Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scoobyka
addikt
ha az iponra gondolsz ott a BENQ G2220HDA van 36ért amire jön +2500 szállítási költség....azaz 8500fttal drágább és csak 1 év gari valamint pixelgarancia sincs....
a 943sn 30.000Ft mondjuk a médiamarktba......ami a benq ellen szól az az,hogy fullhd megjelenítésnél már annyi zaj keletkezik,hogy azt már simán látni lehet vgán.....valamint full-hdnál egy digitális kimenet szerintem már alap,hogy kell.....pláne,ha hd filmeket nézel vagy hasonló......,de ízlések és pofonok. -
Füleske
addikt
Olcsón jót ? Majdnem ennyiért 1980*1080 felbontású 21.5 colos Benq - t árulnak.(bruttó 37800 FT). Igaz ez is alsókategória , de a képátló meg a felbontás "kicsit" nagyobb...
Felbontás: 1920×1080px
Képátló: 21.5"
Kontraszt: 1000:1 (DCR 40000:1)
Válaszidő: 5 ms
Falra rögzítés: 100×100mm Vesa szabványos
Csatlakozás: D-SUB
Terméktulajdonságok Benq G2220HDA: Maximális felbontás 1920x1080
Színek száma 16.7 millió
Monitor típusa LCD
Kontraszt 1000:1
Válaszidő 5 ms
Képlátószög 170 / 160 °
Bemeneti aljzat D-SUB
Tanúsítvány TCO '03
Távirányító Nem
Beépített hangszóró Nem
Szín fényes fekete
Súly 4.5 kg
Garancia 12 hónap -
Depression
veterán
A fekete csík nem annyira zavaró, mert a monitort a géphez veszed, és használod minden téren, a filmeknél meg elvagy a csíkkal.
Igen, semmi értelme a HD-nek ilyen kis méretben. Kényszerből elnézi az ember, de csak a HD filmek kedvéért ilyen kicsi monitort venni igenis baromság. Teljesen mindegy 19''-on, hogy 16:10 vagy 16:9-en nézel HD filmet, a részleteket nem fogod látni, sem élvezni nem lehet a HD előnyeit. Képzeld el, a legtöbb hozzáértő nem látja értelmét a FullHD-s 32'' TV-knek, mert ott is elvesznek a részletek. Akkor mit várhatunk 22-23''-on?
Ez a 16:9 csak marketing rizsa, el lehet adni vele mindent, de nem filmekre valóak ezek a monitorok.
Játékoknál már van értelme, mert jobban be lehet látni a pályát, stb, de 16:10 és 16:9 között valójában alig van eltérés. -
Scoobyka
addikt
válasz
Depression
üzenetére
ilyen kis méretben?...hisz ugyanannyit látsz ,mint egy 16:10esnél csak ugyebár itt nincs fekete csík.....önmagad csapdájába estél...
hisz azt állítod,hogy ugyanazt látod,de akkor 19 widenál egyáltalán nincs is értelme 720p-t nézni? vagy a notik kijelzőjén sem (aminek a felbontása 1280*800-as és 15,4es???)....vagy akkor 22colos full-hds kijelzőnek sincs értelme ennyi erővel...
a hd-rip meg bármikor überel egy dvd-t.

-
Prof01
veterán
válasz
Depression
üzenetére
Erről beszélek.

