- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- sziku69: Szólánc.
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc360
addikt
válasz
lanszelot #34 üzenetére
Persze, erre valók a jelszóval védett, titkosított konténerfájlok, és a hozzájuk illő jelszókezelő. Jópár ilyen progi van, aminek megvan a PC-s és az Androidos változata is, így ugyanazt a fájlt mindkét készüléken olvasni tudod, és akár Dropbox kiegészítővel, vagy máshogy szinkronizálni tudod.
Password Safe: PC, Android + Sync
KeePass: PC, Android #1, Android #2
A SafeInCloud is egy jó megoldás, de csak 20 jelszóig ingyenes Androidon, cserébe elég modern progi beépített szinkronnal. Személy szerint Password Safe-ezek, egyszerű és nagyszerű, Androidon pedig kezeli az ujjlenyomat alapú beléptetést, így nem kell minden alkalommal beírnod a mesterjelszavad.
-
lanszelot
addikt
Hello
Jelszavaimat szeretném valami formaban tarolni, de nem tudom mennyire jok ezek a jelszo kezelok.
Mert ha egy dokumentum file -t pl olvasasvedette tudnek tenni jelszoval akkor az jobb lenne, mert mindenhonnan el tudnam erni.
Van valami megoldas dokumentum olvasas elott jelszot kerjen? -
törölt tag
A játékok részhez tudnék ajánlani egy játékot: Helix Jump.
-
pc360
addikt
válasz
SunMount3r #29 üzenetére
Nem tudom, mire gondolsz automatikus és manuális csatlakozás alatt, de mindegy. Használok vele FTP-t is, eddig nem volt vele gond. A lényeg úgyis az, hogy a Solid Explorer marad, mint ajánlott fájlböngésző, és akkor az FX / MX darabokat még megnézem a kategória kiegészítéseként.
-
SunMount3r
nagyúr
Az automatikus csatlakozásnál igen. Nálam az Android-os Box-om nem látja magától a gépem, ezért ez ott nem működik. A manuális beállításnál viszont sehogy sem tudtam csatlakozni. FTP-vél detto nem. Ezt kevertem szóval egy részére nem emlékeztem jól sorry... Viszont annyi, hogy TC + LAN plugin-nal egyből sikerült manuálisan is.
-
Véreshurka
senior tag
Nekem elég szimpi az FX, meg is vettem, de (már régen néztem utoljára) amikor használtam nagyon hiányoltam a MEGA cloud-ot. viszont szerintem ami most a top fájlkezelő az az Mixplorer az XDA Labs-ról.
A Solidhoz én is hozzászólnék: nem rossz fájlkezelő, de nagyon szíven ütött, hogy a MEGA cloud támogatás + az Usb otg támogatás is fizetős. Egyébként nálam holtversenyben van a tc-vel, ezek is fent vannak nálam + root műveletekhez az elengedhetetlen root explorer
@PC360: neked is rosszul küldtem a nevet: Mixplorer az Mxplorer helyett
-
gabro0
őstag
válasz
SunMount3r #24 üzenetére
Win10-ben egyáltalán nem ördöngősség vissza kapcsolni az SMB 1-et - Próbáltad? Lehet valami egyedi dolog, de nem sikerült és inkább nem erőltettem. Fent leírtam miért. Persze először rá kellett jönni, hogy a Win alapból túlbonyolított bugos megosztása miért romlott el egyik napról a másikra.
pc360: És az FX-ről mi a vélemény?
-
pc360
addikt
válasz
SunMount3r #24 üzenetére
Jobb alul van a plusz gomb > New cloud connection > LAN / SMB. Ennyi. Alig van 2 gomb az egész letisztult programfelületen, ezért nem teljesen vágom a kritikád.
Az ES viszont egészen konkrétan egy hulladék.
-
SunMount3r
nagyúr
Win10-ben egyáltalán nem ördöngősség vissza kapcsolni az SMB 1-et, pár kattintás az egész.
Az viszont, hogy a Win-es megosztás hozzáférést az ES-ben egy kis keresgélés után egyből be tudtam állítani, míg a Solid-ban speciel én nem tudtam magamtól rájönni. Valami egyedi logikát követ, az opciók számomra értelmezhetetlenek voltak. Ki lehet guglizni, persze, de inkább hagytam.
Ahogy eddig olvastam amúgy, a Solid-ot inkább az ingyenes ES alternatívájaként szokták ajánlani, hogy mégis, jobb, mint a reklámok. A fizetős ES-t viszont előbbre sorolják.
-
-
gabro0
őstag
Amit írtál az egyik, bár nem érint, mivel a telefonom nem képes biometrikus azonosításra.
A számláló ami mutatja hány fájl van a mappákban és mekkora a mérete csak dísz. Az üres mappára azt írja van benne valami, ha mappán belül van még 5 mappa vagy üresnek jelzi vagy hogy 5 fájl van benne (nincs rejtett fájl), pár fájlt tartalmazó. Áhhh hektikus az egész. Jó még egyszer sem volt és nem egyedi hiba. A következő pedig ebből jön. Nem egyedi: a fejlesztőnek szépen megírják a problémákat, csak nagy ívben tesz rá (itt lehet válogatni). Szóval nincs rendes támogatás.
Csak hogy még egy példát említsek: a Windows 10 őszi alkotói frissítés (1709) kikapcsolta alapból az SMBv1 támogatást [link] és SMBv2-vel helyettesítette. A v1 csak bütyköléssel hívható elő és minek, ha ott a jobb v2. Legalább 10 éve elérhető a szabvány, nem új dolog. Ennek ellenére a v1 kikapcsolása után szűk fél évvel kapcsolt a fejlesztő, hogy hoppá, kéne v2 támogatás.
Megint másik dolog: emlékeim szerint 1 teljes évig volt benne egy olyan felhőszolgáltatás, amit megszüntettek. Ha nem olvas híreket, esetleg emaileket a felhasználó, azt hiheti hogy hibás az alkalmazás. Valójában jól működik, csak hát nincs mihez kapcsolódnia.
Összegezve tök jó alkalmazás lenne, csak túl sok idő után kerül be egy-egy javítás és hiába írják le az emberek mi a gond, jó ideig nem reagálnak rá. Sajnos mind saját tapasztalat, sokat szívtam, mindenben kerestem a hibát csak a fájlkezelőben nem. Fájlkezelés alap OS funkció, nem gondolná az ember, hogy hibás lehet... Nem az OS hibája, tudom, csak na.
-
pc360
addikt
Köszi! A most fent lévő xmit Widget" appot én azért szeretem, mert 2 féle widgetje van, amivel a főképernyőről azonnal tudom indítani a géem. Ha ezt tudja a másik is, és pofás a kinézete, akkor semmi akadálya. A néet darabot úgysem frissítik már sajnos 2014 óta.
Milen hülyeségekre gondolsz a Solidnál? Mikor nézted utoljára? Én egy olyanba akadtam bele, hogy nem engedett átváltani a Dropbox fiókomra: állandóan kérte a mesterjelszavam, de hiába fogadta el ujjlenyomat formában, mindig visszaváltott a belső táhelyre. Sima jelszóval működik a belépés. Más hibáról nem tudok. A fizetős verziót használom megelégedéssel. Megnézem az FX-et.
-
gabro0
őstag
+1, flasht nem ajánlatos már használni.
Még két appot ajánlanék:
Az egyiket a Wake on Lan - mit Widget helyett, Wake On Lan. Az ajánlóban lévőt nem próbáltam ugyan, de a Playes megjelenése nem győzött meg. Utóbbit viszont bátran ajánlom mindenkinek, hosszú keresgélés után találtam.
A másik az FX File Explorer fájlkezelő. Én a Solid File Explorer hülyeségei miatt kerestem egy alternatívát, bejött. (XDA-s fejlesztés, ennek megfelelő az alkalmazás minősége)
-
törölt tag
Nagyon jó ötlet, elmentettem a bejegyzést.
Böngészőkhöz még a Puffint oda lehetne írni, Adobe Flash Player is van benne, kipróbáltam és szuper! -
pc360
addikt
A zenelejátszóhoz ment a Neutron Music Player, a HibyMusic, és visszakerült a Poweramp. Így már kicsit túlzsúfolt a kategória, ezért szeretnék párat majd kioffolni közülük, de ez a jövő zenéje.
Véreshurka: Pont ez lenne a lényege ennek az egésznek.
gabro0: Megnézem ezt a PingTools-t. A GPS Status & Toolbox felvéve.
SunyaMacs: Megy az AIDA64.
MineFox54: Még nem próbáltam a foobar2000-et, sajna a jó füles még várat magára.
-
gabro0
őstag
A GPS (iránytű) részhez ezt javaslom: GPS Status & Toolbox. Elég sok mindent tud, pl. teljes szenzor diagnosztika tesztet, amit nem gondolna az ember, hogy talál benne. (Ráadásul magyar fejlesztés, úgy tudom
)
A hálózat kategóriához: Pingtools. Emlékeim szerint az összes eddigi felsoroltat kiváltja, ugyan a kezelőfelülete nem olyan szép és kicsit macera a használata.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #3 üzenetére
Zenéhez: Neutron Music Player
Filmhez: MX Player
-
SunyaMacs
aktív tag
A hardver infóhoz mehet az AIDA64 is
-
pc360
addikt
válasz
SunMount3r #3 üzenetére
Próbálom a használhatóság / kinézet / megbízhatóság / ár balanszt tartani, és olyan programokat ajánlani, amik szélesebb körben is beválhatnak. A listával szeretném a legtöbb témakört lefedni a legjobb, és nem pedig a legnépszerűbb programokkal. A két halmaz természetesen fedheti egymást, de ez számomra teljesen irreleváns. A nagyon speciális igényekre való programokat mellőzöm. Ha megnézed az oldalt, akkor látható, hogy a Wines programokat is eszerint szedtem össze, ott az ingyenes és a portable vonalra kicsit jobban fókuszáva. Volt ideje fejlődni, már bő évtizede farigcsálom (a changelog-ból látni is, hogy mely programok kerültek ki és be az évek során).
Az Androidos programokat sok-sok hónap topikozás alapján gyűjtögettem, amit lehetett, a saját készülékeimen is kipróbálva. A zenelejátszással pár éve foglalkoztam utoljára, akkor a PlayerPro sokkal szimpatikusabb volt, mint bármelyik másik lejátszó. A PowerAmp-ot is kipróbáltam, de az kifejezetten bóvli és bugos volt a népszerűsége ellenére. A PlayerPro mellett röhejes próbákozásnak tűnt.
A hangzás kapcsán túl sokszor hangzik el a Play-en, hogy ez-az a szoftver mennyivel jobban szól a másiknál, csakhogy ezek általában plusz (parasztvakító) effektek eredménye, ami az átlag hallgatót lenyűgözi. Sokszor már csak azért is hiheti ezt az egyszeri felhasználó, mert nagyobb hangerőt tud kifacsarni a lejátszóból, pedig annak nincs köze a minőséghez. Én inkább a flat, tiszta hangzás híve vagyok, habár EQ természetesen a PlayerPro-ban is található. Az átszabható felület, és a minden szempontból kiváló működése az, ami miatt meg is vásároltam, és azóta sem teszteltem új lejátszókat. Ha lesz új fülesem, akkor neki fogok futni megint a PowerAmp-nak, és a számora új HibyMusic-nak. Ezért is hoztam létre ezt a bejegyzést, hogy eljussanak hozzám az újdonságok.
-
SunMount3r
nagyúr
Zenelejátszók terén mennyire vagy otthon (mennyire számít neked)? Mert fura, hogy nincs a listában pl. a PowerAmp vagy HibyMusic sem, pedig sokan ezeket tartják hangminőségileg a legjobbaknak.
Milyen szempontok alapján állt össze a lista?
Illetve a listáról, melyiket ajánlanád (ha tényleg otthon vagy a témában), ha a hangminőség a szempont?
-
Ellia
addikt
Én ezzel szabadultam meg úgy 1 éve a töménytelen mennyiségű "hűség" kártyától: mobile-pocket.
Hasznos cucc, lényegében minden egy helyen és pikk-pakk előlehet kapni a szükséges
kártyátvonalkódot.Biztos van hasonló alkalmazás még n+1, nekem ez jött be.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- Dell Latitude 7490//7410//7420//7420 All-In-One
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14FHD/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- Eladó MSI GTX 1660 Ti 6GB Jó állapotban, karbantartva
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest