- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
benga83
csendes tag
Sziasztok! Idén év elején vettem panasonic tx-p42s30e-t!
Kérdésem: dvb-t, keresi a digitális adásokat de nem talál semmit,
Mit kell csinálnom? Olvastam, h ha finnre állítom, de akkor sem így még mindig a remek analóg kábelt élvezem
Már elkezdetem olvasni a használati utasítást, eddig csak a néztem most már jobban meg akarom ismerni mit tud ez a tv!
Előre is köszi! a segítséget!
Bandi -
alat11
csendes tag
Sziasztok!
A meglévő TX-P42S20E plazmámat most le tudnám cserélni egy nagyobb TX-P50S10E tévére. Tehát nagyobbra, de egy évvel korábbira az "S" (nem G!) sorozaton belül. Kellene a nagyobb, de nem tudom, hogy helyes döntés lenne-e.
Tudna valaki segíteni?
Előre is köszi! -
-
Rosep
senior tag
Hát srácok én végülis egy LG 50PV350-et vettem, de egyáltalán nem bántam meg. A héten néztem egy boltban pont egymás mellett volt egy P50GW30-al. Tökéletesen ugyanolyan képet produkált mindkettő. Persze az LG 'csak' 161e Ft volt.
Én is nagy Pana fan voltam, de szerintem a képminőségbeli előnyük ebben az árkategóriában eltűnt... -
joey04
titán
most pl a super bowl után a sport1 logó nekem is maradt egy darabig. egyébként vásárlás előtt én is paráztam, de annyira nem vészes az én szokásaimmal, és lényegében nézőtávból már nem is látom, pl most a sport1 logót sem, csak ha közel megyek. ez volt nálam a döntő érv egyébként.
-
Killer01
őstag
A plazma nem gagyi, de -mint mindennek ebben a világban- vannak előnyei és hátrányai. A hátránya az, hogy kicsit oda kell figyelni rá logo és állókép ügyben (ami ugye lcd-nél szinte nem számít), főleg az első párszáz órában, és kerülni kell az eltúlzó fényerő és kontraszt beálitásokat. Előnye, hogy képminőség tekintetében agyonveri az lcd-t....
Az RTL logója -valamiért- a legproblémásabb a plazmákra nézve, a feljebb linkelt topikban oldalak szólnak róla. Nem kell kétségbeesni, szerintem csak makacs ghost-ot szedtél össze. Mint írtam használd a tv-det teljes képernyőn, 1-2 hét és el fog tűnni. Addig viszont hanyagold a sok rtl klub nézést. -
Jano
senior tag
De állóképet nem is merevítettem ki rajta hosszabb ideig. Csak TV-t néztem ráadásul mint ugye köztudott az RTL klub logó nincs is kint a reklámok alatt, és nem is mindig az RTL klub-ot néztem. Ha tudtam volna hogy ilyen gagyi a plazma, hogy egy tv adást nem lehet nézni vele, akkor inkább veszek LCD-t vagy LED-et.
-
joey04
titán
az van benne, hogy ne merevítsen ki állóképet hosszabb ideig.
igen, panaszfal ahol olvastam, erről is volt szó a plazma topikban, nagyon nehezen verekedte át magát. írta a topikban egy szervizes srác, hogy ilyenkor menjen már a pöcsbe alapon engednek, de hosszú menetre számíts. -
Jano
senior tag
Esetleg van egy ilyen Bad crystal HD nevű program nem tudja valaki, hogy ez mennyire hatásos?
[link] -
Jano
senior tag
Most leszedtem, egyébként egy képernyő kímélőt hozzá, állítólag 16 órán keresztül kéne mennie és abból áll hogy a fehérből szürkéig majd pirosból kékből illetve zöldből egyre sötétebb teljes képernyős képek váltakoznak 30 másodpercenként. aztán kezdődik előről, remélem hogy csak ghost. Egyébként valakinek már kicseréltek plazmát beégésnél az is egy panasonic típus volt. Mellesleg a használati utasítás nem ír erről semmit hogy mennyi idő után jelentkezhet beégés csak hogy sokáig ne legyen rajta állókép. Ráadásul ugye az RTL klubnál több órán keresztül egyfolytában nincs is kint a logó mert reklámok alatt leveszik. A fehér mosás használatáról, illetve, hogy mennyi ideig kell használni arról meg végkép nem ír semmit.
-
BaLee
addikt
Az komoly eladó lehet...
Én is találkoztam ilyennel, tv osztály vezető volt ráadásul, dícsérte is a plazmákat de azt mondta, hogy ezeknél már nincs beégés. Közben pont előttem hoztak vissza egy bemutató 42S30-at, hogy beégették a boltban...
Bár azt is mondta, hogy vadi új tv-n nincs pixelhiba, előtte bontottunk ki kettőt, mindkettőn volt 2db, utána valószínűleg legalább ez az állítása megdőlt.
Amúgy egy átlagfelhasználó (értsd: tv adásokra használja a tv-t) észre sem fogja venni a beégést, és zavarni sem fogja.
-
joey04
titán
nem lehet, el fognak vele küldeni, mert benne van a használatiban, hogy erre figyelni kell.
a jelenség egyébként minden plazmán létezik. az ellenállósága típuson belül is változhat. napi 3-4 óra már sok lehet, ha nem nézel más tartalmat is, ami mosná. Ez aztán beégéssé fajulhat. be kell járatni a TV-t (500 óra) utána már jobban bírja, lásd itt. -
Jano
senior tag
Nos, megkérdeztem egy panasonic márka boltban lévő eladód, hát nem is hallott még erről a beégésről. Állítólag boltban van hogy napi sok órát mennek tv-k ugyanazzal a csatornával, aminek van logója is és egyiken se jelentkezett. Lehet ez akár garanciális probléma?
-
joey04
titán
az okosok azt szokták mondani, hogy a fehérmosás nem jó megoldás, vagyis jobb megoldás, ha szimplán más csatornát nézel, az is mossa a logót. ráadásul az "igazi" fehérmosás nem is az, ami a pana TV-ben ilyen menüpont alatt elindul.
Gari hiába van, erre sajnos nem érvényes.
az ilyen logókkal nagyon vigyázni kell, vagy zoomolva nézni.
Egyébként ha beégett, akkor nem tudod már kiszedni, csak ha ghostról van szó, az még eltűnik egy idő után. Szintén a tapasztaltabb fórumozók írták, hogy vannak igen makacs, hetekre ottmaradó ghostok is. Itt tudnak még hasznosat tanácsolni. pl -
Jano
senior tag
Sziasztok!
Ilyen tévém, van kb 4 hónapja és beégett kissé az RTL klub logó, ezt fehérmosás menüpontal el lehet tüntetni, vagy esetleg szervíz menüből valahogyan?
(A jelenség leírása, ha átkapcsolok másik csatornára, akkor halványan látszik az RTL klub logó világos háttér esetén)
A tv még garanciális. -
BaLee
addikt
válasz
burgatshow #85 üzenetére
Nem, nem tud felvenni az S30.
-
zsigus
őstag
Itt van egy lista az USB támogatásról: USB Information of VIERA 2011-year Models
Webkamerák:
Panasonic TY-CC10W
ISS/eBuyNow FREETALK TALK-7182
Logitech V-U0022 (így találtam meg: Logitech HD Pro Webcam C920) -
Rosep
senior tag
Én is ebben a TV-ben gondolkodom most. Csak szidom magam, hogy 2 héttel ezelőtt megkaptam volna 5 év garival is, ha előbb rájövök hogy cserélni akarok.
A régi TV-mre már van is vevő, egy 42PX8-at váltok le, 70-et kapok érte. (szerintetek reális az ár, ugyebár ez csak HD felbontású?) Három dolog miatt cserélek: fullHD, 24p és DVB-C. Itt a szolgáltatóm ad kártyaolvasót meg kártyát is és 3760-ért kapok 71 digitális adót, meg 9 HD adót. És nem kell plusz beltérit kapcsolgatnom. Tehát mint látszik nekem bejött a Pana plazma. Csak épp a 24p-s filmekkel én nem látom folyamatosnak a lejátszást, és ez baromira zavar engem. Persze az asszony nem érti miről beszélek. -
Danndi
tag
most Dirt3-aztam rajt kb. egy órát, hát azért sokkal élvezetesebb volt, mint egy 24-es monitoron
na meg ennél a játéknál a beégéstől se igen kell tartani, mivel max! 3-4 perc egy menet, és már változik is a kép...
-
stefi76
aktív tag
"hangszóró kimeneti teljesítmény: 20 W"
Persze, normál használatnál nem sokat esznek, csak a megadott maximális fogyasztási értékeknél ezt a felhasználók nem veszik figyelembe, pedig a maximális fogyasztás nem csak a képernyő megjelenítésénél mérhető legnagyobb teljesítményt - totál fehér/világos kép - foglalja magába, hanem a hangszórókét is full hangerővel.
És jön a szörnyülködés, mikor az ugyan ilyen méretkategóriájú - sőt kicsivel kisebb - 72 cm-es crt-k ugyan ennyit bekajálnak. -
Killer01
őstag
Nah, kiméregettem a 42S30E fogyasztását: Az esetek 80%-ában 90 és 140 Watt között ugrál. Totál fehér képnél felment 220 Wattra, éjszakai jeleneteknél meg lement 40-60 Watt közé. Ez nekem teljesen megfelelő, átlagban 30-40 Wattal fogyaszthat többet, mint a 72-es CRT (szintén Pana
) amit váltott.
-
zsigus
őstag
Ha jól tudom 24p csak HD-s anyagnál van.
A HTPC-n nekem van egy olyan opció, hogy "képfrissítés-frekvencia igazítása a film képfrissítés-frekvenciájához".
Nálam, SD tartalomnál a képfrissítést 50 Hz-re állítja, HD tartalomnál pedig 24 Hz-re.
Tehát 24p Smooth Film csak akkor jön elő, ha HD-s anyagot nézek (24 Hz), IFC csak akkor ha SD tartalmat nézek (50 Hz).Nem tudom, hogy milyen film lehetett az amit néztél, nem lehet, hogy valamilyen BD rip volt, mkv-ban, csak nem HD felbontással? Tehát alapjában véve HD anyag volt, csak lebutították a felbontást (házilag).
Ilyennel már én is találkoztam, pl. 720x400-as felbontás, mkv, AVC, 23,976 fps
-
dobista
tag
"Nem 24p-nél próbáltam az IFC-t.
SD tartalomnál van csak IFC (nálam), a 24p Smooth Film csak akkor jön elő ha 24 Hz-es a jel. Elvileg a HTPC 24 Hz-es frissítésre vált ha a film 24p-s, szóval nálam csak SD tartalomnál van IFC."
Nem igazán értem a válaszod, de nem vagyok hozzáértő, szóval nem akarok vitatkozni, csak annyi megjegyzést tennék, hogy tudomásom szerint semmi köze nincs egymáshoz a felbontásnak és a 24p-nek. Épp tegnap este néztem egy olyan anyagot ami 24 fps-es volt, és messze nem érte el 720-as felbontást. Itt függetlenül attól, hogy kis felbontású anyagról volt szó, a médialejátszóm átállt 24p-re és a G30-is ennek mefelelően átkapcsolt 24p-re, és így lett folyamatos a kép.
-
XtremLor
őstag
137e
nagyon jo ár.
ha az ember hozzácsap egy androidos lejátszót mindene megvan ami csak kell. -
33as
senior tag
Én nem értem mit variáltok ennyit ezen a HD kérdésen, veszel egy ilyen Popcornt és már meg is van oldva, és használtba nem is olyan drága!
Nekem kb így néz ki a nappalim!
