Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Mert jelenleg a Mikrotik switch csak l2 managedként használom, 4. SFP+ portján jön 1-3 VLAN (tagged only), az mgmt portja VLAN 1, első és második SFP+ portja 2-3 VLAN és a harmadik SFP+ portja VLAN 2 (untagged only) minden más DHCP és stb a másik switchben van beállítve illetve routerban. Illetve 9k jumbo frame az alap mindenhol (az SwOS-ban nem kellett külön állítani)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Reseteltem a switchet, felraktam a RouterOS 6.48.4-et, beállítottam az interfacet:
Auto Neg. - off
Speed - 10G
Full duplex - on
Tx Flow controll - onteszteltem sokáig pinggel és teljes fel és le sávszéllel és most nem dobálja a kapcsolatot az új modulokkal. SwOS-ban van a hiba akkor.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Az igaz. Nekem kártyák vannak, de optikával szeretném összekötni őket, azzal küzdök. De találtam közben alin viszonylag tűrhető áron transceivert. Szerintem annál olcsóbb már nem lesz, úgyhogy teszek vele egy próbát. A 100-200 mittomén meg majd a következő lépés lesz a történetben. Én ha ezzel az 56-al összejön, akkor egy időre megpihenek, mert már ez is brutális túlzás.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Ja, akkor jól gondoltam. Nem véletlen teszik rá néha, hogy optikai DAC. Akkor OM3-hoz külön transceivert kell vennem? Valamiért nem találok ilyesmit alin vagy ebayen, csak ilyen DAC kábeleket. :S
Ha jobban megnézed, az egyikre OM2 van írva: [link]
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Köszi! Igazából ha belegondolok, akkor nekem az OM2 is teljesen megfelelne, ha elvisz 56-ot, és át tudom vezetni a falon keystone modulokkal. Ahogy nézem egy optikai szálhegesztő 1 misi felett van, úgyhogy az nem lesz. Majd találok valami kerülőutat, olyan nincs, hogy nincs. :-)
A másik érdekesség, hogy az OM2-t eleve nem 56Gbps-re tervezték, nem tudom, hogy miért ez került rá erre a kábelre annak idején, miért nem OM3.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Ja én is így gondoltam. Viszont lehet kapni külön transceivert is 56-osat: MC2207411-SR4L [link], aminek utána kell néznem, hogy vajon jó e a kártyáimhoz, dehát mindkettő Mellanox és 56-os, szóval jónak kéne lennie. Gondolom erre csak optikai patch kábelt kell dugni, és akkor rendben lesz. De még utána olvasok ennek az egész témának.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
LC-t akartam. Azt nem tudtam, hogy még mást is figyelni kell. Elég bonyolult ez az optikai téma.
Jó, ami biztos, hogy ez a MC2207411-SR4L az egyetlen 56 Gbps transceiver, amit a Mellanox gyárt(ott) és működik ezekkel a ConnectX-3 kártyákkal. Itt legalábbis nem sorolnak fel mást: [link] Szóval ilyet veszek, aztán ha megvan, akkor kitalálom, hogy hova tovább. Veszek egy 3 méteres LC/LC patch kábelt egyelőre, aztán meglátjuk, hogy megy e vele. [link] UPC csiszolást ír, gondolom ez az, amiről beszéltél.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nem vagyok ÁFA körös még, úgyhogy az nem megy, de amúgy jó ötlet.
Amit nem értek, hogy a boltnál $25-öt ír a szállításra, ha kosárba teszem, akkor meg $50 lesz belőle. International priority mindkettő. Állítani úgy tűnik nem tudok rajta, de mégis jó lenne leszorítani 25-re, azt már úgy elfogadhatónak tartanám.
Erősen agyalok, hogy egyelőre csak DAC kábelt vegyek, és várjak a transceiverekkel amíg kitesztelem a kártyákat, hogy egyáltalán működnek e.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-=MrLF=-
senior tag
Köszi! De az még drágább, igaz 12 port, [arukereso.hu] 152e +áfa (Br.: 192 990)
A Mikrotik CRS312-4C+8XG-RM, az 8x 1G/2.5G/5G/10G + 4x 10G combo SFP+[#424] [inf3rno]
Én is drágállom, az árfolyam is szar, tavaszra/nyárra csak jobb lesz az a TP-Link is, az SFP+ is ránézek.protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
törölt tag
anno meg az ericssonban mit ossze konyorogtunk a menedzsmentnek h dobjunk ilyet piacra az akkori asic-kel...
ennel fenyevekkel dragabban ugyan, de letezik intel soc-os valtozat is icelake-d-vel
szerk: eloreszaladtamReggie #433: igen, nehez ujdonsagokat vagy forradalmi dolgokat atverekedni. hogy is hivtak a tortenelemben 'megfontoltan halado' vagy ilyesmi volt a konzervativ part
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Elvben valóban nem kellene számítson, de sok évvel ezelőtt én is találkoztam hasonlóval. Ott is az A és B eszközök keverésénél azt tapasztaltam, hogy néha visszaváltott 100Mbit-re a gigabites háló. Mikor egységesen B eszközökre váltottam, stabil 1 Gbit lett az eredmény.
Aztán persze lehet, hogy csak valamelyik eszköz volt gyenge minőségű, és annak kiváltása okozta a probléma megszűnését...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
inf3rno
nagyúr
Szoftver függő, például ha van beépített cache, aztán úgy gondolja, hogy a gyakran letöltött fájlokat oda pakolja magának az OS meghajtójára, mert arra telepítettem, akkor máris annak a sebességével fog menni. De pont ez az, hogy elismerem, hogy nem tudok mindent az oprendszerekről, és lehetnek benne olyan részek, amik beszopathatnak ilyen szempontból. Ha általánosságban nem ez a jellemző, akkor nincs gond, mert akkor felrakok egy hypervisort a SATA3-as SSD-re, az adat meg az M2-ről fog menni nagyon gyorsan. Még amin agyalok, hogy az adatbázis melyiken legyen vagy hogy mennyire szól bele a meghajtó sávszélessége az adatbázis lekérdezések sebességébe. Valszeg kevéssé, mert általában a nagy részét a memóriában tartja az adatbázis kezelő, és nem annyira hatalmas mennyiségű adatról van szó, mármint a többsége szöveges vagy gráf. Titkosításnál is elképzelhető egy olyan elcseszett implementáció, ami az entrópia forrást a meghajtóról nyalja fel részekben ahelyett, hogy egyben a memóriában tartaná, aztán emiatt minden blokk váltásnál megakasztja a titkosítást az I/O. Még ilyen példa jutott eszembe így hirtelen, de ez is valószínűtlen.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Egyelőre Proxmoxra gondoltam, aztán azon belül van időm eldönteni, hogy mi legyen még és hogyan felosztva. A monitort és a videokártyát nem akarom megtartani azért, hogy szökőévente egyszer ránézzek, úgyhogy valami rugalmas, ugyanakkor stabil megoldás kellett, amit távolról tudok vezérelni. A hypervisor meg úgy tűnik, hogy pont az.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Hát ez az, hogy eredetileg 3-4 gépet akartam, aztán rájöttem, hogy nem kell nekem ennyi gép, és erősen túlterveztem, úgyhogy most csak az asztali van, amin dolgozok, és amit rákötök majd. Később esetleg még barátnőm gépe és egy szerver szóba kerülhet. Szóval most csak összedugom a két gépet aztán 56Gbps-t akarok közöttük tesztelni. Valszeg olyan 30 Gbps-nél többet nem fog tudni a PCIE Gen3 miatt az M2 SSD, de most először arra vagyok kíváncsi, hogy memóriából megy e az 56, vagy átvertek, és csak 40 fog menni. Erre a célra meg nem is kell a bifurcation riser, amire elköltöttem 70k-t, de ha már van, akkor kipróbálom vele legalább egyszer. Majd talán lesz később másik projekt, amire fel tudom használni. Bár most így nincs képben semmi fejlesztés. Inkább kocsit akarok venni másikat.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Ráadásul azok a linkelt csatlakozók nem is hegesztősek.
Ifjabb éveimben sokat forrasztottam. ZX Spectrumhoz joystick interészt, multy interfacet, dallamcsengőt, szirénát, fényorgonát, Videoton tv-be videó csatlakozótt. URH konvertert szereltem számtalan rádióba, hogy fogja a Danubius rádiót.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest