Hirdetés

2021. május 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) d@vee


d@vee
senior tag

Thanos simán, ismétlem simán leverte Hulkot ugyebár. Ott sem használta a kövek erejét, így nem meglepő, hogy bír azzal a hárommal. Titán vagy mi.
Amúgy ezek látványfilmek, kár lenne logikát keresni benne. Van valamennyi az egyszeri nézőnek, de sok rajongói teória logikusabb, dehát ez van.
Azt csinálsz a pénzeddel, amit akarsz. De ha a Végtelen Háború nem tetszett, erre minek ültél be? Nekem pl. a Last Jedi nem tetszett, hiába vagyok nagy Star Wars fan, mostmár a játékot jobban várom mint a trilógia záró darabját.
Mindig van aki kiírja itt, az aktuális Marvel film épp miért szar, ezt már megszokták az emberek szerintem. Ízlések és pofonok. Ennek az ellenkezőjét pedig olvashatjuk akármelyik filmekkel is foglalkozó lap oldalán.

Thor sokat fejlődött az első két saját film óta. Azok kritikán aluliak szerintem, ellenben a Ragnarök már nem vette magát sem olyan komolyan és a Végtelen Háborúban is szimpatikusabb volt.

[ Szerkesztve ]

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#2) janeszgol


janeszgol
veterán

Thanos egy Titán, kis isten féleség. Egyedül Marvel Kapitány erősebb nála, Thor csak karcolja. Rosszul gondolom? Nekem ez jött le. Na mindegy, szombaton reggel megyek is a moziba.

(#3) kikikirly


kikikirly
senior tag
LOGOUT blog

Kamera rángatás akciójeleneteknél 12-es besorolás miatt van,nem lehet tovább mutatni a jelenetet,ilyenkor csinálják a rángatást meg az ész nélküli Kamera váltást/vágást(Végtelen háború 16-os,Végjáték 12-es :((( ).Nem csak te vagy rá allergiás, nyugalom. :)
Jurassic World 1-2-nél kiválóan kezelték,kerülték az akció jeleneteket,ami van az is félig meddig a háttérbe megy amíg hőseink menekülnek.Vannak olyan cselekményű filmek ahhol ez a ,,trükközés" csata jelenetek volumene miatt nem működik, mégis pusholják alacsony besorolást.Lásd Star Wars,frakciók háboruznak egymással,háborús drámát erőszakolnak kalandfilmé és csodálkoznak hogy nem jön be a nézőknek.Nem részletezem tovább,anno külön blogbejegyzést szántam rá.
Miért csinálják ezt a kiadók,itt a válasz.
Röviden leszűkíti a nézőközönséget,ami értelemszerűen kevesebb eladott mozi jegyet és játék figurát jelent.

[ Szerkesztve ]

(#4) rdt89 válasza d@vee (#1) üzenetére


rdt89
addikt

De Hulk legyőzése is nevetséges volt a Végtelen háborúban és a Thor-é is. Azért néztem meg, mert adtam neki egy esélyt, hogy kiköszörüli a csorbát és azért csak kb. 20 film végső lezárása, érdekelt mivel fejezik be.

(#2) janeszgol:
Thor is isten és ezért volt meglepő, hogy a végén milyen masszív volt Thanos még Marvel kapitánnyal is bírta az iramot, miközben rohamozta a másik 3, ennyire erős lenne, miért nem harcolt többet, vagy pusztította ki a dolgok felét ő maga a kövek nélkül.

(#3) kikikirly:
De minden amerikai film a 18+-os is imádja ezeket a rángatózós effekteket, az ázsiai és Thai filmeknél van iszonyatosan szépen rögzített akció kamerás felvételek pl. Ong Bak, ahol gyönyörűen látszik a lényeg. Amerikai filmeknél: Tűzgyűrű, Acélember, Hihetetlen Hulk, Transformers 1, amiknél láttam/véltem felfedezni, hogy ne legyen epilepszia rángatózásba torkollott akció orgia megoldották. Engem azért zavar, mert egy jól megkomponált koreográfia veszti el ezzel a lényegét/érdemét. :(

(#5) d@vee válasza rdt89 (#4) üzenetére


d@vee
senior tag

Szerintem nem, megmutatták a fizikai erejét. Mennyi értelme lenne hogy Titán, ha egy gamma sugárzástól megerősödött embert se tud legyőzni? Mert ugye ennyi Hulk. Thanostól féltek az alattvalói, de ha még Hulkkal se bír el, akkor hogyan lenne ennyi hatalma? Mert a kesztyű nélkül is serege volt már.
Azért akart a kövekkel pusztítani, mert saját maga a katonáival lassan, bolygónként haladtak, az egész univerzumot sose járták volna be, de ezt a filmben el is mondták. A kesztyűvel és a kövekkel pedig fájdalom nélkül, egy csettintéssel elintézné.

A rángatózós hülyeség nekem sem a szivem csücske.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#6) kikikirly válasza rdt89 (#4) üzenetére


kikikirly
senior tag
LOGOUT blog

16+: ha a harci jelenet/koreógráfia rossz,hiába a repkedő golyók, tocsogó vér.
Lásd resident Evil filmek, vér meg effektek vannak dögivel,mégis vacakok az akciójelenetek.Ahogy te is mondod 16+ önmagába nem garantál semmit.

Tartom 12 karikával képtelenség normális akciófilmet összehozni,mert nem lehet mutatni semmit,ezért kell kamerával ,,ügyeskedni".Wonder Womannal is ez volt a bajom,mint film jó volt,de az akciójelenetek semmilyensége sokatt levont az élményből.Nézése közbe kerestem rá a korhatárra,annyira erőltetetten nem mutattak erőszakos jelenetet közelről,nem tudtam mire vélni.Mikor megláttam a 12 karikát,minden világos lett.

,,Amerikai filmeknél: Tűzgyűrű, Acélember, Hihetetlen Hulk, Transformers 1"
Ja ezeknél ügyesen megoldották,de egyik se az a hardcore akció film.Jurassic World receptjét követték(szerintem).Ugyanazt a receptet hogy alkalmazod egy Star Wars-nál???Képzeld el a Ryan közlegény megmentését 12 karikával,Disney kb ezt csinálja...

,,Engem azért zavar, mert egy jól megkomponált koreográfia veszti el ezzel a lényegét/érdemét."
Egyről beszélünk. +1 :)

[ Szerkesztve ]

(#7) total90


total90
veterán

Szerintem nem volt ez rossz, csak kevés volt benne az akció. 8/10

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#8) Lalikiraly


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Van benne szünet? Mi szombaton lessük meg.

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö Nem husos fagyi vagyok.

(#9) rdt89 válasza d@vee (#5) üzenetére


rdt89
addikt

De Hulk ereje végtelen azaz folyamatosan nő, és Thanos akkor se nyomhatta volna le olyan lazán, mint a végtelen háborúba és Thor-t se aki már uralta a villám isten erejét, ott kicsit túlzásnak éreztem. Aztán full felkövezve Amerika Kapitány megfogta az ütését a film végén, na itt mondtam, hogy ahha persze, közben Víziót is legyalulták, elég össze-vissza voltak az erők besorolása. Mindenesetre azt mondom továbbra is, hogy Hulk-ot akkor se lett volna szabad és Thor-t se ilyen lazán lenyomnia, mert a végére nevetségessé vált az összecsapásban, hogy kapitány megfogta a kis kacsóját és Vasemberék meg majdnem levették a kesztyűjét, á nem megyek bele csak még jobban megutálom. ;] ;]

(#6) kikikirly:
Jogos amiket írsz teljesen. :)

(#7) total90:
Nagyon kevés

(#8) Lalikiraly:
Semmi szünet, egyben nyomják le

(#10) Lalikiraly válasza rdt89 (#9) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Köszönöm!

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö Nem husos fagyi vagyok.

(#11) d@vee válasza rdt89 (#9) üzenetére


d@vee
senior tag

Ragnarokben Thor is lenyomja Hulkot, még a film elején. Csak ugye lesokkolják, így győz csak Hulk. Ebből kiindulva és azt hozzárakva, hogy az előző Bosszúállókban Thor simán beledobta a csatabárdját és majdnem megölte, én azt vártam volna, hogy Thor maga, vagy Marvellel együtt elpicsázzák. Csak ugye akkor a film nem lenne 3 órás.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#12) rdt89 válasza d@vee (#11) üzenetére


rdt89
addikt

Igen Thor-t is jól legyengítették, én is azt hittem, hogy azért kicsit jobban megizzasztják harc közben thanos-t, de az csak Deadpoolnak megy... :DD :DD :DD

(#13) Tizedes1


Tizedes1
tag

1. Ha az első nem tetszett, ez várható volt.
2-. Sajnálom, hogy nem tetszett...

3. Számomra a legfontosabb: 3D-ben láttam, nagyon sok jelenetben voltak 3D-s hibák, főleg a fényeknél, háttérben duplázódás, Pl a végén, amikor Valkűr a bal oldalon mond valamit , ott két arca volt, mint Harvey-nek :)(

Ez utóbbi azért lenne fontos, hogy más is látott e ilyet, mert a 15 soros terem 9. sorában ültem)Szfvár
).
Eddig még soha sem tapasztaltam ilyet, idén az Alita volt,amit 3D-ben láttam, de ott minden rendben volt.
Enynit csak nem romlott a szememe

(#14) N€T0X|N


N€T0X|N
őstag

Nekem is relatív csalódás volt a film. Szerintem az IW irgalmatlanul jó volt, cserébe ez szinte semmilyen nyomot nem hagyott bennem. Moziból kijövet meg se fordult a fejemben, hogy még 1x látni akarom. Ami persze nem igaz, csak IW után már vettem is volna a második jegyet, ha lett volna aznapra. :D Ez sok helyen vontatott volt, cserébe pár dolgot tökre nyitvahagytak (vagy meg kell néznem újra, hátha elsiklottam felette), akció meg szinte nulla. Egy egyébként akciófilmben. Valahogy az egész súlytalan lett. Sokan mondták, hogy jaj sírtak rajta itt meg ott, kérdem én: hol? Mi volt itt olyan érzelmes? Tudom, hogy Tony sokak nagy kedvence, de annyira semmilyen volt a jelente, hogy rám pont nulla hatással volt. Vagy Natasha? Ugyan már, ott is csak valakit ki kellett nyírni és kész, biztosra lehetett venni, hogy nem a családos embert fogják (aki valami nagyon hülye logika miatt, miszerint épp a felesége és három gyereke visszahozásán ügyködik, inkább feláldozta volna magát, no comment, van még pár ilyen hülyeség a filmben). Cap ugye csak megöregedett, de az is olyan volt a végén, hogy "ezt még valahogy meg kell csinálni", hát olyan is lett. Pontosan ennyit érezni rajta és nem többet. Volt még több "furcsaság" és ellentmondás a filmben, ami nekem legalábbis nem jött át. Meg persze voltak jó pillanatai is (pl. a múltbeli kavarások, mint Howard+Tony, Cap vs önmaga, a két, de valójában egy Nebula stb.) de összességében számomra nagyon közepes lett.

Sent from my keyBoard

(#15) d@vee válasza N€T0X|N (#14) üzenetére


d@vee
senior tag

Nézz meg egy egy amerikai mozi reakciót pár marvel filmre. Visítanak, ordítanak, kiabálva ujjonganak, a nyáluk kifolyik közben. Nekik tökéletesen túszárnyalja az igényeit.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#16) UnA válasza d@vee (#15) üzenetére


UnA
Korrektor

Nálam annyival alulmúlja az igényeket a szuperhős mizéria, hogy már sok éve rá se nézek a filmeikre.

(#17) N€T0X|N válasza d@vee (#15) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Na ja, nekik máshol lehet az ingerküszöbük. Meg lehet, hogy nagyobb rajongók is nálam (szeretem az MCU-t, de ennyi, általa ismertem meg a Marvel karaktereket, előtte szinte azt se tudtam, hogy léteznek). :)
De pl. amikor Thanos lehajítja Gamorát az IW-ben, az szerintem sokkal erősebb jelenet, mint bármelyik az End Game-ben.

Sent from my keyBoard

(#18) PuMbA válasza Tizedes1 (#13) üzenetére


PuMbA
félisten

3D csak akkor jó, ha rendesen megcsinálják. Az Alita az Avatar 3D technikájával készült James Cameron miatt :) 3D-ben csak a komolyan elkészített 3D filmeket érdemes nézni, ami alig van.

N€T0X|N: "De pl. amikor Thanos lehajítja Gamorát az IW-ben, az szerintem sokkal erősebb jelenet, mint bármelyik az End Game-ben."

Szerintem is.

[ Szerkesztve ]

(#19) d@vee válasza N€T0X|N (#17) üzenetére


d@vee
senior tag

+1 szerintem legerősebb jelenet.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#20) rdt89


rdt89
addikt

Tegnap újranéztem a Bosszúállók 2012-es első részét. Attól még mindig libabőrös leszek és megnyugodtam, hogy nem az én ízlésem csorbult, hanem tényleg nem elégített ki az utolsó 2 része a szériának. Mondjuk mint kiderült most, hogy utána néztem, pont azok a Marvel filmek nem tetszenek és keltettek bennem csalódást amit a Russo-ék rendeztek. Sőt azoknak az akció jelenetei és vágásai idegesítettek legfőképpen. :(

[ Szerkesztve ]

(#21) d@vee válasza rdt89 (#20) üzenetére


d@vee
senior tag

Nekem a Marvelek közül az első Vasember és a Tél katonàja a kedvenc.
Pedig a Winter Soldier Russó rendezés. Egy kicsit màshogy àlltak a dolgokhoz az igaz. De szerintem nem végeztek rossz munkàt, àtlagban szinte mindegyik hozza nàlam a 7/10-et.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#22) <Lacy85>


<Lacy85>
addikt
LOGOUT blog

Mi épp most néztük meg.
Amennyire vártam, akkora csalódás lett sajnos. Pedig én is nagy Marvel Fan vagyok.
A poénok ütöttek, viszont a film első 2/3-a rettentően unalmas, vontatott lett. Épp mondtam páromnak a film felénél, hogy ilyen még soha nem volt Marvel film alatt, de én mindjárt bealszok.
A végén meg a csata....
Az IW végén Thor egy legyintéssel leverte Thanos-t úgy, hogy nála volt mindegyik kő.
Itt meg Thor-nál volt a vihartörő, meg a pöröj is, Thanos-nál semmi, és kb. hozzá sem tudtak nyúlni.
A vége meg...
Tony halála kb. teljesen érdektelenre sikerült, Kapitány meg.... hagyjuk is. :D
Én nagyon nem ezt vártam az utolsó filmtől.

[ Szerkesztve ]

(#23) janeszgol


janeszgol
veterán

Megnéztem, nem volt rossz. A drámai jelenetek nagyon jók voltak. Ha picit mélyebbek lettek volna, plusz Marvel Kapitány győzte volna le, ahogy számítottam (mivel jóval erősebb, mint Thanos), akkor 10es lenne a film nálam. Így egy hetest kap.
Három szereplőnek is lejárt a szerződése és pont ez a három halt meg. (Oké, Amerika Kapitány még él, csak öreg lett.) Ez az egész Marveles móka Vasemberrel kezdődött 2008ban (minden előbbi nem számít ide) és vele is fejeződött be. Legalábbis egy időre, állítólag. Aztán meglátjuk.

(#24) Killer01 válasza <Lacy85> (#22) üzenetére


Killer01
őstag

Nálam még ülepednie kell az egésznek, de Thor-nál egyvalamiről megfeledkeztek: végigpiálta az elmúlt 5 évet (sörhas + pszichológiai instabilitás), akármekkora "isten" meglepődtem volna ha most pariban van Thanos-al :) Nekem Marvel kapitány "kihagyása" az egész buliból nem tetszett, ezért kár volt ennyire felhájpolni... vagy féltek hogy túl erősre csinálták és tőle elvárható lett volna hogy lenyomja Thanost?

(#25) <Lacy85> válasza Killer01 (#24) üzenetére


<Lacy85>
addikt
LOGOUT blog

Egyszer még biztosan megnézem, mert a srácok is kíváncsiak rá. Lehet, hogy nekem is más lesz a benyomásom, ha leül kicsit a csalódottság.
Rossz film semmiképp nem volt, de sajnos nem is igazán méltó befejező résznek.
Ha mondjuk ez lett volna az Ultron Kora, egy szavam nem lenne szerintem.

Thor-ral kapcsolatban mondjuk igazad van. Egy kicsit szétesett. Marvel Kapitányt meg nyugodtan ki is hagyhatták volna az egészből, annyira nem volt jelentősége.
Az ő szerepét (pláne a külön filmjét) ezek után én sem értem.
Lehet, hogy neki később szánnak komolyabb szerepet.

[ Szerkesztve ]

(#26) rdt89 válasza d@vee (#21) üzenetére


rdt89
addikt

Nekem a Hihetetlen Hulk (ami a főszereplő miatt csak félig illeszkedik a moziverzumba, de a Bosszúállók 1-ben abból mutatnak jelenetet így belesorolom a szériába) tetszett nagyon, a Vasember 1, Hangya 1, Marvel Kapitány, Thor Ragnarök, Galaxys Örzői 1, Bosszúállók 1, Doctor Strange,. Ez az Univerzumban fellelhető alkotások, amiket többször is újra tudok nézni és kellemes meglepetés volt.

(#22) EclipseGT:
Nekem is feltüntek ezek és még ezek mellett, a karakterekkel nem kezdtek szinte semmit effektus, mindenki csak ott aszisztált vagy bámészkodott, hogy Kapitány-Thor és Tony Thanos-al harcoljanak és kb. senki más nem csinált semmit se a jó, se a rossz oldalról, pedig egy Acélember-Bosszúállók 1 szintű zúzás beleférhetett volna kicsit hosszabban és látványosabban, ha 18+-os lett volna a lezárás se hiszem, hogy kevesebb ember nézi meg (jó erős túlzás a korhatározás, de csak érzékeltetni akartam a bajom)

(#23) janeszgol:
Ha nagyon akarnak folytatásokat biztos van az az anyagi motiváció amivel még egyszer magukra ölti ka gúnyát, mint a Halálos Iram már 5 részen át, csak egy utolsó meló. :D

(#24) Killer01:
Thanos iszonyat erősen érkezett meg, a Végtelen Háborúban fele ennyire erősnek se bizonyult...

(#25) EclipseGT:
A Marvel Kapitány egy ügyes marketing húzás volt, lényegében a Végjáték/Végtelen háború előtt bármilyen Marvel filmet bemutathattak volna, ha hozzáteszik, benne lesz a befejező akkordba, borítékolható a siker. Hiába nem lett nagy szerepe Marvel kapitánynak, de mivel belengették a madzagot, az önálló filmje rögtön 1 milliárd felé ugrott bevételben (persze a film se lett rossz ezeket leszámítva sem) :)

(#27) janeszgol válasza rdt89 (#26) üzenetére


janeszgol
veterán

Az én kedvenc karaktereim a Marvel Kapitány (Carol, mert több MK van) és a Vasember.
Nektek?

DCnél pedig Flash és Wonder Woman/Wonder Girl.

[ Szerkesztve ]

(#28) rdt89 válasza janeszgol (#27) üzenetére


rdt89
addikt

Nekem a DC-nél Aquaman, Ben Affleck féle Batman, Superman-t sose csipáztam, de a 2013-as Man Of Steel-ben acélemberként imádom de csak ott és akárhányszor újra tudom azt a filmet nézni, a színész és a látvány miatt is. :)

(#29) d@vee


d@vee
senior tag

Most értem haza a moziból. Hát...ülepednie kell. Rossznak nem rossz, de a Végtelen Háborúhoz képest csalódás.
Igen, eddig úgy írtam, hogy nem láttam a filmet, de az előző részeket látva hozzá tudtam szólni :D
Nem térek ki mindenre, lássuk:
Thanos nem lett túl erős. Inkább az előző részben volt túl gyenge, mert az összes végtelen kővel a kezén nem volt eget rengető hatalma. Pedig elviekben csak a hatalom kövével már legyőzte volna a bosszúállókat.
A film első része olyan meh. Mikor már a legelején kivégzik Thanost, akkor rossz megérzésem volt.
Én arra számítottam, hogy odamennek, harcolnak, Marvel kapitánnyal majdnem legyőzik, de a harc végén, hogy ne tudják visszafordítani a csettintést, Thanos elpusztítja a köveket, amibe bele is hal. Mennyivel drámaibb lett volna mikor látják, hogy a szemük előtt foszlik szét az utolsó reményük. Nem összenéznek, Thor lefejezi azt csá.
És Tonyék megmenekülése is, pont ot bukkan fel Marvel? Hát oké.
Ez a mindenki megpróbálja feldolgozni a történteket dolog 5 évvel később hiába volt lapos, szükségesnek éreztem. Erre is ki kellett térniük.
Okos Hulk-ot kb. az összes fan teória és film előtti írás megjósolta, nekem nem sok vizet zavart. Legfőbb feladatát beteljesítette, használta a kesztyűt.
Thor pocakos, szakállas alkesz éne viszont tükrözte a bűntudatát. Ez tetszett, így szépen le is gyengítették, ami a végső harcnál nagyon szembetűnő volt.
Ha már végső harc, ugorhatunk is oda. Amiért nem tetszett az az, hogy a kapitány lazán forgatta, használta és szórt villámokat a pöröllyel. Értem én hogy méltó rá, de ezt letudhatták volna annyival, hogy meglódítja párszor, vagy kicsit harcol vele. De nem egyből tudja minden kis trükkjét.
Marvel meg aztán végképp kimaradhatott volna az egészből. Nem illett bele a dologba, ráadásul azt az öntelt fejét nem bírom na :DDD
Tony halála valahogy kiszámítható volt. Nálam megvolt a drámai érzés, vele kezdődött a Marvel filmes univerzuma és ezzel is ért véget. Ugye az első Iron Man uccsó mondata itt is elhangzott, nagyon jó emlékidéző volt. Azt a jelenetet viszont sajnos tudták volna hatásosabbra csinálni. Mikor az összes kő felkerül a kezére, Hulk és Thanos is mennyire szenvedett már. Egy fájdalmasabb arc, haláltusa közepette utolsó lehelletével kiejtett mondatnak kellett volna lennie, mielőtt csettint. Na de ez maradjon az én hülyeségem.
Utolsó gondolatként a pajzsot én Bucky-nak adtam volna. Tudom hogy a képregényben is Sólyom kapta, de neki ott vannak a szárnyai, minek még pajzs is?
Összességében tetszett, de annyi mindent csinálhattak volna máshogy.

[ Szerkesztve ]

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#30) rdt89 válasza d@vee (#29) üzenetére


rdt89
addikt

A Marvel kapitány tudtommal azért találta meg Tony-ékat, mert a Végtelen Háború végén a stáblistás jelenetbe Fekete özvegy megkéri, hogy segítsen neki keresni, valami ilyesmire emlékszek. :)

A többi dologgal amit írtál egyet értek teljes mértékben. :)

(#31) JanR


JanR
addikt

A filmben van egy akkora logikai hiba, mint az állat! Nem is értem meg, hogy ilyet miért raktak bele, vagy ez, hogy történhetett meg..

Szóval, ugye az időutazást a kopasz csaj szépen megmagyarázta, hogy ha a kövek elmozdulnak, akkor alternatív idősíkok jelennek meg, de ha a kövek visszakerülnek a helyükre, akkor meg is szűnnek. Ezzel a teóriával 2 dolgot tudok megmagyarázni: 1 - egy alternatív Thanos jött előre a jelenbe, így megölték egy idősíkban kétszer is (egyet abból az idősíkból, illetve egyet a létrejött, majd megszűnt idősíkból), de miután visszavitték a köveket, az az alternatív idősík meg is szűnt, így a Thanos csettintés nélküli jövője létre sem jön. 2 - Amerika kapitány visszaviszi a köveket és ott marad Peggy-vel és boldogan élnek, amíg a másik Steve bele van fagyva a Balatonba. Ez eddig mind szép és jó, mert 1 idősíkba ment ugye vissza. Azt még el is fogadom, hogy abban a 70 évben Peggyvel kavart és csinált neki gyerekeket, mert ugye sehol nem mutatják Peggy férjét, csak a gyerekeit, szóval simán lehet, hogy Rogers az apjuk. DE megint itt egy logikai fa**om! Hogy van nála a pajzs a végén? Értem én, hogy Kapitány felolvasztása után öregen bujkált valamerre, de a pajzsot, hogy hozta oda a padhoz? Mert gyakorlatilag 1 volt belőle, ami a végjátékban eltörött, illetve ha a "visszament" Rogers-nél lenne, akkor a Végjátékban nem is lett volna benne a pajzs (Tony így hogy a fenébe adhatta volna neki oda, mikor a "visszament" Kapitánynál van). Totális logikai hiány van ebben az időszálas izében. Tudom, hogy azért volt, mert így akarták átadni a staféta botot, de ez akkor is így totál katyvasz. Biztos úgy voltak bele, hogy elég lóvéjuk van már és jó lesz ez a népnek, drámai jelenetekkel, ilyenekkel meg ne foglalkozzanak.

Nekem inkább olyan érzésem van, hogy ez rohadtul nem egy lezárás, hanem inkább egy nyitás, mert egyelőre több kérdésem van, mint a film előtt. Meg ugye még ott van Gamora is. Ha a logikát követem, akkor Ő is eltűnt a vérbe, azzal, hogy Kapi visszavitte a köveket, mivel az az alternatív idősík eltűnik abban a pillanatban. (És ugye emiatt nem hozható vissza Romanov és Tony se, mert ahhoz kellene egy alternatív idővonal).

Ja és ezen a gondolatmeneten továbbmenve, az a szál, ahol a 2 kapitány harcol egymással meg sem történt, mert megszűnik az az alternatív múlt is, illetve, hogy Loki megszökik, az is. Sok mindent megmagyaráz a kövek visszakerülése a helyére, csak azt a ku*va pajzsot nem!

(#32) rdt89 válasza JanR (#31) üzenetére


rdt89
addikt

Szép gondolatmenet és valóban logikus is.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.