Hirdetés

2023. december 2., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) mustang08


mustang08
aktív tag

Hitelkártya... Ha a fogyasztónak lenne kedvező, és nem a banknak, akkor már rég megszüntették volna. Persze lehet értelmesen használni, meg lehet jönni példákkal, hogy a hitelkártya kedvezmény igénybevételével mentek el nyaralni. De az emberek többsége számára ez csak egy arannyal kikent csapda.

(#2) Robert07 válasza mustang08 (#1) üzenetére


Robert07
aktív tag

Magyarországon lehet, de máshol tényleg érdemes használni őket.

(#3) TheLázs


TheLázs
csendes tag
LOGOUT blog

Ugye a hitelkártya nem azt jelenti, hogy neked van X összeged, mert azt ugye elkótyavetyélheted egy pillanat alatt. Vagy elvehetik tőled. Vagy elviszi a bakurász.

Nekem egy kedves és igen művelt ismerősöm magyarázta el, hogy a hitelkártya a benned foglalt bizalom mértéke. Azért fogadják el mindenhol, mert a bankok "jót állnak" érted. Ezért kérik sok helyen a szállásadók, autóbérlésnél stb. Ez a monetáris bizalom modern mércéje.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#4) mustang08 válasza Robert07 (#2) üzenetére


mustang08
aktív tag

Főként a lenti kolléga által megírt ok miatt, tehát mert a világon bárhol használható (tulajdonképpen ez is volt a hitelkártya kialakításakor a fő cél), illetve mert egyszerűen sok helyen megkövetelik.
De nem hiszem, hogy külföldön az emberek fejében sokkal pozitívabb utóhanggal csengene a credit card szó. Nem fogok statisztikát keresni, de a lakosság többségének vastagon ráfizetéses a történet.

Amikor a bankszámlát váltottam, akkor engem is rá akartak venni, hogy igényeljek mellé hitelkártyát, mert most pont akciós, és ez mennyire meg fogja nekem érni, de otthon bárhogy számoltam akkor se akart kijönni pozitívan a mérleg. A bank is ugyanúgy profitorientált, mint bármely más vállalkozás, és nem véletlenül ajánlják minden jöttmentnek ezeket a termékeket. A hanyag, nemtörődöm ügyfél a legjobb ügyfél ha hitelkártyáról van szó.

(#5) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag

Ameddig csak tudom halogatom a hitel felvételt. Elég a telefont részletre fizetni. ezt se lenne muszáj de egyben fájna.
A klasszikus "ha volna már nem lenne" miatt.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#6) Csapoati


Csapoati
nagyúr

Én a sima bankkártya helyett használok már 7 éve egy erstés Wizz hitelkártyát. Évi legalább egy 2 fős repülőjegy kijön a pontokból (azt hiszem hogy évi 4 ezer a díja, meg 3 évenként talán 5 ezer az új kártya) és sose megyek mínuszba a sima számlához képest. Gyakorlatilag ez a fő kártyám, a másikkal csak készpénzt veszek fel. A wizzes ugye Mastercard, az mindenhova jó. Ja és persze mindig időben utalom át az összeget a fő számlámról a hitelkártyáéra, így 7 év alatt 1 Ft kamatot se fizettem nekik. Nekem így egyértelműen megéri.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#7) Robert07 válasza mustang08 (#4) üzenetére


Robert07
aktív tag

"A hanyag, nemtörődöm ügyfél a legjobb ügyfél ha hitelkártyáról van szó."

Pontosan.

Viszont ha idoben visszafizeted, akkor 0 koltseg van rajta ha nincs a kartyanak eves dija, es nem hasznalod keszpenzfelvetelre. Ezen felul pedig vannak a kulonbozo akciok, mine peldaul bizonyos helyeken cashback, vagy az evi elkoltott osszeg 1%-anak a visszateritese. Meg ilyen olyan biztositasok online vasarlasok eseten stb.

Ez mind kartyafuggo, de semmivel se rosszabb, mint egy sima debit card, es ha elvesz, akkor is egyszerubb letiltani, es egy olyan esetben nem a te penzedet szedik le rola, hanem a banket.

Aki viszont ugy fogja fel, hogy hu de jo, van X osszegem amit elkolthetek, es nem gondol arra, hogy ezt egyszer majd vissza is kell fizetni, az rosszul fog jarni.

(#8) cuebler


cuebler
senior tag

a folyószámlámon mindig van annyi, amennyit a hitelkártyáról költök (addig nyújtózkodj, ugye...) igazából netes vásárlásokkor, napi ételvásárlásnál, egy-két nagyobb bevásárlásnál használom a hitelkártyámat. be van állítva a telefonomban egy értesítő, hogy 14-én törlesszem vissza, amit felhasználtam. tavalyelőtt 32.333 Ft-ot, tavaly pedig 16525 Ft-ot írtak jóvá. ebből lejön az éves kártyadíjam (3.000 Ft valami akció keretében), tehát 2018-ban havonta egy ezrest kaptam a banktól... nem mondom, hogy ebből leszek gazdag, de volt olyan hónap, hogy csak 25-30k-t költöttem a millás keretemből és a jóváírást meg ugye a költések alapján kapom :DDD

persze idénre megint változtatott a visszatérítési mértéken a Mastercard, szóval lehet, hogy vissza is adom a kártyájukat :)

mondjuk számomra a lakossági otp egyenlő a lehúzással, kerülöm őket nagy ívben ;]

[ Szerkesztve ]

"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."

(#9) vince válasza Csapoati (#6) üzenetére


vince
őstag

Hasonlóan tudatosan használok egy Erste Max kártyát két éve (volt Citi ügyfél), kamatot sosem fizettem, az összes jóváírásom kicsivel 92e Ft felett van. Megéri? :)

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#10) ncc1701


ncc1701
veterán

Minden olyasmit kerülök, amiben a hitel szó szerepel. Az ilyesmit is.

(#11) bmwsan


bmwsan
senior tag

A hitelkártya csak annak éri meg aki használja. Mivel lakásfelújításban vagyunk az előző évben bőven 5 millió forint fölött költöttem, így több mint 50ezret írtak jóvá. Megéri?
Nekem igen.

#WoT #12PROMAX #AUDI 4G #XOS #d3300

(#12) csapi69


csapi69
újonc

+1 mellette
évek óta van, utóbbi években már év közben kimaxolva a kedvezmény keret. idén már a társkártyán gondolkodom. nem nagy bevétel havi netto kb 2e ft/kártya a max haszon rajta, de arra jó hogy fedezze a bankszámlához kapcsolódó költségeket ha úgy vesszük.

(#13) updog


updog
senior tag

Az a baj a hitelkártyával, hogy akinek "megéri" (tudatosan használja, nem kenyérre kell, figyel hogy mindig időben fizesse és meg is tudja ezt tenni) annak ez a fillérszex kategória (most őszintén, havi max. 3-4000 forintért cserébe ott lebeg a fejed felett a ~40%-os THM, ha csak egyszer hibázol buksz mindent amit addig nyertél rajta, másrészt ez is olyan mint a pontgyűjtés: kapsz visszatérítést, így simán lehet hogy többet költesz, olyan helyeken vásárolhatsz, ahol eddig nem....). Persze sok kicsi sokra megy, akinek nem inge ne vegye magára, aki másnak vermet ás, stb. Nem azt mondom hogy rossz konstrukció, vagy hogy havi 3-4000 ft. az semmi.

Aki meg "rászorul" (nincs elég pénze, és még rá is sózzák a hitelkártyát), annak ez egyenlő az öngyilkossággal. És sajnos ők vannak többen.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#14) csapi69 válasza updog (#13) üzenetére


csapi69
újonc

egyértelmű, oda kell figyelni. viszont ha úgy nézi valaki, hogy amúgy is elkölti azt a pénzt, akkor miért ne tegye HK-val, karácsony előtt beesik 30e az jó érzés. cserébe az odafigyelés: nekem be van állítva naptár fizetés előtti két hétre folyamatosan. ennek köszönhetően eddig egyszer sem felejtettem el fedezetet utalni.

olyannak való aki eszköznek tekinti és nem fizetésemelésnek (:

[ Szerkesztve ]

(#15) DeFranco válasza updog (#13) üzenetére


DeFranco
nagyúr

tudod annak van, akinek nem derogál a fillérszeretgetés.

nekem megér havi egy utalás el nem felejtést hogy pl. ingyen gumizom a kocsit vagy ötévente fejlesztek valamit a lakáson, lecserélek egy gépet ha szükséges vagy veszek valami szépet a visszatérítésből.

[ Szerkesztve ]

(#16) updog válasza DeFranco (#15) üzenetére


updog
senior tag

Nyilván.

"Nem azt mondom hogy rossz konstrukció, vagy hogy havi 3-4000 ft. az semmi." :R

Nekem egyszerűen nem ér ennyit. Utalgatni (OK, emlékeztető? ösztönből kinyomom :D vagy állandó megbízás, de akkor meg figyelni, hogy nem-e változtatja meg a határidőt vagy a feltételeket a bank suttyomban, stb.). Meg a vásárlás nálunk kimerül a spar - ömv - rossmann szentháromságban. Egyszer kombináltunk a bankos kislánnyal, majd mondta, hogy szerinte nekem nem érné meg :)

Amúgy is veszettül szétszórt vagyok. De csak annyit mondtam, hogy ezt biza nem nekem találták ki, mint ahogy nem is az emberek X %-ának (X = hasonlóan figyelmetlenek + anyagilag rossz helyzetben lévők + akikre gyanútlanul rásózzák + aki nem vásárol eleget + egyéb szórásba eső emberkék).

Attól még a 100-X%-nak természetesen nem rossz ez. De biztos vagyok benne hogy ők vannak kevesebben.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#17) DeFranco válasza updog (#16) üzenetére


DeFranco
nagyúr

"Az a baj a hitelkártyával"

innentől nem áll meg az okfejtés. nem a hitelkártyával van baj. azzal van baj aki nem tudja használni.

te hoztál egy jó döntést, te valószínűleg megcsúsznál a határidővel, nem kértél hitelkártyát, valid. de ettől még azért, mert valaki(k) bebuk(hat)ják ettől még "nem a víz a hülye".

(#18) updog válasza DeFranco (#17) üzenetére


updog
senior tag

Jogos.

Én hiszek abban, hogy a hitel megfelelő használata előre viszi a világot, csak van némi személyes ellenszenvem (és sajnos a családból rossz tapasztalat) a termékkel kapcsolatban. Nem is érdemes kifejtenem, erősen szubjektív :) *

Nyilván ezen nem a hitelkártya-ágazat beszántása segítene, hanem a pénzügyi felvilágosítás, tudatosság, stb. (meséld el ezt tetszőleges 10 embernek Magyarországon, legalább hatan körbe fognak röhögni, mert ők Marcsikánál / Quaestorban / Forexben / Tippmixen / párnacihában forgatják a pénzt, már ha van mit egyáltalán). Ettől még igaz amit írsz (nem a víz a hülye), csak ha a kacsák 80%-a megfullad, lehet hogy valamit kéne tenni (persze nem találtam statisztikát, nem tudom).

* [szerk: random fakkolás ex-helye]

Szóval ja, így leírva és összeszedve a gondolataim, tényleg nem a hitelkártyára haragszom, hanem az emberekre :DDD

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#19) cuebler válasza updog (#16) üzenetére


cuebler
senior tag

megjegyzem, k&h-nál be lehet állítani, hogy automatikusan átvezessék fordulónap előtt a hitelkártyán fennálló tartozásod összegét, szóval még el is felejtheted. más kérdés, hogy én annyira nem bízom meg a bankomban, mint a telefonomban ;]

"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."

(#20) sutszi


sutszi
veterán

Elolvastad egyáltalán mit írtál alá amikor a hitelkártyát igényelted? Nekem 2014 óta van meg... Nyilván az évek alatt változott a visszatérítés szabálya is. Jelenleg évszaknak megfelelően bizonyos helyeken plusz % visszatérítés van. Ezt MCC kód alapján dönti el a bank. Ha olyanok a vásárlási szokásaid, hogy minimál a KP és hangsúlyos a kártyahasználat akkor igenis megéri. Az decemberi éves váltáson simán jött a 30K visszatérítés. Ha levonom a zárlati díjat és az eseti költséget, meg kártyadíjat, meg amit még lehet, akkor is megéri. Mondjuk nekem nincs törlesztési biztosításom. Nemrég láttam a szabályzatban, hogy max 10-20%-ot térítenek talán. Az meg semmi... Éppen intézem a Gold-ra váltást...

Ezen kívül még vannak az általános vásárlási kedvezmények az OTP-nél amikkel együtt használva még nagyobb visszatérítés érhető el...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#21) csapi69 válasza sutszi (#20) üzenetére


csapi69
újonc

goldot NE, csak ha sokat repülsz

(#22) sutszi válasza csapi69 (#21) üzenetére


sutszi
veterán

Azt éppen nem szoktam... De átnézve az infókat nem láttam benne csapdát... Mi a gond vele?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#23) csapi69 válasza sutszi (#22) üzenetére


csapi69
újonc

Pl. 16e az éves díj. Jobban megéri 2. Bonus kártyát igényelni, ha van annyi költés, mint goldra áttérni

(#24) sutszi válasza csapi69 (#23) üzenetére


sutszi
veterán

Igen, ezt néztem én is, hogy az éves kártyadíj jóval magasabb. Viszont az első évben jóváírják, ha teljesítek egy nagyon egyszerű feltételt. Vásárolok kétszer, X napon belül...

A második évtől már más kérdés...Egyelőre amúgy is 1 évre tervezem a kipróbálást. Aztán kiderül, hogy marad-e vagy sem...

Nézegettem más hitelkártyákat egy esetleges váltás miatt. Tesóm most az Aegon hitelkártyára vált éppen. Ami egy MKB-s MC típusú kártya. Nála például az Aegonos befizetések mértéke elég nagy és az ehhez társuló extra visszatérítés volt a motiváció. Nálam már ez nem éri meg... Ez is azt bizonyítja, hogy a bejegyzés írója tévesen általánosít le a saját negatív tapasztalata alapján. Minden helyzet más, csak kell egy kicsit számolni.

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#25) csapi69 válasza sutszi (#24) üzenetére


csapi69
újonc

nekem meg pont az volt a probléma, hogy hosszú távra terveztem és mikor megigényeltem akkor láttam, hogy jóval drágább mint a sima bonus, úgyhogy vissza is mondtam a váltást. mivel én bonusrol váltottam volna lehet rosszabbak a feltételek mint mikor valaki új kártyát igényel. első évben még amex ingyenes volt anno nekem is ha vásároltam nem tudom 50e ért pár hónap alatt.

(#26) Tamás88


Tamás88
őstag

Nekem volt, de szerencsére már megszüntettem őket. Jelenleg nincs és nem is kell. Inkább a bankkártyámat használom, mert az a saját pénzem, és nem esek bele a csapdába. Már csak azokat a standokat kellene kivágni a plázák folyosójáról, akik a hitelt osztogatják mindenkinek. (pl. Wizz Air)

(#27) bunnyhu


bunnyhu
senior tag

Tavaly nyár elején váltottuk ki, 18000Ft visszatérítést kaptunk az évre, ebből ha levonod a kártyadíjat még mindíg bőven jó, és van egy dombor credit kártyád, ami sokszor pl. külföldi autóbérlésnél szinte kötelező.
Nyilván a szabályokat be kell tartani, de ez az élet minden területére igaz. Időben visszafizeted akkor nincs baj vele. Ja és az otp előnye, hogy nem pontokat meg fiszfaszt kapsz, hanem zsét.
Pl. Wizz, amit a reptéren ajánlgatnak ezerrel csak pontot ad, és hát van vele gond sokszor, hogy nem írják jóvá meg miegymás. Viszont a wizz kártyával jár a tagsági, ami önmagában egy 10-es évente, tehát már csak azért megérheti.
Az otp gold első évben oké, 2 évben már drága. Viszont abban benne egy családi utasbiztosítás, ami rohadt jó kondíciókat ad, és egész világra érvényes, szóval már csak azért megérhet.
Mérlegelni kell, ésszel élni.

[ Szerkesztve ]

https://divecenter.hu

(#28) plevips válasza bunnyhu (#27) üzenetére


plevips
tag
LOGOUT blog

de ne csak a kártyadíjat vond le, mert havonta levonnak zárlati díjat, törlesztési biztosítás díjat. Ha ezeket is levonod mennyi marad a 18 ezerből?

(#29) sutszi válasza plevips (#28) üzenetére


sutszi
veterán

Zárlati díj 273/hó -> 3276.
A törlesztési biztosítási díjat ne vedd ide mert az opcionális. Te kérted...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#30) plevips válasza sutszi (#29) üzenetére


plevips
tag
LOGOUT blog

miért ne vegyük ide?

(#31) bunnyhu válasza plevips (#30) üzenetére


bunnyhu
senior tag

Mert opcionális?

https://divecenter.hu

(#32) plevips válasza bunnyhu (#31) üzenetére


plevips
tag
LOGOUT blog

ja leesett... akkor csak be kell mennem, hogy a biztosítást nem kérem hozzá.

(#33) Csapoati válasza plevips (#28) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Az a vicces, hogy a Wizz hitelkártyánál opcionális a törlesztési biztosítás, és úgy van megoldva, hoyg a fordulónapon fennálló tartozás 1%-a. Itt egyből megláttam a lehetőséget, és megkérdeztem a bankos hölgytől, hogy ha előtte egy nappal visszafizetem az egészet és 0 a tartozás, akkor mi lesz? Semmi, akkor 0 Ft-ba került a biztosítás. Na azóta így csinálom. :D Egyébként olyan se volt soha, hogy nem írtak volna jóvá pontot. Ja és mivel MasterCard, ehhez is jár biztosítás külföldön.

[ Szerkesztve ]

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#34) cuebler


cuebler
senior tag

ti fizettek a zárlatért??? :DDD

"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."

(#35) sutszi válasza cuebler (#34) üzenetére


sutszi
veterán

Kereslet-kínálat... Akinek nincs az veszi. :)) :DDD

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#36) plevips válasza cuebler (#34) üzenetére


plevips
tag
LOGOUT blog

miért az sem kötelező? :))

(#37) cuebler válasza sutszi (#35) üzenetére


cuebler
senior tag

persze biztos megfizetem valami más jogcímen, efelől kétségem sincs. de most néztem rá a kivonatra... sms-díj van? ha igen, mennyi? 🤑

"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."

(#38) sutszi válasza cuebler (#37) üzenetére


sutszi
veterán

Én azt sem kértem, így nem tudom mennyibe kerül. :DDD

Nekem zárlati díj van illetve zárás közben még pont úgy könyvelnek rá költést, hogy valamennyit még rá kell tolni, akkor az automatikus utalás miatt levesz 56Ft-ot ha jól emlékszem.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#39) plevips válasza Csapoati (#33) üzenetére


plevips
tag
LOGOUT blog

ezt kipróbálom :) Nekem 13. van a forduló, akkor 12.-én elutalom az addigi tartozást, majd beszámolok :)

(#40) jani071


jani071
csendes tag

Sziasztok!
Használta valaki a BonusGold kártyáját már reptéri MasterCard váróban és gyorsító sávban? MasterCard oldala szerint díjmentes a gyorsító sáv és 2500 a belépő a lounge-ba, de az OTP erről chaten nem tudott infót adni a fiókban meg nem is értették miről beszélek. Köszi.

(#41) #79883520 válasza jani071 (#40) üzenetére


#79883520
törölt tag

Szia!

Igen, én használtam. Valóban ingyenes és csak fel kell mutatni. Neked és egy kísérődnek. Témánál maradva, évek óta OTP Bonus Gold hitelkártyám van, éves díja ~17.000 forint. Decemberben utalják a pénzvisszatérítést karácsony előtt - ami nagyon jól szokott jönni. 40.000 forint alatt még nem kaptam vissza :) Bárhogy vesszük, én eddig még csak kerestem rajta. Okosan kell használni, amíg a takaród ér - addig nyújtózkodni. Ha nem tudod visszafizetni, akkor pedig a neked megfelelő konstrukcióban termékhitelt felvenni hitelkártyával és több havi részletben visszanyomni. Még az is sokkal barátibb áron van.

(#42) nyunyu válasza #79883520 (#41) üzenetére


nyunyu
félisten

Ha nem tudod visszafizetni, akkor pedig a neked megfelelő konstrukcióban termékhitelt felvenni hitelkártyával

OTPnél hitelt felvenni? :Y

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#43) #79883520 válasza nyunyu (#42) üzenetére


#79883520
törölt tag

Ó, rendeset sose. :) a példa arra utalt, hogy utólagos részletfizetéssel egy 150.000 forintos termék 2-4 részletben történő visszafizetése alig kerül 1-2000 forintba, ami összességében olcsóbb, mintha a teljes hiteltartozásod kamatozna.

(#44) Fecogame válasza Klaus Duran (#5) üzenetére


Fecogame
veterán
LOGOUT blog

Akkor a keresetedhez képest túl drága telefont vettél.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#45) Silent77 válasza #79883520 (#41) üzenetére


Silent77
veterán

+1
Minden évben kimaxolom (50k). 30 nap után mindig visszafizetem.

[ Szerkesztve ]

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#46) kige91


kige91
csendes tag

Sziasztok!

Nekem évek óta van Bónusz kártyám (nem gold), és az új OTP alkalmazás óta szembetűnőbb egyre, hogy a visszatérítésem (aktuálisan mutatott egyenlege) nem olyan ütemben növekszik, mint a kiadásaim.
Egy példán szerintem jól tudnám szemléltetni:
Augusztus 14.-én fordult a hónap, természetesen befizetés után néztem, hogy a "Vásárlások utáni várható éves pénzvisszatérítés" 22 197 Ft volt.
Nekem 720e a keretem, és a sok utazás, valamint a magamnak és családtagoknak való szállásfoglalás, és az utazásokkal kapcsolatos tankolások mind az én kártyámról mentek, így "sikerült" szeptember 13.-ig 683e Ft-os forgalmat csinálni a kártyára. Természetes az elszámolási időszak végén visszatöltöttem azonnal.
Ezután figyeltem, hogy vajon mennyit fog emelkedni, az eredmény: "Vásárlások utáni várható éves pénzvisszatérítés" 22 236 Ft. Pedig barátok között is 6800 Ft-al kellett volna, ha csak az 1%-ot nézem.

Nem emlékszem, hogy '18 decemberében, amikor leszerződtem a kártyára, akkor volt-e ilyen promóció, hogy szállásra +1% nyáron, de még így is nagyon messze van a matek.

Valakinek hasonló tapasztalata van? Vagy csak nem tudok valamiről? Esetleg lehet valami turpisság abban, hogy magával a kártyával, vagy pedig NFC-s telefonnal fizetek (nyilván ez a kártya van társítva)?

köszi,
kige91

(#47) mCITY22 válasza kige91 (#46) üzenetére


mCITY22
lelkes újonc

Szia
Nem lehet, hogy valahol itt van a bibi, és esetleg átlagol, azaz év végéig matekozik, hogyan jön majd ki a visszatérítésed?
....OTP Bonus hitelkártyával az év végi visszatérítés maximum 30 000 Ft, OTP BonusGold hitelkártyával maximum 50 000 Ft.....

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.