Írtam/linkeltem megbízható boltot már.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
Írtam/linkeltem megbízható boltot már.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
Most visszakerestem, tényleg jónak tűnik ez a pepperseeds.eu. Nem sokkal drágábban árulják mint ebayen, és lehet PP-lel is fizetni.
Kérdés, hogy az árú is jó-e. A linket azért eltettem.
Kisebb áttörés, a cserépben két jalapeno hirtelen bepirosodott. Habaneroknál még semmi, de szaporodnak, növekednek szépen
[link]
Na látod, csak idő kérdése volt. Nagyon szép ez a bokor.
Kaptam tegnap kóstolónak egy 7 pod Chocolate (Douglah)-t. Emlékeim szerint habanero erősségű chilli, ezért nyugodt szívvel felhasználtam az előbb egy karikát belőle pár tükörtojáshoz, amit megszórtam sajttal és meglocsoltam majonézzel. Pár falat után gyanús lett a dolog ezért utánanéztem és kiderült, hogy amikor a Trinidad Moruga Scorpion Guinness rekorder lett 2012-ben, ez volt a második helyezett. Most már értem miért van egyre inkább melegem, miért folyik rólam a víz és miért csöng a fülem
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
Kemény, szívesen megkóstolnám.
Kedves egészségedre
Amikor a 7 pod-hoz értem az olvasásban, sejtettem hogy hasonló lesz a történet vége. Szerencse, hogy csak egy karikával fűtöttél magad alá
Sziasztok,
Asszony vett nekem a lidl-ben egy cserepes chilit ami hozza a terméseket. Sajnos nem tudom teljesen beazonosítani, hogy milyen fajta. Ma megkóstoltam és nem olyan erős. Legalábbis a spárban vett piros hegyes csípős paprika magból kelt paprika tisztességesen oda ver neki (egyenlőre?)
Itt egy kép hátha bokorról.
Segítségeteket előre is köszönöm
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
Szerintem Aurora.
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
Ahogy nézem nagyon hajaz rá.
Viszont megtaláltam a spárban vett magok zacsiját: Paprika Macska Piros
Ez is vmi chili lehet? Vagy mi?
Az íze egyébként piszok jó!
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
Nyugati ertelmezes szerint minden paprika ami csip az chili is. Szal ez is chili, csak a mienk. Par evig en is "termesztettem", de iden lekerult a listamrol. Amugy full igenytelen, es botermo.
Ez a macskapöcse, nem?
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
Kidobtam egy habanero bokrot, mert már úgy sem nagyon teremne rajta semmi. Egy darab habanero volt rajta jó ideje, már közel lehetett a pirosodáshoz. Félbevágtam, megszagolgattam. hát nem az a megszokott jalapeno illat jött belőle, hanem valami olyasmi, hogy "jól gondold meg, belém harapsz-e". Óvatosságból inkább csak belenyaltam. Tíz percig csak lihegtem, a számat égette, a torkomat marta. Nem tudom ezek után megkóstoljam-e
Kóstold meg mindenképpen!
A habanero már tipikusan az a fajta chilli, aminek kell 2 perc mire igazán kifejti a hatását, van idő hozzászokni. Ezután lehet és szerintem kell is fokozni, de csak addig amíg még jól esik és nem lesz elviselhetetlenül erős az étel. Hiába, azért a kis endorfinért meg kell küzdeni
Én ma kaptam egy 7 pod red-et kóstolónak, a Carolina Reaper elfogyott addigra amikorra odaértem. De ami késik...
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
Sziasztok,
csatlakoznék a topichoz, belépőként egy fénykép az idei termésből
Ezen kívül már terem Trinidad Moruga Yellow, Sudane, Serrano, Habanero Caribbean Red, Jalapeno Tam, Habanero Hot Lemon... Egy harmaduk cserépben, a többi szabadföldben van.
Keresnék egy megbízható boltot ahol kapható Carolina Reaper vetőmag.
[ Szerkesztve ]
Lesz még rá alkalmam, megvárom az egészségeseket, hogy beérjenek, aztán lesz, ami lesz.
anathemaopet:
Nem apróztad el, van miből válogatnod
Szép.
"nincs rá lezsóidő"
nekem a macskapöcse most hoz termést, szinte egyik nemesebb /habanero, jalapeno/ paprikám se kelt ki, 2 éves magok voltak.
viszont a vámház téri csarnok mellett van egy kinai fűszerbolt, ahol a paprikák frissen, csomizva , és nem is drágán vehetőek meg. pl habanero.
jövő évi termésem alapja lesz...
A boltban vett habanerokból szeded majd ki a magokat?
"nincs rá lezsóidő"
Ez a bolt az?
Erdemes egyebkent megszedni a magokat? Nekem tul sok jo tapasztalatom nincs...
ez.
miért, a paprikából kinyert mag nem alkalmas vetésre? szvsz a holland is igy küldte nekem régen.
ez telán nem citrom.
Tökéletes vetésre, valószínűleg sok ki fog kelni, az egyetlen gond az lesz, hogy nem sok esélye van, hogy újra azt a fajtát kapod vissza, mint amin termett a zöldség. Mindez a keresztezések miatt, akár szándékosan (de kétlem), vagy véletlenül történik. Szél, rovarok stb. De még ha a második generációval sikerül is, a harmadiknál még kisebb az esélye az eredetivel egyező termést hozó bokornak.
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
A több napja mézbe rakott macskapöcse egyáltalán érződik a méz ízén. Holott a pálinkában már 2 óra után érezni és látni lehetett az elváltozást. Vajon bele kellene morzsolnom? Mert ilyen felhasználást is olvastam a neten.
Nem a mindennapokra szánom, hanem a tél eleji megfázásra napi 3 kanállal.
"nincs rá lezsóidő"
Én is írtam korábban, hogy kéne ilyesmit csinálni télire, de konkrét receptet nem találtam. Olyat láttam, ahol port szórtak a mézbe, de jobban nézne ki, ha a dióhoz, fokhagymához hasonlóan benne lennének a darabkák.
Lehet, hogy a macsakapöcse ehhez túl lájtos?
a macsakapöcse ehhez túl lájtos?
Nem tudom, nem ismerem milyen erős
hát a macskapöcse után nyald meg a habanerót, ha jót akaszr.
Milyen pálinkába raktad bele?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
Talán körte volt. Biztosan megvan, hogy melyikbe ajánlott tenni, ám azzal nem foglalkozom. Egyébként pedig rendes házi vidékről. Miért?
"nincs rá lezsóidő"
Csak pusztán kíváncsiságból.
Múltkor mi is beszélgettünk kollégával erről a témáról és arra a megállapításra jutottunk, hogy normális pálinkát kár paprikázni. Maximum törkölybe vagy vegyesbe raknánk csípős paprikát.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
Túl gyorsan telnek el a napok egymás után ahhoz, hogy egy ilyen élményt kihagyjon az ember. Én ezt vallom.
"nincs rá lezsóidő"
Ez azért lehet, mert a kapszaicin alkoholban oldódik, a mézben abból viszonylag kevés van...
Na ezt nem is tudtam. Szóval a méz átjárta a kilyuggatott paprikát, de a kapszaicin nem oldódott fel benne. Akkor hol van? Leülepedett az aljára?
"nincs rá lezsóidő"
Szerintem ha néha átkevergeted, akkor idővel jó lesz az.
és zsírban oldódik. mondjuk oliva fokhagyma paprikosz
s a mézes pályinka?
Egy kis update. Lassan kezd beérni minden.
A trinidadinak hitt paprikák meg elég érdekesen csoportosulnak csokrokba:
[ Szerkesztve ]
A Trinidad Scorpion valoszinu vagy keresztbeporzas a aldozataul esett, vagy a szorgos kicsi kinai kezek nem azt csomagoltak. Nekem is megjelentek olyan termesek a Butch T-n, amelyek a Habanerora hajaznak. Nem veletlen, mivel eleg kozel vannak egymashoz. Viszont a jellegzetes Butch T termesek is vannak, ugyhogy megnyugodtam. Az meg kerdeses, hogy beernek e meg iden...
Nos szépen fejlődik minden van egy kakukktojásom ami ugyan olyan mint amit pepe091 linkelt/fotozott
Sajnos csak a trinidad maradt meg a habanero/macsköpöcse nembirta...Jövőre berendelek valószínű pepperseeds-ről vmi gyengébb fajtákat ,amik legalább ehetőek miket ajánlotok? numex twilight,scotch bonnet,jalapeno giant ezeket néztem tápozásnál (természetesen jövőre mit ajánlotok? Vitaflora eper és zöldségtápot sokan írták hogy jó
[ Szerkesztve ]
Szerintem az utóbbi lesz, hogy elcserélték, mert az összes palántán, az összes paprika ilyen. Volt olyan amit én poroztam be kézzel.
A Trinidad Perfume vagy Habanero Pumpkin ajanlott termesztesre. Az elso gyakorlatilag nem csip, a masodik olyan ovatosan csipked, de semmi durvulas.
Köszi a választ,de az egyik 850shu-val az semmi olyat nem rendelek jalapeno giant,fatalii,serrano,trinidad(ebből marad mag szóval biztos lesz) főleg a fatalii-ra lennék kíváncsi mit mondtok termesztés érzékenység stb
Idehaza lassan elkezdődik a habanero szezon
Az első szép piros darabot két napig kerülgettem, mire meg mertem kóstolni. A falat mérete kisujj körömnyi volt, de öt percig mintha kicsit sokat ittam volna, szabályosan szédelegtem. Közben olyan jeleneteket adtam elő, mint YT-on a jolokia majszolók, kezemben a dobozos tejjel
Míg én kinn kapkodtam levegő után az udvaron, a párom úgy gondolta, a habi többi részét beleaprítja a készülő pörköltbe. Szerencsére időben visszaértem, hogy észrevegyem, és kiparancsoltam belőle. Pár percig lehettek benne, még meg sem fonnyadtak. A pörkölt még éppen élvezhető volt
A kikerült darabokat ma belekevertem egy kis üveg mézbe, egy deci lehet, talán még annyi sem. Kíváncsi leszek mi sül ki belőle. Érdekes volt lenyalogatni a kanalat kevergetés után. Elég csípős lett a méz, vagy csak a kanál lett paprikás, mindenesetre tényleg érdekes kombináció. Még mindig bizsereg a szám. Télen a nagy hidegben biztos jó lesz forró teával
És még van egy nagy bokornyi
De azt hiszem a habanero nálam már súrolja a túl erős határt.
[ Szerkesztve ]
Hat ez a "palanta" meg mindig baromi szep! Gratulalok hozza! Hozza a Habanerok kotelezoit, 1 csokorban sok termes, szep nagyok. Neked 1 egyeden tobb termesed van, mint nekem 4 darabon. Tiszta irigy vagyok.
Szép nagyon tápozás mivel ment,ha szabad kérdezni ? Hát igen Habanero-tól kezdődik az ehetetlen chili nálam is,a fatalii-ról valakinek van tapasztalata?
Köszi
De szerintem ez csak véletlen. A többi elég csúnya, kicsi, és most kezd virágzani. Volt, amit már kidobtam, úgyhogy szinte az a furcsa, ez hogy maradt ilyen egészséges.
dkpisti:
Előkerült mindenféle(Foldünger Linz, Garri palánta, és leander, és még sokan mások), igazából az épp szükséges arányokat próbáltam tartani. Mostanában már nem igazán foglalkozok vele. Néha odaszórok valami komplexet, és osszák be
[ Szerkesztve ]
Én a hétvégén már leszedtem kb. a jolokiák felét Szép pirosak már, de azért mind még nem ért be, hagyok nekik még egy kis időt.
Valami tényleg nem lehetett rendben azzal a macskapöcsével. Még nincs két órája, hogy mézbe fojtottam egy majdnem egész habit, de nagyon egymásra találtak. A tányéron oda kellett dugnom az orrom, hogy érezzem az illatát, most elég letekerni az üveg tetejét, és dől belőle a habanero illat. Az íze leginkább méz ízű, egy keveset érzek csak a habiból. Viszont nem mar, mint nyersen rágcsálva, hanem finoman zsibbaszt, izzaszt, és végig melegít a gyomromig. Mondhatni eteti magát. Utoljára a Cocaine nevű energia ital volt ilyen érdekes, az wasabi ízesítésű volt
peter9228:
Mit fogsz csinálni velük?
[ Szerkesztve ]
bejegyzés Nagy chili topic. :)