- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kige91
csendes tag
Sziasztok!
Nekem évek óta van Bónusz kártyám (nem gold), és az új OTP alkalmazás óta szembetűnőbb egyre, hogy a visszatérítésem (aktuálisan mutatott egyenlege) nem olyan ütemben növekszik, mint a kiadásaim.
Egy példán szerintem jól tudnám szemléltetni:
Augusztus 14.-én fordult a hónap, természetesen befizetés után néztem, hogy a "Vásárlások utáni várható éves pénzvisszatérítés" 22 197 Ft volt.
Nekem 720e a keretem, és a sok utazás, valamint a magamnak és családtagoknak való szállásfoglalás, és az utazásokkal kapcsolatos tankolások mind az én kártyámról mentek, így "sikerült" szeptember 13.-ig 683e Ft-os forgalmat csinálni a kártyára. Természetes az elszámolási időszak végén visszatöltöttem azonnal.
Ezután figyeltem, hogy vajon mennyit fog emelkedni, az eredmény: "Vásárlások utáni várható éves pénzvisszatérítés" 22 236 Ft. Pedig barátok között is 6800 Ft-al kellett volna, ha csak az 1%-ot nézem.Nem emlékszem, hogy '18 decemberében, amikor leszerződtem a kártyára, akkor volt-e ilyen promóció, hogy szállásra +1% nyáron, de még így is nagyon messze van a matek.
Valakinek hasonló tapasztalata van? Vagy csak nem tudok valamiről? Esetleg lehet valami turpisság abban, hogy magával a kártyával, vagy pedig NFC-s telefonnal fizetek (nyilván ez a kártya van társítva)?
köszi,
kige91 -
válasz
Klaus Duran #5 üzenetére
Akkor a keresetedhez képest túl drága telefont vettél.
-
törölt tag
Szia!
Igen, én használtam. Valóban ingyenes és csak fel kell mutatni. Neked és egy kísérődnek. Témánál maradva, évek óta OTP Bonus Gold hitelkártyám van, éves díja ~17.000 forint. Decemberben utalják a pénzvisszatérítést karácsony előtt - ami nagyon jól szokott jönni. 40.000 forint alatt még nem kaptam vissza
Bárhogy vesszük, én eddig még csak kerestem rajta. Okosan kell használni, amíg a takaród ér - addig nyújtózkodni. Ha nem tudod visszafizetni, akkor pedig a neked megfelelő konstrukcióban termékhitelt felvenni hitelkártyával és több havi részletben visszanyomni. Még az is sokkal barátibb áron van.
-
jani071
csendes tag
Sziasztok!
Használta valaki a BonusGold kártyáját már reptéri MasterCard váróban és gyorsító sávban? MasterCard oldala szerint díjmentes a gyorsító sáv és 2500 a belépő a lounge-ba, de az OTP erről chaten nem tudott infót adni a fiókban meg nem is értették miről beszélek. Köszi. -
cuebler
senior tag
ti fizettek a zárlatért???
-
Csapoati
nagyúr
Az a vicces, hogy a Wizz hitelkártyánál opcionális a törlesztési biztosítás, és úgy van megoldva, hoyg a fordulónapon fennálló tartozás 1%-a. Itt egyből megláttam a lehetőséget, és megkérdeztem a bankos hölgytől, hogy ha előtte egy nappal visszafizetem az egészet és 0 a tartozás, akkor mi lesz? Semmi, akkor 0 Ft-ba került a biztosítás. Na azóta így csinálom.
Egyébként olyan se volt soha, hogy nem írtak volna jóvá pontot. Ja és mivel MasterCard, ehhez is jár biztosítás külföldön.
-
bunnyhu
senior tag
Tavaly nyár elején váltottuk ki, 18000Ft visszatérítést kaptunk az évre, ebből ha levonod a kártyadíjat még mindíg bőven jó, és van egy dombor credit kártyád, ami sokszor pl. külföldi autóbérlésnél szinte kötelező.
Nyilván a szabályokat be kell tartani, de ez az élet minden területére igaz. Időben visszafizeted akkor nincs baj vele. Ja és az otp előnye, hogy nem pontokat meg fiszfaszt kapsz, hanem zsét.
Pl. Wizz, amit a reptéren ajánlgatnak ezerrel csak pontot ad, és hát van vele gond sokszor, hogy nem írják jóvá meg miegymás. Viszont a wizz kártyával jár a tagsági, ami önmagában egy 10-es évente, tehát már csak azért megérheti.
Az otp gold első évben oké, 2 évben már drága. Viszont abban benne egy családi utasbiztosítás, ami rohadt jó kondíciókat ad, és egész világra érvényes, szóval már csak azért megérhet.
Mérlegelni kell, ésszel élni. -
Tamás88
őstag
Nekem volt, de szerencsére már megszüntettem őket. Jelenleg nincs és nem is kell. Inkább a bankkártyámat használom, mert az a saját pénzem, és nem esek bele a csapdába. Már csak azokat a standokat kellene kivágni a plázák folyosójáról, akik a hitelt osztogatják mindenkinek. (pl. Wizz Air)
-
csapi69
újonc
nekem meg pont az volt a probléma, hogy hosszú távra terveztem és mikor megigényeltem akkor láttam, hogy jóval drágább mint a sima bonus, úgyhogy vissza is mondtam a váltást. mivel én bonusrol váltottam volna lehet rosszabbak a feltételek mint mikor valaki új kártyát igényel. első évben még amex ingyenes volt anno nekem is ha vásároltam nem tudom 50e ért pár hónap alatt.
-
MrSealRD
veterán
Igen, ezt néztem én is, hogy az éves kártyadíj jóval magasabb. Viszont az első évben jóváírják, ha teljesítek egy nagyon egyszerű feltételt. Vásárolok kétszer, X napon belül...
A második évtől már más kérdés...Egyelőre amúgy is 1 évre tervezem a kipróbálást. Aztán kiderül, hogy marad-e vagy sem...
Nézegettem más hitelkártyákat egy esetleges váltás miatt. Tesóm most az Aegon hitelkártyára vált éppen. Ami egy MKB-s MC típusú kártya. Nála például az Aegonos befizetések mértéke elég nagy és az ehhez társuló extra visszatérítés volt a motiváció. Nálam már ez nem éri meg... Ez is azt bizonyítja, hogy a bejegyzés írója tévesen általánosít le a saját negatív tapasztalata alapján. Minden helyzet más, csak kell egy kicsit számolni.
-
MrSealRD
veterán
Elolvastad egyáltalán mit írtál alá amikor a hitelkártyát igényelted? Nekem 2014 óta van meg... Nyilván az évek alatt változott a visszatérítés szabálya is. Jelenleg évszaknak megfelelően bizonyos helyeken plusz % visszatérítés van. Ezt MCC kód alapján dönti el a bank. Ha olyanok a vásárlási szokásaid, hogy minimál a KP és hangsúlyos a kártyahasználat akkor igenis megéri. Az decemberi éves váltáson simán jött a 30K visszatérítés. Ha levonom a zárlati díjat és az eseti költséget, meg kártyadíjat, meg amit még lehet, akkor is megéri. Mondjuk nekem nincs törlesztési biztosításom. Nemrég láttam a szabályzatban, hogy max 10-20%-ot térítenek talán. Az meg semmi... Éppen intézem a Gold-ra váltást...
Ezen kívül még vannak az általános vásárlási kedvezmények az OTP-nél amikkel együtt használva még nagyobb visszatérítés érhető el...
-
updog
őstag
Jogos.
Én hiszek abban, hogy a hitel megfelelő használata előre viszi a világot, csak van némi személyes ellenszenvem (és sajnos a családból rossz tapasztalat) a termékkel kapcsolatban. Nem is érdemes kifejtenem, erősen szubjektív
*
Nyilván ezen nem a hitelkártya-ágazat beszántása segítene, hanem a pénzügyi felvilágosítás, tudatosság, stb. (meséld el ezt tetszőleges 10 embernek Magyarországon, legalább hatan körbe fognak röhögni, mert ők Marcsikánál / Quaestorban / Forexben / Tippmixen / párnacihában forgatják a pénzt, már ha van mit egyáltalán). Ettől még igaz amit írsz (nem a víz a hülye), csak ha a kacsák 80%-a megfullad, lehet hogy valamit kéne tenni (persze nem találtam statisztikát, nem tudom).
* [szerk: random fakkolás ex-helye]
Szóval ja, így leírva és összeszedve a gondolataim, tényleg nem a hitelkártyára haragszom, hanem az emberekre
-
DeFranco
nagyúr
"Az a baj a hitelkártyával"
innentől nem áll meg az okfejtés. nem a hitelkártyával van baj. azzal van baj aki nem tudja használni.
te hoztál egy jó döntést, te valószínűleg megcsúsznál a határidővel, nem kértél hitelkártyát, valid. de ettől még azért, mert valaki(k) bebuk(hat)ják ettől még "nem a víz a hülye".
-
updog
őstag
Nyilván.
"Nem azt mondom hogy rossz konstrukció, vagy hogy havi 3-4000 ft. az semmi."
Nekem egyszerűen nem ér ennyit. Utalgatni (OK, emlékeztető? ösztönből kinyomom
vagy állandó megbízás, de akkor meg figyelni, hogy nem-e változtatja meg a határidőt vagy a feltételeket a bank suttyomban, stb.). Meg a vásárlás nálunk kimerül a spar - ömv - rossmann szentháromságban. Egyszer kombináltunk a bankos kislánnyal, majd mondta, hogy szerinte nekem nem érné meg
Amúgy is veszettül szétszórt vagyok. De csak annyit mondtam, hogy ezt biza nem nekem találták ki, mint ahogy nem is az emberek X %-ának (X = hasonlóan figyelmetlenek + anyagilag rossz helyzetben lévők + akikre gyanútlanul rásózzák + aki nem vásárol eleget + egyéb szórásba eső emberkék).
Attól még a 100-X%-nak természetesen nem rossz ez. De biztos vagyok benne hogy ők vannak kevesebben.
-
DeFranco
nagyúr
-
csapi69
újonc
egyértelmű, oda kell figyelni. viszont ha úgy nézi valaki, hogy amúgy is elkölti azt a pénzt, akkor miért ne tegye HK-val, karácsony előtt beesik 30e az jó érzés. cserébe az odafigyelés: nekem be van állítva naptár fizetés előtti két hétre folyamatosan. ennek köszönhetően eddig egyszer sem felejtettem el fedezetet utalni.
olyannak való aki eszköznek tekinti és nem fizetésemelésnek (:
-
updog
őstag
Az a baj a hitelkártyával, hogy akinek "megéri" (tudatosan használja, nem kenyérre kell, figyel hogy mindig időben fizesse és meg is tudja ezt tenni) annak ez a fillérszex kategória (most őszintén, havi max. 3-4000 forintért cserébe ott lebeg a fejed felett a ~40%-os THM, ha csak egyszer hibázol buksz mindent amit addig nyertél rajta, másrészt ez is olyan mint a pontgyűjtés: kapsz visszatérítést, így simán lehet hogy többet költesz, olyan helyeken vásárolhatsz, ahol eddig nem....). Persze sok kicsi sokra megy, akinek nem inge ne vegye magára, aki másnak vermet ás, stb. Nem azt mondom hogy rossz konstrukció, vagy hogy havi 3-4000 ft. az semmi.
Aki meg "rászorul" (nincs elég pénze, és még rá is sózzák a hitelkártyát), annak ez egyenlő az öngyilkossággal. És sajnos ők vannak többen.
-
csapi69
újonc
+1 mellette
évek óta van, utóbbi években már év közben kimaxolva a kedvezmény keret. idén már a társkártyán gondolkodom. nem nagy bevétel havi netto kb 2e ft/kártya a max haszon rajta, de arra jó hogy fedezze a bankszámlához kapcsolódó költségeket ha úgy vesszük. -
bmwsan
senior tag
A hitelkártya csak annak éri meg aki használja. Mivel lakásfelújításban vagyunk az előző évben bőven 5 millió forint fölött költöttem, így több mint 50ezret írtak jóvá. Megéri?
Nekem igen. -
ncc1701
veterán
Minden olyasmit kerülök, amiben a hitel szó szerepel. Az ilyesmit is.
-
cuebler
senior tag
a folyószámlámon mindig van annyi, amennyit a hitelkártyáról költök (addig nyújtózkodj, ugye...) igazából netes vásárlásokkor, napi ételvásárlásnál, egy-két nagyobb bevásárlásnál használom a hitelkártyámat. be van állítva a telefonomban egy értesítő, hogy 14-én törlesszem vissza, amit felhasználtam. tavalyelőtt 32.333 Ft-ot, tavaly pedig 16525 Ft-ot írtak jóvá. ebből lejön az éves kártyadíjam (3.000 Ft valami akció keretében), tehát 2018-ban havonta egy ezrest kaptam a banktól... nem mondom, hogy ebből leszek gazdag, de volt olyan hónap, hogy csak 25-30k-t költöttem a millás keretemből és a jóváírást meg ugye a költések alapján kapom
persze idénre megint változtatott a visszatérítési mértéken a Mastercard, szóval lehet, hogy vissza is adom a kártyájukat
mondjuk számomra a lakossági otp egyenlő a lehúzással, kerülöm őket nagy ívben
-
Robert07
aktív tag
"A hanyag, nemtörődöm ügyfél a legjobb ügyfél ha hitelkártyáról van szó."
Pontosan.
Viszont ha idoben visszafizeted, akkor 0 koltseg van rajta ha nincs a kartyanak eves dija, es nem hasznalod keszpenzfelvetelre. Ezen felul pedig vannak a kulonbozo akciok, mine peldaul bizonyos helyeken cashback, vagy az evi elkoltott osszeg 1%-anak a visszateritese. Meg ilyen olyan biztositasok online vasarlasok eseten stb.
Ez mind kartyafuggo, de semmivel se rosszabb, mint egy sima debit card, es ha elvesz, akkor is egyszerubb letiltani, es egy olyan esetben nem a te penzedet szedik le rola, hanem a banket.
Aki viszont ugy fogja fel, hogy hu de jo, van X osszegem amit elkolthetek, es nem gondol arra, hogy ezt egyszer majd vissza is kell fizetni, az rosszul fog jarni.
-
Csapoati
nagyúr
Én a sima bankkártya helyett használok már 7 éve egy erstés Wizz hitelkártyát. Évi legalább egy 2 fős repülőjegy kijön a pontokból (azt hiszem hogy évi 4 ezer a díja, meg 3 évenként talán 5 ezer az új kártya) és sose megyek mínuszba a sima számlához képest. Gyakorlatilag ez a fő kártyám, a másikkal csak készpénzt veszek fel. A wizzes ugye Mastercard, az mindenhova jó. Ja és persze mindig időben utalom át az összeget a fő számlámról a hitelkártyáéra, így 7 év alatt 1 Ft kamatot se fizettem nekik. Nekem így egyértelműen megéri.
-
Ameddig csak tudom halogatom a hitel felvételt. Elég a telefont részletre fizetni. ezt se lenne muszáj de egyben fájna.
A klasszikus "ha volna már nem lenne" miatt. -
Dr. Mózes
aktív tag
Főként a lenti kolléga által megírt ok miatt, tehát mert a világon bárhol használható (tulajdonképpen ez is volt a hitelkártya kialakításakor a fő cél), illetve mert egyszerűen sok helyen megkövetelik.
De nem hiszem, hogy külföldön az emberek fejében sokkal pozitívabb utóhanggal csengene a credit card szó. Nem fogok statisztikát keresni, de a lakosság többségének vastagon ráfizetéses a történet.Amikor a bankszámlát váltottam, akkor engem is rá akartak venni, hogy igényeljek mellé hitelkártyát, mert most pont akciós, és ez mennyire meg fogja nekem érni, de otthon bárhogy számoltam akkor se akart kijönni pozitívan a mérleg. A bank is ugyanúgy profitorientált, mint bármely más vállalkozás, és nem véletlenül ajánlják minden jöttmentnek ezeket a termékeket. A hanyag, nemtörődöm ügyfél a legjobb ügyfél ha hitelkártyáról van szó.
-
Ugye a hitelkártya nem azt jelenti, hogy neked van X összeged, mert azt ugye elkótyavetyélheted egy pillanat alatt. Vagy elvehetik tőled. Vagy elviszi a bakurász.
Nekem egy kedves és igen művelt ismerősöm magyarázta el, hogy a hitelkártya a benned foglalt bizalom mértéke. Azért fogadják el mindenhol, mert a bankok "jót állnak" érted. Ezért kérik sok helyen a szállásadók, autóbérlésnél stb. Ez a monetáris bizalom modern mércéje.
-
Dr. Mózes
aktív tag
Hitelkártya... Ha a fogyasztónak lenne kedvező, és nem a banknak, akkor már rég megszüntették volna. Persze lehet értelmesen használni, meg lehet jönni példákkal, hogy a hitelkártya kedvezmény igénybevételével mentek el nyaralni. De az emberek többsége számára ez csak egy arannyal kikent csapda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Röviden: NemEgy ideje van ilyen kártyám, rábeszéltek, de ez nagy átverés szerintem Példa:időszak:...
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest