- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
válasz
fcjuveka #991 üzenetére
A hivatalos MGCS oldalon bejelentkezés nélkül megtekinthetőek a Támogatott pályázatok listái.
Konkrétan Miniszteri döntések formájában, melyek száma pillanatnyilag kilenc.
-
akyyy
senior tag
Meg rendeltem a mosógépet ( WP muhaha
) Bátraké a szerencse, talán hétvégén már ezzel mosok.
-
e=mc²
őstag
Ma voltam egy Mediamarktban egyeb ugybol kifolyolag, es olyan infot kaptam a mosogepcserevel kapcsolatban, hogy mivel mindenki, aki ervenyes palyazatot adott le az jogosult lesz a kedvezmenyre, ezert szetosztottak tobb etapra a kihirdeteseket; a kereskedokre, valamint a vasarlasra rendelkezesre allo 30 napra valo tekintettel es a kovetkezo nyertesek listaja mar csak januarban fog erkezni.
Ezt esetleg valaki meg tudja erositeni/cafolni?
-
Radioactive
tag
Sziasztok!
Végül csak lecseréltem a gépemet, a szerelő szerint is elektromos hiba, 20k-ért volt javítható... Azért 50k-t egy év alatt nem fogok beleölni egy 8-9 éves mosógépbe. Szóval vettem, és bár az Electrolux-ok nagyon tetszettek, végül győzött a vélt vagy valós racionalitás, és a MM Red Friday alkalmából megrendeltem a Samsung WF60F4EFW2W-t. Ha megérkezik, majd írok tapasztalatokat.
Ismét köszönöm a sok tanácsot! És bocs, hogy extra gari kommentháborút okoztam
R
-
stefi68
addikt
válasz
toti5526 #985 üzenetére
Már majdnem kerestem elő a számlát én is, de azt írja:
"Vásároljon Electrolux mosógépet 2015. szeptember 24. és november 30. között a promócióban résztvevő partnereinknél (Auchan, Euronics, Markabolt.hu üzletek, illetve www.markabolt.hu webáruház, Media Markt, SEBO Műszaki Szaküzlet, Trikolor Kft.)..."
Szóval csak a felsorol partnereknél vásárolt gépekre igaz.
-
toti5526
csendes tag
válasz
hátizsákos #963 üzenetére
Na, milyen az új gépetek/ AEG L64740VFL /? Pár mosás után számolj be légyszi, a tapasztaltakról.
Mi nagyon meg vagyunk vele elégedve. Menj fel az Electrolux oldalára, kérd az ajándékot /fényképezd le a számlát, és csatold hozzá/ küldenek 4,5 liter Arielt, és Lenor öblítőt.
-
agabe
addikt
Az E0W2W-ben elonyos, hogy 1200-as a centri ami nem art...gyorsabban szarad a ruha utana. (1400-asok meg jobbak ebbol a szempontbol, es persze van 1600-as is)
MM dragan adja. 220 Voltbam 89ezer alatt van, es ingyen szallitjak.
Ha meg csereprogramban kell akkor pl. edigitalban is olcsobb 5ezerrel az MM-es arnal es ingyenes a szallitas.Az 5 ev gari viszont erre ugy nezem nem vonatkozik, mert EFW2W (meg a korabban linkelt EFW0W) van csak felsorolva samsung akcios leirasaban ami dragabb mindenhol, szoval nem az E0-asat valasztanam.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Adott egy Samsung WF1602WUV, kb. 4 éves, ha jól emlékszem. Jó sokat megy, feleségem szeret mosni
és van egy két éves kislányunk is.
Pár hónapja egyre hangosabb, most már olyan, mint egy repülőgép turbina, amikor centrifugál. Feltételezem, hogy csapágyas. Lehet ezt javítani és érdemes-e, ha lehet? Kb. milyen összegre számíthatok?
Emígy nem rossz masina, elégedettek vagyunk vele, szépen most, a programok is rendben. Persze tudom, hogy a gyémánt dob az parasztvakítás, na meg a az EccoBubble se nagy valami, de attól még OK lenne, csak a négy év után meghibásodás az nagyon gyengus.
-
nyuszó
tag
Én pont ilyen Samsung mosógépet vettem. Nagyon szuper. Rengeteg program van rajta. De mindentől el lehet térni és úgy variálhatom a hőfokot, a centrifuga fordulatot ahogy akarom. Csendes, nem rázkódik. Nagyon szépen mos, szinte száraz a ruha, mégsem gyűrött. Illatosak a ruhák. Az pedig hab a tortán, hogy a fürdőszoba dísze, nagyon szép.
-
agabe
addikt
Van olyan samsung amire 5 ev gari van regisztracio utan.
Ha mar samsung akkor olyat vegyel.
Ha eleg az 1000-es centri, akkor [ez meg olcsobb is] par helyen es csereprogramban is benne van ha azzal venned, gyemant dobos ez is, bar kesekeny kivitel miatt kevesbe vennem mint a normal meretut ha van hely.[whirlpool-bol] is van 4 ev garis ebben az arban.
Van meg sok gorenje szinten 4ev garival.
Egyik sem jobb a masiknal vagy rosszabb.
-
Abrion
senior tag
Ismét itt
Ma voltam az MMben és az árus egy gyémánt dobos samsung mosógépet akart eladni, azt mondta hogy ezt viszik a legjobban, 6 KG os és 2 év teljes garival, és csak 99k ba kerül.
És van rajta vegyes programozás.Megvegyem? nem vagyok nagy samsung párti nem tudok sok mindent róla.
-
Nekem van meglevo, rossz mosogepem. Ilyenkor mivan?
Na mindegy, te igy gondolod ezt, mas meg ugy, ahogy le van irva.
En is orulok neki, mert a 7-8 eves whirlpool megkotlott, kezzel mostam jo ideig, aztan elorancigaltam a hajdu energoluxot, most az porgeti a ruhakat. Igy viszont annyi penzbol, amibol egy olcso beko kerult volna ki, lesz egy kafa gepem. Ettol fuggetlenul azt gondolom, aki vett egy rossz mosogepet leadasra, a jelenlegi gepet pedig elpasszolja, az sem tett semmi rosszat, sot.
-
agabe
addikt
cel :
meglévő háztartási nagygépek (mosógép)
magas energiahatékonyságú, új berendezésekre történő cseréjének támogatására.A meglévő az amit mindeddig használtál. Nem az a célja a pályázatnak, hogy a meglévőt eladja valaki, és szerezzen egy roncsot amit lead a támogatásért cserébe.
Ettől még működik a dolog, és úgysem néznek utána, sőt ha zúzdában kötne ki, akkor jobb is lehet mintha leadnád az igaz mert így viszonylag olcsón juthat működő géphez az akinek nincs több pénze ( de erről nincs információ, hogy hova kerül, vagy esetleg tovább értékesítik-e használt cikk kereskedők felé ), bár ha az is pályázott volna aki most 20-30ezerért megvesz egy 10+ éves használtat akkor egy olcsó új 2év garis gépet kaphatott volna akár 38 ezer saját pénzért a többi meg támogatás lett volna.
-
válasz
Bandus99 #973 üzenetére
Ki is adtak erre egy tajekoztatast a kereskedoknek:
TÁJÉKOZTATÓ A TÁMOGATÓI OKIRATBAN SZEREPLŐ LEADNI KÍVÁNT MOSÓGÉP TÍPUSÁVAL KAPCSOLATBAN
..............–a pályázat kitöltése során téves adatmegadásból eredően– eltérnek a valóságban leadásra kerülő berendezések típusától. A Támogató kéri a Támogatói Okirat 6. pontjában rögzített, Leadni kívánt háztartási gép típusára vonatkozó –vélhetően pályázó által tévesen megadott– adat figyelmen kívül hagyását a beváltás során.............
Ezert nem foglalkoznak vele.
A palyazati cel pedig ez:
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (a továbbiakban: NFM) pályázatot tesz közzé
cselekvőképes nagykorú természetes személyek részére, a háztartások
energiahatékonyságának növelése érdekében, meglévő háztartási nagygépek (mosógép)
magas energiahatékonyságú, új berendezésekre történő cseréjének támogatására.
A pályázattal, a magyarországi lakóhellyel rendelkező cselekvőképes nagykorú
természetes személyek, támogatással csökkentett vételáron (támogatással csökkentett
bolti áron) jogosultak új háztartási nagygép (mosógép) beszerzésére.Sehol sincs leirva, hogy azt kell leadnom amit jelenleg hasznalok (egyebkent sem ellenorizheto) es a cel igy is megvalosul. A palyazo hasznalatba vesz egy joval energiatakarekosabb mosogepet. Ha meg eladod a jol mukodot, akkor az is mosogephez jut, akinek eddig esetleg nem volt mosogepe/nincs penze ujra meg tamogatassal sem. Amiket elvisznek a kerekedok azok meg valoszinu egy zuzdaban kotnek ki (nagy reszuk legalabbis gondolom).
-
Bandus99
őstag
Hm ezt miert is nekem irtad?
Hulyeseget irtam volna?Az egesz arrol szolt, hogy a palyazat beadasanak idopontjaban meg nem kivanta lecserelni a jol mukodo mosogepet. Erre lett volna megoldas amirol irtak, hogy vesz egy hasznalt masikat es annak az adataival adja be a palyazatot.
Amugy meg valoban kerdeztek a palyazatban a centrifuga fordulatszamat.
Az mas kerdes, hogy elszallitasnal nem neztek semmit.
Az pedig megint egy kulon kerdes, hogy utolag az elado cegnek hova es mifele leadasi kotelezettsege van, ott nem tudhatjuk ellenorzik-e a beirt adatok helyesseget.
Valoszinusitem, hogy nem foglalkoznak vele, de biztosat nem tudhatunk szerintem. -
hátizsákos
csendes tag
SILENT 77-nek!
Olvasd el a #968-as juhlaci hozzászólását,neked szól amit a #915-ben írtál.
-
jagertibi
aktív tag
Nem ertem hogy mert fikazzatok a whirpoolt enyire. Itt vannak a példák mas gepeknel is a hibákra. En azt vettem, szerintem nem szarabb mint a többi, nem centrifugal ugy mint egy repülő es meg az öblitőt is a megfelelo időben küld a vízbe
-
luciferk
senior tag
6 év egy Bosch márkájú mosógépnél elég kevésnek tűnik
vajon itt is csak a márkanevet kell megfizetni és belül pl: Whirlpool szintű a minőség
bár attól is függ, hogy mennyit használtátok a mosógépet, ha napi szinten mostatok vele a 6 év akár nem is mondható rövid életnek.
-
juhlaci
tag
válasz
Bandus99 #956 üzenetére
Üdv. Ha láttál pályázatot akkor láthatod, hogy tipus nincs a régi mosógépnél csak az, hogy felültöltős vagy elöltöltős. Azt nem nézték nálam sem, hogy centrifuga fordulat szám mennyi. Nem foglalkoznak ilyenekkel. 5000 forintért lehet venni amit leadásra jó.most látom ,hogy a 14 hozzászólás között már van aki érti a csíziót! De a balfék szerintem inkább az aki azt írja, hogy neki nem jár a vásárolt jótállás , mert eleve 220 nál többször mos évente
-
e=mc²
őstag
Van valaki, aki palyazott mosogepcsere programra, de meg nem kapott ertesitest?
-
agabe
addikt
válasz
PainKiller13 #964 üzenetére
Az drága volt ... ingyen helyett ha olyan is van
Különben meg nem arra van a csereprogram, hogy ügyeskedjünk, hanem a régi kevéssé energia hatékony gépet lecseréljük. Ha a régit el lehetne adni akkor támogatás nem nagyon járna (a csereprogram szabályai szerint). Nem tisztem más ügyeibe avatkozni, de legalább ne hirdessétek -
hátizsákos
csendes tag
Na,akkor nekünk is megvan az új gép. Aeg L64740VFL 5év garanciával!
Bízom benne,hogy jó választás mellett döntöttünk.
Elég széles a kínálat,törtük is a fejünket. Több szerelőtől ,és az ismerősöktől is érdeklődtünk.
Majd az idő eldönti.
-
psg5
veterán
De legalább lesz összehasonlítási alap, hogy biztosan normális a repülőgépünk
Viszont egy érdekes dologra lett figyelmes feleségem, persze lehet csak rosszul állítunk be valamit, de az öblítő folyadék már a mosás elején kimegy a tartályából és nem az öblítéskor. Ez megfigyelhető, ha elég eltérő az öblítő színe mosás elején látszik is, hogy a ruhákra megy.
Valamit rosszul állíthatunk be? Valaki? -
Rendben, bar neked nem fog ujat mondani.
Hetfon azt mondtak, talan karacsonyra meglesz.
(#957) Oldman2 Ha ez nekem szolt akkor koszi. Nem okoskodasnak szantam, lesz meg hasonlo a jovoben remelhetoleg. Emlitettem rokonomnak is akkoriban, nem foglalkozott vele, pedig 25-30-ert elmennek a hasznalt gepek. Ezek a mosogepek 6-7 evesen mar barmikor elromolhatnak.
-
psg5
veterán
Várom a videót
Kb ennyire fütyül, mint a linkelt videóban, mármint 1200-asig, nálunk kicsit zártabb helyen (szűk mosókonyhában van) így kicsit felerősödik a hang, de tényleg ilyesmi, de nem durvább. Ha jól hallom ott az aeg-nél 1600-asnál már a fütyülés szinte nem is hallatszik csak a nagy zaj.
Tegnap volt olyan, hogy betette feleségem a sok ágyneműt (nem tudom mennyi kg-am lehetett) de nem centrizte ki. Gondolom rosszúl állt a dobban a sok anyag, mert egy sima centri indításnál már nem volt gond. (ilyent a régi nem csinált, igaz az felültöltős volt).
Új hozzászólás Aktív témák
lo Úgy alakult, hogy vennünk kell egy új mosógépet... Egyelőre itt tartok: AEG, Panasonic, esetleg Bosch/Siemens.Amit...
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest