- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cblacksmithc
tag
válasz
aprokaroka87 #799 üzenetére
early access=korai hozzáférés
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Cblacksmithc #798 üzenetére
Gyanús nekem hogy az a majdnem végleges.
Mi az az ex01 -
Cblacksmithc
tag
válasz
aprokaroka87 #797 üzenetére
ide is megérkezett a 100-as...., de még nem merem felrakni
-
aprokaroka87
nagyúr
Ha jól értem akkor elérhető a végleges Android 14 frissítés....
-
f.i.s.h.
csendes tag
Nem egyértelmű a beállításokon belül az erre vonatkozó leírás:
A 4-es pont alapján nem kellett volna, hogy csak úgy random frissüljön a rendszer, mivel csak a letöltés az automatikus megértésem szerint. Ráadásul fényes nappal, melóhelyen, ahol legalább óránként ránézek és 1 hónappal azután, hogy megérkezett a frissítő csomag - mégis megtörtént.Baj nincsen belőle, mindenesetre nekem furcsa.
Korábban is így volt beállítva és minden esetben én indítottam el a frissítést.
-
bodnar10261
aktív tag
Elméletileg 2025 februárig kap updatet a telefon
-
cibus
senior tag
Sziasztok! Ide is megjött a 100as frissítés. És valaki írta, hogy nem csinált semmit, és nézte, kérte a pint és telepítette. Nálam is így szoktak lenni a frissítések reggelre, hogy telepíti magának. Nem lehet ezt valahogy kikapcsolni, hogy ne frissítése magának, csak ha tényleg én akarom?
-
ironbed
aktív tag
Nekem még mindig béta, hiába nézegetem 5 percenként
-
Orgi
addikt
válasz
zoltán 1980 #783 üzenetére
Pont annyi különbség van a béta .95 és a hivatalos .100 között, nem?
Amúgy vicces, nekem egyszer feldobta, megörültem de nem wifin voltam, aztán most megint ezt a bétát dobálja csak, eltűnt egyelőre -
novinyul
veterán
Most jön le
Jó hogy foglalkoznak vele, remélem hogy még pár security patch lesz még rá.
-
zoltán 1980
újonc
Nálam csak 481mb . Amugy a többi stimmel.
-
Orgi
addikt
válasz
bodnar10261 #781 üzenetére
Na most nálam is 🤗
-
bodnar10261
aktív tag
Megjött
[kép]
-
Robyka
aktív tag
Okoslottó mobilalkalmazás nektek működik rendesen?
-
Orgi
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
most reggel jelzett a mobilon, hogy elérhető az Android14
5,07GB, RMX3393_14.0.0.100(EX01)még nem vagyok elég bátor, hogy telepítsem.
-
f.i.s.h.
csendes tag
Hadd várjon.
Ne számíts "megváltó" újdonságokra.
Egy frissebb security update-et mondjuk szívesebben vettem volna, ha már "magától" felpattant nálam az új verzió. A mostani egyelőre "csak" a februári. Majd ha jön a hivatalos verzió, remélhetőleg hozza magával a legújabb biztonsági frissítést is. -
f.i.s.h.
csendes tag
válasz
novinyul #771 üzenetére
Köszi! Nálam jelenleg nincs pending FB frissítés - remélem, hamarosan érkezik.
Illetve elnézést, a kontaktos hibánál nem írtam tegnap, de az a Messengert érinti, nem a telefonkönyvet.
Ami ezen kívül elég régóta fennálló "ügy" és nem az A14 update-et érinti, az a következő: a Chrome-ban bizonyos oldalaknál, pl. ingatlan.com vagy Aqua, de láttam már más bolt oldalán is, hogy a termékek listázása ahogy scrollozol lefelé egy hosszú listában, egy idő után megadja magát és egymásba lógnak az egyes termékek. És bármit csinálok, ha kellően hosszú a lista, csak szűrésekkel tudom megnézni az összes elemet, amit mutatnia kellene.
-
f.i.s.h.
csendes tag
válasz
novinyul #768 üzenetére
Hát az túlzás, hogy én raktam fel: pénteken ülök a munkahelyen, gondoltam ránézek a telefonomra, felemelem és nézem, hogy kéri a SIM PIN-t... Nem tudom, mit nyomhattam meg véletlenül, de anélkül, hogy elinditottam volna a telepítést, felment rá a hivatalosnak jelzett béta...
Nem nyomkodtam szét azóta, de se kisebb problémát, se olyasmit, ami miatt kidobnám az ablakon a telefont, egyelőre nem láttam. Talán mintha nagyon minimálisan lassabb lenne, de lehet, hogy csak beképzelem magamnak.
Az kicsit bosszant, hogy látszólag csak úgy települt a frissítés - persze lehet, hogy én varázsoltam (= bénáztam) valamit úgy, hogy észre sem vettem.
Egy dolog nem tetszik, de ez már a frissítés előtt is előjött: ha megnyitom a Facebookot, kb. 2 másodperc múlva olyan, mintha újra betöltene, de anélkül, hogy bármit csinálnék. Ezt minden Facebook indításnál látom.
Illetve ma vettem észre, hogy ha fekete témánál keresek a kontaktok között, a keresősáv teljesen fehér és nem látom, amit beírok. Ezt sem díjazom különösebben.
Egyelőre ennyit tapasztaltam.
-
Sanyi.mTs
addikt
Gyári háttérképek elérhetők valahol? Gyereknek tetszik az egyik és kérte, hogy küldjem el neki.
-
novinyul
veterán
válasz
bodnar10261 #762 üzenetére
3 órája van fent, eddig igazából semmi bug nem jött elő. Mondjuk pont előtte húztam újra az egész telefont, szóval szerintem érdemes tiszta telepítéssel felrakni.
-
novinyul
veterán
Na most feldobta az Android 14-t(bétaként jelöli) feldobom aztán meglátjuk
Másod vonalas telefonként most nincs para
-
f.i.s.h.
csendes tag
válasz
aprokaroka87 #738 üzenetére
Nálam is ugyanezt mutatja.
-
Zeki
nagyúr
Magyar Médiamarktos telóm van. Nincs frissítés
-
ironbed
aktív tag
válasz
bodnar10261 #750 üzenetére
Nehéz megmondani. Elvileg Európába kb egyszerre kellene teríteni, de nem tudom, hogy amit @Orgi írt a "hullámokról" mennyire van figyelembe véve
-
ironbed
aktív tag
Igen, ezt akartam én is mondani, hogy szolgáltató, eladó cég függő, országfügő.
@bodnar10261: szerintem ez lehet az oka, hogy te mást látsz, mint mi, akiknek magyarországi a telefonja -
Orgi
addikt
válasz
bodnar10261 #745 üzenetére
Én úgy tudom, imei szám alapján, hullámokban küldik ki a frissítéseket a gyártók a telefonokra, különben összeomlana az infrastruktúra, ha mindenki egyszerre kezdené letölteni. Te hol vetted a telódat, nem lehet hogy vmi GSM boltos beszerzés és esetleg másik régióból hozták be?
De ettől függetlenül nem tudsz mit tenni, ez magától megjelenik előbb-utóbb mindenkinek, várj türelemmel, nem kellett hozzá semmi külön dolgot csinálni. -
f.i.s.h.
csendes tag
válasz
bodnar10261 #745 üzenetére
Nem csináltam semmit, csak jött az értesítés, hogy új szoftververzió érhető el.
Itt nézd meg, hogy mit ír és ha nincs elérhető frissítés nálad, akkor valószínűleg később érkezik majd:
-
f.i.s.h.
csendes tag
válasz
bodnar10261 #737 üzenetére
Nem tettem fel/telepítettem semmit, mert gyanús volta az A14-es, hivatalosnak titulált csomag a korábban említettek miatt. Még A13-on vagyok.
-
f.i.s.h.
csendes tag
Ha csak a "Telepítés most"-ra kattintás után látszik, hogy béta, akkor gratulálok a fejlesztőknek. Én nem látom a bétát sehol.
És igen, én is furának tartottam.
Nekem amikor még bétát írt a rendszer, az "Információ a verzióról" részben angol volt a leírás, majd kb a Play store-os értesítéssel egyszerre "váltott"
csomag neve (semmi egyéb nem változott) hivatalosra és az "Információ a verzióról" szövege ekkortól már magyarul jelent meg, amiben szintén nincs szó arról, hogy ez béta vagy hivatalos.
-
ironbed
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #741 üzenetére
Biztos nem vagyok benne, de szerintem, mivel OTA-n történik a frissítés, ha ott új verziót tesznek ki a szerverre, akkor az updater program látja az eltérést az utolsó telepített OTA verzió és az új verzió között, akkor ajánlja fel. És szinte biztos, hogy számít az általad említett régió is. Az update szerveren regiónként lehet fent a frissítő csomag
-
ironbed
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #738 üzenetére
Nekem pont ugyanez van mint nálad. (a frissítőben meg az 5 gigás béta)
-
bodnar10261
aktív tag
-
Orgi
addikt
válasz
f.i.s.h. #734 üzenetére
Igen, de ha bemész a beállításokba, rögtön a legfelső sorban is megjelenik új frissítésnél, hogy telepítsd és ha rámész erre, írja itt is hogy béta és ezután már a szokott helyen is átíródik bétára hivatalos helyett, ez vmi bug szerintem. A gugli jelzést én is megkaptam.
