Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
neha intel 82599-eseket is lehet jo aron kapni (Supermicro AOC-STGN-I2S, Silicom PE210Gxxxx, stb), sot neha-neha felbukkan rezes ketportos is
eleg kiforrott a driver-tamogatottsaguk ezeknek is. en vettem akciosan egy nyolcportos mikrotik-et es a legtobb kartyat dac-kal kotom be, ezek sokkal olcsobbak, mint 2 sfp+ es egy optikai kabel. cserebe 3m a leghosszabb, amit hasznalhatok. -
törölt tag
ertelek. igy nehezebb. a halokartya ajanlo tovabbra is all, de az sfp+ -ok beszerzese cakkos. raadasul az ujabb intelek (x710, xl710) haklisak az sfp-re, abbol ugyesen kell valogatni (dmesg 'Unsupported sfp detected' es nem jon fol a link).
eleg zord arai vannak az interbolt-nak, csakugyan. bar garival talan lehet ertelme (refurbished az jobb helyeken legalabb 3 honap garival jon).
-
törölt tag
tudom, hogy kicsit off, de.
$102-ert rendeltem egy Silicom PE3100G2DQIRM-QX4 kartyat, ami elmeletileg 2x100G (igen, kettot kellett volna )
ket oka van szerintem, amiert megis ilyen olcson lehet megkapni:
1.) agyament belso dizajn (kulon belso switch es kulon PHY, kulon switch daemon es kulon eth driver)
2.) agyament kulso dizajn (pcie x16-ba dughato kartya, de kell neki bifurkacio h ket device latszodjon, kulon kiegeszito kartyaval es madzaggal masik x16 pcie slot-ba dugva es azt is bifurkalva ujabb 2 pcie eszkozkent latszik.hat csoda, hogy mar meg is szunt a szoftveres tamogatasa?
roviden ez egy intel fm10k sorozatu kartya, azok kozul is az egyik legnagyobb. 2 db qsfp28 porttal, ami annyit tesz, hogy felkonfigolhato 2x100G-nek, de mivel a qsfp-ben a q az a quad-ot jelenti, ezert egy fizikai port szetbonthato 4-re, tehat mukodhet 2x 4x25G modban is. megfelelo breakout kabellel szembe lehet dugni (2x) 4db 25G-s porttal. es mivel tudja a 100G-s mod mellett a 40G-set is, ezert szembe lehet dugni 40G-s kartyaval is, vagy a qsfp szetbontasaval (2x) 4x10G-vel is.
es meg csak itt kezdodik az erdekesseg
pcie v3.0-t tamogat, tehat x16-ot szetbontva x8x8-ra ket pcie device-kent latszik az operencias rencer szamara. ami azt jelenti, hogy a 2x100G-bol a host kb 110-120Gbps-t tudhat elkezelni. ha hasznaljuk a kiegeszito kartyat a mazzagokkal, akkor 2x16 pcie sinunk van x8x8x8x8 konfiguracioban, ami mar kihajcsa a 200G-t.
de.
ez a csuda belul egy kb 600GBps-es switch-et tartalmaz, ami raadasul elegge szeleskoruen programozhato. tehat egyreszt a host terhelese nelkul tudhat kapcsolni a ket port (vagy 8 port) kozott, akar a csomagok kisebbfajta modositasaval is, masreszt egy dual socket-es lapon 2x8 pcie sav mehet az egyik socket-nek, 2x8 pedig a masiknak, raadasul a switch-et ugy programozva, hogy tetszoleges csomagokat a ket socket kozott passzolgasson. besz@ras, nem?!igazibol lusta vagyok blogout-ot irni rola, pedig megerdemelne. valoszinuleg a bonyolultsaga lett a vegzete, lattunk mar ilyet. Inteles neven RRC vagy Red Rock Canyon volt a neve, nagy tervek voltak vele, lett volna utodja is Black Rock Canyon neven, meg tobb ficsorrel, de nyilvan az sem tortent meg. az a tervem, hogy egy mini-itx lapba teszem (asrock b350itx) ami tamogatja a pcie slot x8x8 konfiguraciojat, igy ket pcie eszkozkent latszik a switch ket darabja, igy pedig egyreszt utos traffgen lehet, masreszt eleg rettenetes szoftver router es tuzfal. 12 v 16 magos ryzen kene bele, 3900 v 3950, hatha most kicsit esik a hasznalt aruk az 5xxx-ek megjelenesevel. egy 4750pro pl vagany lenne, mert akkor lenne rendes deszktopom is, de mindent ne akarjak, az csak 8 mag. nagyon kivancsi vagyok, remelem hasitani fog.
-
törölt tag
igen, sok szempontbol igazad van, nem irtam le minden reszletet.
a ryzen-es 12 v 16 mag azert johet szoba, mert abban azert mar van kakao es tipikusan az AMD-s mini itx lapok tamogatjak a pcie szetbontast. ha nagyon gyenge lesz, akkor atkerul egy c621-es lapba egy 16magos skylake melle. asztali lapok eseten sokkal macerasabb olyat talalni, amiben konfiguralhato a pcie darabolasa, mig pl az asrock xeon-os itx-ek tobbsege tudja (x99itx, c612d4i, c621d4i)szerk: legvegso esetben beteszem az adatlapomon lathato gepbe, csak akkor ki kell dobalnom belole ezt-azt.
nem hiszem h hasonlo magszam mellett jobban jarnek egy xeon-nal, de ez csak tipp.
nem fajlszerver lesz, tehat legalabb a hattertarral nem kell foglalkoznom. 100Gbps az durvan 12500MB/s, az azert meg PCIE 4.0-s ssd-kbol sem egyetlen darab lenne vinyokbol meg ki sem szamolom. tuzfalnak, routernek es traffic generatornak viszont remelem vagany lesz.
eleinte ket kulon gepben lako 40G-s kartyaval lesz szembedugva dac kabellel, tehat 'csak' 80GBps-rol beszelunk, mindenfele sallang nelkul.
"Jo kis hobbi project lenne,de ha nincs ra legalabb 1 milliod,akkor kar belekezdeni "
ez is igaz nincs erre egymilliom, viszont nem komplett otthoni halozat kiepitese a cel, hanem csak tapasztalatszerzes es szorakozas, tehat eleve kihagyhato a switch es a qsfp28 meg az optikai kabel. qsfp dac-om van mar, es rendeltem most ket breakout dac-ot is (qsfp28 -> 4 sfp28), tehat keresztul-kasul tudom kotozgetni a gepeimet. (amig eleg kozel vannak egymashoz )a foglalkozasom is kapcsolodik ezekhez, gyakorlatilag barkacsolok valami temabavagot
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
mikrotikbol van 4 es 8-portos switch mar-mar elerheto aron, de sfp+-os.
istenbizony ossze kene szedni egy konfigot hasznalt cuccokbol, ami konnyen elerheto. atx-es lapbol, az elerheto legolcsobb hasznalt 10G-s kartyakbol 3 v inkabb 4 es nem is kene tul eros proci, ha sima switch-kent hasznalnank. persze amint szukseg lenne NAT-ra, stb-re, akkor mar maskepp kene specifikalni.
csak tul nagy lenne, az emberek nem szivesen kerulgetnenek egy ekkora halozati elemet
(ami viszont szinten nagyon vagany lenne, de olcso megintcsak nem, egy mini-ITX lap, ketteosztott pci es 2db 4portos kartya) -
törölt tag
kezd divat lenni a pcie szetbontas tamogatasa. asrock, asus, de meg gigabyte mITX lapok kozott is van.
eleg sok lap tamogatja alapbol, sokra pedig van mar bios hack. viszont a jo minosegu splitter nem olcso es hely is kell neki. olyan hazakban, ahol egyebkent is van pcie riser kabel, viszonylag egyszeruen megoldhato, de ez mar inkabb a Mini-ITX topik temaja -
törölt tag
válasz jerry311 #225 üzenetére
igen, erre mar komolyabb sdwan megoldas kell. ott is van tobb feltetele h mukodjon ahogy irod is, de vallalati szinten mar vannak olyan dobozok, amik a linkek telemetriajahoz igazitjak a kuldest, hogy a tcp ne szabalyozzon le lehetoleg. ott van kihasznalhato elosztas, ami nem buta round-robin, hanem savszelt es kesleltetest is figyelembe vesz, bar a legtobb akkor igazan hatekony, ha mindket oldalon ugyanez a doboz van.
sajnos ugy latszik konzumer piactol ez ugyanolyan tavol van, mint a 10G switchek. bar a home office azert osztokelheti az elterjedesuket, foleg ha sok ceg rajon h a virus eltunesevel meg akarja tartani a tavmunkat. -
törölt tag
nem, iperf jo. abbol 4 teszt: egyszalas oda/vissza es sokszalas (128) oda/vissza.
wrk-t szoktam meg hasznalni, sima wget-et (dev/null-ba) es aria2c-t, de kell ezekhez webszerver a masik oldalon (es neha mar kell tuningolni is kicsit oket, amikor 10G-t akarsz kihajtani).
udp tesztek erdekesek lehetnek akkor, amikor magara a halozati kapcsolatra vagy kivancsi, de az alkalmazasok leginkabb tcp-t hasznalnak ugyis. -
törölt tag
-
törölt tag
tudod a kliens oldalon csokkenteni a prociterhelest a
--repeating-payload
kapcsoloval. a-P
kapcsoloval pedig a parhuzamositast, az is segithet.
szoval a negy valtozat amirol beszeltem az kb igy nez ki nalam:iperf3 -c 192.168.106.1 -O 2 -t 20 --repeating-payload
iperf3 -c 192.168.106.1 -O 2 -t 20 -R --repeating-payload
iperf3 -c 192.168.106.1 -O 2 -P 128 -t 20 --repeating-payload
iperf3 -c 192.168.106.1 -O 2 -P 128 -t 20 -R --repeating-payload
szerk:
ha nagyon csucsra akarod jaratni az iperf-et, akkor indithatsz tobb szervert is, mondjuk mas-mas porton es a masik oldalon tobb klienst egyszerre, de ez mar szorszal-hasogatas. illetve megnezheted meg h a scheduler pakolgatja-e az iperf-et, pineles is segithet (taskset).
es ha nagyon bedurvulsz, johet az isolcpu[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nezhetsz halokartya statisztikat is, annak a szamlaloi is segithetnek, ha pl nem sikerul foglalni csomagokat vagy dobalas van azert, mert nem fert bele pl az rx queue-ba a csomag a lassu kihuzgalas miatt, stb.
illetve a netstat is segit, ha van pl retransmission vagy reordering, akkor az mind lassit.
ha pedig a mindenfele kernel taszkok miatt azert dobalsz, mert idoszakosan felgyulnek a csomagok az rx queue-ban, akkor annak a meretet is felveheted a tipikus 1k-rol (v 512, drivere valogatja) akar 4k-ra is. altalaban inkabb nem javasolt, mert ezzel okozhatsz mas problemakat is, de a csupasz teljesitmeny-mereshez jo.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
es mire gondolsz, hogy johet a kepbe a sata?
a dobott csomagok szama tenyleg kicsi, attol nem kene leessen ennyire a sebesseg, de nagyban fugg persze attol is h hol/milyen csomagot dobott, epp mekkora a tcp ablak, stb.
illetve szoktak ezzel a kartyaval masok merni nagyobb savszelt? -
törölt tag
igen, be lehet allitva az is h mennyi interraptot engedjen, illetve vannak driverek amik atvaltanak interrupt mod-bol poll modra nagy pps eseten (nemtom mlx driver is ilyen-e).
nem bugos, fix bitrate streamenkent allitsd nagyobbra
-b, --bitrate n[KM]
set target bitrate to n bits/sec (default 1 Mbit/sec for UDP,
unlimited for TCP/SCTP). If there are multiple streams (-P
flag), the throughput limit is applied separately to each
stream. You can also add a '/' and a number to the bitrate
specifier. This is called "burst mode". It will send the given
number of packets without pausing, even if that temporarily ex‐
ceeds the specified throughput limit. Setting the target bi‐
trate to 0 will disable bitrate limits (particularly useful for
UDP tests). This throughput limit is implemented internally in‐
side iperf3, and is available on all platforms. Compare with
the --fq-rate flag. This option replaces the --bandwidth flag,
which is now deprecated but (at least for now) still accepted. -
törölt tag
ezt azert meg bongeszd at sztem ha nem lattad: mlx tuning guide
szerk: az iperf szervert biztos mas-mas portokkal vagy mas-mas ip-vel inditottad?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ip ugy lehet mas, ha vagy hozzarendelsz egy porthoz tobb ip-t vagy tobb porton dugod oket szembe vagy csinalsz vf-eket.
udp-vel egyelore nekem sem egy nagy eresztes, kell 5 iperf ahhoz h menjen:
root@myclient:~# cat multiperfudp.sh#!/bin/bash
iperf3 -c 192.168.106.1 -O 2 -t 20 -u -b 1.5G --repeating-payload -p 5201 -Z &
iperf3 -c 192.168.106.1 -O 2 -t 20 -u -b 1.5G --repeating-payload -p 6000 -Z &
iperf3 -c 192.168.106.1 -O 2 -t 20 -u -b 1.5G --repeating-payload -p 7000 -Z &
iperf3 -c 192.168.106.1 -O 2 -t 20 -u -b 1.5G --repeating-payload -p 8000 -Z &
iperf3 -c 192.168.106.1 -O 2 -t 20 -u -b 1.5G --repeating-payload -p 9000 -Z &
egyetlen udp-s iperf tud nalam kb 2.07G-t, azert allitottam 1.5-re. ezeket a kernel szetszorja igy, atjon nalam 7.5G. szoval minden HT-ra fellohetsz egyet a kliensen, akkor ezek valamennyire skalazodnak.
a tuloldalon persze siman inditottam tobbiperf3 -s -p xxxx
szervert.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
szerintem az a 6Gbps gyonyoru elorelepes az 1Gbps-hez kepest. foleg ha regebbi vasakkal dolgozol, akkor a tipikus applikaciok sem fogjak tudni kihajtani, kiveve az ilyen masolas dolgokat.
szerk: amikor nem a pcie korlatoz, akkor a korabban linkelt mellanox-os guide meg mindig tud jo tippeket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ftp sem hiszem h kulonosen profital belole. inkabb olyan esetben erdekes, mint pl szoftveres NAT, jelentosen tudhat gyorsitani vagy ha nem a halokartya ellenoriz es/vagy szamol pl checksum-ot (tcp cksum, mert ip cksumnal szinte mindegy, az egesz csomagra kell). igy direkt gep-gep kommunikacioban nem hiszem. azert irtam h ez mar csak szorszalhasogatas
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
nem ismerem az xBSD-ket, sajnalom
virtualizacio nem kell h fajjon, csak jol kell felkonfigolni. nalam qemu vm-ekben futnak a tuzfalak es nem igazan lassabbak, mint nativban. (pinelve, izolalva, hugepage-ekkel, pci passthrough-val)a wkr teszteket ugy szoktuk csinalni, hogy siman beizzitunk egy apacsot v nginx-et (vagy lighttpd-t, ki mit szeret) es dd-vel generalunk pl 64k-s es 1M-s meretu fajlokat. (a tartalmuk szamit, ha van valami tartalombogaraszas utkozben akar a forgalom tipusanak azonositasara vagy rosszindulatu kodok ellenorzesere), de legegyszerubb /dev/zero-bol.
es utana a wrk-val siman ezt a fajlt kered le a webszervertol. ha nincs meg a 10G, akkor kellhet nezegetni a szerver oldalt is, mert az alapbeallitasok nem mindig elegendoek, kell finomhangolni. de az 1M-s fajllal nem kene problemak legyenek. -
törölt tag
attol fugg mit akarsz tesztelni. a zerot a legkonnyebb tomoriteni, ha engedelyezni akarod, de szerintem nem kell. egyetlen fajl eleg, azt fogja sokszor lekerni a wrk. talan kesselve marad, nem erdemes jatszani ramdisk-kel. ha a webszervert akarod tesztelni, akkor persze maskepp kell, arra vannak komolyabb eszkozok, de ahhoz meg kevesbe ertek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ez mar nagyon off, de szerintem a 8Gbps az a fizikai savszel ami atfer a gen2 x2-n. ami azt jelenti, hogy a kodolas nincs beleszamolva, tehat nem a hasznos adat tud ennyit. gen2 8b/10b kodolast hasznal, ami azt jelenti durvan h az atvitt 10bitbol 8bit a hasznos adat, tehat az kb 8Gpbs teljes forgalombol 6.4Gbps hasznos adat. na ahhoz mar igencsak kozel voltal.
-
törölt tag
nem hazudnak a doksija is irja h 32Gbps a host fele.
tobb esetben is van ertelme ennek a fajta 'oversubscribe'-nak:
- legtobb esetben nem fog mind a negy port maxon porogni
- sokfele hardveres offload lehet, amikor kihasznalhato nagyobb savszel (pl mcast)
- a pcie x8 gen2 az full duplex (pontosabban dual simplex) 32Gbps, valos forgalomban tipikusan az egyik irany a nagyobb savszel-igenyu (pl letolteskor felfele csak az ack-ok mennek, keves es pici csomag), tehat ha pl ket lukon 10-10G letoltes megy, a masik ketton meg 10-10 feltoltes, akkor is megoldja a kartya. -
törölt tag
meg videokartyat is szoktak hajtani ilyesmin keresztul nekem is van egy a fiokban, de javasolni nem tudok konkret tipust, az enyem is adt-link.
az alaplap leirasaban benne van h hany pcie savot hasznal az m.2, annyit tudsz kivezetni te is.
tobb alaplap tud fogadni sata es nvme m.2-t, a pcie x4 only sztem csak annyit jelent h ott mar nincs sata tamogatas. nyilvan sata only lapot ne vegyel erre a celra. -
törölt tag
o azt irja, hogy amikor az m.2 foglalat tudja a sata-t es az nvme-t is, akkor allitsd at csak nvme-re h tuti menjen az atalakito. nyilvan hianyzik belole valami, ami miatt az alaplap magatol tudna valtani a ketto kozott.
valami zavart erzek az eroben: nem irtam olyat (remelem) h gyarilag a hazba van epitve a bifurkacio nem tudok ilyen hazrol, amiben gyarilag lenne pcie eloszto, nehany szerver rack haztol eltekintve.
azokban a hazakban tudod jo esellyel szepen megoldani, amik eleve pcie riser-es hasznalathoz vannak tervezve, mert azok tipikusan dual-slot (vagy akar tripla slot) vga-khoz vannak tervezve, tehat hely is van ket egyhelyes kartyanak es a splitter is elferhet.
pl egy TT core g3 vagy SS milo ml08 olyasmi.
ha low profile halokartyakat veszel, akkor splitterrel egyutt is beferhet hagyomanyos hazban a teljes magassagu helyre, de az mar inkabb a barkacs kategoria.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Egy x16 -> 2x8 bifurkációs riser kártya mellé még ugye kell az is, hogy az alaplap támogassa a 2x8-at az első x16 sloton"
valamelyik sloton, igen. komoly lapoknal kulon-kulon lehet allitgatni."Láttam még olyat, hogy PCIE 1x16 -> 4x M2 kártya, esetleg arra kellhet az alaplapon az x16 -> 4x4 támogatás?"
igen. ezert van sok rossz ertekeles rola, mert ez nem eleg egyertelmu sokaknak. -
törölt tag
szuper.
ha mennek 40G ethernet modban is a HP-k, akkor azert az nem rossz biznic. elmeletileg tamogatja a 10G-s uzemmodot is, gondolom vagy qsfp breakout DAC v qsfp-sfp+ atalakitoval szembe tudod dugni 10G-s halokartyakkal is.nem hiszem h akarsz infiniband-del jatszani, de ha megis, akkor majd meselj
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
eleg gyakran hasznalom direktben a breakout-ot, de intellel. persze azon is mulik h a mellanox hogy csinalta meg: ha a qsfp negy csatornajabol ott is csak az egyiket elesiti es az a 10g jon ki az egyik laban a breakout-nak, akkor jo.
intel xl710-eim vannak 4x10G-re konfigolva, ilyenkor 4 kulon 10g-s portnak latszik a kartya, siman muxik a breakout polippal -
törölt tag
nemtom. ha mar ugyis elindult a vezerhangya es ugyis lesz valami qsfp-s osszekottetesed, akkor nem vesz karba a jo aron vasarolt dac. en folyamatosan szoktam nezegetni es amikor latok nagyon olcson, akkor megveszem. lassan osszegyulnek igy a kabelek.
intel oldalon az a baj h vagy intel gyartmanyu dac kell vagy olyan, amit annak ismer fel vagy amit tamogat. es ezekbol kevesebb van, mint a nem mukodokbol. mellanoxot nem ismerem, de amit hozzajuk lehet kapni 'ipolex' markaju dac-ot, az eddig nalam mindennel ment. -
törölt tag
ha ilyen sok kartya kell, akkor felesleges itx-ben gondolkodni. atx lap kene, raadasul inteles, mert a modern asztali amd-sek alig adnak pcie csatlakozokat, tisztelet a kivetelnek. (persze a ryzen-es lapokra gondolok, nem a TRipperesekre)
az m.2-t szerintem csak aktiv osztoval tudnad tovabbosztani, ha egyaltalan. valszeg ertelmetlenul draga lenne. raadasul sok m.2 csak x2, azt meg hova osztod? nagyon megnottek az igenyeid, de ertheto, eves kozben jon meg...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
azzal a masik szobaval jelentosen megnehezited a dolgodat. nalam a gepek itt figyelnek egy kupacban, ezert akar 1m-es dac is eleg. a 3m-es 40G-sbol is vaskos es nem tul hajlekony, de a 100G-s egy remalom. ket szoba kozott mar lehet okosabb optikait hasznalni, mert ha veszel is pl 5m-es dac-ot, valszeg csunya is lesz es maceras is, amennyiben nem fursz falat.
-
törölt tag
uj problemaba utkoztem: a 100G-s dac-ok mindegyike iszonyu merev. ahol eddig a 40G-s dacok boldogan bekanyarodtak, ott a 100G-sek nem intel, mellanox, ipolex. mindharom hasonloan nehezen kezelheto. nyilvan kell a minosegi rez bele (es mennyiseg is), tehat nem panaszkodom, csak egyszeruen ennek a hajlitasi sugara mar gyakorlatilag fel meter es a kartyak rogzitesere is figyelni kell, komolyan csavarhatja oket.
-
törölt tag
csak saccolni tudok. mivel a 40/56 szokott egyfele lenni, a kepeken is vastagsag szempontjabol inkabb a negyveneseimre hasonlit, nagyobb az eselye h kb annyira hajlik, mint a negyvenesek. a szazas mar kulon allatfajta.
Cifu:
ne is mondd... sajat zsebbol olyat biztos nem veszek egyelore. nem tul olcso, de az fs.com-os 100G-s dugokkal mostanaban eleg sok bajunk van, bar egyelore nem mernem kijelenteni h az o hibajuk[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
anno meg az ericssonban mit ossze konyorogtunk a menedzsmentnek h dobjunk ilyet piacra az akkori asic-kel...
ennel fenyevekkel dragabban ugyan, de letezik intel soc-os valtozat is icelake-d-vel
szerk: eloreszaladtamReggie #433: igen, nehez ujdonsagokat vagy forradalmi dolgokat atverekedni. hogy is hivtak a tortenelemben 'megfontoltan halado' vagy ilyesmi volt a konzervativ part
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest