- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bukta01
csendes tag
Sziasztok!
Nekem ennek a portégé szériának az utolsó típusa volt a birtokomban egy 3490ct
Nagyon szerettem, csak az az egy dolog zavart, hogy a kaki bios miatt nem tudodott bootolni nem gyári usb-s optikai meghajtóról... Ja és a gépet kanadából szereztembe 2006 év elején postával együtt kb. 65e Ft-ért ja és nem volt más csak a gép plussz akksi, se töltő, se portreplikátor. Töltőt sikerült vadászni vaterán 5e Ft-ért
Portreplikátort sajna nem sikerült szereznem
Később az új gazdája pedig Indiába vitte
Nem túl régen egy R100-as Portégé
Nagyon jó kis gép volt az is, csak persze az se tudott bootolni nem gyári optikáról, úgyhogy attól is megváltam. Azért szerettem mind a két gépet
-
kiskakas
senior tag
válasz
Quintipor #45 üzenetére
nekem sokáig volt egy fullra felbővített Compaq Armada 1750-em és a mai napig sajnálom,h eladtam.
P2 - 366mmx proci, 320m ram, dvd! olvaso
, dupla akku, pcmcia wifi, 40g vinyo.
xp vigan ment rajta, 4-5 oraig birta akkuval, a gyari JBL hangszoroi pedig valami eszmeletlen jol szoltak. -
WilliamGhost
tag
válasz
parandroid #67 üzenetére
Ez tény. Viszont nálam az volt a szempont, hogy nekem mennyit ér. Eladni úgysem tudom annyiért amennyit nekem ér. Magyarra fordítva szükségem van elég gyakran egy ilyen kis notira. Szóval nekem megérte. 6 cella cseréje 10-12 körül van. Nekem is egy 6cellásom van, amiről nagyon szépen megy. Most szereztem egy 12 cellás tokot: szóval lehet, hogy azt is telepakoltatom. Jobban járok így is, mintha veszek 70-80ért egy netbookot. Teljesítmény meg kell a halálnak. Ha meg épp halálomon vagyok és kell akkor ott az asztali gép... Notebook hagyományosan nem erőmű, akkor meg minek erőltetni...
-
parandroid
félisten
válasz
WilliamGhost #66 üzenetére
Ezzel kapcsolatban a processzorsebességhez még egy adalék:
Van egy "hétköznapi" notim is, egy HP nc4200 1,73 GHz-s Pentium M procival. Ha akkuról használom, akkor fixen 800MHz-en használom, 0,7V-ra alulfeszelve. Hacsak nem jön rám, hogy valami számításigényes feladatot kéne elvégezni, akkor fel sem tűnik, hogy milyen lassú...
Az akkufelújítás nem biztos, hogy gazdaságosan kijön egy ilyen géphez, általában cellánként kell fizetni, ezek pedig ugyanannyiba kerülnek egy régi típushoz, mint egy újhoz. A legutolsó infók szerint valahol 15-20e között állnék meg vele, magáért a gépért nem kapnék ennyit, ha megpróbálnám eladni.
p
-
WilliamGhost
tag
Hehe... Szívemből szólt ez a cikk. Használok egy Sony Vaio PCG-N505SN hasonló kaliberű masinát. Különbség annyi, hogy van hozzá 2.0-ás USB-m, egy állat Creative PCMCIA hangkártyám, 1024x768-as kijelzője van és 2 és fél órát bír az akkuja, de csak 128 RAM van benne. XP-t simán húzza: 64 MB RAM-mal kell feltelepíteni és teljesen leszedni a grafikai cuccokat. Teljes boot után kb 80 MB (!!) RAM-ot eszik csak.
Vagyis teljesen optimális hordozgatós gépnek: 400 MHz-en simán tudok programozni, netezni, ezen felül pedig zenegépnek használom. Külső 160GB-os vinyó lóg rajta (még épp ráférnek a zenéim): jó hangkártyájának köszönhetően 2db fél köbméteres hangfalamon is szépen szól.
Valamint én hangszernek is használom a saját Keytar programomhoz. Nagyon jó szolgálatot tesz. Amúgy akkutuninghoz tudom ajánlani a Li-ion Kft-t.
P2 a tuti sose felejtsétek!! -
parandroid
félisten
Nos, ha notebookról beszélünk, ott a húzásnál kb tényleg annyi lehetőséged van, mint amit hcl kolléga felvázolt korábban. És nem is véletlen, hogy nem hagyják húzni őket, a hűtésük mindne esetben úgy van méretezve, hogy éppen annyit visel el, amennyin mennek. Húzással nemhogy a procit, de a gép egészét is nagyon hamar taccsra tennéd egy notebookban.
p
-
Húzni MINDENT lehet.
Max. teszel alá görgős izét, és zsinóronFSB emelés, és már száguld is, csak arra figyelj, hogy az alaplap, főleg a hangkártya, bírja.
P3 lapokon nekem mindig az volt hogy tuningoltam, aztán egyszer csak nem volt hang.
Aztán húztam még, és akkor már a hardverek között sem volt a hangkártya
Alapórajelre vissza, és lőn hang.
Aztán ki kellett találni hogy mennyi tuning az amit elvisel a hangkari :/ -
zoltanz
nagyúr
Én procikat őrzöm meg egyedűl, van is egy PI és egy PII is ami nincs már használatban.
Tesztelésre használok egy 100 MB IBM wincsit arra kiváló, valamikor ez is soknak számított, 10 KB -os fájlokat annó már töröltem ha nem kellett mert foglalta a helyet. -
-
zolikaDB
veterán
Hali!
Ki ismeri, ill van-e valami különlegessége ennek a procinak?
Intel Pentium III Coppermine MMX 700 MHz
Lehet-e húzni? -
Jégkokó
veterán
Én sem igazán értem, hogy minek erre a gépre xp t tenni, amikor a windows 2000 még ugy ahogy szépen elfutna rajta.Láttam annó egy PII es gépet 450 mhz es procival és hát az xp kegyetlen lassú volt rajta. Sajnos ezeknek a gépeknek már lejárt az idejük, mert már nem birkóznak meg a mai erősebb hardwaret követelő alkalmazásokkal.
Amugy egy érdekes gondolat merült fel bennem, történetesen, hogy a laptop mikor ment ki a köztudatból és mikor jött be a notebook a helyére. És igazábol mi közöttük a különbség. -
FerroChrom
csendes tag
...barátnő nevű képződmény végett.
Ezen hatalmasat nevettem!
Tényleg, milyen jó volt a lanpartyknál súlyzózni a 20 éves Olivetti CRT monitorommal! Az meg külön érdekesség, hogy azért ezek a cuccok rendesen bírták a strapát! Emlékszem, egyszer hazavittem egy Eizo CRT-monitort egy számítástechnikai üzlet kerthelyiségéből, ahol legalább egy hónapig kint volt esőben-szélben-napsütésben. Mikor otthon bedugtam, rendesen működött!
Sőt, az is előttem van, mikor a M_tro-ban végkiárusítás volt CRT monitorokból.
-
DarkByte
addikt
Nemrégen adtam túl egy 800Mhz -es Compaq notin. Nagyon szerettem, a család használta az utóbbi időben, egy Opera -val megkínálva egészen fürgén el lehetett böngészni rajta, de sajnos a mai flash -el erősen megrakott oldalak korában a 128MB RAM mellett egyre nehezebben volt használható ilyesmire. (nem beszélve a Javascript -et erősen használó AJAX -os oldalakról, pl. GMail) YouTube videók például rondán szaggattak, szerencsétlen ventilátora pedig csak úgy marta a levegőt egy idő után. Aztán megadta magát végleg benne a kijelző invertere ami végett már csak külső monitorral lett volna használható. Összességében már annyi gond kezdett vele lenni hogy nem láttam logikusnak hogy költsek rá, inkább egy Atom -os gépre kezdtem gyűjtögetni. Viszont attól elvette a kedvemet az ITX házak/adapterek magas ára és hogy a válság miatt minden horribilisen megdrágult. Így maradt az hogy szüleim tesóm gépén neteznek, ő úgy is eléggé ritkán ül elé a barátnő nevű képződmény végett.
Majd talán egy Ion -os cumó beköltözik hozzájuk pár év múlva mikor fillérekért meg lehet majd venni és LCD TV -re kell cserélniük a CRT -t.
Nagyon durva belegondolni hogy akik nagyjából most születnek már azt sem fogják szinte tudni mi az a CRT monitor. 20kg -os 19" CRT -t emeletre cipelni, az az igazi.
-
twine
veterán
Nem tudom véletlen e.....a címválasztás:
Nekem is beugrott a nosztalgia,,,de nem a laptop kapcsán,,,hanem a cím az amit azonnal folytatnom kellet magamban.....
"nyolcéves, ez a legszebb kor,,vároma suli előtt fél egykor........"
A "nemnormális" prosectura dala, amit még annó kazettán kaptam kölcsön az iskolában a "rajongó" osztálytársamtól....bár a stilust nem kedveltem akkor sem, a "dalok" szövegei,,,a mai napig a fülmben csengenek.....
2 in 1 retro cikk -
misx
senior tag
Jók is ezek a régi gépek, meglepő mire képesek, ha az ember nem arra élvez, hogy 1 mp alatt induljon a Firefox.
Én nekem is megvan a PIII-asom, eleinte Cerka volt benne, de beletettem egy 667-es penyót, hogy jobban bírja. Pontosabban ezt csak alaplapcsere után sikerült, mert a rohadt Soltekben sehogy sem ment.Most februárban vettem LCD-t, így megkapta a 17-es CRT-t a 15-ös helyett (800x600 azért a cikkben is látszik, netre nem éppen kényelmes).
Hétvégén netezgetni, mikor öcsém keni a nagy gépen, arra tökéletes. Sebességgel sincs gond (direkt tweakelt XP van rajta).ASUS CUVX (4xAGP!)
PIII-667 / 133 Mhz FSB + még az eredetileg vásárolt PPGA (!!) hűtő, 8 éves és még mindig viszonylag halkan süvít
256MB SDRAM - na ez kell bele rendesen, bár 128MB-al is megy elég jól ahhoz képest, igaz alapból csak egy NOD32 van bent, más semmi
S3 Savage 4 16 MB
SB 128 hangkari
Realtek / Comador hálókártya
1.44 MB FDD
Maxtor 40GB
LG DVD-ROM (szintén nagygépből került át, abba minek)
ACORP ház + 230W táp (8 éve töretlenül megy mint a kisangyal) -
twollah
nagyúr
Lassan, raerosen lehet vele netezni.
Anno szinte mindenkinek ilyen kaliberu gepe volt es kevesen panaszkodtak arra, hogy lassu.
-
Ipse89
tag
Ha így folytatom akkor az én gépem is matuzsálem lesz... leragadtam a 2004-es( vagyis a körüli) technológiai szinten ( Socket 754...) Nagy lett az étvágya a gépnek... 3 hónap alatt 3 memóriamodul távozott benne az örök bitmezőkre... A problémát elmeséltem bacsis-nak, aki szintén meglepedten adott pár RAM-ot
-
raczger
őstag
Jóbarátok - Chandler laptopja
Na, egy ilyen régi vasra mostanság kíváncsi lennék! -
Én csak azon lepődtem meg, h működik és ennyire kulturált képet ad a 8 éves kijelzője.
Gyöngyszem!8 éve még nekem windows istalláltak a gépembe mert annyira süsü voltam hozzá, ebből adódik h fiatal vagyok.
-
Quintipor
csendes tag
Nekem is van egy hasonló gépem, mégpedig egy Compaq Armada M700-as. P3 700Mhz-es processzor,320MB RAM, ATI 8MB-os grafkártya, van benne egy 10GB-os Toshiba merevlenez, de sikerölt szereznem egy 30Gb-os Seagate-t, ami beszerelésre vár.
Nemrég sikerült teljesen működőképessé varázsolnom a gépet és vettem bele egy PCMCIA Wi-Fi kártyát pluszban.
Filmnézésre és internetre is remekül használható.Ha majd kicserélem a nagyobb HDD-ra akkor mennek fel rá a retro játékok
-
bambano
titán
ha soros port van rajta, akkor elég sok helyen tudok ilyet használni eszközök konfigurálásánál, meg ideiglenesen bedobált szerverként, ha lerobbant valami...
-
priti
addikt
Madár mindig van csak oltani kell miről beszélsz?
Haveeer, ezt nézd meeegkarc és pixelhiba mentes tökéletes állapotú kijelző, minden gomb működik, a billentyűk nem kopottak, akku kéttized órás, de ha Csernobilban netezel túlél még téged is öregem úgy bírja még mindig, csilli-villi mindene hibátlan ajándék pendrive-al csak neked 8 rongy. Hát kapsz te teljes értékű notit 8 rugóért? Ezzel simán netezel meg még egy 512-es pendrive is van hozzá ne vicceljél!
(Már viszi is, még örül is neki, mi az hogy, ohh, ha áll mellette valaki megad érte kilencet
)
-
"kimeríti az "add el" kategóriát. "
Csak kinekIlyet már én sem veszek meg
@ZolikaDB : A fene tudja, filmnézéshez nekem a 700-as HP XE3 -on le kellett vennem a felbontást. Azt nézd meg milyen USB van rajta ha külső winyót akarsz.
Bár szerintem az 1.1-es USB nem gáz letölteni, hacsak nem digid van...Amúgy 512Mb-t tuti bír, nézd meg milyen chipsetes az a dög.
-
zolikaDB
veterán
Valaki ismeri a Compaq Presario 1200-at?
Mire lehet elég egy ilyen gép? PIII 700 Mhz, 8 MB VGA, nem tudom milyen 128 MB RAM, 40 GB HDD, DVD ROM!
Netezésen kívül! Külső vinyót szereti, bírja a sebességet, tölteni jó?
Max mennyi RAM-ot bír egy ilyen? -
priti
addikt
Még ha asztali lenne akkor azt mondom két hálókarit bele, aztán jó lesz tűzfalnak, na de így tényleg kimeríti az "add el" kategóriát. Nekem az ubuntu is marha lassú volt már fél GB rammal is, még a slax talán, bár nagyjából egy kutya. Legjobb esetben ki lehet belőle préselni egy teljes értékű böngészést, ...talán, bár jön egy java és vége mindennek
-
-
Mi francnak erre XP?
Windows 2000. 256Mb RAM-mal már jól érzi magát, és a legtööbb dolog elfut rajta ami XP-n.
Ja hogy nem olyan csicsa.Amúgy nekem 400MHz-ez Mobile P2-m volt, amin videót is lehetett vágni... 128Mb RAM-mal...
Linux + mplayer vagy Win2000 + VLC párossal simán viszi a filmeket...
Mi az az XP... -
JoeYi
őstag
30-ért vennék egy trabit, 20-ért egy ilyen laptopot, és beépíteném a trabiba a középkonzol helyére a kijelzőt, a gép rész meg menne a műszerfal mögé
voila, kész a high tech trabi, csak aztán ne hagyd az udvaron
-
Khaal
őstag
Fősulin a kollégiumban egy hasonló tudású asztali gépem volt: IBM PC300GL 350mhz P2, 128 ram, 40 gb hdd és persze a csodálatos integrált 2 megás S3 Trio3D, mindez egy 14"-es CRT-vel, ami 800x600-as felbontáson ment. 1998-ban gyártották és leszolgált 5 évet a francia nemzeti banknál mielőtt leselejtezték és jó pár megállón keresztül nálam kötött ki.
Ha nincs más akkor bizony egy ilyen már akkor is elavult géppel is meg lehet csinálni szinte mindent. 2 évig azon a gépen írtuk hárman a beadandó dolgozatokat, azzal neteztünk, arról ment a zene, azon néztünk filmeket (miután sikerült bele szerezni egy 500-as procit, mivel 350-en szaggatott a divx).
Max Paynet is végig vittem rajta, mikor szereztem bele egy voodoo2-t. 640x480-ban, minden low-n, folyamatosan szaggatott, bizonyos textúrákat nem tudott megjeleníteni a voodoo, de azért ment a játékMost is van itthon egy hasonló korú gépem, voodoo2 sli-vel, csak sajnos nem indul és még nem volt hangulatom szórakozni vele. Hogy mire akarom használni?
Diablo 2, Heroes 3, Freespace 2, Starcraft, Red Alert, Populus 3, Civilization 3, Tony Hawk 2, Half-Life, Quake 3, Unreal Tournament, hogy csak az ismertebbeket soroljam.Persze a cikkben notebookról van szó, abba meg nem lehet 3d kártyát rakni, de van jó pár játék amihez az se kell.
Egyébként ha jól emlékszem még az őskövület P2-es alaplapok is tudják 32 gigáig fogadni a vinyókat, de pár chipset bírja 128 gigásat is.
-
vergilx
őstag
"felvetdő"-felvetődő,egy ő lemaradt
-
Hunter2
addikt
Erről a címről az azonos című Prosectura szám jutott eszembe.
-
atee
őstag
Vittem egy céghez 19 colos lcd monitort mert a régi már nagyon beteg volt.
A meglepetés az volt, hogy Pentium 100 és win 3.1 futott rajta. -
klaczi
aktív tag
-
Ygg
senior tag
Valóban jó a stílus.
Sajna sokra már nem való a cucc, de nosztalgiázni kitűnő, nekem is megvan még az első számítógépem.
Igen, még a C=64 is! -
WonderCSabo
félisten
Jó a cikk, tetszik a stílusod! A masinának pedig respect, h. még működik.
-
madarasz92
őstag
Az biztos hogy jobbak a régi játékok mint a mostaniak!
-
Depression
veterán
Gyűlöllek, mert rávilágítottál arra, hogy felnőttem.
Számomra ez a gép már modernkori. Életem 2 legnagyobb vágya egy 386DX40 majd egy 486DX266 volt. Amiket sajnos sosem engedhettem meg magamnak.
Annak idején egy XT-n tanultam 640kB memóval, és 10MB-os vinyója volt., ami 2 5,25'-ös helyet foglalt.
De jó volt akkor gyereknek lenni.
Életem első gépes filmjét már egy 166 MHz-es Cyrix procival szerelt gépen néztem. Ez volt az első saját gépem, ami csak hibás alkatrészekből állt.
De hogy egy ilyen erős géppeel mit lehet kezdeni?
Érdemes összeszedni akkori játékokat. Meglátod, hogy egy warcraft 1 sokkal jobb, mint a mostani cuccok. Az akkori játékoknak még lelke van.
Alkalmazásokhoz már sajnos gyenge, azokra már már más ajánlott.
Irígyellek azért ám! -
madarasz92
őstag
Jó kis cucc lehet ha kibirt 8évet!
-
Badman 4ever
őstag
Jó kis gép ez, én biztosan tudnék ilyesmit használni a mindennapokban, netezni és régi játékokat játszanék vele NFS Porschet meg a régi CS-t és Quake 3-at, meg Warcraft 3-at, mert ezek elmennének vele (tapasztalat, a Compaqomon, ami most játékszerverként működik is ezek mentek el és az is hasonló gép, 400-as PII, 6GB-os winyó és 128MB RAM, 4MB-os Rage Proval.
-
FerroChrom
csendes tag
Az én legrégebbi gépem egy 386-os IBM PS/2 Model L40 SX típusú laptop. Nagyszerű kis masina és két apróságot leszámítva kiválóan üzemel (néha elfelejti a BIOS-beállításokat és nagyon ritkán megjelenik egy fekete csík a kijelzőn).
A róla szóló cikk megírása után nem sokkal felújítottam az akkumulátorát. Összesen 18 cellát kellett cserélni és ha jól emlékszem, akkor 5400 Ft-ba kerültek az új cellák. Bár eredetileg speciális cellák voltak az akkuházban és ha ugyanilyeneket szerettem volna venni, akkor 16000 Ft lett volna a felújítás. Szerencsére belefért a házba 18 db AA típusú akku, így olcsón megúsztam. Akkuról amúgy 45-50 percet bír most a masina.
Én régi játékokhoz használom ezt a gépet, bár sokszor külső monitort is csatlakoztatok hozzá, mert a Mono STN kijelző válaszideje iszonyatos, ezért nagyon szellemképesek a gyors mozgású játékok.
-
zdanee
őstag
Van egy TI Travelmate 4000 486osom, apam hasznalta irogepnek (OS/2v3, word6Hu, kesobb Win95), de mostanra van rendes gepe is. Nosztalgiazasra jo, meg pl energiarakarekos GEEK-oranak kivallo, vincsi helyett egy 256megas CFkarival, gyakorlatilag alig fogyaszt valamit, de feltem, hogy beeg az LCD, uh csak poennak jo.
-
orionstar
csendes tag
Én biztos, hogy ubi-t húznék rá, arra meg apacheot és mysql-t... máris kész az energiatakarékos webszeró XD
Esetleg régi nagy kedvenceket tolnék rajta pl: C&C1 és hasonlók
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
FoxiestFox #15 üzenetére
Tuti 8megás S3
-
Milyen GPU van benne? Ha van valami Voodoo3 legalább, akkor Serious Sam-ezni, Half Life-ozni, filmezni lehet vele.
-
Napfénysüti
nagyúr
Körülbelül 2 évvel ezelőtt volt az albérletünkben egy hasonlóan "erős" gép(arra emlékszem hogy 400-as cerka volt benne
) és tökéletes volt néha kis filmet nézni,zenét hallgatni meg a sulis dolgokat szerkeszteni. Sőt előfordult hogy 2-en ültünk ott és toltuk a Head-ON-t
Ha jól emlékszem akkor monitorral együtt vették kb 4-5 éve azt a konfigot 15.000 jó magyar forintért. Szóval nem haszontalan bizony el lehet vele szórakozni. Van aki nem engedheti meg magának sokkal jobb gépet.
De egyik barátom például olyan 5 éve vett egy 386-os laptopot és ő azon programozgatott anno magának kedvtelésből -
Bluegene
addikt
y ha régi fényében ragyogó akkumulátoros üzemidőt szeretnénk látni, akkor fel kell kutatnunk egy olyan céget az interneten, aki hajlandó egy régen kivont típushoz akkumulátort szerezni annyiért, sztem van olyan cég ami a meglévő akkumulátort felújítja, bár sztem nem éri meg már rá költeni
-
^Clown
addikt
Retro játékokkal játszani (Doom1, Quake1, Transport Tycoon), qbasic-ben programozni, esetleg letöltőgépnek használni. Én erre tudnám elképzelni.
-
proof88
addikt
válasz
KilgoreTrout #9 üzenetére
Nekem a legrégibb cuccom nem igazán számít olyan réginek:
EPoX lap, PIII 600 MHz, 256 MB SDRAM, 20 GB Quantum Fireball CT20 HDD (szektorhiba-mentes) 4500 RPM-mel (nem 5400!!!), TNT2 M64-gyel volt, de van VoodooIII-am is, meg S3 Virge-öm is. Netezésre jó, de most nem használom, tesztgép lesz, helyette összeraktam egy Tuás konfigot, hogy megismerhessem a Tualatin mag erejét: ASUS TUSL-C, 512 MB SD RAM, PIII 1.4 GHz 512 kB L2-vel, Radeon 9600XT, majd kap egy gyors winyót, mert ez a 20-as Quantum eléggé visszafogja... meg másik lap kéne alá, mert kevés a fél giga memória, ennyit támogat ez a lap.
Ezek sajnos már nincsenek meg:
Régebbi gépem egy 366-os Celeron volt, valamilyen ABIT lappal, talán 128 MB RAM-mal, de akkoriban nem értettem ilyenekhez és a jó minőségű táp elvitte szegényt, mondjuk nem is én vettem, kicsi voltam még.
Első gépem egy 80386-os procival volt, eleinte 4 vagy talán kicsit több MB EDO RAM-mal, emlékszem, mikor bővítve lett 8 MB-ra.Volt joystick is hozzá, azzal nyomtam a Wolfensteint, meg Sound Blaster hangkari, annak is kemény ára volt akkoriban.
Ekkor voltam 7 éves.
-
ABee
tag
Nosztalgiagépnek tényleg tökéletes! Nekem lenne ilyenem rádobnék egy DOS-t és megnétném, hogy megy vele a jó öreg Crusader: No Regret
Sajnos sok DOSos cucc valószínûleg játszhatatlanul gyors lenne rajta.
-
KilgoreTrout
senior tag
Egy idős ismerősömtől egyszer kaptam egy hasonlót, hogy csináljak vele valamit. (a típusa ez volt, szerintem a konfig is, a 192MB ramra biztosan emlékszem, és a proci is celeron volt). Miután kipucoltam kicsit az xp-t, Media Player Classic-kal - igaz közel 100%-os processzorterheléssel, de - szaggatás nélkül vitte a filmeket (ffdshow kodekkel).
-
k.
őstag
Én például(még ha ritkán is) de biztos használnám.Kivinném a telkünkre és ha anyunak irodai munkája van azon megirhatja(nem kellene mindig az enyimet elkérni
), aztán itthon a 2007es officeal meg adna neki egy kis küllemet és kész.
Szóval lehet ezt irodai munkára simán használni én biztos hogy használnám.
Szóval tarsd meg, ne add el. -
GegeWarrior
senior tag
Nekem még a commodor 64-em is megvan
Szerintem ezek örök emlékek, és örökké hirdeti mennyit is fejlődik a technika folyamatosan
-
Dost rá meg win98-at, és szerintem többet játszanék vele, mint a mostani asztali gépemmel
Szép kis vas, remek írás. Ezeket mindig szívesen olvasom. Szóval akinek van kedve írni, bátran bátran. -
petakpa1
őstag
Faterom mai napig használja az alábbi configot irodai célra, emailezésre, szükség esetén netezésre vidéken, mobilnettel.
Asus TX97-E lap
AMD K6-2/450@500 proci
256 MB SD ram
Voodoo 3 200 PCI vidkari
SB Vibra 128 hangkari
30 GB Maxtor vinyó
Sony 48X CD-ROM
Midi ház Morex tápegység
15" GABA monitor 1024x768-ban
WinXP-SP3 oprendszerA lap több mint tíz éves, de az USB csatolónak köszönhetően HSDPA modem van ráaggatva, és türelemmel netezni lehet vele
-
kellemes szövegezésű, élvezetes kis írás
hogy mire jó? a 192mb rammal, 10g winyoval és elavult I/O portokkal szerintem semmire.
-
sekli
addikt
szerintem a legnagyobb baj a 800x600-al van, ha 1024x768-as felbontású lenne a kijelző, akkor azért "netezgetni" lehetne rajta kivállóan...
-
bacsis
Közösségépítő
Sok átlag felhasználó egy ilyen géppel szerintem tényleg nem tudna mit kezdeni, hosszú távon a valós életben... eleinte persze el lehet vele játszogatni, zenét hallgatni, netezni, de aztán ráunna a felhasználó, és menne a szekrénybe.
Ha nosztalgia laptopként akarjuk használni, akkor mindenre jó
Azaz netezni, szövegszerkesztésre, Film nézésre!Szigorúan Mpeg tömörítésüeket még bőven elviszi, és pár régebbi játék is elketyeg rajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Szezonja van a nosztalgiának. Múltba révedésünk kapcsán ezúttal a gyakorlati aspektusokat vizsgáljuk.
- Google Pixel topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iKing.Hu - Garmin - Fenix 8 Amoled Sapphire 51mm - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest