- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Hieronymus: Három júniusi képem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
george11
addikt
Az a baj, hogy nekik is van forgalmuk, és gond nélkül lehúznak bárkit. A történet írójában lehet azt látták, hogy fiatal kölök, "sportkocsi" így van pénze, ezért ahogy tudják lehúzzák.
Egy normális szerelő be sem vállal olyan melót, amit nem tud korrektül elvégezni. Nem szégyen azt mondani az autó tulajának, hogy nézd ezt nem tudom megcsinálni, mert
a: nem értek ehhez, nem akarom szétbarmolni
b: nincs hozzá műszerem/célszerszámom
c: látom, hogy mi a hiba, de ha fejreállok, akkor sem tudom megtalálni az okátÉn is jártam már így, meg szerintem minden szerelő. Anno egy 2,5Tdi(még a soros ötös motorral) A6-os audit vagy 4X hengerfejeztünk meg míg meg lett a hiba oka... a hozott utángyártott tömítés vékonyabb volt egy tizeddel, mint a gyári, ezért forralta a vizet a gép. Elmókáztunk vele vagy 2 hetet, de a tulajjal mégsem fizettettük ki 4X a munkát, csak 1X és elnézést kértünk a bénázásért.
-
george11
addikt
Az ilyen ügyfeleknek meg közölni kell, hogy ok, nem cserélem ki csak ezt meg azt, de akkor nincs rá garancia, hogy két hónap múlva ne legyen ismét baja.
Ezek az újabb gépek már nem olyanok, mint anno a Skoda-Lada, hogy összeszögelem valahogy azt' elmén még egy évet, de ezt valahogy a tulajok nem igazán akarják megérteni. -
george11
addikt
Mert többnyire úgy van méretezve, hogy mire a tárcsa meghal, addigra a kinyomócsapágy is megadja magát félig-meddig.
Egy tárcsa átlagban mondjuk 30K, egy komplett szett meg 45K.
Igen az árkülönbség valóban jelentős, de, ha azt is hozzáveszed, hogy 2X kell levenni a váltót, ha valami gond van a régi maradék cuccokkal, akkor mit nyertél ?
Tárcsa+szerkezet+csapágy ezt így szettben érdemes cserélni, és akkor jó darabig tuti nem lesz semmi gond vele.Csak egy példa: 99-es Golf 1.6 benzin
Sachs kuplungtárcsa: 21.331ft
Sachs kuplung szerkezet: 33.565ft
Sachs kinyomócsapágy: 3.056ftSachs kuplung (komplett)szett: 32.577 ft
-
nostrum
tag
Nah, nem akartam okoskodni a kocsival kapcsolatban, nem értek én annyira hozzá... bár tény hogy eleget feküdtem alatta...
Motort pl. már bármikor leállok szerelni, mióta volt egy Apriliám. Lehet hogy többet toltam, mint amennyit mentem vele... de ez már egy másik történet...
Amúgy plasztikot vettem. (3 ajtós C4) Csak nem úgy robban ahogy kéne. (1.4) De leszarom, így is tele van már velem egy fényképalbum az őrsön...
-
nostrum
tag
De talán arra rájössz, hogy már rég nem az eredeti máz van rajta itt-ott, ami azért beszédes dolog... ha nagyot kapott, akkor arról úgyis árulkodnak a nyúlványok...
Igen, autókereskedőnek lenni jó, főleg ha van bőr a képen, mert amíg lesznek olyan idióták mint én, addig mindent el lehet adni. Kicsit olyan voltam, mint aki a Euronics-ban vesz PC-t.
De mindegy, túl vagyok rajta, és a mostani autómat is szeretem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IPhone 13 Mini 128GB Bontatlan! ÚJ! Független! 12 hó jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest