Új hozzászólás Aktív témák

• Rasiel

senior tag

Gratula, szép, hasznos írás! :K Biztos vagyok benne, hogy többen hasznát fogják majd venni. VGA driver kérdésben teljes mértékben igazad van, nem mindig a legújabb a legjobb, főleg régebbi kártyák esetében igaz ez.
    A Framerate fixálás nem rossz lehetőség, én egyébként EVGA Precison X-ben szoktam használni, igaz újabban már nem, max. akkor, ha tényleg szükséges. Pl. kisebb akadások, mikrolaggok ellen jól jöhet olyan játékokban, ahol legtöbbször meg van a fix 60 FPS. V-Sync-et használok minden játékban, alkalmazásban, már, ha nem benchmarkolok, stb., mert engem a képtörés (tearing) eléggé zavar. Sajnos a V-Sync + framerate fixálás nem mindig működik együtt megfelelően, néha okoznak bugot egyes játékokban, ezért is van nálam mostanában OFF-on a fixálás. Egyébként magában a Precision-ban is lehet állítani Frame Rate Target-et: [link].

Az asztalra pakolás témával kapcsolatban meg: én is agyhúgykövet szoktam kapni, ha valaki áthozza a gépét, hogy tegyem rendbe, aztán látom, hogy tele van az asztal mindenféle szutyok, sz@r, szemét, sz@rral, pedig előzetesen mondtam nekik, hogy, ami kell azt szedjék le róla vagy, ha ez nem megy valamilyen oknál fogva, akkor tegyék oda az orrom elé, hogy EZ KELL b. meg. :) De nem, ezt ugye nem lehet megoldani és, ha ne adj isten formázás után nem lesz meg, ami nekik kellett volna, akkor még én vagyok a barom. De ez a hozzám érkező gépek 99%-ánál így van. Ja, aztán még pluszba a C meghajtón van 500 MB szabad hely, a D-n meg 150 GB. ;]

Csak az a gond, hogy ezek a kis optimalizálások nem sok mindent érnek olyan játékoknál, ahol a fejlesztők nem hajlandóak normálisan megcsinálni az egészet. GPU használat közel sincs a max-on pl. a GTA IV-ben sem vagy mondjuk ott van a Mafia 2 is, ahol vannak olyan részek, ahol megint csak nem megy fullon a VGA (köszönhető ez a beépített Physx-nek pl. a benchmarkban vagy egyes pályarészeken).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés