Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Nálunk a lakótelepen kedden és pénteken van termelői piac, én csak kofapiacnak hívom. A sétány egyik épületének tágas termében pakolják ki az árut a pultokra. Kezdetben nem volt túl nagy a választék, ma már szinte mindent meg lehet vásárolni. Húsáru, "zőccség", tojás, sütemény, tejtermék, tojás, méz, birsalmasajt, mi szem-szájnak kellemes. Mérsékeltek az árak, például az igazi házi disznózsír ötszáz egy kiló. Van forgalom szépen, megéri nekik felhozni vidékről a finomságot.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) Freiherr válasza Vakegérke (#1) üzenetére


Freiherr
őstag

Házi disznózsír...de rég is ettem,kulináris élmény.

XXX

(#3) Vakegérke válasza Freiherr (#2) üzenetére


Vakegérke
veterán

Ahogy a jó kis higítatlan tehéntej. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) Freiherr válasza Vakegérke (#3) üzenetére


Freiherr
őstag

Azt kihagyom,kb 20 éve nem ittam tejet,nem utálom egyáltalán,csak nem kívánom.:)

[ Szerkesztve ]

XXX

(#5) Vakegérke válasza Freiherr (#4) üzenetére


Vakegérke
veterán

Nekem meg minden napom tejjel indul. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#6) potyautas válasza Vakegérke (#3) üzenetére


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog

Nem hígítják azt, csak lefölözik. Nekem viszont házi tej helyett bejön a napokig eltartható tejnek tűnő nem tudom mi. Hűtést nem igényel bontottan se. Munkahelyen lényeges szempont.

(#7) kmisi99


kmisi99
addikt

De jó nekem, én még nem ettem csak házi disznózsírt, a hűtőben pedig most is van olyan tehéntej ami csupán pár száz méterről jött.

(#8) Geri Bátyó


Geri Bátyó
őstag

Én viszonylag ritkán jutok hozzá házi dolgokhoz, de Anyukám élettársa minden évben vág disznót, úgyhogy hurka, kolbász, füstölt sonka és szalonna azért minden évben jut. Anyukám fűszernövényeket is termeszt (koriander, rozmaring, menta, bazsalikom), az is van. Az ex-sógorom viszont méhészkedik (inkább csak hobbi méretben, de nagyon komolyan veszi) így garantáltan jó minőségű méz mindig van itthon.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#9) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#8) üzenetére


Vakegérke
veterán

Az ilyen finomságokból nekem csak füstölt szalonna jut, az viszont egy egész tábla év végén. Az öcsémtől kapom. Mivel nem vagyok szalonna kedvelő, így fel szoktam vágni tenyérnyi darabokra, aztán ha lencsét, vagy babot főzök, van mit belefőzni ízesítőnek. A főtt szalonnát persze nem dobom ki, így már ehetőbbnek találom.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#10) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#9) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Sima szalonnát én is ritkán eszek magában, de pörkölt, vagy hasonló kaja alapját képezi a kisütött zsírja.
Amíg éltek az ex-feleségem szülei, mindig vágtunk disznót és beáldoztuk az oldalast, hogy legyen császárszalonna! Azt desszertként is fogyasztottam 1-1 szelettel! :D

Tavaly apáméktól hoztam zellerzöldet. A gumók valamiért nem fejlődtek ki, de a zöldje valami fenséges volt! Gulyás, babgulyás, zöldségleves elképesztően jó volt vele! :K

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.