-
Tüske0614
aktív tag
Szintén ilyen tv van a családban .. külső winchesterről válogatós ,hogy melyik mkv - t játsza le a videókártyámon sajnos nincs hdmi .. számitógépre kapcsolva (a túl sok használat) nem jó az esetleges beégés miatt.. . ahol lakom megszünt a hd csomag
.. gondolkodom a mindig tv-n de azt irjátok h az sem szuper .. (remélem az f1 et jó minőségben sikerül majd közvetiteni) de egyébként jó és a full hd filmek tényleg szépek... jó a cikk köszi
-
zsigus
őstag
válasz
#00137984 #58 üzenetére
A hivalalos specifikációban nincs DLNA támogatás (sem a magyarországi, sem a viera global site szerint), tehát sajnos a 42S30-ban nincs DLNA. Persze lehet, hogy némi buherálással elérhető lenne (bár nem tudom hogyan), de nem szívesen kockáztatnék 5 év garit.
Teasüti:
Sajnos a magyarországi HDTV még messze nem az igazi. Még a HD adókon (M1, M2 stb.) is elég nagy számban van SD adás (valószínűleg a kábeles HD csatornákon nem ez a helyzet, pl. Nat Geo HD), de Blu-Ray filmekből már rengeteg van (amit akár PC-ről is nézhetsz), és ha sportrajongó vagy, akkor sem jársz rosszul (Forma 1, foci EB-VB, Olimpia stb. már HD-s lesz).
-
BaLee
addikt
Akik plazma tv-t vesznek, azok jórészt Blu-ray-re illetve HD anyagok nézésére használják. Arra a legjobb. De még a sima SD adásból is korrektebb képet csinál, mint egy LCD.
Mivel ha bemész a boltba és tv-t akarsz venni, mást már nem is tudsz, mint HDTV-t így kár arról vitatkozni, hogy sima tv adásra kár ilyet venni. Még ha alapvetően ebben igazad is van.
-
RufuszX
senior tag
Nem csak az a gáz hogy alig van HD csatorna, hanem hogy a magyar HD csatornák is hagynak kívánni valót maguk után.
Szerencse UPC-éknál van ESPN HD, na az valami gyönyörű NFL meccsnézéshez!
(ja de a +8 HD csatorna meg a HDMI-s STB +2000 Ft 2012-ben...)(#60) japy: ezt a jelenséget ghostnak nevezik. Plazma technológia sajátossága. Ajánlom figyelmedbe ezt a toipicot és azon belül is az 1 hozzászólás átolvasását. igen hasznos!
Amúgy volt szerencsém LG plazmához és az igencsak ghostolt (42PJ350). -
japy
őstag
Kérdezni szeretnék! Hátha tud valaki valami okosságot a dologra. Az egyik barátom is a plazma mellett döntött ő ugyan LG-t vett de szerintem ez most mind1. Arra lett figyelmes hogy ha pl nézi a spektrum műsorát és utána kikapcsolja a tévét ,a következő bekapcsoláskor visszamarad egy beégés szerű felirat (SPEKTRUM) pár másodpercig látható de csak teljesen sötét szobában és csak fekete háttérnél látszik! De mindegy melyik csatorna logója van kin az látszódik pár másodpercre majd utána eltűnik és rendesen üzemel! Tapasztalt már ilyet valaki?
-
rick009
tag
tényleg jó vétel ennyiért, én még pár hónappal ezelőtt vettem usb, meg ethernet nélkülit ennél többért
kicsit idegesít csak, használni, sem az usb-t, sem a netet nem használnám, mert a gépre kötve megy, de az nem igaz, hogy nem éri meg váltani crt-ről, igaz közelről látszik a nagy képernyő miatt az analóg adások gyengéje, de (nekem) ez nem érvágás. 720 vagy 1080-ban pedig álleesős
játékra nem használom, mert zavar a hatalmas kép, de filmre, tv-re ok. nekem Panasonic TX-P42UX30E-m van. (fogyasztást sajna én sem tudok)
-
törölt tag
Megnéztem a DLNA támogatás témában nincs egyértelmű igen, vagy nem. Ez nagyon hasonló a Samsung firmware korlátozására, amit a Chip magazin 2011/7 számában olvastam. A készülék a FW frissítés előtt lejátszott mindent, utána csak fotókat és mp3-at. A szervíz menüben visszaállították a videolejátszás, DLNA engedélyezést alapértelmezésbe. Megint lejátszotta az MKV-t, AVI videokat. Ez nem tudom, valami korlátozás lenne (mint egyes Youtube videoknál)? A készülékben benne van gyárilag az elektrónika, csak tiltva van? Nem egyedi példa. Nokia (wi-fi), AMD (magok és cache). Panasonic TV-m (72cm-es CRT) csak rövid ideig volt, gariztattam egy Progressive Scan (Y/Pb//Pr) megjelenítési hiba miatt.
-
-
Teasüti
nagyúr
Van már minden tv csatornából hd adás?
Addig sztem kár hd tv-ben gondolkodni. -
hoffman_
nagyúr
válasz
aboriginal74 #49 üzenetére
Előbb nézz utána, mielőtt kiosztassz. A megadott 255W a maximum fogyasztás, amit a tévé felvehet. Dinamikus profil, max fényerő, egészképernyős fehér tartalom. Hétköznap se dinamikus profil, se homogén fehér kép, se max fényerő nincs(inkább 25%...). Így, ahogy fentebb mérési eredményt is mutattak, 100W körül van.
-
zsigus
őstag
Még a Panánál nem láttam ilyen dobozt, ezért írtam azt, hogy más gyártóknál láttam.
Hibás sorozat bármikor lehet, dolgoztam egy konkurens TV gyártónál, volt olyan, hogy meg kellett állítani a gyártósort, mert gond volt, és nem tudták, hogy konkrétan mikortól indult a dolog, ezért egy pár TV biztosan elment hibásan.
-
BaLee
addikt
A dobozos témát csak azért írtam, mert azt írtad más gyártónál láttál olyat. Ennél a gyártónál is van, csak az S szériánál még pont nincs.
Megtaláltam a cikket, amúgy nyugodtan lehet linkelni konkurens oldalt, sosem szóltak még érte, főleg hozzászólásban. Mindenesetre nekem ez elég érdekes infónak tűnik, hiába írta a geeks.hu. Több, mint 1 évig napi rendszerességgel olvastam az itteni Plazma tv fórumot és nem rémlik nekem ilyen info.
Mivel ugye a mint mondtam a G széria NeoPDP (újabban NeoPlamza) panellel szerelt, ami drágább panel, mint a másik így szerintem ezt nem teszik bele a következő évi kisebb szériába, új év, új fejlesztések, új panelek.Mielőtt megvettük a mienket, az egyik Euronicsban láttam egymás mellett egy S30at és egy G20at. Ott látszott igazán a különbség, kontrasztban és fekete szintben. Az S30on mintha, egy szürke fátyol lett volna a G20hoz képest.
Persze ez otthon nem látszik, ha nincs mellette egy G20.
A pixelhiba meg szerencse kérdése, ilyen szempontból nem hiszem, hogy lenne olyan hogy hibás sorozat. Kivétel ha létezik olyan összeesküvés elmélet, hogy ide keletre a gyengébb minőségű tv-ket küldik, mint amilyeneket a nyugati piacra visznek.
-
zsigus
őstag
Most idézhetnék még egyet az említett cikkből, de nem teszem.
Igazság szerint azt, hogy konkrétan milyen panel van benne, és hogy honnan számazik sosem fogunk megtudni, de ettől függetlenül az említett cikkre alapozva mertem beleírni ezt a cikkbe ezt, szóval ha egy nagyobb szaklap megírt egy ilyen dolgot, valami valóságalapja csak van.
Egyébként nem mondtam azt, sem a cikkben, sem itt, hogy neoPDP, csak azt, hogy a G20 panelhez van valami köze.
-
zsigus
őstag
"Pl. a G szériánál (és attól felfele) a Panasonic is olyan dobozt használ ami kipattinthatós és leemelhető a tv-ről (ez leginkább nagyobb méretnél könnyíti meg az ember dolgát, 42" még nem olyan vészes kiemelni)."
De a 42S30-nál nem, ez miért lenne tévedés vagy rossz infó?
"Illetve az S30ban nem hiszem, hogy a tavalyi G20 panelje lenne, mivel az NeoPDP panel, míg az S szériában nem az van."
Még az S20-nál azt mondták, hogy a G10 panelje található benne, és költséghatékonyság szempontjából is az éri meg, hogyha csak a felsőkategóriát fejlesztik, és később ez lejebb megy a középkategóriába is. Egyébként a szakmai cikkben is ez van:
"Korábban már említettük, hogy a Panasonic az S széria esetében (valószínűleg) az egy évvel korábbi G-s panelt használja, ami azt jelenti, hogy kiváló feketét vártunk tőle – és nem is kellett csalódnunk. Valójában a G(T) és V sorozatoknál is jobb valamivel amit az S30 panelje tud, igaz, a különbség nem akkora, hogy azt könnyű legyen észrevenni. Bár Infinite Black Filter szűrőt az S széria nem tartalmaz (a 3D megjelenítésre is képes ST viszont igen), ez a kontrasztarányt sötétben egyáltalán nem befolyásolja, hiszen ez a filter a nappali körülmények között hivatott javítani a kontrasztot. Szó ami szó, az S30 tényleg gyengébben teljesít világosban; azt nem mondhatnánk, hogy teljesen használhatatlan a kép, de a sötétebb helyeken teljesen elvész a részletesség, ha nappal tévézünk, és a színek is fakóbbak. (Éppen ezért nem ajánljuk a plazmatévéket világos környezetbe.)"
Nem akarok reklámozni egy konkurens oldalt, de google kereséssel rá tudsz keresni a 42S30 tesztre.
Ennél egyébként nem volt szerencsére pixelhiba, lehet, hogy egy hibás sorozat volt akkor a boltban.
-
BaLee
addikt
Jó kis cikk, pár tévedés/rossz infó azért van benne.
Pl. a G szériánál (és attól felfele) a Panasonic is olyan dobozt használ ami kipattinthatós és leemelhető a tv-ről (ez leginkább nagyobb méretnél könnyíti meg az ember dolgát, 42" még nem olyan vészes kiemelni).
Illetve az S30ban nem hiszem, hogy a tavalyi G20 panelje lenne, mivel az NeoPDP panel, míg az S szériában nem az van.A teszt alanya amúgy nálunk is ott áll a szüleim szobájában, jó választás volt. Hangja szinte semmi (nem hallok ciripelést, meg tápzajt, ellentétben az én G30ammal aminél néha hallani).
Viszont belefutottunk egy olyan példányba amin volt 2 pixelhiba, ráadásul pirosan világító pixel. Hoztak helyette másikat, bementem megnézni, előttem bontottak ki egy új S30at, azon is volt halott pixel 2, majd egy másikat is kibontottak, azon is volt kettő.Így maradt az első választás, nem vittem vissza a tv-t szüleimet úgysem zavarja, csak közelről (~1m) látszik, és csak egyszínű háttéren.
-
kpal
nagyúr
jó írás
én is plazma tulaj vagyok csak LG és 4éves
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Napfénysüti #37 üzenetére
Én is ilyen értékeket saccolok, látatlanban, szerintem mind a kettő teljesen korrekt
-
hoffman_
nagyúr
S30 vs G30 témában olvass be plazma topicba. Való igaz, hogy ha 150 helyett 180-at tudsz rászánni, akkor kijön a 42G30, ami a legjobb 2D tévé manapság. Két hátulütője van:
1. Kifutó modell, jelenleg se 3, se 5 év garis akció nincs rá, talán már nem is lesz, jönnek az új típusok(ez az S30-ra is vonatkozik - más kérdés, hogy az új palettán azt hiszem se az S se a G szériának nincsen, csak 3D-s utódja)
2. A G30 gyönyörű képéért felelős neoPDP panel elvileg kicsit jobban villog/vibrál, mint az S30 panelja - elvileg... Ez megintcsak elvileg jellemző tulajdonsága a plazmáknak, gyakorlatban 10 emberből jó, ha kettő látja. Szóval mindenképp hasonlítsd össze a kettőt, mert valószínű, hogy csak a gyönyörű képet fogod látni, de nehogy befürödj, még véletlenül se, ha pont abba a 10%-ba tartozol.
Ja igen, ahogy fentebb írták, a G30 fog tudni hálózati szerepet betölteni, az S30-at médialejátszóval/DVD-vel/PC-vel kell etetni "sajna". A képéről tudok nyilatkozni viszont, az gyönyörűséges.
-
Ferling7
tag
Jó cikk lett, köszönöm.
Úgy látom még mindig a Panasonic készíti a legjobb plazma tv-ket ár/minőség/szolgáltatás terén. -
zsigus
őstag
Ez nem is rossz.
Én az S30-nál a gyári átlag alapján (121 W), olyan 140-150 W-os átlagfogyasztást tippeltem volna. Sztem olyan óriási kölünbség nincs fogyasztásban az S20 és S30 között. Így olyan 100-110 W-ot mondanék az S30-ra.
Ha egy átlag 72cm-es CRT-hez nézzük, ami 100 W-ot zabál, és képátlóban és felbontásban is rosszabb, nincs is olyan nagy különbség a villanyszámlán közöttük.
Lenry
Ha van rá egy kicsivel nagyobb keret, akkor inkább nézz meg egy TX-P42G30-at (a legolcsóbb helyen durván 175e Ft), abban már van DLNA is, tehát egy média szerverrel át tudod játszani a videókat. És természetesen több plusz dolog is van benne az S30-hoz képest (pl. a TV műsor felvétele), és valószínűleg a képe is egy picit szebb.
-
Lenry
félisten
kár mert én valami olyasmit szeretnék, hogy akár a gépem, akár egy médiaszerver szolgáltatja a tartalmat, a TV meg jól lejátssza...
így marad a HDMI, ami viszont nekem kényelmetlen, mert így is két monitor van a gépemre kötve, egy harmadik aktiválásához le kell tiltani az egyiket
-
Lenry
félisten
na elolvastam. még mindig 42"es Panasonic plazmát akarok
egy kérdés: az ethernet csati csak a netes marhaságokhoz jó, vagy képes valamilyen formában hálózati megosztást kezelni?
-
RufuszX
senior tag
válasz
burgatshow #27 üzenetére
Egyébként totál meg vagyok elégedve az S20-assal.
A szívem csak azért fáj mert idén az S30-as nagyobb tudással olcsóbban volt kapható, de ez a műszakii cikkek sorsa jó esetben. A médialejátszó kicsit hiányzott de egy "okosított asus játékos" nagyon jó szolgálatot tesz(/tett vele, mert idén 50U30-ra lett cserélve ő pedig ment a hálóba)
Egyébként a régebbi LCD-kel szerintem is simán pariban van. LED-es fogyasztást nem tudok, mert a gyári adatok szerintem marhaságok, mért adatot meg senkitől sem láttam még. De egy hasonló tudású LED tv árkülönbözetéből elég sokáig eltévézek
(De nem akarom a fogyasztás vitát felébreszteni, mert sosincs senkinek igaza
-
hoffman_
nagyúr
válasz
burgatshow #27 üzenetére
Egy LED LCD-vel sose lesz pariban, de ettől függetlenül ezt a 100W körüli értéket nyugodtan azoknak az orra alá lehet dörgölni, akik fikázzák a plazma fogyasztását.
-
burgatshow
veterán
Szerintem is sokkal jobban fogyaszt az S20-nál, szerintem átlagban annyit zabálhat mint egy hasonló tudású LCD.
Egyébként nekem is ilyen TV-m van médialejátszóra, UPC-re meg Xbox-ra kötve és hibátlan.
Ráadásul úgy jártam, hogy meghalt a médialejátszóm, így amíg az cserén van, addig a TV-jét használom és eddig egyetlen filmet nem tudtam rajta megnézni (MKV), azon kívül minden más szart vitt.
Jó, az extrém formátumokat kedvelők kérem, kíméljenek.
-
RufuszX
senior tag
Na végre eljutottam a mérésig:
42S20-as esetén:
Full fehér háttérrel max fogyasztás 229 Watt
televíziózás közben kb 10 percig nézve a műszer szerinti átlag 119 Watt. (mondjuk azért ez rövid idő volt + tartalomtól is függ de azért egy viszonyítást ad)Szerintem az S30-as ennél már jobban teljesít. De szerintem ez sem olyan rossz
(#25) Killer01: kíváncsian várom a Te eredményeidet!
-
Killer01
őstag
Gratula a cikkhez, ezek szerint nem csak én vagyok elégedett az S30-al
Van fogyasztásmérőm, valamikor megnézem mennyit kajál a TV...csak meg kell keresnem, Asszony rendet rakott ... -
SentryGun
aktív tag
Ez teljesen szubjektív. Kinek mi tetszik, illetve inkább kit nem zavar...
Ha többen nézünk filmet, Apum soha nem érti, hogy én és a húgom mitől mászunk falra, ha be van kapcsolva a funkció. Engem - és a Húgomat - speciel baromira idegesít, mert - szerintem - tényleg természetellenessé teszi a mozgásokat. Ugyanakkor Apum meg vígan nézi vele. Felhasználóspecifikus...
-
Napfénysüti
nagyúr
Jó írás lett!
-
fondorlatos
aktív tag
Jó cikk. Köszi.
Azért a távkapcsoló alatt ott a PH logó csak hogy ne felejtsük el, hol is vagyunk -
Danndi
tag
3 hónapja úgy indultam a tv vásárlásnak, hogy ips panelos led háttérvilágítású tv-t veszek, ennél a típusnál kötöttem ki. Nem bántam meg, javarészt HD-t nézek rajt gépről, nekem tökéletes!!!
-
WolfLenny
senior tag
A csatorna váltás lassúsága mit jelent?
Mennyi idő a váltás? -
athomi
veterán
veled ellentétben én az IFC-t ajánlom mindenkinek teljesen kikapcsolt állapotban tartani, iszonyatosan műies lesz a mozgás tőle..
-
Talas
tag
Grat. az íráshoz!
Fogyasztás adat engem is érdekelne -
Lenry
félisten
hohóóó
ennek a cikknek délután / este nekifekszek, mert pont TV vásárlást tervezgetek, és valószínűleg egy 42"-es Pana plazma lesz a befutó.úgyhogy előre is köszi a cikket
-
Aryan
senior tag
Szerintem elég jól sikerült az írás. Tavaly év vége óta birtokolok én is egy ilyen tv-t, 140.000ft-ért vásároltam Auchanban. Ezt a típust is akartam megvenni, mert erre volt keret és ebben a méretben csak a Panasonic csinálnak full hd-s tv-jei. Szerencsére nincsen pixelhiba vagy foszfor lag, viszont picit ciripel (mondjuk azt nagyon ritkán hallom, akkor lehet igazán, hogy ha az ember a tv hátuljához hozzá hajol). Ami negatívum az a médialejátszó sw-je, mondjuk pc-re össze van kötve.
-
_Oscar
tag
Lenne egy nagyon szemtelen kérdésem. Mennyit fogyaszt? Kiváncsi lennék mennyit fejlődött a technika. Nekünk van egy ősőreg 42-es SD plazmánk, az teljesen fehér képpel 180W-ot pusztít. Normál tévénézés közben 90-150W körül ránt ki a konnektorból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- PlayStation 5
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Renault, Dacia topik
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52