gond volt vele, mire feloldottam, 1,5 mp-ig nyomva tartottam az oldalsó gombot és bemondtam, valamint felismerte, addig beléptem és Qwerty-vel pillanatok alatt megtaláltam bármit, a 3rd app billenyű kombókról meg már nem is beszélve.
Magyarul mindenkinek igaza van, csak nem mindegy, hogy használunk, illetve kihasználunk-e egy-egy feature-t, vagy csak parasztvakításnak rakták bele.
-
Dhampir
félisten
Lenullázta komáromi gyárát a Nokia
Osztalékként a teljes nyereséget kivette komáromi gyárából a finn mobilcég.
Másodszor vette ki teljes nyereségét osztalékként a Nokia komáromi gyárából.
A 2010-es 3,65 milliárd euróról tavaly 2,26 milliárd euróra csökkent a Nokia Komárom Kft. árbevétele − derül ki a cég nyilvános beszámolójából. A társaság adózott eredménye 59,6 millió euró lett, a mérleg szerinti eredménye viszont nulla. Ennek oka pedig az, hogy a komáromi cég 60 millió eurót kifizetett osztalékként finn tulajdonosának. 2010-ben az osztalék több mint 800 millió euró volt, vagyis két év alatt a finn tulajdonosok összesen 867 millió eurót vettek ki a magyar leányvállalatból. -
MC Pite
veterán
válasz
hülyegyerek #190 üzenetére
Hülyeség. Sem az N79et, sem az X6-ot, sem az N8at nem indítom újra.
Szabad memót az X6on lesnem kellett, az tény (böngészésnél opera mobile fel tudta zabálni, más nagyon nem). -
26regis
csendes tag
Az enyém kicsit kopott, de amúgy hibátlan, magyar ékezetes. Állítom, hogy ennyire tökéletes fizikai QWERTY (qwertz) megvalósítást még nem hozott össze senki. Kár, hogy senki sem vett róla példát, Milestone-nal kezdtem az Androidos korszakomat a QWERTY miatt, na az egy hányás, sosem használtam. Aztán jött a natív Swype és már nem is gondolok a fizikai gombokra, az annyival gyorsabb, ráadásul tuti van magyar fejlesztőjük, mert szinte hibátlan. Persze meg kell tanulni ennek is a használatát, de utána brutál!
-
26regis
csendes tag
E61 -em van, és nem is vagyok tőle hajlandó megválni, 2006-ban vettem. A mai napig állítom, hogy a világ egyik legjobb telefonja (magnézium-alloy ház, stb.), bár már évek óta nem használom, megtartom az utókornak a Symbianos Nokiák emlékére.
Szögezzük le, SGS2-t használok. Ugyanakkor nem értem, hogyan lehet egy ennyire komoly hardvert egy ennyire fantáziátlan csomagolásba zárni. Nézzünk meg egy Nokia N97-et, az E7-ről meg már nem is beszélnék. Mivel külföldön élek van egy Nokia 6303 -am, abban megy a magyar kártya. Fantasztikusan gyönyörű telefonokat gyártott már eddig is. Ezt még mindig nem vitathatják el a Nokiától, a koncepcióikról meg már nem is beszélve.
Egy az óriási probléma. 2007. Akkor kellett volna eszmélni. Mindig is rohadtul idegesített, hogy minden olyan lassú és nehézkes, erre az Apple megcsinálta. Egyszerűen szégyen, hogy pont ők, zéró mobiltelefonos tapasztalattal, ennek ellenére minden elismerésem az övék, mert teljesen felrázták a piacot. Akkor kellett volna a Nokiának lépnie. Mivel az iPhone túl drága volt, beújítottam egy 5800-ra. Bár ne tettem volna. Sürgősen továbbadtam egy pár hónap elteltével. Totál zsákutca. Én elhiszem, hogy a C7 már sokkal jobb, volt nálam, de nem lehet egy napon említeni egy árban hozzá passzoló Androidossal. Lehet, hogy mindent megcsinál amire szükséged van, de nehogy már ők mondják meg, hogy mire van szükséged (szükségem), mint Steve Jobs bácsi, az Isten nyugosztalja.
Én pontosan ezért tettem le a voksomat az Android mellett, bármit, szó szerint bármit meg lehet vele csinálni, amit az ember mobiltelefonból hiányolt. Persze nem Galaxy Minire gondoltam, de egy 1 GHz-es fél giga RAM -os készülék már szinte mindenre képes.
Sokat kell csesztetni pesze, meg utánaolvasni, de megéri. Nokia szignózás, stb. ismerős..? Nem fagy le? A nem okostelefonjaik persze, hiszen erősen limitáltak, célhardverek, az #&@§˘^ be, ha lefagynának, de nálam eddig az összes Nokia okostelefon képes volt összeomlani. De ez egyáltalán nem baj! Hiszen számítógépek, elég összetett program fut rajtuk. Én mivel geek vagyok, a helyén kezelem a dolgot. Újraindítom, újraélesztem és kész. Sajnálom, hogy manapság az emberek nagyobb része nem vesz róla tudomást, hogy minden készülék egyre összetettebb, ennek ellenére nincs kedvük, vagy idejük megtanulni a használatát és panaszkodnak, hogy nem működik, vagy nem úgy, ahogy ők gondolják.Van megoldás, nem kell használni. Túl sok embernél látok okostelefont, a média is ezt pumpálja, mivel a kezdetektől használom tisztában vagyok vele, hogy kinek van rá szüksége és kinek nincs. Valóban, SZERINTEM (szigorúan magánvélemény) a nagy többségnek nincs. Ennek ellenére nem tilthatom meg, hogy vegyenek, nem is akarnám, sajnos nagyon is kevés a tudatos vásárló. A baj, csak az, hogy egy csomó felesleges dolgot megvesznek, azt elő is kell állítani, de ugyanakkor ezzel munkahelyeket teremtenek persze, stb., ne is menjünk bele.
Szóval a mai okostelefonoknak is megvan a maguk ökoszisztémája és az pont az ami le is lett írva, de azt azért elég nagy merészség állítani, hogy újonnan a dobozból elővéve még nem sok mindenre valók. Mert igen is használhatóak, a problémát abban látom, hogy inkább túlságosan is túl sok minden szir-szar van rájuk telepítve. Akinek ez nem tetszik, na meg a reklámok, jelentem van megoldás! AOSP/AOKP Android. Mentes minden sallangtól.
Az tisztán látszik, hogy a mai ökoszisztéma szerves része az alkalmazásbolt. Attól, hogy rengeteg felesleges dolog is elérhető, könyörgöm, ki kellene találni, hogy mire is van szükségünk, ugye... Persze, majd az Apple megmondja. Na persze...
Szóval ha már rájöttünk, hogy mire is van szükségünk, akár tájékozódhatunk is, hogy mit is érdemes letölteni. Alkalmazás review oldalak, cikkek, stb., ráadásul még csak nem is kell fáradnunk, mert közvetlenül az alkalmazás oldalán is lehet kommentelni, ugye. Vagy az már fárasztó, mi..?!Szóval éppen elég #&@rrá telepített telefont láttam már. Azt sem tartom mindennaposnak, hogy Magyarországon mindenki vagyonokat költ el az alkalmazásboltban, amikor addig sem jutnak el, hogy legyen dombornyomott kártyájuk. Annak ellenére, hogy több mint tíz éve használom vásárlásra az Internetet, én sem veszek meg minden hülyeséget, talán ha 20 dolgot vettem a Market-en (Google Play). Meg a többi ingyenes ugye...
A lényeg, tény, hogy az Apple indította el az új generációs okostelefonos mobiltelefóniát, ez vitathatatlan, de persze nem ők találták fel a spanyolviaszt ahogy azt úton-útfélen (illetve mindenféle bíróságokon) hangoztatják, ők ugyanis ugyanúgy lopnak (ötleteket), mint bárki más, persze ez szerintem egyáltalán nem baj, sőt nagyon is szabad, mert ettől fejlődik minden, nem kell újratanulni semmit sem.
Manapság ott tartunk, hogy van három okostelefon platform, ami tömegesen életképes és mindegyik tök egyforma. Gyors hardver, alap szoftverek alkalmazásbolt (talán a HTC-t lehetne kiemelni, aki a Sense -szel letett valamit az asztalra, de akit nem nagyon hat meg a csicsa, az ezt is fikázza. Érdekes, hogy mindent lemásoltak már, de ezt még nem tudták, nem csoda, hisz elég sok innováció és munkaóra fekszik benne. Szánalmas próbálkozások persze vannak...). WP7, iOS, Android. Mivel az első kettő elég erőteljesen megköti az ember kezét, a harmadik pedig nem tartalmaz az ég egy adta világon semmiféle korlátozást, azt hiszem könnyen kitalálható, mért mellette tettem ÉN le a voksomat.
Ennek ellenére szomorúan szemlélem a Nokiát, azonban sosem írnám le, mert nagyon is sokat köszönhetünk Nekik, valamint abban is biztos vagyok, hogy még nagyon-nagyon sokáig meg tudna élni akár csak a szellemi örökségéből is. Ők most valamiért (?!) a WP7-et választották és ahol ennyi pénz forog, ott senki ne mondja nekem, hogy nem arról van szó. A WP7-tel persze megint csak semmi baj nincs, elég korrekt OP rendszer, ugyanakkor a Nokia mellesleg kiválóan teljesít a fejlődő piacokon a nem okos telefonjaikkal, úgyhogy azért még nem kell temetni őket. Igazából én nagyon is sok sikert kívánok nekik, bár igaz, érzelmileg egy kicsit elfogult vagyok az irányukba.
-
nuke7
veterán
1. tedd off-ba
2. te földet mondtad... nem föld fog meghalni, hanem minem ugyanaz. (persze értem mire gondolsz, de azért jó lenne, ha pontosan fogalmaznál)
3. azon érdemes elgondolkodni - ha így véded a kihalni készülő állatokat - hogy a földön élt állatok 97%-a (Vagy 99% - nem emlékszem pontosan) ki van halva
és az olaj már 10 éve is csak 30évre volt elegendő... ha folyamatosan csak a következő 30évre lesz elég olaj - nos érted.
én nem félek, előbb fog nukleáris katasztrófa beköszönteni mint hogy az ember lakhatatlanná tegye a földet
http://www.youtube.com/watch?v=lB6a-iD6ZOY&feature=relmfu(ha tudsz angolul)
-
DÖBRÖGI
csendes tag
Hát a gondolatmenetedet követve:
Lol, végülis te is itt leszel köztünk 50 év múlva ugyanúgy: az hogy hat méter mélyen, csont, bőr, haj és öltönydarabkák formájában az már részletkérdés.
A tengerben élő halászható halak 2050 körül tűnnek majd el, ahogy a kihalófélben lévő állatok nagy része is, sorban követik őket a korallok, de elköszönnek a ritkaföldfémek( ez kell a macbookodhoz), a művelhető földterületek, és a tiszta ivóvíz is, a sarki jégpáncél eltűnése csak hab a tortán. Végülis, tényleg itt lesz a Föld, de még bőven a dédunokáid életében közel lesz a "beköltözésre nem ajánlott" kategóriához. Off vége
Új hozzászólás Aktív témák
lo Arról az időszakról, amikor az „okos telefon” szó hallatán többnyire a Nokiára gondoltunk.
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Milyen program, ami...?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Megújult a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest