Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:59:15

LOGOUT.hu

ONEPLUS 5T ÖSSZEFOGLALÓ
OLVASD EL!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3401) CHIPman válasza vacs (#3399) üzenetére


CHIPman
nagyúr

A gyári garanciához egyáltalán nem kell a fiók, ez valószínűleg valami ősrégi babona az One idejéből. Pl én biztos nem adnám senkinek az Oneplus fiókomat, mert akkor semmi értelme gyűjtögetni a pontokat és referralokat.

[ Szerkesztve ]

Eladó Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition - hardverapro.hu/tag/chipman

(#3402) lacko22


lacko22
aktív tag

Sziasztok.
Nekem egy ideje egy éjszaka alatt 20-25 % ot merült esténként az 5T-m.
Most azt hiszem rájöttem a hibára. Az 5 GHZ-es wifiről átállítottam a 2.4 esre és azóta max 5 % az esés.
Vagy 2 hónapja szívtam vele pedig full térerő volt 5Ghz en is.

(#3403) vacs válasza CHIPman (#3401) üzenetére


vacs
veterán

Lennél szíves leírni, hogy O+ fiók nélkül hogyan lesz gyári garancia?

(^)(>.<)(^)

(#3404) Divinity válasza vacs (#3403) üzenetére


Divinity
őstag

Amikor feladod a requestet javításra ahhoz elég a vásárlási szám és az IMEI, nem kell abból a fiókból feadni amelyik megvette.

return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }

(#3405) macii97 válasza vacs (#3403) üzenetére


macii97
senior tag

El kell kérni a "számlát" a tulaj op fiókjából! Pdf-ben ki tudja nyomtatni a rendelése mellől... És abban benne van a rendelés száma amivel (+imei) működik a garancia...

(#3406) Gergosz2 válasza Gergosz2 (#3386) üzenetére


Gergosz2
veterán

wipe után minden problémám megoldódott.

Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito

(#3407) gabro0


gabro0
őstag

Köszi a válaszokat. Az 5T-ben az fogott meg, hogy nem notch-os és kb. minden alapvető feature van rajta (pl. színes értesítés led, jack csati). Plusz emellett szoftveresen is jól támogatott, mint a Nexus 5 (könnyen oldható a BL [vicc hogy említeni kell], léteznek rá xda-s jóságok). Elég nehéz utódot találni...

A 6T-t is szívesen megvenném, ha nem volna vacak notch rajta. Marquess Brownlee (MKBHD) is kifejtette egy videóban, hogy ez csak átmeneti megoldás. Én pedig hosszú ideig szeretném használni, és nem egy formatervezési mellékvágányt vásárolni :( Lehet beadom a derekam és benevezek egy notchos ocsmányságra, pár év után eladom és szerzek egy normálisat.

(#3408) Divinity válasza gabro0 (#3407) üzenetére


Divinity
őstag

Én nem úgy érzem, hogy hamar eltűnnének a notchok. Főleg, hogy a Samsung is beállt a sorba. Mivel iX-en próbáltam először így nekem se jött be és húztam a számat a 6-nál is de mára már fel sem tűnik. Pár évig úgyis ez lesz még a trend

return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }

(#3409) gabro0 válasza Divinity (#3408) üzenetére


gabro0
őstag

Azt nem értem, hogy mi szükség volt egyáltalán rá? Az iTelefonnál is. Az 5T-nél szépen megoldották nélküle, teljesen felesleges erőltetni, amíg nincs meg a teljes képernyős telefonhoz a technológia. (Meg a Samsung is megvolt eddig nélküle.)

(#3410) Vagany válasza Divinity (#3408) üzenetére


Vagany
őstag

Szerencsére vannak notch nélküli ajánlatok is [link]. Remélem nem lesz sokáig ez az idióta kényszermegoldás. Nekem még most is inkább egy 5t mint a 6. Úgy néz ki én elleszek az 5t-vel pár évig (a oneplus one is kiszolgált majdnem 4 évet). A következő OP telefonom (op8) valszeg már nem notch-os lesz, de a jack-et így is bukom sajnos. :U

[ Szerkesztve ]

-<[]>- https://mowned.com/vagany

(#3411) Divinity válasza Vagany (#3410) üzenetére


Divinity
őstag

És ezekből egyik se alternatíva egy Op-hez képest.:)
Talán a Mix3 lehetne ellenfél de a MIUI azért elég sokat rontja rajta. A mechanikus megoldásokkal meg a mozgó alkatrész a baj, lehet jobb notch nélkül de nagyobb a meghibásodás valószínűsége is.
Pár évig még biztos ez lesz a fő trend, esetleg ilyen apró próbálkozások lesznek. Az LG és a Samsung is szabadalmakon dolgozik, remélhetőleg gyorsan fognak haladni.
Egyébként meg szokható a notch, főleg ezek a waterdrop felé notchok.:) Ha meg bekapcsolód, hogy tűnjön el akkor fel sem tűnik csak, hogy nem foglal helyet a státusz bár:)

return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }

(#3412) CHIPman válasza gabro0 (#3409) üzenetére


CHIPman
nagyúr

"Az 5T-nél szépen megoldották nélküle"
Igen, 6-hoz képest kereken 0,29 collal kisebb a kijelző, 6T-hez képest pedig 0,39. 0,1-2 még elhanyagolható lenne, de én áldom az eget, hogy ez a trend bejött. Mindigis a legnagyobb kijelzővel rendelkező csúcstelefont vettem meg (S1-S3-Note3-S8+, az OP6-nál már nem követtem teljesen, de ez is a legnagyobbak között van), és az OP5T messze nem volt a legnagyobb.
Ha meg nem kell az a +0,3-0,4", akkor fogod, és bekapcsolod az "eltüntetést", akkor pont olyan lesz, mint az 5T.

[ Szerkesztve ]

Eladó Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition - hardverapro.hu/tag/chipman

(#3413) Vagany válasza CHIPman (#3412) üzenetére


Vagany
őstag

Azért az a 0,29 col az nem túl sok, főleg úgy, hogy a hasznos rész (terület) az még ennyi sincs a notch miatt (ebből a szempontból a 6T sokkal jobb), plusz az 5T-hez képest lefelé egyszerűen növelhették volna a képernyőt, és még minimális növelés felfelé is belefért volna, akkor mindjárt nem 0,29 lenne a különbség. Aszimmetrikus lenne fektetve a káva, de nem a kijelző és mégse lenne egérrágta a kijelző. Amennyire én tudom a szenzorok illetve a hangszóró egész kis helyen elférne, a gondot legfőképp a szelfikamera okozza, amit pl én szinte sose használok, de ha nagy ritkán kellene akkor simán jobb egy vivo féle megoldás, vagy akár mi mix3 megoldása. Vagy lehetne külön kis slide-os kamerát előhúzni, mint pl egy kamerán a vakut és nem teljes hátoldalt csusztatni. Azért a havi pár alkalomért (szelfi) minek elrondítani, fektetve a szimmetriának is lőttek. Nyilván nem vagyunk egyformák, ezen nem is érdemes vitatkozni. Valószínűleg a OP is megnézte, hogy mi legyen, fejlesztésre nincs sok zsé (az oppo-tól veszik az ihletet), gyakorlatilag egyszerre egy telefonnal foglalkoznak, a trendit választották, nem kockáztattak (más innovatív megoldás), illetve nem akarták, hogy azt mondják rájuk, hogy ódivatúak (kisebb kijelző, de notch nélkül). Számomra az utolsó két megoldásból bármelyik jobb lett volna, mint ez a ma még trendi megoldás. Van amikor nekem is tetszik a trendi, de nem követem vakon, csak ha számomra is ésszerű. Nekem a szelfi nem ér ennyit, másnak igen, van ilyen. :R

UI. ha a monitorunk felső élén lenne ilyen "hibasziget" akkor rögtön vinnénk vissza, pedig azt jóval kevesebben forgatják (pivot), itt meg divatot teremtettek. :) :DDD

[ Szerkesztve ]

-<[]>- https://mowned.com/vagany

(#3414) Divinity válasza Vagany (#3413) üzenetére


Divinity
őstag

Az utolsó mondatodból látszik, hogy nem próbáltad még ki soha csak fixáltad magadban, hogy sz.r :)

A mozgó alkatrész az egyik legrosszabb választás mobilokba. Régen is mikor még elég elterjedtek voltak a csúsztatható vagy a kagyló telefonok azokkal volt a legtöbb baj. Normál használattól is elkopik, szétmegy, eltörik. A motoros megoldásnál pedig a motor hibásodásával is számolni kell. Nem véletlenül nem ugrottak rá a nagyobb gyártók és meghagyták a kicsi kínaiaknak a szórakozást. Ha egy stabil készüléket akarnak készíteni akkor vagy káva vagy notch (jelenleg). A notch-nak meg továbbra is megvan az az előnye, hogy eltűntethető és akkor is nyersz vele helyet mégsem látszik.

return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }

(#3415) gabro0 válasza Divinity (#3414) üzenetére


gabro0
őstag

...eltűntethető és akkor is nyersz vele helyet mégsem látszik. Meg ki is fizeted ;) Ugye nem olcsó ám a kijelző, minél nagyobb annál drágább. Ha nem IPS alapú, akkor még az akksit is eszi, na nem OnePlusnál. Meg szép kerekített éle van, ami komplexebbé teheti a gyártást, meg szabadalmi szempontból se mindegy milyen íve van. Bizony, az íveket is le lehet védeni és le is védik. Itt tartunk 2k18-ban :)
Sőt nemrég olvastam egy cikket, hogy a szabadalmak hegye miatt egyre kevesebb dologgal tudnak variálni.

[ Szerkesztve ]

(#3416) Divinity válasza gabro0 (#3415) üzenetére


Divinity
őstag

Ha nem IPS alapú, akkor még az akksit is eszi
Ez épp fordítva van. Ha OLED akkor teljesen kivannak kapcsolva az adott pixelek, ha IPS akkor nem és eszi az akkut.

Az meg, hogy ki kell fizetni kb olyan érv, hogy minek raknak bele akkut azt is ki kell fizetni? :D
Persze, hogy ki kell fizetni a kijelzőt még jó, hogy ott tart a technológia, hogy sz.ré h.gyé tudják megoldani a gyártók. Akár csak az OP által leközölt repair pricekora kell ránézni, szinte már nem éri meg tokot venni mert egy-egy komolyabb majdnem drágább mint a kijelző csere.

[ Szerkesztve ]

return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }

(#3417) Vagany válasza Divinity (#3414) üzenetére


Vagany
őstag

Volt már a kezemben OP 6 (6T már sokkal jobban sikerült), huzamos ideig nem használtam, biztos meg lehet szokni, de minek?
Nem fixáltam magamban, hogy szar, egyszerűen nekem nem tetszik és nincs rá szükségem.
Sokan elfogadják, hogy ez a divat, nem zavarja őket, megszokják, de olyat nem hallottam még, hogy valakinek ez tetszett, max kompromisszumos megoldásként elfogadja. Számomra nem jó kompromisszum a szelfi kamera miatt beáldozni a kijelzőt. Ezért írtam, hogy nem ugyanazok az igényeink, van akinek fontos a szelfikamera, van akinek nem.
Havonta 1x kell a szelfi kamera 2 évvel számolva is 24 alkalom, legyen összesen 1000, de mindenképpen jóval kevesebbet kell használni a mechanikáját mint a régi flip illetve slide telefonoknál ahol ha bármit megnéztél vagy telefonhívásnál használódott. Nagy bajban lennénk ha 2018-ban nem lehetne ezt rendes mechanikával megoldani :B . De pl anyukámnak volt slide és flip telefonja is. egyiknek sem romlott el a mechanikája. A flipes megvan még mai napig, (nemrég kapott okostelefont, miután a tabletet megismerte, 80 éves elmúlt) kb 10 éves samsung, semmi baja. Tudom, hogy eltüntethető (fekvő módban érdekes a dolog inkább), és úgy könnyebben meg tudnám szokni, de hálisten nem kell, mert mire cserélném az 5T-t már nem lesz notch :U

-<[]>- https://mowned.com/vagany

(#3418) Vagany


Vagany
őstag

Ha most kéne telefont vennem akkor nehéz lenne a választás (mondjuk sosem egyszerű).
kb ezeket nézném át:
6T
Vivo nex S
Mi Mix 2S
Mi Mix 3
használt 5T
használt/új mate 10 pro

-<[]>- https://mowned.com/vagany

(#3419) CHIPman válasza Vagany (#3417) üzenetére


CHIPman
nagyúr

Továbbra sem értem, hogy miért nem ugyanolyan az "eltüntetett" notch, mint az, hogy nincsen.

Eladó Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition - hardverapro.hu/tag/chipman

(#3420) gabro0 válasza Divinity (#3416) üzenetére


gabro0
őstag

Úgyúgy, sajtóhiba. A lényeg, hogy értetted (meg a többiek is gondolom).

Egy effektíven ugyanakkora notchos és hagyományos kijelző közül melyik kerül többe? Ugyan nincsenek adataim, de majdnem biztos vagyok benne, hogy a bevágásos. Nem elég drága már így is egy telefon :F Vagy úgy is kérdezhetném, hogy az apple majmolása és 6-8mm-rel hosszabb kompromisszumos kijelző ér bárkinek is több tízezer forintot? Költői kérdés, másképp nem itt tartanánk.
Nem célom senkinek a meggyőzése, egyszerűen nem értem miért áll be bárki önönköltségén bétatesztelőnek.

(#3421) CHIPman válasza gabro0 (#3420) üzenetére


CHIPman
nagyúr

"egyszerűen nem értem miért áll be bárki önönköltségén bétatesztelőnek"
Ez pont egy OP topikban merül fel?

Eladó Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition - hardverapro.hu/tag/chipman

(#3422) Vagany válasza CHIPman (#3419) üzenetére


Vagany
őstag

Fektetve gáz a leginkább, fénykép, video, media tartalom. Ha meg eltüntetem akkor, minek fizettem érte. Minek vegyek egy szaggatott farmert, azt is meg lehet varrni, de nem egyszerűbb rögtön egy olyan farmert venni ami nem szakadt, ha nekem az tetszik. Van a piacon notch nélküli telefon is, mindenki el tudja dönteni mi tetszik neki, én azt mondom, ha már nem akarunk külön mechanikát, inkább legyen 5mm káva, de a kijelző ne legyen konkáv sokszög. A csúcstelefonok nagy része most notch-os. Szerintem hamar ki fogja forrni magát egy-két jobb megoldás, ez a notch csak kényszermegoldás, a 6T-nél már pl egész vállalható, a 7 lehet mégjobb lesz.

UI: hatalmas ötlet, olyan app ami notch-ot csinál nem notch-os telefonból, pl milyen jól mutatna egy mi mix2S-en, megyek is levédetem. Így akkor mikor már senki nem fog emlékezni a notch-ra akkor is lehet majd emuláni, egy OP8-on pl. :DDD . Sőt egy 5T-is lehetne notch-osítani :P . Na jó ez csak vicc! ;)

[ Szerkesztve ]

-<[]>- https://mowned.com/vagany

(#3423) Gergosz2


Gergosz2
veterán

Javaslom, hogy maradjunk a telefont érintő kérdéseknél, ahelyett hogy megvitatnánk kinek mi nem tetszik és, hogy melyik gyártó kit másol.

Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito

(#3424) purcigeorge válasza Gergosz2 (#3423) üzenetére


purcigeorge
aktív tag

Ja, elég heti egy hozzászólás. :) Hiszen az 5t eléggé problémamentes telefon.

(#3425) sszemtelen válasza purcigeorge (#3424) üzenetére


sszemtelen
őstag

Mondjuk tényleg durva, hogy hosszú idő óta ez az első telefonom, amit nem érzek hogy le kellene cserélni, vagy hiányozna belőle valami. Na majd talán a 7T tud valami nagyon nagyot robbantani :D

(#3426) kcsa válasza sszemtelen (#3425) üzenetére


kcsa
veterán

Ugyanezen gondolkodtam én is. Rég volt ilyen, talán soha :)

(#3427) HREH


HREH
senior tag

A 20 eurós referral kódot csak akkor lehet felhasználni, ha telefont is veszek mellé?
Mert most próbáltam venni egy bundle-t, de nem engedi alkalmazni a kupont.

"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."

(#3428) kcsa válasza HREH (#3427) üzenetére


kcsa
veterán

Utoljára úgy volt, hogy bundle-ra nem jó, csak a külön - külön vett tartozékokra.

(#3429) sszemtelen válasza HREH (#3427) üzenetére


sszemtelen
őstag

Anno lett belőle egy tokom, meg egy pólóm. Yaaay :)) :D

(#3426) kcsa: Majd valamikor kap egy másik fajta tokot, nehogy megunjam :DD

[ Szerkesztve ]

(#3430) Divinity válasza kcsa (#3426) üzenetére


Divinity
őstag

Pedig az OP telefonok általában ilyenek.:))

Nekem csak a kamera volt gyenge, bár az se a 6-ban se a 6T-ben (mivel, hogy ugyanaz) nem lett combos..:D
De a 6 topikja is hasonlóan uncsi és ott is általában másról van szó, néha még beesik valami probléma valakinek aki nem ismeri az A/B-t meg max a kernel és gcam téma szokott pörögni, semmi konkrét device related.:D

return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }

(#3431) kcsa válasza Divinity (#3430) üzenetére


kcsa
veterán

5T előtt (közben volt több más is) valaha volt One-om. Azért az még finoman szólva sem volt kiforrott :D

(#3432) Gergosz2 válasza sszemtelen (#3425) üzenetére


Gergosz2
veterán

Igen, tényleg eléggé meglepő, hogy mennyire problémamentes ez a telefon.

Anno kicsit féltem a csupaszabb androidtól, de így már látom az értelmét.

Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito

(#3433) purcigeorge válasza kcsa (#3431) üzenetére


purcigeorge
aktív tag

A one-ban az volt a vonzó, hogy millió szuper custom rom volt rá. Most már nem tudnak olyan romot gyártani az 5t-re, ami megközelíti a gyárit.

(#3434) kcsa válasza purcigeorge (#3433) üzenetére


kcsa
veterán

Nem volt nehéz megközelíteni a gyárit ;] Nekem ott is már az fájt, hogy én csak használni szerettem volna, nem romolni. De ízlések és pofonok :)

(#3435) gabro0 válasza HREH (#2864) üzenetére


gabro0
őstag

Történt a hozzászólás írása óta fejlődés kamera terén? Ahogy nézegetem a fotókat különböző tesztekből, a Nexus tényleg szebb képeket lőtt, pedig már elmúlt 5 éves :( Kb. az összes kép úgy néz ki, mintha bemozdult volna és a vonalélesség nem nagyon létezik.

(#3436) HREH válasza gabro0 (#3435) üzenetére


HREH
senior tag

Stock kamera szerintem ugyanolyan gagyi, mint eddig, főleg éjszaka. GCam viszont egész értékelhető képeket lő akár éjszaka is, csak a HDR processing lassú egy kicsit.

"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."

(#3437) gabro0 válasza HREH (#3436) üzenetére


gabro0
őstag

És ha össze kellene hasonlítani az 5T legújabb GCam HDR(+) és a N5 HDR módjában készült képeket, akkor jelen állás szerint mit mondanál minőség szempontjából? Van olyan jó? Az hogy eltart egy ideig a feldolgozás nem gond, ha a végeredmény kárpótol. Na meg néha RAW-ban fotóztam, bár nem túl sokkal volt jobb.

(#3438) HREH válasza gabro0 (#3437) üzenetére


HREH
senior tag

Most nincs nálam az N5, már egy éve tesómnál van, jövőhéten csinálok vele pár HDR képet, aztán megírom, hogy mielyiket érzem jobbnak. Bár most megnéztem pár régi képet ugyanarról a témáról, összességében az OP a mostani GCam kamerával szerintem jobb, mint az N5.

"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."

(#3439) cirx


cirx
senior tag

(#3440) Vagany válasza cirx (#3439) üzenetére


Vagany
őstag

Köszönjük :R . Mondjuk nálam bétán gyorsan jönnek a javítások, nem kell keresgélni se. Gyakorlatilag amikor az oxygen updater jelez akkor megyek a beállításokba és a gyári Rendszerfrissítés is rögtön működik, nem kell a vpn-nel vacakolni, vagy máshonnan keresgélni levadászni töltögetni a frissítést, magának megcsinál mindent. Igaz ha újítás jön a hibalehetőség kockázata is nagyobb. :U

-<[]>- https://mowned.com/vagany

(#3441) szkorhetz válasza cirx (#3439) üzenetére


szkorhetz
őstag

Na de hol az új droid?
Szerintem nagyon időszerű lenne már..

(#3442) Gergosz2 válasza szkorhetz (#3441) üzenetére


Gergosz2
veterán

Mondjuk ez engem is érdekelne már, ha egyszer beígérték.

Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito

(#3443) sszemtelen válasza Gergosz2 (#3442) üzenetére


sszemtelen
őstag

Anno 3T-re az új főverziót beígérték az adott évben. December 29-én este érkezett meg. Szóval ezzel még ráérünk :D

(#3444) macii97 válasza szkorhetz (#3441) üzenetére


macii97
senior tag

Nagyon időszerű? Nemár... Naponta jönnek ki új telefonok 8.1-el, ráadásul most adták ki a 6t-t akörül forog a világ, ha azzal minden rendben szoftveresen akkor fognak az 5/5t-vel foglalkozni. 1000% jönni fog (hiszen 2 év android frissítést vállaltak a telefonokra), szerintem inkább legyen jól összerakva, mint egy nagy sietségben összedobált trágyadomb.

(#3445) purcigeorge válasza macii97 (#3444) üzenetére


purcigeorge
aktív tag

A P még a Oneplus 3-ra is jönni fog elvileg. Pedig ha jól számolom, arra már nem lenne elvárható.

[ Szerkesztve ]

(#3446) fricci válasza macii97 (#3444) üzenetére


fricci
tag

olyannyira fog jönni hogy kínában closed beta-ban már most is tesztelik

XDA

[ Szerkesztve ]

(#3447) Fornetti


Fornetti
csendes tag

Sziasztok!

Tapaszt valaki már olyat gyári Kamerával, hogy amikor 4K-ban videózott, akkor a megállítás gomb megnyomása előtti 1-2 mp már nem került rögzítsére?

Gyári romon vagyok és a V2.10.5 gyári kamera appot használom. Nagyon bosszantó tud lenni ez a hiba.

(#3448) YAS-dude válasza Fornetti (#3447) üzenetére


YAS-dude
őstag

Igen. Biztos ott volt az utolsó i-frame (egész, nem a körülötte lévőkből jódolt/interpolált képkocka). Tényleg bosszantó, sajnos ezt észben kell tartani.

[ Szerkesztve ]

(#3449) lacko22


lacko22
aktív tag

Dual Volte és Vowifi aktiválása beállítása OP 5T.

Method 1 für Oxygen OS ben van a leírás. ROOT nem szükséges hozzá. Pár perc alatt megvan az egész, nem nehéz.
Óvatosan állítsd be. Az oldalra regisztráció szükséges. Google fordító segít a német nyelvben. Csak saját felelősségedre állítsd.

[link]

Youtube-on video segítség:
[link]

(#3450) taletale válasza lacko22 (#3449) üzenetére


taletale
tag

Én megvárom míg a hazai szolgáltatók ki nem pusholják a beállításokat maguktól.

OnePlus 5T 8/128GB -> OnePlus 9Pro 12/256GB

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.