Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Jaja, rezesről mindenhol azt olvasni hogy többet fogyaszt, ami ugye melegebb működést is jelent. Szerencsére tele van a céges szekrény tartalék Cisco optikás SFP-kkel meg optikás TwinAX kábelekkel
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
Ott van az egyik linken a hőmérséklet/fogyasztás teszt is, optika SFP-kkel/optikai TwinAX kábelekkel nem vészes, azokkal fogom használni (a központi helyen lesz, a régebben említett 4/8x25G+2x10G SFP switchek lesznek a downlinkjei. Ha mégis nagyon melegedne kap egy kicsi Noctuát
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
Belebotlottam egy L2/L3 8x10G SFP+ switchbe, ami több néven is elérhető az Aliexpressen (ONTi ONT-S508CL-8S például), itt van két teszt:
link1
link2
Nagy előnye a passzív hűtés na meg hogy ezen az áron eddig unmanaged switcheket árultak.
Kettő darabot tudtam mindenféle CNY kuponnal rendelni ma, darabja ~ 80€-ra jött így ki.
Ha megjön megírom majd a tapasztalatokat."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
A HP 530SFP+ egy PCIe 2.0-ás kártya, BCM57810S chipre épül. Jó lehet, de nekem nincs tapasztalatom vele.
A 2 portos Mellanox3 kártya HP verzió neve: HP 546SFP+
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz szpeti40 #499 üzenetére
Igen, ott gyakorlatilag kizárólag Realtek RTL8125B-s chippekkel szerelt eszközök lesznek, USB-A 3.0 vagy -C csatival (kb. 15€), van mindegyikből nekem, remekül működik a Realtek-től letöltött friss driverrel (nem a Windows update által találttal). Alaplapi chip-em is van ugyanilyen mini PC-ben, azzal sincs gond. Másik elterjedt (főleg alaplapokon) az Intel 2.5G sorozata: I225-al voltak gondok, I226-nál már állítólag javítva lettek.
10G esetén Mellanox 3-al van tapasztalatom, azokat használtan 25-30€ körül lehet ebay.de-n venni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz szpeti40 #497 üzenetére
Először ilyeneket: MokerLink 4 Port 2.5G Ethernet Switch mit 2x10G SFP+ Slot
ezek olyan 40€ körül voltak akcióban. Aliról ugyanez kb. 25-30€, csak akkor gyorsan kellett.
Azóta vettem Aliexpressről Hisource HI-K0802WS-t, ez 8x2.5G és 2x10G SFP+ kb. 45-50€ között van akciótól függően. A fentiek mind passzív, nem managelhető switchek, kicsik, gyorsak, hűvösek és halkak"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
Beléptem én is a Gigabit feletti hálózati sebesség világába itthon is. A kezdő lökés egy új Synology DS1821+ volt, aminek van egy szabad PCIe kártyahelye
Végre normális áron van 2.5G/10G switch (4x2.5G, 2x10G SFP+: ~50€), 10G SFP+ hálókártya (20-30€), SFP+ moduljaim vannak egy marékkal, 20€ volt egy hosszabb LC-LC optikai kábel ami összeköti a két emeletet. Így a gerinc 10G , a kliensek meg vagy Wifi6+-on vannak, vagy ~15€ egy 2.5G USB Ethernet adapter.
~230MB/sec-et tud így a mentés, az feleannyi idő"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gran Turismo
- OTP Bank topic
- Diablo IV
- iOS alkalmazások
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen monitort vegyek?
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest