Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzoley
veterán
válasz
petipetya #876 üzenetére
Valami tényleg nem lehetett rendben azzal a macskapöcsével. Még nincs két órája, hogy mézbe fojtottam egy majdnem egész habit, de nagyon egymásra találtak. A tányéron oda kellett dugnom az orrom, hogy érezzem az illatát, most elég letekerni az üveg tetejét, és dől belőle a habanero illat. Az íze leginkább méz ízű, egy keveset érzek csak a habiból. Viszont nem mar, mint nyersen rágcsálva, hanem finoman zsibbaszt, izzaszt, és végig melegít a gyomromig. Mondhatni eteti magát. Utoljára a Cocaine nevű energia ital volt ilyen érdekes, az wasabi ízesítésű volt
peter9228:
Mit fogsz csinálni velük? -
peter9228
aktív tag
Én a hétvégén már leszedtem kb. a jolokiák felét
Szép pirosak már, de azért mind még nem ért be, hagyok nekik még egy kis időt.
-
bzoley
veterán
Köszi
De szerintem ez csak véletlen. A többi elég csúnya, kicsi, és most kezd virágzani. Volt, amit már kidobtam, úgyhogy szinte az a furcsa, ez hogy maradt ilyen egészséges.dkpisti:
Előkerült mindenféle(Foldünger Linz, Garri palánta, és leander, és még sokan mások), igazából az épp szükséges arányokat próbáltam tartani. Mostanában már nem igazán foglalkozok vele. Néha odaszórok valami komplexet, és osszák be -
bzoley
veterán
Idehaza lassan elkezdődik a habanero szezon
Az első szép piros darabot két napig kerülgettem, mire meg mertem kóstolni. A falat mérete kisujj körömnyi volt, de öt percig mintha kicsit sokat ittam volna, szabályosan szédelegtem. Közben olyan jeleneteket adtam elő, mint YT-on a jolokia majszolók, kezemben a dobozos tejjel
Míg én kinn kapkodtam levegő után az udvaron, a párom úgy gondolta, a habi többi részét beleaprítja a készülő pörköltbe. Szerencsére időben visszaértem, hogy észrevegyem, és kiparancsoltam belőle. Pár percig lehettek benne, még meg sem fonnyadtak. A pörkölt még éppen élvezhető volt
A kikerült darabokat ma belekevertem egy kis üveg mézbe, egy deci lehet, talán még annyi sem. Kíváncsi leszek mi sül ki belőle. Érdekes volt lenyalogatni a kanalat kevergetés után. Elég csípős lett a méz, vagy csak a kanál lett paprikás, mindenesetre tényleg érdekes kombináció. Még mindig bizsereg a szám. Télen a nagy hidegben biztos jó lesz forró teával
És még van egy nagy bokornyi
De azt hiszem a habanero nálam már súrolja a túl erős határt. -
dkpisti
tag
Nos szépen fejlődik minden van egy kakukktojásom ami ugyan olyan mint amit pepe091 linkelt/fotozott
Sajnos csak a trinidad maradt meg a habanero/macsköpöcse nembirta...Jövőre berendelek valószínű pepperseeds-ről vmi gyengébb fajtákat ,amik legalább ehetőek miket ajánlotok? numex twilight,scotch bonnet,jalapeno giant ezeket néztem tápozásnál (természetesen jövőre mit ajánlotok? Vitaflora eper és zöldségtápot sokan írták hogy jó -
MiZY
tag
A Trinidad Scorpion valoszinu vagy keresztbeporzas a aldozataul esett, vagy a szorgos kicsi kinai kezek nem azt csomagoltak. Nekem is megjelentek olyan termesek a Butch T-n, amelyek a Habanerora hajaznak. Nem veletlen, mivel eleg kozel vannak egymashoz. Viszont a jellegzetes Butch T termesek is vannak, ugyhogy megnyugodtam. Az meg kerdeses, hogy beernek e meg iden...
-
Egy kis update. Lassan kezd beérni minden.
A trinidadinak hitt paprikák meg elég érdekesen csoportosulnak csokrokba:
-
bzoley
veterán
-
petipetya
nagyúr
A több napja mézbe rakott macskapöcse egyáltalán érződik a méz ízén. Holott a pálinkában már 2 óra után érezni és látni lehetett az elváltozást.
Vajon bele kellene morzsolnom? Mert ilyen felhasználást is olvastam a neten.
Nem a mindennapokra szánom, hanem a tél eleji megfázásra napi 3 kanállal.
-
escape
aktív tag
Tökéletes vetésre, valószínűleg sok ki fog kelni, az egyetlen gond az lesz, hogy nem sok esélye van, hogy újra azt a fajtát kapod vissza, mint amin termett a zöldség. Mindez a keresztezések miatt, akár szándékosan (de kétlem), vagy véletlenül történik. Szél, rovarok stb. De még ha a második generációval sikerül is, a harmadiknál még kisebb az esélye az eredetivel egyező termést hozó bokornak.
-
g@bo
nagyúr
válasz
petipetya #862 üzenetére
nekem a macskapöcse most hoz termést, szinte egyik nemesebb /habanero, jalapeno/ paprikám se kelt ki, 2 éves magok voltak.
viszont a vámház téri csarnok mellett van egy kinai fűszerbolt, ahol a paprikák frissen, csomizva , és nem is drágán vehetőek meg. pl habanero.
jövő évi termésem alapja lesz...
-
petipetya
nagyúr
válasz
Anathema67 #866 üzenetére
Szép.
-
Anathema67
tag
Sziasztok,
csatlakoznék a topichoz, belépőként egy fénykép az idei termésből
Ezen kívül már terem Trinidad Moruga Yellow, Sudane, Serrano, Habanero Caribbean Red, Jalapeno Tam, Habanero Hot Lemon... Egy harmaduk cserépben, a többi szabadföldben van.
Keresnék egy megbízható boltot ahol kapható Carolina Reaper vetőmag.
-
Thrawn
félisten
Kóstold meg mindenképpen!
A habanero már tipikusan az a fajta chilli, aminek kell 2 perc mire igazán kifejti a hatását, van idő hozzászokni. Ezután lehet és szerintem kell is fokozni, de csak addig amíg még jól esik és nem lesz elviselhetetlenül erős az étel. Hiába, azért a kis endorfinért meg kell küzdeni
Én ma kaptam egy 7 pod red-et kóstolónak, a Carolina Reaper elfogyott addigra amikorra odaértem. De ami késik... -
bzoley
veterán
Kidobtam egy habanero bokrot, mert már úgy sem nagyon teremne rajta semmi. Egy darab habanero volt rajta jó ideje, már közel lehetett a pirosodáshoz. Félbevágtam, megszagolgattam. hát nem az a megszokott jalapeno illat jött belőle, hanem valami olyasmi, hogy "jól gondold meg, belém harapsz-e". Óvatosságból inkább csak belenyaltam. Tíz percig csak lihegtem, a számat égette, a torkomat marta. Nem tudom ezek után megkóstoljam-e
-
sonar
addikt
Ahogy nézem nagyon hajaz rá.
Viszont megtaláltam a spárban vett magok zacsiját: Paprika Macska Piros
Ez is vmi chili lehet? Vagy mi?
Az íze egyébként piszok jó! -
sonar
addikt
Sziasztok,
Asszony vett nekem a lidl-ben egy cserepes chilit ami hozza a terméseket. Sajnos nem tudom teljesen beazonosítani, hogy milyen fajta. Ma megkóstoltam és nem olyan erős. Legalábbis a spárban vett piros hegyes csípős paprika magból kelt paprika tisztességesen oda ver neki (egyenlőre?)
Itt egy kép hátha bokorról.Segítségeteket előre is köszönöm
-
Thrawn
félisten
Kaptam tegnap kóstolónak egy 7 pod Chocolate (Douglah)-t. Emlékeim szerint habanero erősségű chilli, ezért nyugodt szívvel felhasználtam az előbb egy karikát belőle pár tükörtojáshoz, amit megszórtam sajttal és meglocsoltam majonézzel. Pár falat után gyanús lett a dolog ezért utánanéztem és kiderült, hogy amikor a Trinidad Moruga Scorpion Guinness rekorder lett 2012-ben, ez volt a második helyezett. Most már értem miért van egyre inkább melegem, miért folyik rólam a víz és miért csöng a fülem
Új hozzászólás Aktív témák
lo 16db mag van a csomagban.Hogyan ültessem el őket? Mindegyik mehet egy cserépbe egyszerre? Vagy inkább szedjem őket...
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- Bittorrent topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hegesztés topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest