- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- tildy: Új élet kezdődik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- N€T0X|N: Stellar Blade után
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
Egymás mellett nem próbáltam, de én elégedett vagyok a kijelző színeivel.
Nekem semmilyen gondom sincs vele (kopp-kopp
). Babrálnom sem kellett, össz-vissz a CM12S-t tettem fel a gyári CM recoveryből, mert nem akartam az OTA-ra várni. Most, hogy akciós talán jobban megéri egy új, garanciáztatás esetén viszik hozzák, csere (vagy első körben teamspeak telepítés utána a cipelés).
-
Land
veterán
A kijelzo mennyire szép szinvilagu a G2-hoz, H6-hoz képest? G3 kicsit fakobb volt.
Ma beleneztem a telefon forumaba és még mindig van akinek kijelzogondjai vannak vagy dobálja a tererot. Mit tegyek hogy ha emellett döntök tuti hibatlant fogjak ki használtan vagy újonnan? -
Saccco
nagyúr
A CM12S nagyon jó, szerintem nem mérhető egy EMUI-hoz, valamint az LG szoftvere is elmarad helyenként.
Honor 6-tal nincs tapasztalatom, csak Mate7-tel, ahhoz képest szerintem jobb a tempó, igaz hogy abból 2GB-os verzióm volt, szerintem sokat számít a +1GB. A G2 az egyik legjobb telefon, amit valaha gyártottak, kompakt méret, jó tempó, szűkös tárhely...Akku időben kb. pariban van a OPO.
A G3 kamerája szerintem nem jobb, illetve általában nem jobb, sötétben szebb képeket csinál, nem mellesleg van benne stabilizátor, viszont nincs pl. hosszú záridő, ami nagyon hasznos tud lenni.
Nekem 32GB ROM alatt karcsú bármilyen telefon is legyen (sokat fotózok, videózok, telepítek).G2 óta először érzem úgy, hogy jól döntöttem újra.
Előélet (váltás fő oka): ZTE v987 (teljesítmény utáni vágy, jó lehetőség G2-re) -> G2 (16/2) (noSD) -> G3 (32/3) (elrepedt, fos akkuidő) -> Mate7 (16/2) (EMUI frász, multitask 0) -> OPO (64/3) (egyelőre nincs alternatíva, esetleg G4, ha normalizálódik az ár, QHD visszatart)
-
petipetya
nagyúr
Használtam Honor 6-ot pár napig és LG G2-t 1 hónapig, most pedig OnePlus One van. A OnePlus One sebessége gyorsabb a Honor 6-nál, pedig az sem lassú. A G2 alapból gyors a kitkat alapú gyári rommal.
Aksiban a G2 odaver a OnePlus One-nak, pedig ez sem szomorkodhat e tekintetben.
-
Land
veterán
Ejha! Már többször szemeztem vele, de a forumában elég sok elégedetlenkedo tulaj véleményét olvastam különféle idegesítő bugokrol, így elvetettem. Pedig a fekete 64 gbos tetszett is. Erre kiderul, hogy mára már nem gatya szoftveresen?!
Jelenleg Honor 6-ot használok, előtte pedig LG G3-at és G2-t használtam. Kíváncsi lennék sebességben a dicsért H6-hoz, kamerában a korrekt G3-hoz, uzemidoben a kiemelkedő G2-hoz képest milyen... Erősen elgondolkodtam a valtason.Komolyabban az Mi4 fogott meg. Szép és jó telefon, de a 16 gb rom karcsú, a 64-es meg drága.
-
rum-cajsz
őstag
Jó cikk lett és alapos. Köszi!
-
Saccco
nagyúr
válasz
fornettisuti #149 üzenetére
Zárképernyőn hosszan tartod az értesítést, "i"-gomb megjelenítés zárképernyőn pipa ki.
-
fornettisuti
veterán
megkerdem itt is, hatha tudja valaki; hogy tudom kikapcsolni az smsek megjeleniteset a kepernyozaron?
-
Saccco
nagyúr
válasz
fornettisuti #146 üzenetére
Én meg arról váltottam. Nem bántam meg, ez a rendszer jobb. Mondjuk ott meg az akku bitang, bár ez is hozza a számomra szükséges képernyőidőt. Mérete kezelhetőbb.
-
ABal
őstag
válasz
fornettisuti #146 üzenetére
Én meg azzal szemeztem először.
-
fornettisuti
veterán
en is ezen irasutan szantam el magam, mate7 elleneben.
-
ABal
őstag
válasz
s3nsitivity #144 üzenetére
A szomszédomnak is One van.
-
zizi7229
tag
Itt a forumon azert van par embernek...egy baratomnak anno en mutattam az elso hireket rola...aztan elobb vett mint en
-
dontdoit
tag
Kvázi ez az írás ösztönzött arra hogy vegyek egyet. Köszönöm
-
s3nsitivity
addikt
válasz
zizi7229 #139 üzenetére
Igen, elég gáz még az a v6.
Na meg sajnálom, hogy nem lollis.
FlyMe is van már 5 -ös. De az se tökéletes még.. Na meg az se lolli.
Ma adták ki a Find 7 hez a Color OS Lollipopos verzióját, arra is kíváncsi leszek majd, bár még az Oppokon is csak beta
Az MX4 2 giga ramja már kevés lenne nekem. -
zizi7229
tag
válasz
s3nsitivity #135 üzenetére
miui v6 még nagyon kezdetleges 15.-ei aszt hiszem az utolsó update, de ha jól tudom a play még azon sem megy... a flyme az egyetlen dolog amiért sajnáloom hogy nem mx4-et vettem
-
atikó
őstag
tetszett a teszt, és nekem is tetszik a készülék, de már megvárom a 2 generációt!
-
s3nsitivity
addikt
válasz
RetepNyaraB #136 üzenetére
Eredeti.
5.0.2 röl dirty flash el mentem fel 5.1.1 -ig és semmi probléma, pedig igen tele van sz@rva.
Már anno is nagyon szerettem a mahdi -féle romokat így nem csoda, hogy ezért is oda vagyok.
Szép, gyors, okos. Antutuba közel 50ezret ér el, GFX bench Trex off screen átlag meg 35 fps. Számomra tökéletes. -
válasz
s3nsitivity #135 üzenetére
kernel eredeti vagy sem? Ha nem melyik?
-
zizi7229
tag
válasz
s3nsitivity #133 üzenetére
melyiket használod?(csak kiváncsiság, mert a miui fell kacsintgatok...most ugyis multirom fentvan
-
s3nsitivity
addikt
-
zizi7229
tag
válasz
s3nsitivity #131 üzenetére
van akinek az is számít hogy mit tud egy rom alapból...ettől függetlenül xposed fent van pl a youutbe background miatt....nyilván a oneplus egy olyan telefon amit nem vesz meg egy átlag user mert még nem is hallott róla, aki meg megveszi az többségében ért a mókoláshoz ettől függetlenül a kényelmet is mindenki szereti, na ebben nyújt többet a cm csomó kis apróság...sebességgel ebben sincs gond egy rom pedig nem fog 810-est csinálni a 801 ből(valahol ez nem is baj
) ...valahol van egy határ a sebességben, stabilitás meg...egyszer fagyott szét cm OS egy bugos xposed modul miatt
-
s3nsitivity
addikt
Látom még most se sikerült felfogni.
Sebességben, stabilitásban közelébe se ér semmi.
Egyáltalán nem a tudásáról volt szó.
Aki annyira agyatlan, hogy nem tudja magának megoldani a dolgokat az utálhatja. Khm.
Még így is többet tud mint más platform.
Nem CM és ez az alap tudásán is meglátszik ez tény nem is mondta senki az ellenkezőjét.
De az is tény, hogy ugyan ez a sebességén és stabilitásán is meglátszik.Egyáltalán nem szemét, egyáltalán nem beta, azt adták amit ígértek.
Attól, hogy egyesek nem képesek felfogni, nem értenek hozzá attól nem szar. -
szmissz
senior tag
válasz
s3nsitivity #129 üzenetére
Oké, élvezz el az eszméletlen Oxygen OS-től.
-
s3nsitivity
addikt
Nem igaz, hogy nem bíród felfogni, hogy miről pofázok..
A nexusoknak jóval nagyobb piaca van.
Az Oxygen tud mindent amit a google megálmodott, hogy tudjon az android.
Az, hogy a CM ben több a fícsör attól azok nem alap dolgok.
Mint mondtam ha akarod belerakhatod ugyan azokat az Oxygenbe is.Egyáltalán nem a CM miatt volt „killer” az OPO ha nem az ára miatt..
-
szmissz
senior tag
válasz
s3nsitivity #127 üzenetére
Ja. És nem véletlen van nagy piaca a Oneplusnak, aminek killer fícsöre volt a kezdettől a gyári Cyanogen.
Semmi értelme a vitának, a mostani Oxygen OS csak egy 1.0 _SEGGBUTA_ cucc, alapvető funkcióit nem tudja működtetni a telefonnak pl a színes led vezérlés. Ennél sokkal jobb lesz akkora, mire alap rendszere lesz a Oneplusnak.
Gyors és stabil a CM12S is, kurvajó extrákkal.
-
szmissz
senior tag
válasz
s3nsitivity #124 üzenetére
De, próbáltam, egy seggbuta Nexus, ahogy te is írtad. Jelen állapotában maradna, kiskanállal belezné ki a Oneplus közönsége a céget.
-
Telefonod az alma, vagy a csempe; ott minden helyből "gyári" és az is marad till the end of times
Aki droidot vesz, az vagy szeret barkácsolni, vagy nem tudta kifizetni az S6-i6 árát és savanyú a szőlő.
Az OPO-t lehet szidni, de van rá kismillió, igen jól támogatott rom. Te dolgod mit teszel rá. Az xposed-et gányolásnak lehet ugyan titulálni, csak szimplán nincs igazad. Visszamennyé. -
s3nsitivity
addikt
Miért szerinted a „gyári” megoldás, hogy van megoldva ?
Ugyan azt csinálja az x is csak a „gyári” alapból implementálva van, na bumm.
Kicsit gondolkozz mielőtt ideböfögsz valami hülyeséget.És igen, elég durva stabilitást és sebességet hoz az Oxygen de sejtem ezek szerint nem is próbáltad.
-
szmissz
senior tag
válasz
s3nsitivity #122 üzenetére
Ja, nagyon szeretnék Xposeddel gányolni, "gyári" megoldás helyett.
Az "eszméletlen" jelzőn meg konkrétan beszartam, felesleges is tovább beszélnünk a témáról.
-
szmissz
senior tag
Fantasztikus készülék, minden szempontból meg vagyok vele elégedve.
A Cyanogen -es szakítást nagyon sajnálom, mert amit elsőre letettek az asztalra az Oxygen OS-es srácok(és csaj) az siralmasan kevés. Nem marad más, csak a remény, hogy összeszedik magukat a Oneplus Two-ra.
-
zizi7229
tag
válasz
Engikrisztus #117 üzenetére
gyári EU-s töltőt kaptál?
-
ABal
őstag
válasz
Engikrisztus #115 üzenetére
Volt olyan, akinek ingyen passzoltak egy tokot?
-
Engikrisztus
tag
Megjött a telcsi.
6-án rendeltem,Standard szállítással,ma megjött.Szerintem elég gyors volt. Sajnos másokkal ellentétben nem kaptam hozzá semmi tokot,pedig pont ezért nem rendeltem előre semmit hozzá,hátha kapok valami szilikon tokot,ideiglenesen jó lett volna. EU töltő külön dobozkában,a tempered glass-t pluszban rendeltem hozzá.Valaki még korábban kérdezte,GLS viszi házhoz.
-
ATM_automata
őstag
Jó kis cikk, köszönet érte és grat.
-
-
Souky
újonc
válasz
s3nsitivity #109 üzenetére
Valóban.Nincs ellenfele.Én is nagyon meg vagyok elégedve.Nem olyan régen,azonban felfedeztem egy másik gyönyörűséget.Ha ez megvalósul,azért az nagyon ütős lenne.Itt van: http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=7986&c=letv_lemax_dual_sim_td-lte_128gb
-
dragonfx
veterán
válasz
s3nsitivity #105 üzenetére
annyi nekem elég is mi kell még?
-
s3nsitivity
addikt
válasz
fornettisuti #107 üzenetére
Nem fogod megbánni.
Én már a másodikat nyúzom.. felraktam apróra de igazság szerint nem igazán tudok alternatívát.. talán egy HTC M9-et újítanék be vagy ilyenek.. de saját kategóriájában nincs ellenfele. -
s3nsitivity
addikt
válasz
petipetya #106 üzenetére
A fórumból, sőt lehet az egész országból, én voltam az első aki magyar címre rendelt készüléket közvetlenül. (ha bár nem én kaptam meg először.. standard shipping ftw!
)
Nem volt benne semmi varázslás, 110 a készülék + 5 a standard shipping(Royal mail angliában ,határon túl meg GLS) Rendeléstől számítva kerek 7 nap volt a megérkezés, szépen igényesen becsomagolva ( 5 percig hámoztam róla a dolgokat) majd barna "zip-záras" doboz + töltő doboz(210-es persze) dobozban telefon, kábel, simtű (ami érdekes, hogy a kínai verzióhoz anno kaptam kínai nyelvű user manualt is.. nem mintha annyira hiányozna de itt még a dobozban sincs ott a helye míg a kínaiban ott van) -
fornettisuti
veterán
elkapott a gépszíj, feketét rendeltem
-
petipetya
nagyúr
válasz
s3nsitivity #105 üzenetére
Ezért nem értettem, hogy mit akar. Ebben a cikkben is írják, a OnePlus One topicjának összefoglalójában is írják, te is írtad és én is kipróbáltam már a vásárlást a oneplus.net oldalon (persze nem vittem végig), hogy tudjam: ennyibe kerül és kész.
-
s3nsitivity
addikt
válasz
fornettisuti #102 üzenetére
ha fenn áll az agresszív zajszűrés(tudtommal a CM12S-ben már egyáltalán nem) akkor mindössze a build.prop és az audio_platform_info.xml fileokban 1-1 sort ki kell módosítani 1 -1 szóval és rebootolni, ennyi.
De van "bolond biztos" megoldás is, az egy zip amit TWRP-ből kell flashelni és az is megoldja.(#103) dragonfx
Nem kell külön rendelni semmit, csak lehet.
Doboz tartalmaz töltőt és adatkábelt, na meg a király kulcstartós simtűt. -
s3nsitivity
addikt
Attól függ mit jelent az 'újabb'.
Nekem a 2014 októberi gyártású és a 2015 márciusi tök ugyan olyannak tűnik, na meg ha ettől gyengébb volt a vibra/fényerő az már elég gáz mert ez is a tűréshatáron van.(#99) fornettisuti
Néhány szoftverben a zajszűrés nagyon durva és elég doboz hangot kölcsönöz a másik oldalon.
ROOT-al könnyen orvosolható.
Ami még problémás és sokaknak előjött az a halk mikrofon, de ez is szoftveres és javítható. -
Peet91
aktív tag
válasz
fornettisuti #99 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy nem volt még lehetőségem összemérni egy újabb modellével az enyémet, de számomra elég erős így is mind a rezgőmotor, mind pedig a gombok háttérvilágítása. Szoftveresen a korábbi rendszereken is lehetett állítani a fentiek erősségét, a hardveren változtattak elvileg.
A hangminőség megfelelő mindkét oldalon, olyan jelenséggel találkoztak a tulajok, hogy a zajszűrő mikrofonok furata eltömődik, és akkor csökken a hangminőség, de ezek tisztítása egyszerű.
-
fornettisuti
veterán
"egyébként az újabb modellekben történt előrelépés, elvileg ezekben a készülékekben erősebb a vibramotor és az előlapi kapacitív gombok háttérvilágítása is."
hogy lehet felismerni hogy az újabb verziós készüléket vagy csak szoftveresen lehet erősebbre állítani a rezgést?
illetve a telefonálási hangminőség és hangereje mennyire jó?
-
babkukta
senior tag
Ez egy nagyon jól összerakott, minőségi, a kategóriájában a legjobb ár/érték arányú telefon. Amikor kijött, én is szemezgettem vele, akkor se volt drága. Inkább a kezdeti nehézkes gyártás miatt nem ugrottam bele, + volt 1-2 rosszabb visszhangja is a telefonnak (gyártónak).
Egyébként tényleg pöpec masina -
Souky
újonc
válasz
s3nsitivity #96 üzenetére
Így már érthető.Köszi
-
Souky
újonc
Nagyon alaposan körbe jártad a gépet.Gratulálok.Mint készülék használó,egy-két gondolat:az FM rádió jó lenne,ha lenne.Hogy miért,abba most ne menjünk bele.Ami számomra nem teljesen világos az OxigenOs-el kapcsolat az,hogy frissítésnél gyári állapotot hoz létre.Vajon ennek mi értelme van?
-
Saccco
nagyúr
Van valakinek tapasztalata Head Case tokokkal? Fogás, minőség, tartósság?
Ezt nem ide akartam...
-
Annak ellenére, hogy újabban egyáltalán nem érdekelnek az androidos telefonok, ezt a cikket jó volt olvasni, nagyon jó írás, gratulálok a szerzőnek.
-
scope2007
addikt
válasz
s3nsitivity #85 üzenetére
Ennyi, jól írtad őket
-
zizi7229
tag
válasz
RetepNyaraB #86 üzenetére
bugzik az ambient display...random pillanatokban felébred, van amikor meg a lelket kirázod belől sem reagál
-
petipetya
nagyúr
Regisztráció után a store account menüponton belül be kell állítani a magyar szállítási és számlázási címet.
Utána a OnePlus One menüpont / 16 GB / BUY gomb (mellette már Ft-ban kell látnod az árát) / checkout / select shipping method kiválasztása / place order.
-
Nem folytatnatok privatban az epületes tarsalgast, mielött erre jar egy moderator?
Nincs benne hasznos info. Köszi.
Hasznos info lenne pl. a meghibasodasok, zavaro bugok legalabb hozzavetöleges aranya. Szep a telefon, meg a relative alacsony ara, de kerdes mennyire stabil (ld. a sajat forum).
-
s3nsitivity
addikt
Igen ez bullshit.
Nem volt de mint mondtad neked még egyik se nekem meg külön külön már volt szerencsém hozzájuk.
A ppi t én nem látom, nem vagyok túl pixel szemű az tény. De az élénkség hiányzik az MX4 ből
A több megapixel csak nagyobb felbontást jelent nem jobb képet. Láttam mind a kettő által készített élő képet nem pedig samplet és legalább egyformák ha nem jobb az opo.Az antutu meg csak az ilyen hozzá nem értőknek jelent valamit, na meg én is 50e környékén mérek na bumm.
Ezentúl ignorállak amíg nem tudsz értelmes lenni.
-
mufi
senior tag
válasz
s3nsitivity #83 üzenetére
Nem tudom mit szedsz de adhatnál belőle nekem is. Mondom, nézz utána csak egy Antutu benchnek, aztán majd folytatjuk. Volt már ez a kettő telefon a kezedben, egyszerre? Nem hiszem, mert akkor nem beszélnél állandóan erről a "semmi objektiv dolgot nem tudsz állítani" dologgal...
Ha ugyanarról a telefonról beszélünk....
Antutu
Meizu MX4 ÖTVENEGYEZER felett, Oneplus One negyvenhétezerpárszáz
Súly
Meizu 147 gr Oneplus 16o valamennyi gr...
Kijelző
Meizu 1152 x 1920 pixels (~418 ppi) Oneplus 1080 x 1920 pixels (~401 ppi)
Kamera
Meizu 2o mpixel Oneplus 13 mpixel
Videót, képet meg a gsmarénán lehet nézni ájulásig...
Ez bulsit?
-
s3nsitivity
addikt
Csúnyán?
Épp eleget mondtál már, hogy levágjam.
Aki ennyire elvakultan véd valamit(amit lehet akkor még nem is látott élőben) az egyértelműen fanboy.
Semmi objektív dolgot nem tudsz állítani csak, hogy szerinted ez meg az. Hát örülj neki de ne hord össze a bullshitet légy szíves.#82 oneplus.net
-
dragonfx
veterán
ez a telo odavág hol lehet kapni 95ért?
-
mufi
senior tag
válasz
s3nsitivity #80 üzenetére
Miért beszélsz csúnyán? Van rá bizonyítékod, hogy fanboy vagyok? Vagy esetleg tudod, hogy milyen telefont használok? Mert ha nincs akkor...zipp zár a pofira...mert kicsit kezdesz elszálni magadtól.
-
-
mufi
senior tag
válasz
s3nsitivity #76 üzenetére
Én mintha valahol őgy olvastam volna, hogy anno CM oprendszerrel adták ki. Lehet én olvastam rosszul. Lehet szakmaiatlan vagyok, de legalább nem pimaszkodok.
Ahhoz meg, hogy te megállapíthasd, mennyire értem a dolgokat, még nagyon sok babot kell megenned. MAradjunk ennyiben.
szerk: Most látom az aláírásod, az enyém az lesz, hogy "akinek az van az aláírásában, hogy #OnePlusOne #NeverSettle azzal vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, hogy ő ezt élvezi....
-
Engikrisztus
tag
Ahogy elöttem is írták,november elejei adatok szerint kb 500000-él járt az eladás. Gondolom az azóta könnyebb hozzáférhetőség miatt ez tövább nőtt.Részlet egy januári cikkből: "It’s incredibly hard to compete in today’s smartphone market, which is now immensely saturated. Even giants like Samsung are seeing sales fall. For a tiny startup with an almost non-existent marketing budget to reach close to 1 million sales with its debut device, then, that’s pretty darn impressive."
Ha már fölhoztad az eladási adatokat,tudnál az MX4-ről némi infót,ugyanis én nem találtam.
Amúgy nem rossz telefon az MX4,egy darabig nálam is kiszemelt volt. -
Peet91
aktív tag
Törekedtem rá, hogy objektív legyen a cikk, és ne legyek elfogult a telefonnal szemben, ami megjegyzem nem egyszerű, mert nagyszerű készülék. Az árazás miatt adtam neki különösen ajánlottat, ugyanis nem bővíthető telefonok esetén különösen fontos a beépített memória mérete/ár arány.
Hazai (nem sufni) boltok árai e tekintetben:
Xiaomi Mi4 16GB - wayteq webshop (de a mall.hu-nál is ennyi)
Ezen árakat figyelembe véve nem marginális a difi.
-
s3nsitivity
addikt
A gyengébb HW nem csak a sebességben mutatkozik meg.
Egy jól optimalizált rendszer sokat dob a sebességen.
De látom elég szakmaiatlan vagy így ebbe nem megyek bele.
A CM és Cyan OS meg két külön dolog.. De ebbe sem mennék bele veled mert ezt se érted.
Plusz ez NEM OPPO.
Ugyan azzal a verzióval van mind a kettő.. Sőt míg az MX4 - 4.4.4 -el van/volt felszerlve addig az OpO 4.4.2-vel.
Közel se olyan kategóriás az az MX4, hogy bűn legyen össze hasonlítani. Mint mondtam kb ugyan azt a szintet hozzák így ez a legjobb választás összehasonlítás szempontjából.Novemberben 500.000 darab fölött jártak. Most nem tudom mennyi.
Na meg ez egy LogOut teszt nem pedig MA.
-
mufi
senior tag
válasz
s3nsitivity #74 üzenetére
Ja hogy egy szintet hoznak sebességben, amannak pedig gyengébb HW van a motorháztető alatt?
Jobb képeket csinál, annak, aki utólag dolgozza meg a képeket, CM köztudottan a legratyibb sw ami a képkészítési algoritmust illeti.
Oppo max azért stabilabb mert újabb sw van rajta...de ezt gondolom ezt nehéz lenyelni. Nem vitatkozni akarok, de még mindig nem írta senki, hogy hány darabot adtak el belőle, de ne számolja bele azokat a darabokat amelyikek szolgáltatóhoz vannak kötve.
Megkérdeztem, hogy ez miért kapott különösen ajánlott plecsnit, nem azért mert engem zavar. Engem az zavar, hogy egyre több tesztben észreveszem az elfogultságot... -
s3nsitivity
addikt
Volt, volt.. csak ez épp nem jó példa rá
Sebességben azonos szintet hoznak, stabilitásban nyer az OPO ezt mondják róluk bárhol nézed.
Jobb képet/videót készít?
Mégis melyik világban?
Valamit igen félrenézel töki..Nem azt mondtam, hogy az egy sz*r.. de közel se olyan mindenható, hogy ne lehessen összevetni ezzel.. Mert kb egy szinten vannak.
De látom ezt nehéz lenyelni. -
-
mufi
senior tag
válasz
s3nsitivity #69 üzenetére
Youtube harcos? Ronda gomb? Ha jutub harcos volnék azt kérdezném, hogy szerinted hány ember lát reggelente ronda gombot mikor belenéz a tükörbe...a szépség nagyon személyes dolog, kinek mi tetszik. Én letojom magasról, hogy milyen SOC, míg jobb képeket, videókat produkál, a rendszer gyorsaságáról nem is beszélek!!! Pont ezek miatt írtam, hogy nézzen jutub videót, mert hiába érvelek, van, akinek e-pénisze van és a papírra leírtakra izgul be. Márpedig attól, hogy papíron valami erősebb az egyáltalán nem jelenti azt, hogy a valóságban jobb lenne, erre már rengeteg példa volt.
-
zizi7229
tag
válasz
RetepNyaraB #52 üzenetére
custom kernellel sem engedi a beállításokból állítgatni a dolgokat....klső progikkl lehet
-
s3nsitivity
addikt
Húú de jó, még egy youtube harcos.. Nem vagytok még elegen?
Már csak a 6593 -es SOC is gynegébb.. na meg az a felbontás?
Sőt az a ronda gomb is elég szerencsétlen rajta.. főleg, hogy attól ott van a navigation bar..Az egyetlen ami jó a Meizukban az a FlyMe.
Megnyugodhatsz, jóval többet mint a Meizu
(#65) Peet91
Persze csak akkor átfogóbb lett volna.
És nem arra gondotlam ,hogy kifejteni, hogy mit, hogy kell csak megemlíteni érdemi dolgokat. -
Peet91
aktív tag
válasz
hyperspace #67 üzenetére
Amikor kijött az OxygenOS, és a CM12S, akkor a hivatalos OnePlus fórumon is részletes leírás volt a frissítés menetéről, kb. "hülyebiztosan" megfogalmazva, szóval látszik, hogy nem csak a geekeknek szánják, hanem a bevállalós átlagfelhasználóknak is.
-
mufi
senior tag
válasz
s3nsitivity #63 üzenetére
Nézz meg egy youtube tesztet, aztán majd meglátod, hogy mitől jobb.
Túl nagy volt az érdeklődés?Mennyit adtak el eddig belőle?
-
Peet91
aktív tag
válasz
hyperspace #64 üzenetére
Volt rá precedens, hogy téglázott telefont saját gépre rádugva, teamviewerrel hoztak vissza a halálból, szóval törekszenek rá, hogy minden meg legyen oldva, ami szimpatikus hozzáállás.
@s3nsitivity: Azért nem fejtettem ki a két verzió közötti különbséget, mert mobilarénán kint van a kínai verzió tesztje, így nem lett volna értelme újra leírni dolgokat. A root és egyebek pedig ha jól emlékszem rum-cajsz által szintén le lettek írva, így ezek megtalálhatóak az oldalon, csak nem ebben a cikkben. Ez egy bemutató/teszt, nem mókolás-tutorial
-
hyperspace
őstag
válasz
s3nsitivity #63 üzenetére
ha új os telepítéssel papírnehezéket csinálok a telefonból, akkor is garis marad?
-
s3nsitivity
addikt
Csak átfutottam de jó kis cikk.
Amit hiányolok, hogy nincs kifejtve a 2 verzió (global vs kínai)
Esetleg még egy 'advanced' oldalt: Root, bl nyitás nem vonja a granciát, sok millió rom, kernel, mod. Mikrofon gyengeségének megemlítése(fix hozzá) etc etc.(#61) mufi
Mitől lenne jobb telefon?
A meghívásos rendszer nem befuccsolt hanem túl nagy volt az érdeklődés és mivel szolgáltatóval is kötöttek már szerződést nem erőltették tovább inkább belevágnak a nagyban árusításba. -
mufi
senior tag
Hogy lehet a Meizu MX4-et ezzel összehasonlítani, már bocsánat...az kicsikét jobb telefon, mégsem kapott különösen ajánlott plecsnit.
Örülök, hogy befuccsolt a hülye iwiwszerű meghiváson alapuló vásárlás, nem tudom mit gondolnak ma egyes marketing menedzserek, hogy majd ettől sorban állnak a vásárlók...a telefonoknál a helyzett rosszabb mint a csajoknál: asszony, ha nem adod a lányod, hál' az égnek van még rajta kívül millió... -
VIBO
őstag
Yo cikk
Nagyon szociális volt a wi-fi nevének kitalálója -
Kris87
aktív tag
Nekem is kallódik valahol egy ilyen telefonom, mióta megvettem bő fél éve még nem volt a kezemben, lenyúlta a postás és eladta. 😠 A sokak által tapasztalt kijelző érzéketlenség, félregépelés mennyire gyakori probléma?
-
scope2007
addikt
Nincsen jobb telefon ennél
-
zsocy
őstag
válasz
RetepNyaraB #52 üzenetére
Ha jól látom van hozzá franco kernel, azzal pl Nexuson elég sok mindent lehetett piszkálni.
Ez a teló egyre jobban bejön
-
Matada2.3
veterán
Köszönjük szépen! Nagyon tartalmas cikk volt!
Régi vágyam egy ilyen telefon, de valószinűleg sose lesz meg.
-
De ezt maszek kernellel orvosolhatod, amely támogatja a fesz/cpu frekvencia/governor/scheduler piszkálást, nem?
Illetve a teljesítménybeállítást is gondolom lehet szkript felszínen változtatni, ha tudod hol keresd..?
A CM energiaspórolós beállítása nekem mindig nagyon durván lagolós volt (de persze lehet a telefonom nem szerette) -
zizi7229
tag
válasz
RetepNyaraB #49 üzenetére
semmi lag nincs a rendszerben, a hardver meg annyit tud mint más s801-es teló......az egyetlen amit a cm12 ellen felhozhatok, hogy kivették a teljesítménybeállításokat ugy ahogy van, három féle mód(energiatakarékos, normál, és teljesítmény) közül választhatsz és kifújt
-
Peet91
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #49 üzenetére
Nem lagos egyáltalán, OxygenOs és CM12S egyaránt smooth mint állat. Az LTE-val kapcsolatban annyit, hogy mind Budapesten, mind Székesfehérváron és még 20km-re tőle, falun is van LTE-m. Telekomosként maximálisan elégedett vagyok vele, de a többi szolgáltató ügyfelei részéről sincs sok panasz.
-
Éppen a szájrágás rekordját döntöm meg tépelődésemben.
Az Mi4 drága, 16 gigás és fehér.
Az Mi3 olcsó, 64-es, de egy generációval régebbi és kicsit nagydarab a kijelző mérethez képest.
Az OPO-t meg elég sokan szidják a tulajok közül, bugokra hivatkozva. Konkrétan a "laghalmaz" kifejezéssel is illették, bármilyen rommal.
Valamint az lte tudománya potenciálisan használhatatlan Mo-n a 800-as fereki miatt. (?)
Ez eléggé elbizonytalanítja az embert... -
zizi7229
tag
Gratulálok, jó írásén is írtam egyet még fél éve, csak sajnos egy áramszünet folytán nyoma veszett,mivel nem mentettem el
aztán meg már nem álltam neki ujra, de igy már nincs is értelme
-
petipetya
nagyúr
válasz
hyperspace #46 üzenetére
Szerintem több cucca van otthon különböző távirányítókkal (pl. tv, hifi stb.), amelyek helyett kényelmesebb lehet mindent a telóról irányítani.
Az LG G2 ilyen szempontból remek volt igaz nekem csak tévém van otthon, hangfal és egyéb cuccok nincsenek.
-
gaben88
őstag
Jó kis cikk egy nagyon jó telefonról!
Ami nekem fáj vele kapcsolatban, az az, hogy nincs FM rádió, nincs infra és ha már kínai, akkor vártam volna a dual SIM foglalatot is. :-)
-
sprinter24
aktív tag
Köszi a cikkért! Hiánypótló volt!
Szintén Nexus 4 utódot keresek és ennek az ára brutál jó most
-
petipetya
nagyúr
válasz
Engikrisztus #31 üzenetére
Most engem is elkapott a gépszíj, reggel óta ezen a telón rugózok. Főleg, hogy kaptam egy ajánlatot is.
-
Petyyyyy
addikt
Ha egyszer bemondaná az unalmast a telóm, tuti felkerülne a top ötös listára ez a mobil. Nagyon penge darabnak tűnik, csak sajna még nem sikerült kézbevennem soha. Meg persze nem elhanyagolható a bomba ár-érték arány sem.
Ugyan most csak átfutottam, de köszi a bemutatót!
Este majd figyelek is arra amit olvasok.
-
Peet91
aktív tag
Konkrétan Oneplus One-ból nincs kétkártyás verzió, viszont amennyiben hasonló készülék alatt felső kategóriás phablet-re gondolsz, akkor akad néhány. Meizu M1 Note például.
-
Dexar007
veterán
Letezik ilyenbol vagy ehhez hasonlobol 2 kartyas verzio?
-
Engikrisztus
tag
Idézet a telcsi topikjának összefoglalójából:
"A Oneplus magyar régiós weblapjáról történő rendelés esetén a költségek:16GB: 94.199 Ft
64GB: 104.999 Ft+ szállítás:
Standard (Royal Mail): 5.489 Ft (3-7 munkanap)
Express: 9.449 Ft (1-5 munkanap)Standard (Royal Mail) szállítás esetén a GLS futárja fogja kézbesíteni házhoz a csomagot."
Én a Standardot választottam.Telcsi+Tempered glass+ Standard szállítás= kb 113 rugó. -
Peet91
aktív tag
A rendelés menetéről (értelemszerűen a meghívós rész már nem aktuális) bővebb információt a mobilarénás teszt fórumtémájának összefoglalójában találsz, de ha jól emlékszem, akkor az occó szállítás a Royal Mail, ami Magyarországig nyomkövetett postát jelent, az országon belül pedig UPS hozza ki talán.
Az expressz rendelés esetén pedig mindenhol futárcég szállítja, azt nem tudom, hogy end-to-end ugyanaz a cég-e, vagy itthon átadják-e egy hazainak.
-
zsocy
őstag
Erre az árra nem jön még rá az áfa is? Vagy a gyártói oldalról rendelt teló azt már tartalmazza? Mert úgy tényleg nagyon jó lenne az ár.
-
Jó cikk, jó áru telefonnal.
-
Engikrisztus
tag
válasz
petipetya #30 üzenetére
Pont így voltam én is!
Az MI4 fekete volt az első számú kiszemeltem,többek között a méret miatt is.Aztán az ismert beszerzési problémák miatt letettem róla.Tegnap megrendeltem ezt a csodát. 4,7"-ról lépek föl,remélem meg fogom szokni.
Jó a cikk,mondjuk inkább a második felébe voltak új információk számomra.Arra a vibra motoros új szériára én is kíváncsi lennék,ezek szerint az enyém már (elvileg) javított lesz. -
kutga
félisten
Kollégám asztalán láttam egy ilyet. Először azt hittem valami kisebb tablet, aztán esett le. Tényleg szép darab, masszív jószág. A cikk utolsó bekezdését annyival egészíteném ki, hogy különösen ajánlott azoknak, akik nem riadnak vissza a tepsiktől.
-
petipetya
nagyúr
Remek cikk, mondhatni hiánypótló.
Ennyire részletesen még sehol sem olvastam magyar nyelven erről a készülékről, pedig az egyik nagy kedvencem.
Ha jól értem, akkor lehet használni a kijelzőn kívüli gombokat is. Ez tetszik.
Az LTE-ről én is ugyanezeket olvastam, amiket írtok. Pesti lévén pont ahhoz a kisebb területhez tartozom, ahol nem érdekes a "vidéki" LTE frekvencia.
Egy bajom van a telefonnal, hogy elsőre nagynak tűnik. Másfél centivel hosszabb a G2-nél, amit 1 hónapig használtam és 2 centivel nagyobb a Nexus 4-nél, amit már 2 éve használok. Ez így elsőre sokkoló, ráadásul egyszer már volt a kezemben OnePlus One és tényleg nagynak tűnik. Régebben is voltam hasonló dilemmában, amikor a 3,7-ről alig mertem felváltani 4.3-ra, ahonnan aztán tovább ugrottam a mostani 4.7-re. Lehet, hogy a OnePlus One méretét is meg tudnám szokni.
A nagy kijelző nem hátrány, mivel sokat olvasok és netezek a telón, a 3GB RAM-ot pedig kívánom a mostani 2GB után. És mivel eddig ár/érték arányban nincs jobb készülék a OnePlus One-nál a szemenben, így másra nem is nagyon tudnék váltani.
A Meizu MX4 izgat még hasonló áron, csak sajnos abban 2GB RAM van. A Meizu MX4 Pro felbontását pedig indokolatlanul nagynak találom, amely szerintem már negatív irányba befolyásolja az aksit és a gördülékenységet is. Az LG G2 remek vas volt 1 hónapig, de nem az igazi. A Honor 6 is jó volt pár napig, de az sem volt az igazi.
A OnePlus One viszont hardveresen és szoftveresen megfelelne nekem egy újabb 2 évre szóló használatra, és méltó lenne a Nexus 4 leváltására. Úgyhogy most ebben a méretbeli dilemmában vagyok, és közben figyelem hátha lejjebb megy a teló ára. A 64GB-os modell tetszik, amely szállítással együtt 110.000 Ft - ezt szeretném, ha 100-nál megállna, mert pozitív irányba befolyásolná a döntésemet.
Egyetlen igazi riválisa lehet, mégpedig az új 5.2-es Moto X. Csak félek, hogy baromi drágán lehet majd hozzájutni, így felesleges is arról álmodoznom.
-
gery2123
őstag
Nagyon jó volt a cikk gratulálok!
Várom a One plus two, mert a nexus5 arra fogom cserélni szerintem. Egyik nagy gyártó készüléke sem jön be annyira mint a One plus! -
csernak75
senior tag
Így igaz 800Mhz-en kb. 3x akkora területet lehet lefedni! 1LTE cellában lévő felhasználók osztoznak pl. 150Mbps sebességen. Mivel városban sokkal nagyobb a népsűrűség így oda kissebb területű (1800/2600Mhz) de több cella kell! Viszont vidéken sokkal kevesebb ember van 1 adott területen ezért előnyösebb ha 3x akkora területet fed le 1 cella. (És főleg olcsóbb
) És a sávszélesség így is bőven elég marad.
-
( V )
veterán
fain cikk
-
Szoszo94
őstag
Nesze nekem, ez kellett, hogy még jobban fájjon a szívem egy O+O-ra
Jó cikk, élvezet volt olvasni -
Umbar
csendes tag
Szép összefoglaló, köszi!
Nekem lassan fél éve van meg a 64GB-os verzió (még Cyanogen logóval), és teljesen meg vagyok vele elégedve, semmire nem cserélném le. A friss CM12S-el nagyon szépen hasít, bár itt-ott meghal még néha (jó kis ClassCastException
).
-
Dexar007
veterán
Letezik ilyenbol vagy ehhez hasonlobol 2 kartyas verzio?
-
nemlehet
őstag
Nem ismerem ezt a szabványt, de ha a 4G-hez adott 6 db csatorna amiből a 800 Mhz az amit a kutya nem támogat készülék szinten akkor mi a túróért azt építjük ki ha az 1800-at is lehetne? (mint az pl a városokban van)
Szóval van ennek valami előnye, pl nagyobb távolságra hat/olcsóbb/minden 800 Mhz torony mellé jár egy raklap thaik*rva? -
rgqjx
aktív tag
Az megtudhatom, hogy a tányérokban az a "pókhálós" valami micsoda? Ránézésre szimpatikus.
-
Peet91
aktív tag
Mert a nemzetközi szabványok támogatására törekszenek, és ahhoz kis piac vagyunk, hogy miattunk vegyenek be más frekvenciákat is. A másik dolog meg, hogy megfordítva ezt a logikát, az itthoni szolgáltatóknak kéne arra törekedni, hogy ne olyat használjanak, amit senki más...
-
nemlehet
őstag
Amúgy lehet tudni miért a 800 Mhz-t használják a magyar szolgáltatók? Csak mert az A brandes telefonok közül sem támogatja mindegyik szóval hiába van 200 betűmérettel a 4G ráírva az adatlapra ezek szerint szart nem ér.
-
ABal
őstag
Tetszik az írásod. Informatív és élvezetes. Gratulálok!
-
Helltak
őstag
Nagyon jó cikk lett! Biztos meghozza a vásárlási kedved azoknak akik ilyen kategóriájú készüléken gondolkodnak!
Grat! -
En ugy tudom az Oppo leanyvallalata a OnePlus.
-
Peet91
aktív tag
válasz
benike1999 #9 üzenetére
-
benike1999
tag
Nagyon jó cikk lett (le a kalappal)
viszont csak úgy kiegészítés képpen az utolsó 4 magos csúcs SoC a Snapdragon 805 volt!!
-
Gerr'y
senior tag
". Itt egyébként az újabb modellekben történt előrelépés, elvileg ezekben a készülékekben erősebb a vibramotor és az előlapi kapacitív gombok háttérvilágítása is."
Szia, azt lehet tudni, hogy milyen sorozatszamtol/gyartasi datumtol vegeztek el a fenti modositasokat?
Koszi a cikket, jol felepitett, szepen megfogalmazott lett! -
WOT-H-A-C
veterán
Gratulálok!! Látszik, hogy sokat dolgoztál a cikken!! Minden elismerésem.
-
Köszönöm a részletes leírást,jó lett. A cicán pedig látni hogy unja a fotózást.
-
shifty!
senior tag
Nagyon jó írás, tetszett a nyelvezet és a tartalom is!
Egy ideje elhatároztam, hogy ha váltok, ez lesz a következő készülék, alább nemigen adom - persze meglátjuk a OnePlus 2-t -
hemaka
nagyúr
Jó cucc, főleg ezen az áron...
-
golya87
őstag
Annyival még kiegészíteném a cikket, hogy szakított egymással a Cyanogen és a OnePlus. Természetesen a One támogatása megmarad, de közös projekt nem hiszem hogy lesz több.
-
club1
veterán
A 800 MHz-es LTE támogatásának hiánya nem csak a Vodafone miatt fájó. A kisebb városok, a községek és a külterületek 4G lefedettségét ui. ezen a frekvencián oldják meg a másik két szolgáltatónál is. Jelen pillanatban a T-nél a földrajzi 4G lefedettség kb. 80, a Telenornál pedig kb. 70%-át 800 MHz-en oldják meg. A lakossági 800 MHz-es lefedettség persze jóval alacsonyabb, hiszen pont a sűrűbben lakott helyeken inkább az 1800 MHz-et használják (kivéve Vodafone, aki 2600 MHz-en próbálkozik).
-
Bowser
aktív tag
Tetszett a cikk köszi!
(milyen kis duci az a töltőfej
)
Új hozzászólás Aktív témák
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 256GB Dobozos 12 hónap Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest