Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

Tetszik a cikk stílusa és tartalma. :K

Archnál (és / vagy KDE-nél) beírhatod a Chaka Projectet, náluk nem is érhető el másik asztalkörnyezet a csomagkezelőben, mert teljesen KDE központúak, de pont ezért jelenleg már a stabil 4.8.x-es KDE-nél tartanak.
    Nagyon jó lehetőség annak is, aki csak kipróbálná a KDE-t, mert a letöltött ISO azonnal Live módban indul, telepíteni is csak a Live rendszer betöltése után lehet. (pikk pakk elindul, nem erre akartam utalni)

*nepomuk: szerencsére rögtön kikapcsolható az indexelés KDE-ben egy jobb gombot nyomva az indexelő kis ikonján alul a "tálcán", ha meg már egy ideje indexelt, kikapcsolás után csak simán töröljük ki a /home/ alatt a ha jól emlékszem .nepomuk nevű mappában a legnagyobb méretű fájlt. 10G-s root partíciómnál ciki volt, mikor 2Gb fölé ment ez a fájl a Debianomon. Egyszer csak elfogyott a hely. ;]

Ubuntunál nem tartom jónak ezt az erőltetett kiadási ütemtervet. Nagyjából minden más disztrót akkor adnak ki, ha már bugmentes. Nem kell messze menni, mikor kiadták az első Unitys kiadást, az tömény bug volt, te is írtad, én is tapasztaltam. Persze LTS verziók ilyen szempontból jobbak, rosszmájú megjegyzés szerint az LTS közti verziók tulajdonképpen nyilvános bétateszt verziók. :)
    Btw, kezdőknek szokták ajánlani, de manapság inkább bármelyik "desktop" Linuxot, mint Ubuntut...

Új hozzászólás Aktív témák