-
-
deicide
veterán
Én azt nem értem, miért kinzás, ha csak 900, vagy akármennyi pixel van függőlegesen, nem halok bele, ha scrollozni kell, meg nem felejtem el, mi volt az elején, mire a végére érek...
-
Depression
veterán
16:10-ben is élvezhetetlen a ph!. De az hogy 1050, vagy 900 helyett csak 768 pixel legyen lefelé, az már inkább csak emberkínzás. És ha még azt is hozzávesszük, hogy itt valójában nem szélesítésről van szó, hanem inkább egy 19''-os megcsonkításáról (18,5''), akkor meg végképp semmi értelme. Míg egy 16:10-esnél látsz alul/felül egy kis csíkot, addig itt azt a részt levágják. Ugyannyit látsz, csak a monitor kisebb.
Ebben meg se PIVOT, se DVI, se semmi nincs.
Ilyen kis méretben még azt is kétlem, hogy van értelme HD filmeket nézni, hisz úgyis elvesznek a részletek. -
Prof01
veterán
Úgy látom nem érted mire gondoltam, pont hogy nem hülyeség a 16:10, mert a 16:9 még inkább szélesvásznú és ha pl. a ph-fórumot akarod olvasni, akkor annyit fogsz látni az oldalból, mint egy 15"-osnál, főleg egy ilyen 18,5"os monitornál. LCD TV-nél van értelme a 16:9-nek, de itt nem hiszem.

-
"vagy lehoznak valami jó panelt végre"
Ezt mondtam hogy a gyártók alakítják a piacot hogy a sok birka csak vásároljon.
De ez bármiben így van (autók, hitelek, számítógép, minden).A DVI meg a HDMI sztem megmarad egymás mellett, ugyanaz a cucc csak a HDMI csati más + azon megy hang is.
-
Scoobyka
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
szerintem meg csak "szoktatás" volt....hú ez így elég nyersen hangzik,de most ha belegondolsz.....4:3as után valahogy át kellett vezetni az embereket a szélesképernyőre....a tvknél rögtön 4:3 után 16:9et hoztak be(mozival magyarázva és a DVD filmeknél a fekete csík miatt)....pcn ezt ki akarták tolni...és gondolom anyagi megfontolásból fakadóan is elöször a 16:10est hozzák be(olcsobb volt előállítani,mint a 16:9et)....majd ,hogy a hd jön(720p,1080p) ahhoz már a 16:9es képarány dukál és mivel az szabvány lett így ehhez alakítják a piacot. A 16:10es képarányt semmi sem indokolta.A játékokban is egyre inkább a 16:9esek kerülnek előtérbe köszönhetően a konzoloknak......lehetne ragozni ,de igazán nem látom miért is volt igazán jó a 16:10es?
kis előre tekintés már nem biztos,hogy valóra válik:
1-2éven belül meg mindenki otthonában 22es v. 24es 16:9es fullhd v. esetleg hd-ready moncsik lesznek.(vagy marad a tn vagy lehoznak valami jó panelt végre),hdmi alap lesz és a dvi is számüzetésbe megy a vga meg még mindig ott marad(már csak dísznek is).
Oled még bekavarhat,de az megint más dolog már. -
"Az meg,hogy nálunk régi 4:3as adás megy hát....
kint már 16:9ben megy a müsorok többsége,idővel talán ide is beköszön."
Mintha nem azt írtam volna hogy logikus előre gondolkodni.
Amúgy meg pontosan meg van határozva adigitális átállás időpontja, akkortól lesznek majd jóféle 16:9 filmek a TV-ben. -
Scoobyka
addikt
16:9esnél,ha a forrás is 16:9es akkor nincs fekete csík épp ez a lényege.....és a kinti sorik már 16:9esek ami nálunk is megjelennek kis csúszással....így ott már nincs csík....dvd filmek is teljesen kitöltik...(kivétel az extra szélesek amikhez már 21:9es monitorok kellenek majd. 2,35ös filmek ilyenek)
gondolkozzunk már kérem szépen mielött komentelünk....szerintem épp az,hogy a 16:10es volt teljesen felesleges lépés.....
Az meg,hogy nálunk régi 4:3as adás megy hát....
kint már 16:9ben megy a müsorok többsége,idővel talán ide is beköszön.amúgy a 16:9es képaránnyal mutatkoznak be a Dell,MSI,Apple új és szebb all-in-one PC-k. Pölö: Dell Studio One 19,MSI NetOn stb.....és még sorolhatnánk....valamint a notiknál is eltünnek a 16:10es képarányok.
vitatkozni lehet sőt kell is,hisz ez egy forum,de akkár hogy ellenkeztek a 16:10es eltűnik,mivel már nincs létjogosultsága....a 4:3as is a sülyesztőben végzi sajnos....helyette ,ha ragaszkodunk a 4:3hoz akkor a 16:9eseknél a képarányt úgy modosítható,hogy levágnak két szélen.....
Nekem a 37a656os és a 42pfl7403 után teljesen jó egy szöszmötölös monitornak.
HD:hát persze,hogy van egy időpont és az időpontok azért vannak,hogy csúsztassuk őket.
Hiába lesz 3 csatorna ingyen(m1,m2,duna),ha a többség nem akar plussz költséget beleölni.Valamint attól,hogy digitális lesz a müsor még nem jelent valódi hd és 16:9es adást. -
TheDragon007
senior tag
válasz
Depression
üzenetére
Én 24es pivoton szoktam programozni, most hogy csak laptopom van, tök fura kódot írni... áttekinthetőség nulla a 24es pivothoz képest...
-
Milyen korszaknak, nem dolgozol számítógéppel?

A TV-k meg, a TV adás amíg analóg, addig 4:3.
A LCD TV-nek attól kezdve van értelme hogy 16:9 a TV adás, általában TV-t nézel rajta, nem DVD filmet (vagy ki hogy). Persze nem hülyeség előre gondolkodni, használható egy LC TV már most is.Azzal sincs semmi bajom, hogy lehet kapni 16:9-es monitorokat, aki elsősorban filmet nézne rajta, az vegye. Csak azzal, hogy 4:3 -ast 19" felett már egyáltalán nem. Mi van ha valaki pl. nagy monitoron szeretne programozni?
-
-
^Clown
addikt
Jó kis moncsi ez, de a csatlakozók terén van még hová fejlődni. Használd egészséggel!

-
Scoobyka
addikt
válasz
TheDragon007
üzenetére
kösz,javítottam...
hcl:ez nem csak divat....a 16:9es képarány a moziból köszönt át.....multimédiás dolgokra egyértemlüen jobb,mint a 4:3as....az ,hogy neked nem tetszik az meg megint más tészta.
és nem mindegy,hogy 16:10 vagy 16:9...a kettö között érezhetően van különbség. -
Pontosan, 4:3-ason függőlegesben is akad hely.
1024*768 meg azért ert rengeteg uer még mindig ekkorában használja a 17"-os LCD vagy CRT -jét.
@Scoobyka : 16:9 vagy 10, az már nem sok különbség a 4:3 vagy 16:x -hez képest... Én csak azt látom hogy minden wide mert 1. divat, 2. olcsóbb gyártani...
-
TheDragon007
senior tag
válasz
Depression
üzenetére
Most is egy olyan oldalon vagy

Scoobyka:
Külcsín rész: fröccsentet - fröccsentett/fröccsöntött
felpatintása sec-perc - felpattintása secc-perc -
Shad0w
senior tag
#27: "Sok monitor van amit ha szétszedsz, akkor ott a DVI csati (vagy VGA) helye a nyákon, +10 SMD ellenállás, hidegítőkondik, szóval semmi komoly, és már megy is"
Ez a mondat akasztott ki (na meg persze aki helyeselt is). Ezt nem gondolhatod komolyan. Azzal egyet értek, hogy nem kéne erőltetni, meg meg tudná fizetni a jó nép a DVI-t, de akkor is faszság amit oda leírtál.16:10-es monitorok az elterjedtek, a 16:9 az viszonylag új.
-
TheDragon007
senior tag
Mókásak a kommentek.
Scoobyka: "aki olcsó monitort keress egyszerű otthoni felhasználásra és nem akar sokat költeni" - Nos, ez egyfajta ember, kérlek javítsd.
-
Metalfan
senior tag
Személy szerint én jobban örülnék egy 22-24 colos 4:3-as képarányú monitornak, vagy legalábbis egy 16:10-es, 22"-os, pivot fnkciós moncsinak. Nagyon utálom, hogy a weboldalak nagy része még mindig 1024-es szélességre van kialakítva, és akkora nagy üres terület tátong a monitor jobb oldalán, hogy a játszótéren a homokozónak kisebb az alapterülete
Mellesleg viszonylag sűrűn szoktam olvasgatni is számítógépen, és szintén nem ártana, ha minél több sorban láthatom a szöveget, nem kell 2 soronként görgessek... -
"valószínű azért nem olcsóbb, mert a 16:9-es panelek még újnak számítanak monitorok között, nem annyira elterjedtek és még csak kevés gyártósoron készülnek"
Miiiii? Ember, évek óta mást sem lehet kapni csak 16:9-et
Itt nyíttunk az előbb hogy nincs nagy 4:3 -as moncsi 
"De csak, hogy maradjak az eredeti témánál, nem lehet azt mondani, hogy a szemét samu lespórolt egy 10 forintos alkatrészt, amikor annak a 10 forintos alkatrésznek többszörös költségvonzatai vannak."
Nem erre gondoltam.
Csak arra hogy ma már a belépőszintű monitorok is lehetnének DVI-osak, mivel már talán nincs is olyan új videokártya amin ne DVI kimenet lenne.
OK, integrált alaplapokon még általában VGA van. De egyre ritkább.
A költségvonzatokat meg az előbb mondtam hogy nem tekinthetők reális indoknak... -
Shad0w
senior tag
Na, ez meg a másik dolog, hogy sok pénzért kifejlesztik a minőségi, csúcs szuper áramköröket, és utána ugyanaz az áramkör gyengébb alkatrészekkel, csökkentett funkciókkal (ezért lehet sok nyákon látni az üres IC helyeket, bár ha te ilyen területen dolgozol akkor biztos jobban képben vagy, mint én) kidobják a low-end kategóriában, néha csak azért, hogy ne legyen veszteséges a fejlesztés.
Jó, oké, 3-4 gyárban, de azon belül sok gyártósor megy. A cikkben szereplő monitor is valószínű azért nem olcsóbb, mert a 16:9-es panelek még újnak számítanak monitorok között, nem annyira elterjedtek és még csak kevés gyártósoron készülnek.
De csak, hogy maradjak az eredeti témánál, nem lehet azt mondani, hogy a szemét samu lespórolt egy 10 forintos alkatrészt, amikor annak a 10 forintos alkatrésznek többszörös költségvonzatai vannak.
-
"De nem érted, nem csak 1 monitort gyárt le, hanem 50000-et, 50000*10=500000 dollár plusz költség az adott időszakban, egy típusú monitoron, és ezt nem verheti le a vásárlón,"
Méééneverhetnéle a vásárlón. Más kérdés hogy mit milyen áron tud beszerezni, és ez kompenzálja-e a szabványokra és egyebekre költött pénzt."elég ha csak ráguglizol a 226BW monitorra, azt pl. 4 féle panellel szerelte a Samsung"
Ez sem újdonság, de azért ha megnézed hogy milyen dolgokban fordulnak elő hasonló alkatrészek... Waze a világ LCD paneljeinek nagy százaléka 3-4 gyárban készül.Pl : volt munkahelyemen LCD TV-kbe gyártottunk elektronikát. A vevő egyik oktatóanyagában benne volt, hogy milyen TV-kbe szerelik azokat a nyákokat, hát, volt közte LG, Philips, Sharp, Samsung, Hyundai...
Mondanom sem kell, a TV-k tök más árfekvésben voltak kaphatók a Media marktban. -
Shad0w
senior tag
De nem érted, nem csak 1 monitort gyárt le, hanem 50000-et, 50000*10=500000 dollár plusz költség az adott időszakban, egy típusú monitoron, és ezt nem verheti le a vásárlón, mert akkor az inkább LG-t vesz (vagy vmi konkurens márkát választ). Ezek a dolgok sokkal összetettebbek, mint azt az átlag ember hinné.
Újfent tévedsz, ha azt gondolod, hogy a drágább monitorokban ugyanaz a TN panel van, elég ha csak ráguglizol a 226BW monitorra, azt pl. 4 féle panellel szerelte a Samsung.
#40: De ezt így nem lehet összehasonlítani. Teljesen más a két monitor, és ezért nem lehet csak a DVI-re levetíteni az árkülönbözetet.
-
Scoobyka
addikt
értem én,hogy lehet kicsivel többért nagyobb felbontást kapni meg dvi-t,de fogjuk már fel kérem ez 16:9es monitor!!!!!!! Valamint szándékosan 1360*768-as a felbontása.....hd filmekhez ez jobban passzol,mint 1440*900 és nincs fekete csík alul felül,nem kell méretezni a képeken.....tetszik érteni??????

valamint sozatokhoz,filmekhez és egyébb médiás anyagokhoz is ez jobban passzoldsub,dvi vitához meg annyit....éles szép a képe így is.....nincs dvi,de biztos lesz olyan modell is amin lesz.
A cél az volt minél olcsobban egy egész korrekt készüléket....szerintem korrekt készülék az árrol lehet vitatkozni....30ért is hozzá lehet jutni....
-
azbest
félisten
Dany007: nincs 3 napos cseregarancia... csak ha a cég saját maga vállalja, de semmi sem kötelezi erre. A pixel hibákra pedig van meghatározott iso szabvány, hogy mennyi pixel hibája felett tekintik hibásnak. Néhány cég ezen felül vállalja a pixel/subpixel hiba esetén a cserét. Itt egy jónak tűnő leírás: [link]
Az emlegetett fogyasztóvédelmi fórum 2004ben frissült utoljára, nameg attól, hogy valaki nyit egy támát attól még nem fog a rendelet megváltozni.
A DVI csatit azért is szokták lespórólni, mert az EU vámot vet ki az ilyen csatlakozóval rendelkező monitorokra. Egyébként meg a vga bemenet inkább a plusz költség, a DVI csati közvetlenül a digitális jelet fogadja, nem kell átalakító elektronika hozzá.
VGA = ram -> dac -> adc -> tft képernyő
VGA = ram -> dac -> CRT monitor
DVI = ram -> tft képernyődac = digital analog converter, adc = analog digital converter.. a vga esetén látni hogy felesleges oda vissza alakítás van.
-
-
Wyll
őstag
Samsung 943BW - nagyobb a felbontása, és van rajta dvi csatlakozó is. Szerintem megéri azt a plusz egy-két ezret.
-
Milyen szakmához? És mióta ismerjük egymást?

OK hogy nem a csatlakozón múlik, de ember, azon sem múlik hogy akkor monitoronként pár dolcsival többet kérnének érte...
Semmin nem múlik, ha akarna valaki alsókategóriás DVI csatis monitort gyártani, akkor gyártana.Csak akkor a kutya nem venné a közép-és egyéb kategóriás monitorokat, amiben ugyanaz a TN panel van csak van rajta DVI csati... ennyi...
Másik jó kérdés hogy miért nincs pl. 22"-os, 4:3 arányú monitor? Mert pl. én rühellem a wide-t.
@philoxenia : Notin azért ms tészta, nyilván ott a nyák mérete is lényeges az egyebek mellett...
-
Findzs
addikt
filmekhez ott a tv játékokhoz meg jobb az 1680x1050 es 22"
-
Shad0w
senior tag
Ne haragudj, de mit értesz te a szakmához? Sztd tényleg csak egy csatlakozóba és pár alkatrészbe kerül a DVI (vagy akármelyik) szabvány támogatása?
El kell, hogy keserítselek, nem, nem csak ennyibe kerül. Ezek a dolgok szabványosak, ami azt jelenti, hogy vki(k) kitalálták és most elkérik érte a pénzt. Most csak a hasamra ütök, és mondok pár számot. Tegyük fel, hogy a gyártónak 1 dollárba kerül a VGA szabvány és 10-be a DVI (a számoknak nem néztem utána, csak érzékeltetni szeretném az arányokat). Akkor ugye jól látszik, hogy egy alsó kategóriás terméken, ahol csak a nagy darabszámú eladás hoz hasznot megspórolnak minden dollárt. Ezért nincs rajta DVI.Érdekes módon még senkitől nem hallottam, hogy azt mondaná egy zsolnai porcelánkészletre, hogy "mi kerül ezen ennyibe? hisz csak fél kiló agyag". Hát ja, ott se az anyagot kell megfizetni, hanem a mögötte lévő tudást, amivel előállították.
-
mmdms
addikt
Köszi a tesztet, jó volt!
Bár hozzá fűzném, ennyi pénzért (igaz a válság előtt) lehetett kapni BenQ G2010W-t. Ami nemcsak hogy 20"-os, de még DVI is található rajta. Csak egyetlen problémája hogy mostanában nem találni sehol... -
Solten
őstag
D-sub-os monitor manapság...
Max. irodába. -
válasz
philoxenia
üzenetére
Hm, a DVI csatin alapból ott vannak a VGA jelek is, már ameliyken ki van vezetve.
Nem egy nagy kunszt hogy mint a kettő legyen a moncsin.Sok monitor van amit ha szétszedsz, akkor ott a DVI csati (vagy VGA) helye a nyákon, +10 SMD ellenállás, hidegítőkondik, szóval semmi komoly, és már megy is

Mesterségesen belőtt árak, ez van ma, mi meg vásároljunk. Nem a fejlődéstről szól már ez régen.
-
dudika10
veterán
Lenne egy kérdésem, lehet, hogy baromság előre is bocs.
Hogy állapítod meg hogy az a fekete kép hihetetlen és nincs ilyen a felső kategóriában se?
Az hogy az a fekete kép milyen nagyban függ a te monitorodtól, nem?
Ha feltekered a gammát, akkor egyből nem olyan hihetetlen, ha lejjebb veszed a gammát és a fényerőt akkor meg egyenesen fantasztikus. Javíts ki ha rosszul gondolom, csak elgondolkodtam ezen a dolgon és nem sikerült összeraknom.
-
Dany007
veterán
Szerintem nézd meg a fogyasztóvédelem honlapját. Külön fórumtéma van a 3 napos szó nélküli cserének... Én megnéztem.
Mellesleg teljesen mind1, mert a pixelhibát azért hívják pixelhibának mert hiba. Ergo ha hazaviszem a TV-t / monitort és látom h pixelhibás (mert legelső dolgom fekete és rgb színekre tesztelni) akkor visszaviszem 3 napon belül és szó nélkül ki kell h cseréljék.
De mint mondtam, én már 'jáccotam' ilyet. Ott ki se próbálták, hogy jó e vagy nem, megnézték a vétel időpontját a számlán és már hozatták is a csereárut.
-
rumkola
nagyúr
nem tudom rosszul mert kereskedő vagyok, és ismerem az idevágó törvényt

8nap a netes rendelésre vonatkozik - mint ahogy a vásárlástól való elállás joga is -, ott valóban mindent ki kell cserélni
Az hogy valaki kicseréli vagy visszaveszi 3 napon belül a HIBÁTLAN árut, csakis a jóindulaton ill. a vevővel szembeni alázatosságon múlik.
-
Hm, 35-ért szerintem rendben van, bár az a DVI csati már rajta lehetne ennyiért...
Nagyon kihalóban van már a VGA, nem kéne erőltetni a gyártóknak merthogy az olcsóbb.
Állítom hogy előállítási költségben semmi különbség. -
Scoobyka
addikt
rosszul tudod....3napon belül bármilyen indokkal köteles visszacserélni,ha csak a káva nem tetszik már akkor is.(a terméknek éppnek kell lennie és a csomagolást sem szabad szétcicnálni)
távol élők között ez 8nap...onnantól számít amikor átvetted a terméket.
a visszaszálítás költésége azonban mind2 esetben a vevőt terheli.....amennyiben az eladó nem tünteti fel ezt a 3 vagy 8 napot akkor 30napra bövül ez a határidő.
vásárlástól való elállás joga ez a neve amúgy.
és pedig ilyen az a fekete akár hiszed akár nem....
-
rumkola
nagyúr
a fekete kép enyhén szólva hihetetlen...
felsőkat monitoroknál sincs ilyen, szóval nem is hiszem el
-
RexpecT
addikt
Szerintem vedd le a különösen ajánlott plecsnit.
-
Depression
veterán
Egy kicsi, buta nem is olcsó monitor, aminek egyetlen előnye a felbontása. Ezért kap tőled különösen ajánlott plecsnit? Jobban elhinném azt, ha azt mondod, hogy tetszik.
A hsz. pedig azért ennyire támadó jellegű, mert a ph! plecsnijét használtad erre. -
Prof01
veterán
Ezt a különösen ajánlott plecsnit kissé túlzásnak tartom. Egy kis plusz pénzért 22"-ost lehet kapni nagyobb felbontással. Én fél éve vettem a Samsung 223BW-met (21,6" 1680x1050es felbontás) 30k-ért használtan, de hibátlan állapotban (1 pixelhiba előjött közben, de ez előjöhet az újnál is a 3napos garancián túl...)

-
Feruendios
tag
Hát én kb. fél éve vettem egy DVI-s 16:9-es Samsung-monitort 30000HUF-ért bár akkor még nem volt gazdasági válság. De kb. 1,5 éve vettem a saját monitorom ami egy 931BF és iszonyatosan jó, bár kár hogy 4:3-as így film nézésnél néha már csak a 1/3-át használja a ki a filmeknek.
-
Croissant
aktív tag
Szerintem ha nagyítod a képet, akkor infót semmiképp sem vesztesz (legalábbis nem hinném, hogy sokan nézik kilógó szélekkel a filmeket), csak arra akartam rávilágítani, hogy nem teljesen valós, amit leírtál. Leginkább a megfogalmazás a rossz.
De csak szőrszálhasogatok, no offense

Jah, tényleg más árkategória a fullhd, tapasztaltam

-
Dany007
veterán
Ezt a 3 napos pixelgaranciát nem igazán értem.
Ha jól tudom, akkor minden elektronikai eszközre 3 napig cseregarancia érvényes. Vagyis 3 napon belül minden esetben kötelesek kicserélni az eszközt. Még akkor is ha nem tetszik a színe vagy a csomagolása, akármi. Ezt már párszor ki is próbáltam, amikor naív koromban a Tescoban próbáltam egeret venni. 6x vittem vissza a köcsögöknek, mire inkább visszaadták a pénzt. Persze az egér 6x-ra se működött.Szal ez a 3 napos pixelgarancia dolog csak valami csábítás, parasztvakítás lehet, ugyanis tök mind1, hogy mi a baja, ha a vásárlástól számított 3 munkanapon belül visszaviszed kötelesek kicserélni mindenféle indoklás nélkül!
-
Scoobyka
addikt
nekem meg samsung 37a656os és philips 42pfl7403as lcd-tvm volt....és igen a 943sn is éles képet ad rgb-n.....azért van összehasonlítási alapom.
1360*768 valóban nem egészen hd-s képanyag mert az 1280*720-as(hd-ready)....de így kevesebb infot vesztel ,mint 16:10esnél....a full-hd moncsik meg már más árkategória.
-
Croissant
aktív tag
Őőő.
Szerintem vagy átméretezés, vagy fekete sáv nincs. Ha kiteszed teljes képernyőre akkor az szerintem nem igazán lesz 1280x720, ami a szabvány, lévén, hogy 1360x768 a natív felbontása a monitornak. Ha meg nem rakod teljesre, akkor igenis lesz fekete sáv, méghozzá oldalt is.
Akkor? -
pakito11
csendes tag
Ugyanilyen monitorom van
Nagyon fasza kis gép
-
Klemice
senior tag
címben javítsd a nevet mert 943n van ami 4:3mas d-sub-os monitor
valamint ha lenne rajta DVI nem ennyi lenne az ára, ezt te is beláthatod..
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Anyagi helyzetek és életutak
- DUNE médialejátszók topicja
- Trollok komolyan
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nem értem miért "spórolnak"....