-
f.i.s.h.
csendes tag
Illetve a Realme-től függetlenül ez az értesítés jött még, ami némi újdonság-bemutatás után szintén telepíttetni szeretné az A14-et:
-
f.i.s.h.
csendes tag
Nem haragszom.
Én ezt látom az én telefonomon:
Ezért is írtam pár hozzászólással korábban, hogy nekem "gyanús" ez, hiába van odairva, hogy hivatalos.
Ezért nem telepítettem még.
Minden megegyezik a betás leírással, csak a "Hivatalos" az eltérés. Nálam legalábbis.
Ezután néztem rá pár indiai A14-es "review"+nak titulált katyvaszra, hogy legalább azt lássam, mekkora a csomag.
-
Orgi
addikt
-
f.i.s.h.
csendes tag
válasz
bodnar10261 #731 üzenetére
Ki kellett, hogy írja, ha a beállításokból indítottad a frissítést.
Ez az indiai:
RMX3392_14.0.0.90(EX01) | Official version | 5,41 GBEz a miénk:
RMX3393_14.0.0.95(EX01) | Hivatalos verzió | 4,95 GBRemélem, jó lesz a pakk és nem ront a jelenlegi működésen. Semmi bajom a jelenlegi verzióval. A biztonsági frissítés viszont már aktuális lenne.
-
f.i.s.h.
csendes tag
válasz
Cblacksmithc #729 üzenetére
Amikor én nézegettem ezt korábban, annyi tűnt fel az indiai videóknál, hogy más a csomag mérete és neve is, ami nyilván nem véletlen. Mivel oda korábban kilőtték a frissítést és mivel a béta meg a hivatalos után voltak felhasználói visszajelzések, én bátorkodnék számítani arra, hogy a nekünk szánt verziót kellően "megreszelve" adták ki. Ennek ellenére nyilván nem nyomtam rá a telepítés gombra, mert...
Szóval jó, ha megvan a bizalom, de az egészséges kételkedést belém nevelte az élet. -
f.i.s.h.
csendes tag
válasz
Cblacksmithc #727 üzenetére
Hát ez nem kifejezetten bíztató. Indiai források voltak, ahol a nem túl kedvező híreket olvastad vagy európaiak?
-
Cblacksmithc
tag
Szóval megismétlem nem túl régi véleményem: nem biztos, hogy várom au UI 5.0-át
egészen biztosan azért nem adták még ki, mert valóban sok hiba van benne. (az akkumerülés meg borzasztó, páran próbálnak visszamenni az előző rendszerre, de nem tudnak. olvastam
-
Orgi
addikt
válasz
bodnar10261 #724 üzenetére
Helló! De miért probléma, hogy nem tudtad kipróbálni a bétát? Úgyis pár hét és itt a végleges, q1 az március végéig van, bármikor beeshet a végleges már. És persze, a gyári visszaállítással teheted újra.
-
bodnar10261
aktív tag
Sziasztok! Tavaly óta használom a pro + t és ha esetleg úgy van akkor valamilyen úton újra lehet rakni a telefont vagy csak gyári visszaállitással lehet. msm toolal ugye nem lehet... A betat egyáltalán az első naptól nem tudtam próbálni mivel nem volt olyan opcio nálam. Hiába engedélyeztem a fejlesztői módot.
-
cibus
senior tag
válasz
Cblacksmithc #722 üzenetére
Hát a 9 pro+ -on állítottam be
-
Cblacksmithc
tag
Nem tudom, de nem tűnt még fel senkinek, hogy ez nem az a topic ?
-
zeorsdfd
senior tag
A limitet elvileg te magad is állíthatod a banki alkalmazásodban, legalábbis a K&H-nál így van.
Amikor valaki azzal, jön, hogy "ez nem annyira biztonságos" akkor mindig megkérdezem, hogy ki tudja-e kapcsolni az érintéses fizetést a bankkártyáján és akkor utána nem szoktak többet kérdezni. -
cibus
senior tag
elvileg sikeres lett. a wallet "világít" és ott a kártyám utolsó 4 számjegye, azt ki sem tudom kapcsolni, csak az nfc-t. akkor írja a wallet, hogy nincs bekapcsolva az nfc. akkor gondolom úgy a jó, ha ki van kapcsolva az nfc és csak fizetéskor benyomom, így a legbiztonságosabb....
amúgy fel kellett hívnom a bankom hogy azonosítsanak, anélkül nem élt a wallet, akkor rá kérdeztem, hogy van-e ez a limit? azt mondták nincs semmi limit, annyiért vásárolok vele, amennyiért akarok, csak max pint kérhet a terminál -
ironbed
aktív tag
Szia!
Szerintem aki kérdez, az nem tudatlan.
Az érintés nélküli fizetési technológia az NFC (Near Field Communication)
Elsőként be kell kapcsolni a telefonon ezt a funkciót és az alapértelmezett alkalmazást a fizetéshez. Ez alapból a Google Pay /Google Wallet.
Második lépésként kell valamilyen alkalmazás, ahol a bankkártyádat beállítod. Ilyen a Google Wallet, ami alapból fent van a Realme 9 Pro Plus-on.
Mivel a Google Wallet megbízható program, így (elvileg) nem jelent biztonsági kockázatot.
Nekem például mind az Unicredit-es, mind a Revolut-os kártyám be lett állítva.
A fizetés ugyanolyan módon működik, mint az NFC chipet tartalmazó kártyával. Ha nem lenne a bankkártyádon NFC, akkor tulajdonképpen ezzel át tudod hidalni a hiányosságot.
Van pár biztonsági korlát:
- fizetni csak akkor lehet a telefonoddal, ha fel van oldva a képernyőzár
- a második korlát jelenleg csak akkor működik, ha beállítod a bankkártyádhoz, hogy mekkora összeget lehet ilyenkor levonni. Ez régen alapból 5000 forint volt, de mivel megnőtt az NFC-s fizetések száma ez vagy megszűnt vagy sokkal magasabb lett.
- a harmadik korlát az, hogy a nevéből adódóan csak kis távolságból működikremélem nem hagytam ki semmit, bár akkor majd úgyis korrigálják a többiek
-
cibus
senior tag
Sziasztok, bocsi a tudatlanságomért, eddig még nem használtam ilyet és nem érdekelt, de múltkor előttem egy srác a boltban úgy fizetett, hogy mondta kártyával és oda érintette a telóját. ez a mobillal érintős bankkártyás fizetés hogyan működik? Mit és hogyan kell beállítani, bekapcsolni? Illetve ami a legfontosabb, hogy ez mennyire biztonságos?? :/
Köszi szépen aki segít -
ironbed
aktív tag
válasz
Cblacksmithc #715 üzenetére
Valószínűleg. Nem emlékszem, hogy ez a telefon 2 vagy 3 főverzió frissítéssel lett kiadva.
Ha 3, akkor a 11->14-re az 3 , tehát tartják magukat a tervhez.
Ha viszont 2, akkor már túl van teljesítve a 14-el.
Nagyon halványan esetleg lehet reménykedni.
A BBK csoportos telefonok frissítése szerintem nagyon szuper. Ez is szerepet játszott a döntésemben a Xiaomi-ról váltásban. Mind az Oppo, mind a Realme szorgalmasan update-el -
ironbed
aktív tag
válasz
Cblacksmithc #712 üzenetére
Sajnos több gyártónál is előfordul csúszás, de azt gondolom, hogy ha nagy gond nincs a fejlesztési csomagban, akkor áprilisban meg kell jelenjen.
Ez a csomag amúgy elég jelentős, mert főverzióváltás van: Android 13-ról 14-re. Rengeteg újdonság, amit a Realme-nek (is) saját fejlesztőcsomagjára, hardvereire kell igazítani.
-
ironbed
aktív tag
válasz
Cblacksmithc #710 üzenetére
Hát a rövidítésből (Quarter) negyedév kellene legyen
De az is érdekes, hogy a Realme hivatalos firmware oldala sem a legfrissebb
-
Cblacksmithc
tag
Tudja valaki, hogy a Q1 az az első negyedévet, vagy első félévet jelenti ?
-
cibus
senior tag
Ti mit néztek? Nekem semmi
-
f.i.s.h.
csendes tag
Úgy tűnik, tartják a Q1-et. Nálam a héten már be is esett a hivatalos:
realme UI 5.0 | Android 14
Frissítés érhető el
RMX3393_14.0.0.95(EX01) | Hivatalos verzió | 4,95 GBEz méretre és karakterre is megegyezik a betás rendszernotificationnel - kivéve persze azt, hogy "Hivatalos", illetve a betával ellentétben már Google értesítéssel jött.
Nyilatkozni nem tudok egyelőre a tapasztalatokról, még megvárok pár videót és kommentet róla. 😀
Új hozzászólás Aktív témák
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Star Trek
- Autós topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS