Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uzsito
csendes tag
A kártya mentésére vannak tool-ok, pl. gnome desktopokban alapból van gnome-disks amivel lehet imaget készíteni róla, vagy CLI-ből dd-vel. Windowson is vannak biztos eszközök, azt nem tudom. De szerintem itt most intenzív googizás következik, én is azzal kezdeném.
-
Uzsito
csendes tag
Persze hogy a kártya.
Nagy döntés előtt állsz

Vagy lemez altatás és magasabb kártya amortizáció, vagy kártyakímélés altatás nélkül. Írták már páran korábban, hogy milyen tapasztalatok vannak SD-kártyákkal, személyes véleményem, hogy a félelem jogos, de kicsit túl van tolva.
Amúgy HC1-nél a lemez 5V-os, jellemzően sokkal kevesebbet fogyasztanak mint a nagyok, szóval az altatással megtakarított fogyasztást itt könnyebb elengedni...
A másik, hogy az altatás szükségessége önmagában egy kérdés, a mondjuk 20 percenkénti, vagy hasonlóan gyakori spindown lehet károsabb, mint ha egész nap megy a lemez. -
Uzsito
csendes tag
Aham.
Hát az én meglátásom szerint amit írsz az épp elég hogy ébren tartsa a lemezt. Logok például elég gyakran születnek a rendszerben szerte-szét, swapot nem lehet tudni miként használja...
Ha tiszta adattároló lemez lenne, akkor lehetne végigmenni azokon amiket először írtam, így igazából meg is van hogy miért csinálja. Bár nem akarom távolról megmondani a tutit, annyira én sem vagyok spíler, talán valaki megerősíti az elméletet... -
Uzsito
csendes tag
Ha a JMicron FW update ez alapján volt akkor ezt kell látnod: Bridge Firmware Version: v173.1.0.1 vagy újabb.
Ha így van akkor ezt kizárhatod.Mit raktál át pontosan a HDD-re?
Feltételezem a / -ot és a swap-ot, és a /boot maradt az SD kártyán, igaz? Mert ha így van akkor amiatt pörög fel természetesen. -
Uzsito
csendes tag
Szerintem a verzió mindegy, HC1-HC2 ugyanaz SW szempontjából.
Ez ám a finom hiba, jó sok oka lehet. Ki kell deríteni mitől pörög fel.
-smartctl nem pollozza?
-hdparm settings? -S
-milyen lemez, fw, csak nem Hitachi?
-JMicron fw frissítve lett?
-logok?
-iotop mit mond mikor felpörög?
-...és így tovább...
Új hozzászólás Aktív témák
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elektromos autók - motorok
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- UPDATE 11.13. HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-13. gen gar.
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi