Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz dolezsal #1397 üzenetére
Sokan panaszkodtak már erre más fórumokon is (és legutóbb pár napja itt is) az E72-vel kapcsolatban, illetve egyféle sercegésszerű rezonanciára, ami nagyobb hangerőnél jelentkezik a hallgatóban. Én is hallom felesnél magasabb hangerőre állítva a hallgatót, pedig nekem már az újabb modell van. Egyszerűen szar minőségű a hallgató hangszórója, mondhatni típushiba. Megpróbálhatod kicseréltetni, de én úgy voltam vele, hogy emiatt biztos szét nem szedetem, mert csak arra lesz jó, hogy utána más hiba is előjöjjön. Amúgy is kb. azon a hangerőn használom, ahol jelentkezni kezd, úgyhogy el tudom viselni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
col
addikt
A kijelző porosodásra és jack dugó kh-ra nem tudok ötletet adni (szerencsére nálam egyik sem fordul elő), de a GPS problémát okozhatja az Ovi Maps verziója is.
Nézd meg, ill. ellenőrizd melyik Ovi Maps verziót használod. Ha a 3.04-est, akkor jó eséllyel az nem GPS hardveres gond, hanem a térképszoftver hibája.Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
dolezsal
tag
Sziasztok!
Másnál is előfordul hogy bizonyos időközönként(de nem periodikusan)sercegő zúgó hangot hall a hangszóróból beszélgetés közben? Ahogy növelem a hangerőt a zúgás is hangosodik. De nem egyfolytában, mintha valami zavarná. Kikapcsoltam a zajszűrést, de úgy is. Nagyon kezd idegesíteni... Ötletek? Miért lehet? Köszi a válaszokat!
-
j.la
tag
Sziasztok!
Mai nappal elegem lett ez E72-ből. Majdnem földhöz vágtam mérgemben. Nem elég, hogy a kijelzőm porosodik, a gps nem megy benne és nem utolsó sorban kontakt hibás lett a jack csatlakozó is benne.... Azért ez gáz, hogy egy 80 x ezer forintos telefon ilyeneket műveljen... megy is vissza garanciával a szervízbe....
-
DM-Fan
nagyúr
válasz manoarc #1393 üzenetére
Ez is egy vélemény, meglátjuk, hogy mi fog a jövőben jobban elterjedni. Ha a tömegeknek qwerty-gombos, kis képernyős telefon kell, akkor az éli túl ezt a periódust, ha meg nagy kijelzős, mindenes tapifon, akkor az.
Aki sátorozás közben annyit netezik, hogy 2 napot nem bír ki a mobilja, az meg is érdemli, hogy lemerüljön a telefonja 1 nap után. Amúgy meg az újabb nagy képernyős modellek ha nincsenek aktív nyúzásnak kitéve, ugyanúgy elmennek napokat, mint az E72. Nem az AMOLED kijelző fogyaszt ugyanis sokat (konkrétan kevesebbet fogyaszt, mint az ennél kisebbb LCD), hanem a CPU, amit viszont ugye idle-ben gyakorlatilag nem használsz.
Halkan jegyzem meg, hogy a videón szereplő Galaxy kijelzőmérete nem 3", hanem 4", felbontása pedig 800x480-as. Ha ettől kifolyik a szemed, akkor szerintem nézesd meg orvossal! Az akkuteljesítménye ugyanúgy 1.500 mAh, ha nem gyilkolod, napokig kitart egy töltéssel.
Félreértés ne essék, kiváló készülék az E72 (annak ellenére, hogy tulajdonképpen 2,5 éves modell), én magam is meg vagyok vele elégedve (többé-kevésbé, bár azért sok idegesítő dolga van), csak ne mondjunk már olyat, hogy ugyanennyiért vagy picivel többért nem lehet innovatívabb, jobban összerakott, hasznos funkciókban gazdagabb telefont kapni, mert kiröhögik az embert. Plusz attól, hogy nekünk ez jutott, még ne vonjuk már kétségbe a nagyobb tudású készülékek létjogosultságát. Nem tudom miért olyan nehéz elfogadni, hogy egyeseknek igenis hasznos funkció a mobilon netezés, attól, hogy Te esetleg nem használod. Én legalábbis nem nevezném az összes HTC, iPhone, illetve az új androidos platformok használóit egytől egyik "vérpistikének". Már bocs.
Egyet mondok kettő lesz belőle: ne off-oljunk tovább! Viszont ne vegyünk sok időt alapul - 1 év múlva térjünk vissza erre a kérdéskörre! Meglátjuk mi lesz az irány.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Pitiless_
tag
válasz manoarc #1393 üzenetére
Az E71 nálam kb. egy napot bírt. Ez alatt azt értem, hogy reggel töltőről le, este mire hazaestem már kérte a töltőt... Az E72 ezzel szemben már jobban bírta, akár 3 napig el volt töltő nélkül, de aktív használat mellett két akkut lazán elhasználtam egy nap. (Tudom, extrém eset, de Huddersfieldből mentünk Londonba busszal, majd este vissza, közben Google Latitude GPS-el megtámogatva, msn, zenehallgatás, twitter, facebook, fényképezés.)
A Desire - hogy ne csak jót mondjak róla - 4-6 óra alatt feladta a harcot.
Amúgy miért nem képes egy 2009 év vége felé kiadott telefon meglévő gps mellett geokódolni a képeket? Olyan nagy mutatvány?
Google Nexus S 4.0.3 <--> Samsung Omnia 7
-
manoarc
senior tag
Szerintem igaza van a kollégának az üzemidő,a mobilon netezés és a lehúzásos dolgokban szintúgy.
Nevetséges ,hogy egy kijövetelkor kb.80-100e Ft-os telefonnal ne mehessek el bátran sátorozni akár 2 éjszakát anélkül, hogy pót akkut vagy napelemes töltőt vagy stb stb cuccot ne kelljen vinnem a csúcsmobilom miatt.
Ez extrém eset tudom, de akár a mindennapokban is meg kell gondoljam , hogy mennyit telefonálok napközben,nehogy estére ne maradjon töltés egy kis wifire az ágyból.Jó tudom netezzek töltővel. De akkor hol a mobilitás ?A netezésről meg csak annyit,hogy sztem perverz aki egy 3"-os kijelzőn éli ki magát. Az én szemem hibátlan , de fél óra után kifolyik bármilyen fullos telefonon is böngészek.Szerintem nem csak Én vagyok így ezzel.
A bőrlehúzós dolog pedig tökre igaz mert átütő újításokat én nem látok csak felesleges új fícsöröket amiket a vérpistikék miatt találnak ki.
{。^◕‿◕^。}
-
Pitiless_
tag
Sajnos nem tervezik, így más gyártóknál "vígasztalódom". De nézd meg pl. smartnews.hu-ra felkerült videot... 5800-án simán megy az N97/mini, C6 firmware... Ezzel a hozzáállással meg lehet sírni, hogy csökken a nyereség és nem viszik a csúcsmobilokat. Főleg, ha úgy adják ki, hogy az egy bughalmaz. Azért az E72 sem volt fenékig tejföl a 3x.xx-as szoftverig. Elég durván be tudott lassulni.
Most végre meg van minden egy dobozban, amire nekem igényem van. Se több, se kevesebb. Alkosson a Nokia hasonlót és örömmel veszek megint.Google Nexus S 4.0.3 <--> Samsung Omnia 7
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Pitiless_ #1389 üzenetére
Igen, én is azért nem értem, amikor col kolléga azt írja, hogy azzal van a baja az iparágat illetően, hogy "hogy tudjuk eladni és lehúzni minél több bőrt a dologról", mert ha ezt valamelyik gyártóról el lehet mondani, akkor az pont a Nokia. Ráadásul az egyik legjelesebb iskolapélda erre az E72.
Szeretném már látni, hogy androiddal próbálkoznak, de erről egyelőre semmi hír.
Get Moded!
-
Pitiless_
tag
Én is elhagytam a Nokiát. E71-et cseréltem E72-re, ezt pedig HTC Desire-re. Meg voltam vele elégedve, de valahogy ott volt bennem végig, hogy valami miatt savanyú a szőlő.
Ezt nem érzem az Android mellett, úgyhogy legközelebb akkor lesz Nokiám, ha lesz Androidos mobiljuk. Nagyon nem tetszik ez a semmi innováció, húzzunk le x bőrt egy modellről.Google Nexus S 4.0.3 <--> Samsung Omnia 7
-
Matthewsz
aktív tag
válasz Matthewsz #1130 üzenetére
Még mindig nem sikerült megoldani a problémát, ma egész nap ezzel szenvedtem. Legalább 15-ször újratelepítettem a szoftvert, és adtam neki hard resetek sorozatait. Senki nem tudja mi lehet a baj? Már kifizették nekem, de nem szeretném így odaadni, egyrészt furdalna a lelkiismeret, másrészt közeli ismerősé lenne...
-
DM-Fan
nagyúr
Nem gondolnám, hogy erőltetett lenne a mobiltelefonokkal kapcsolatos innováció. Alapvetően a fő felhasználói igényeket szolgálják ki a gyártók.
- a legtöbb embernek igénye, hogy legyen a zsebében egy készülék, amivel jó minőségű fotót (neadj' isten videót) tudjon készíteni jártában-keltében, márpedig az tényleg nem reális, hogy az embernél legyen egy fényképezőgép, ellenben a telefon mindig ott van. Szerintem ezzel legitimáltuk a kamera jelenlétét, márpedig ha már van, az legyen használható, minél jobb minőségű
- a legtöbb embernek igénye, hogy legyen nála egy készülék, amivel zenét tud hallgatni, márpedig az nem reális, hogyha már amúgy is van nála egy készülék, ami képes ezt az igényét kielégíteni, akkor miért tenne a másik zsebébe egy másikat (mp3-lejátszót). Szerintem ezzel legitimáltuk a multimédiás opciók jelenlétét is
- manapság egyre több embernek igénye, hogy navigáció legyen a zsebében. Nagyon sok ember (a normálisabbak) egyből behelyezik a telefont az autós tartóba, ahogy beülnek a volánhoz. Ha már ott a készülék, akkor minek legyen még egy, külön erre dedikált készülék a szélvédőn, ami csak arra jó, hogy állandóan el kelljen pakolni, mikor kiszállok az autóból, különben feltörik miatta a kocsit. A telefont meg amúgy is reflexből leveszem és zsebre vágom. Szerintem ezzel legitimáltuk a GPS jelenlétét is a telefonokban, ami viszont legyen minél jobb minőségű, ne maradjon el a külön erre a célra dedikált készülékektől (simán megoldható)
- nagyon sok embernek igénye a netelérés, böngészés - szerintem ezzel is kár lenne vitatkozni, engem pl. nagyon sok alkalommal mentett már meg kellemetlenségektől. Márpedig minek hordjak állandóan a hónom alatt/laptop-táskában egy böszme nagy készüléket, mikor egy megfelelő telefonnal kompromisszummentesen böngészhetek is. Márpedig ha már így, akkor legyen minél nagyobb kijelzője a telefonnak, de legyen akkora, ami még kényelmesen elfér a zsebben (megoldott kérdéskör). Szerintem ezzel legitimáltuk a böngésző kérdéskört is.
- nagyon sok embernek igénye van az internetelérésen alapuló szolgáltatásokra (árfolyamindex, időjárás-jelentés, közösségi oldalak kliensei, stb.), amelyek ennek megfelelően bele is kerülnek a szoftverekbe. Szerintem ez nem erőltetett.
- az embernek igénye van arra, hogy a fent felsorolt, megnövekedett igények ellenére normális sebességgel működjön a telefonja, ki tudja szolgálni a funkciókat hardverileg. Szükség van tehát az egyre nagyobb processzorokra a készülékekben, ezek megjelenését tehát megint legitimáltuk.
Alapvetően milyen olyan funkcióra gondolsz, amit fölöslegesen pakolnak a gyártók a készülékekbe? Szerintem mindennek megvan a felhasználói oldalról kiinduló kiváltója, többnyire a fejlesztés az emberek igényeit igyekszik kiszolgálni. Persze mindig lesznek olyanok, akiknek túl sokat tud egy telefon, de szerintem ez nem ok arra, hogy megálljon a fejlődés. Bőven elérhetők manapság is a rendkívül egyszerű és kvázi az alapfunkciókon kívül semmit nem tudó készülékek - az ilyen felhasználóknak most is van és mindig is lesz lehetősége ilyen gépet vásárolni.
Miért van baj a marketinggel? Mert úgy reklámozza a mobilcég a telefonját, hogy itt van a legújabb modellünk 1 GHz-es processzorral, még nagyobb kijelzővel, független operációs rendszerrel? Pontosan azért reklámozzák így a terméket, mert a felhasználói visszajelzések és igények alapján fejlesztették ilyenre a telefont. Most az a baj, hogy az olcsóbb kategóriás telefonokat nem reklámozzák? Ez utóbbi meg ráadásul nem is igaz.
A fentiek kapcsán felmerülhet, hogy "viszont mi lesz így az üzemidővel, ha minden funkciót a telefonunk lát el?" Az üzemidő szerinted valós probléma manapság? Ki az ma, 2010-ben, aki napi szinten nem tölt 1,5-2 órát (de ne is legyen annyi, elég 20 perc is) olyan helyen egyhuzamban, ahol nincs konnektor? A töltők kb. gyufásdoboz méretűek, a zakó belsőzsebében elférnek, 1-2 eFt-ért beszerezhetők, simán megoldható, hogy legyen egy a munkahelyen, egy otthon, stb. A laptopoknál sem jelent gondot, itt miért okozna nagyobbat?
"Csak gondolj vissza pl. az Ovi Maps 3.04-es térképpel kapcsolatos megközelítésbeli különbségre köztünk. Én azt mondtam valszeg szoftverhiba, mint kiderült nagy valószínűséggel van benne igazság."
És ez most hogy jön ahhoz, hogy milyen igények alapján fejlesztik a gyártók a telefonokat?
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
col
addikt
Nem a fejlődéssel és az innovációval van a probléma, hanem a "marketinggel".
A "hogy tudjuk eladni és lehúzni minél több bőrt a dologról" elvvel.
A kommunikációs technológia fejlődése és a mellé és köré szervezett kiegészítő funkciók (erőltetett és sok esetben túlzott) szélesítése és bővítése más kérdés.
Tévedni? Sokan és sokszor tévedünk, tévednek és tévedtek.Csak gondolj vissza pl. az Ovi Maps 3.04-es térképpel kapcsolatos megközelítésbeli különbségre köztünk. Én azt mondtam valszeg szoftverhiba, mint kiderült nagy valószínűséggel van benne igazság.
Akkor is különböző módon kezeltük a dolgokat, és vélekedtünk objektív tényekről....
Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
DM-Fan
nagyúr
Rendben, eszemben nem volt személyeskedni - szerintem nem is tettem, általánosságban beszéltem - én sem vitatkozni akarok, vagy meggyőzni Téged, csak számomra akkor is fura, hogy pont egy elektronikai-kommunikációs, reál végzettségű szakember zárkózik el a fejlődéstől és az új technológiáktól, miközben a világ egyértelműen ebbe az irányba tart és kiválóbbnál-kiválóbb készülékek látnak napvilágot hónapról-hónapra. Annyi ember szerintem nem téved, ahányan vevők ezekre a készülékekre. Ha valami rossz, az előbb-utóbb eltűnik a süllyesztőben, márpedig a mobiltechnológia nagyon nem abba az irányba tart, hogy visszatérnénk az alapfunkciókhoz. 10 éve még a GPS-technológia sem nagyon volt sehol közhasználatban, most meg már olyan szinten szerves része a telefonoknak, hogy lassan nem is lehet anélkül megvenni. Pontosan ugyanez lesz a netes opciók és a HD-kamerák integrációjával is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
col
addikt
Kérlek ne megmagyarázni, illetve kijavítani próbáld, amit és ahogy írok, vagy gondolok, hanem megérteni.
Részemről itt a vége.....
Nem más okból írtam, hogy ezzel foglalkozom, hanem azért, mert ismerem testközelből a "problémát". Nem kioktatás és sértés, kérkedés volt a szándékom. Kérlek te se személyeskedj.. én sem tettem.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Szerintem a HiFi-s hasonlatod nagyon gyenge, abszolút nem idevágó. Életemben nem vennék ilyen műanyag szar music centert, soha nem is vettem. Ellenben egy jó képességű multimédiás telefont nem tartok hülyeségnek, Te sem tartanád annak, ha lett volna a kezedben a videón szereplő telefon. Nálam egy nem szar 50"-os plazma van itthon, utálom az egérmozit, azonban ezen telefont látva (nem kis kijelzője van és a 720p anyag reccenésmentesen fut rajta a jelenleg elérhető legjobb színhűségű AMOLED kijelzőtechnológia mellett) nekem is leesett az állam, a böngészőjéről pedig csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Azért sem találó a hasonlat, mert a műanyag music center a legalja annak a kategóriának, ezek a telefonok viszont csúcsmodellek, tehát inkább a Nokia hat műanyag music center-nek jelen esetben, mivel "elvileg" tudja azt, amit a nagyok, csak gyakorlatban nem igazán.
"Természetesen mindenkit be lehet pörgetni ilyen dolgokkal, de ha valóban átgondolod, akkor rájöhetsz te is, hogy zömmel ezek irreális dolgok."
vs.
"Ez az én véleményem és tiszteletben tartom a más véleményét is."
Pont ellentmondasz magadnak. Maximum azt mondhatod, hogy neked ezek a dolgok feleslegesek, nem használod őket, másnak viszont lehetnek más igényei. Te viszont kategorikusan kijelented, hogy ezek zömmel irreális dolgok. Miért lennének? Azért, mert Te nem használod őket? Nagyon sok embernek igénye, hogy ha pl. sokat utazik, keveset van PC mellett, vagy kényelmetlen számára a laptop, akkor kiváló alternatíva, hogy jobb minőségben tud böngészni, mint egy S-PVA paneles monitor mellett (csak kisebb képmérettel), ráadásul sebességben sem sokkal marad el a dolog egy átlagos vezetékes netkapcsolatétól.
Nem véletlen amúgy, hogy lassan az ormótlan méretű laptop-ok is kezdenek kikopni, és egyre inkább felváltják őket a sokkal kisebb netbook-ok, e-book-ok. A világ erősen átalakulóban van, ezt el kell fogadni. Én pl. nagyon szívesen olvasom várakozás közben a kedvenc hírportálomat, és ha ezt megtehetem a zsebemben levő készülékkel, akkor miért ne tenném?Most attól, hogy reál végzettséged van, hasra kellene esnie valakinek? Egy humán végzettségű, doktorált embernek nem is lehetnek igényei? Neki nem lehet érzéke a műszaki dolgokhoz? Már ne is haragudj, de ha minden reál beállítottságú ember úgy gondolkozna, mint Te, akkor lehet, hogy még mindig monokróm kijelzőjű telefonokat használnánk, amivel semmi mást nem tudnánk csinálni, csak telefonálni, SMS-ezni, esetleg e-mail-ezni. Ez már 10 éve is ment egy 7110-esen.
Ez meg szigorúan az én véleményem, nem kell elfogadni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
col
addikt
Átgondoltam. Tudom mit, miért mondok. "Kicsit" ismerem az elektronika és kommunikáció világát és a kommunikációs technikát (ez a szakmám), technológiát és a lehetőségeket, stb. Maradjunk a realitásoknál.
Természetesen mindenkit be lehet pörgetni ilyen dolgokkal, de ha valóban átgondolod, akkor rájöhetsz te is, hogy zömmel ezek irreális dolgok. Mind az ígéretek, mind az elvárások...
Amúgy nem vitatkozni akarok. Ez az én véleményem és tiszteletben tartom a más véleményét is.Csak mondom, tekintettel arra, hogy szigorúan reál képzettségem és végzettségem van, maradok is emellett a reális megközelítés mellett.És csak emlékezz a régi idők "music centereire". Merő műanyag és a hangszórók a készülékben voltak. Maximális HIFI minőség volt...legalábbis a papírjai és a reklámok szerint. Mintha a tervezők még életükben nem is hallottak volna hangláda méretezésről.. Ez kellett a "népnek", ahogy most meg az "ilyen" telefonok kellenek a "népnek", ennyit erről
-
DM-Fan
nagyúr
"Szerintem túlzott elvárás, hogy egy mobiltelefon méretű (tehát még kezelhető és jól hordozható) eszköz internetezésre maradéktalanul alkalmas legyen."
Hát, szerintem ezt azért gondold át még egyszer! Márcsak azért is, merthogy gyárilag telepítettek rá böngészőt, amibe ráadásul elég sok másik felhasználói program is eléggé beépül, kvázi a böngészőn alapulnak. Szerintem meg 2010-ben pontosan minimális elvárásnak lehet tekinteni, hogy az ember normálisan tudjon netezni a telefonjával, márcsak azért is, mert - már bocsánat a kifejezésért - szaré'-hugyé' utánad dobja a szolgáltató a korlátlan mobilnet-csomagokat. Számomra ez nagyon is fontos funkció, de szerintem az olyan felhasználók nagy részének is, aki ilyen árú és kategóriájú telefont vásárol. Ezen túlmenően sem hinném, hogy el kéne bagatellizálni egy gyári feature korlátozott használhatóságát, hiszen ők maguk tették a készülékbe ezt a funkciót, márpedig nem használható maradéktalanul, mert elég kevés a rendszermemória a kellően gyors navigálásra a honlapokon belül, kicsi a kijelző is, a vezérlés még Opera-val sem egyszerű, flash-alapú oldalakkal komoly probléma van, stb., míg ugyenezen funkciókat egy nem sokkal drágább (adott esetben azonos árú) androidos platform simán gond nélkül tudja. A nagy képernyő pedig nem feltétlen jelent rövid készenléti időt.
Igaz lenne, amit mondasz, ha nem lenne olyan alternatíva az E72 mellett hasonló áron, amelyik tudja ezeket a funkciókat, márpedig azért jócskán van, méretben azok sem feltétlen nagyobbak, kijelzőjük azonban hatalmas, a navigálás nagyon korrektül megoldható az AMOLED kapacitív kijelzővel.
Szerintem vedd egy kicsit szemügyre pl. ezt a videót.
bigmaster-m: az E72 abszolút üzleti telefon, ahogy a BlackBerry 9700 is, tehát mindkettő elsődlegesen telefonálásban, üzenetkezelésben, e-mail-ben erős. A fejlett multimédiás funkciókat, a nagy felbontású kijelzőt, a korrekt kamerát és a gyors netböngészőt felejtsd el, mindegyiket tudod ugyan használni, de egy iPhone után összecsikarod magad mind a Nokia-val, mint a BlackBerry-vel, ha már hozzászoktál a jóhoz. Ha a multimédiás funkciók és az extra tudás fontosak neked, akkor szerintem nézz egy viszonylag új, androidos platformot, mert az Nokia és a BlackBerry elég behatárolt tudással rendelkezik és nem látok túl nagy jövőt bennük.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
col
addikt
Igazából véve nehéz minden funkcióra megfelelő telefont, eszközt találni. De amíg nem vesszük tudomásul, hogy ezek az eszközök alapvetően (hang-, és szöveges) kommunikációra való eszközök, addig mindig lehet elégedetlenkedni.
Szerintem túlzott elvárás, hogy egy mobiltelefon méretű (tehát még kezelhető és jól hordozható) eszköz internetezésre maradéktalanul alkalmas legyen. Ezek a funkciók, ahogy a fényképezés is pl. csak "kiegészítő" szolgáltatások. Lehet vele netezni is, de igazából csak a szöveges tartalomra jó majd' mindegyik. (Képernyőméret, felbontás miatt.)
Zenét és rádiót is lehet hallgatni, persze az sem csoda, hogy a hozzáadott füles nem egy stúdióminőséget képviselő darab.
Ugyanez a helyzet a videó nézéssel is.
Én minden túlzott és túlzó elvárás helyett azt várom el egy ilyen kategóriájú eszköztől, hogy telefonálni, sms-ezni, emailezni lehessen vele. Hiszen ERRE is fejlesztették ki, ezek az alapvető és fő funkciói. Ha mást és többet várunk tőle, akkor bizonyos kompromisszumok árán lehet csak. Nagy méret a képernyő miatt, vagy gyenge készenléti idő a nagy fogyasztás miatt, stb.
Ezekre a több és egyéb funkciókra találták ki a PDA-kat, a netbookokat, stb.Uraim.. ez mégiscsak egy TELEFON...
-
szige
tag
válasz bigmaster-m #1376 üzenetére
Ha a kamera fontos szempont, akkor mást javasolok (mondjuk N8, ha egyszer kijön). Ez tényleg üzleti telefon, amit tud (telefonálás, üzenetküldés, inkl. e-mail, IM, irodai funkciók, navigálás), azt megbízhatóan tudja, hosszú üzemidővel, multimédiában viszont hmmm. A rádió az jó, most is azt hallgatom, de a fényképező... A telefon képernyőjén elmegy, de kinagyítva már gázos szerintem.
-
bigmaster-m
csendes tag
Hát igen, az a baj h főképp a multimédiás része kellene nekem..... igaz sokat mailezek, de koránt sem annyit, h ezért egy üzleti telo kelljen..... ami miatt mégis nagyon adja ez a készülék, az a kamera, billentyűk és az aksi.....
Az a baj, h jóformán magam sem tudom, h mit is akarok igazan... most besokaltam a szifonom térerőproblémájától, meg az is igaz h szeretnék már egy új telót újra a kezemben fogni..... szal fingom sincs hogyan tovább :S -
Matthewsz
aktív tag
válasz bigmaster-m #1374 üzenetére
Attól függ mire kell az egész. Én megírtam a saját véleményem, ha közel áll hozzád a multimédia akkor semmiképp ne vegyél nokiát, de próbáld ki, cserélj valakivel egy hétre vagy nem tudom. El kell dönteni mire szeretnéd használni...? Böngészésre kifejezetten alkalmatlan ez a kis kijelző, főleg, hogy nem érintős.
-
bigmaster-m
csendes tag
Nekem egy Iphone 3G-m van, de már valszeg nem sokáig, mert nemrég párszor leejtettem és valószínűleg ezért nincs jóformán soha térerőm... A kérdésem az lenne felétek, hogy ha választhatnátok ti melyik telót vennétek meg, az E72-t vagy a BB9700-t? Már 2 napja ezen agyalok, millió kommentet, videot és összehasonlítást olvastam el, de egyszerűen nem tudok választani..... és ahogy itt az utolsó hozzászólásokat olvastam, most igencsak berezeltem, h szifon után milyen lesz egy nokia vagy bb okostelo...... kérlek segítsetek azzal, h megírjátok a saját véleményetek.....
Tudás szempontjából a nokiat választanám, de annyi rendszerproblémát olvastam, h egyre jobban a bb-re hajlok, hiába aránytalanul drágább sztem.... -
DM-Fan
nagyúr
válasz Matthewsz #1371 üzenetére
Értem és teljesen megértem az indokaidat, én magam is azt látom, hogy a Nokia-t csak a neve tartja az élvonalban, mert rég elhúzott mellette a mezőny.
Egyik barátom egyébként pont most írt, hogy a három hónapos E52-je egyik percről a másikra egyszerűen kimúlt, minden különösebb előjel nélkül.
Egyelőre - szűk egy hónap használat után - egyébként majdnem tökéletesen elégedett vagyok az E72-vel, kiváló telefon, de tudom azt, hogy igen szerény képességei vannak a konkurens gyártók azonos értékű, vagy picivel drágább készülékeihez viszonyítva. Tulajdonképp amire kell, arra elegendő nekem az E72, de bizony-bizony el tudnám viselni a sok extrát, amit tudnak az androidos telefonok, vagy akár maga egy iPhone.
Get Moded!
-
Matthewsz
aktív tag
Akkor nem éri meg garivesztéssel, tudja angolul is használni.
Gondoltam, hogy valaki megkérdezi miért adtam el. Volt E71-em is, azt egy iPhone miatt adtam el, ami elromlott, akkor kicsit elegem volt az érintőképernyőből, és vettem E72-t. Rájöttem, hogy ebben hiába van benne minden hardverileg, egy nyavalyás játék sem használja ki pl. a giroszenzort. Sosem voltam elájulva a symbiantól, most elegem is lett belőle ismét, azt hiszem nem is lesz több (nokiám)... Talán a legnagyobb negatívum: kicsi a képernyő. Másfelől nagyon jól össze van rakva, a legjobb a billentyűzete, sokáig bírja az akku, az E széria csúcsdarabja az E72. Így kapásból ennyi jut eszembe.iPhone-t tervezek venni ismét, kell nekem az a nagy kijelző mivel sokat böngésztem (volna) ezzel is, de nagyon nem erre van kitalálva. Multimédiás szempontokból mindenhol veri a nokiát, főleg az E72-t (szerintem). Az alma telefonja valahogy sokkal közelebb állt hozzám, én nem divatból fogom megvenni másodszor is, hanem mert számomra sokkal jobb, és sokkal többet tud adni mint egy egyszerű telefon. Most pl. E72-nél annyira bosszantani tudott egy iPhone után, hogy kihúzom a fülest és üvölt tovább a zene külső hangszórón. Miért nem kérdez rá legalább, hogy folytatom-e kihangosítva? Az ilyen apró symbian hibákat nehezen tudom elviselni, tudom az almának is vannak hibái, pl. bluetooth adatátvitel (abszolút nem érdekel, sosem küldözgetek úgy fájlt), meg nem tudom egyszerű cserélhető lemezként használni. Talán több negatívumot nem is tudnék mondani, az kell nekem és kész.
Bocsi az offért, de így talán kevesebbet kérdeztek vissza a továbbiakban. (Vagy semmit. ) -
Matthewsz
aktív tag
Eladtam a telefonom, de kéne rá valahogy német nyelv. Nem lehet ezt megcsinálni saját kezűleg otthon?
-
col
addikt
Ok. A lényeg, hogy sikerült és minden nagyobb aj, gond nélkül túlestél rajta. Amúgy hasznos dolog ezt is ismerni, mert előfordulhat, hogy szükség lehet a resetre. Már neked is menni fog ezután gond nélkül
-
versz
csendes tag
DM, bocs
-
szige
tag
válasz Falconmaster #1333 üzenetére
Köszönöm, de ingyenes kéne, annyira nem fontos, hogy pénzt adjak érte.
Amiből viszont fizetőst is néztem, de semmit sem találtam, az egy jó szótár. Valakinek valami tipp?
-
col
addikt
igen értem és el is fogadom. csak az a sejtésem, hogy akinél ez már egyszer is előjött hibaként, annál mindig elő fog jönni. és valóban egyelőre nem találja senki a magyarázatát, hogy egyes készülékeknél miért jön ez elő, másoknál meg nem. De lehet valóban az egyedi verzió is számít, meg esetleg a környezetedben levő wifi router, bázisállomás, szolgáltató, vagy csak egyszerűen nőből van az E72 is és "CSAK"
-
DM-Fan
nagyúr
Igen, biztos, több külföldi fórum-thread-et találtam ez ügyben (egyet be is linkeltem ide egy héttel ezelőtt), de úgy tűnik nem minden készüléken okoz problémát, például nálam sem, de többen - egymástól függetlenül - pedig beszámoltak erről a problémáról és mindegyiküknél közös pont volt, hogy korábban a 3.03-as verzióval semmi bajuk nem volt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
col
addikt
99%, hogy az Ovi maps 3.04-esnek vannak ilyen nyűgei. Angol nyelvű nokia támogatási fórumokon is felmerült ez a probléma. Egyes készülékeken előjön. Akár lehet a helyi wifivel akadó dolog, vagy térerő, szolgáltató, fene se tudja. Tipikus "gond van, de a fene tudja az okát".
Én amióta visszatettem a 3.03-ast semmi gondom vele. Azonnal és gyorsan talál holdat...
-
DM-Fan
nagyúr
Nem mondom, hogy nem lehetséges, ami leírsz. Alapvetően simán lehet szórás az egyes készülékek között, szerintem az sem mindegy, hogy milyen egyedi szoftververzió van fönn az egyes modelleken. Nekem például a fent leírtak alapján gyönyörűen működik a navigáció az OviMaps 3.04-gyel is, jelenleg is az van fönn. Szóval én ezt tapasztaltam, azért mertem leírni, amúgy nem tenném.
Get Moded!
-
szige
tag
Biztosak vagytok benne, hogy ez a sw hibája? Nekem is a legfrissebb verzió van fent, és hétvégén simán használtam, másodpercek alatt talált műholdat, minden rendben ment. 2 hete külföldön szintén, igaz, ott lassabban, kb 3-4 perc alatt talált csak műholdat, mert az A-GPS-t kikapcsoltam.
-
col
addikt
Mély tisztelettel ellent kell hogy mondjak neked
Én minden esetben, szinte már automatikusan úgy indítom és indítottam a navigációt, hogy a GPS állapottal kezdtem és nem rögtön a navigálással, a térképpel.
És nem ment egy idő után úgy sem. Általában akkor jött elő a probléma, ha frissíteni akarta a pozíció-listát a nokia szerverről.Én azért javasoltam a resetet, mert ki tudja még milyen egyéb drivert tesz fel a 3.04-es ovi maps. lsd. pl Wifi csatlakozási kis alkalmazást. Szóval jobb a békesség alapon takarítson le maga után minden szemetet....
-
DM-Fan
nagyúr
De, megtalálja! A probléma csak akkor jelentkezik, ha a telefon legutóbbi újraindítását követően már elindítottad az OviMaps 3.04-et és az nem talált holdat. Ha ezek után újraindítod a telefont és mindig először a GPS-adatokba mész holdat keresni, akkor mindig fog találni. Ezek után szabad csak elindítani az OviMaps 3.04-et és akkor gond nélkül menni fog. Ha már egyszer viszont "beragadt" az OviMaps driver-e (mert azt indítottad el először), akkor valóban el is tűnik a Műhold állapota menüpont a GPS-adatokból is és azok után sehogy nem fog holdat találni, vagy csak nagyon sokára. Ekkor újra kell indítani a készüléket és az általam leírt sorrendet betartva kell megkezdeni a navigálást. Tesztelve, működik!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Amúgy ha nem akarsz full reset-et nyomni, de mégis az OviMaps 3.04 van fönn, akkor simán le tudod szedni elvileg az Alkalmazáskezelőből is: Menü -> Vezérlőpult -> Alkalmazáskezelő -> Telepített alkalmazások. Itt kiválasztod az Ovi Maps Wi-Fi/Network Positioning-et és Opciók -> Eltávolítás.
Ha mégsem menne, akkor is tudod használni az OviMaps 3.04-et hibamentesen, csak lényeg, hogy a navigálás megkezdése előtt ne indítsd el az OviMaps 3.04-et, hanem menj bele a telefon Menű -> Alkalmazások -> GPS -> GPS adatok -> Pozíció -> Opciók -> Műhold állapota menübe. Itt várd meg, amíg műholdat talál és kiírja a koordinátákat. Ha ezek után indítod az OviMaps 3.04-et, akkor azonnal gond nélkül megkezdi a navigációt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
col
addikt
A billentyűzetről beírod *#7370# (csillag kettős-kereszt számok kettős-kereszt), majd ezután kéri a biztonsági kódot, ami alapból (ha nem változtattad meg) 12345
Ezután valami figyelmeztetést ír ki, amit el kell fogadnod, aztán kikapcsol és egy kicsit hosszabb idő után újraindul.
Olyan lesz, mint amikor elsőként bekapcsoltad. Kéri az időt, meg a beállítási segéd jön elő azonnal...[ Szerkesztve ]
-
col
addikt
Gyakorlatilag NEM tudod elrontani. Olyan lesz a készüléked a reset után,mint amikor a boltból elhoztad. Teljesen "szűz" állapotba tér vissza, minden adat elvész róla, és alapra áll. Teljesen elölről kell beállítani mindent.
Az összes eddig programot amit telepítettél újra kell telepítened és minden egyéb beállítást is ismét meg kell csinálnod.
Cserében viszont működni fog a GPS és a navigáció. Neked kell mérlegelned, hogy mennyi mindent kell ismét telepítened és beállítanod. Nekem kb fél óta múlva rendben volt ismét. Mielőtt belekezdesz nézd át a telefonodat, hogy pl. a névjegyzéked se sérüljön, illetve tűnjön el, ha a telefon memóriáját használtad. Esetleg az Ovi Suittal csinálj egy biztonsági mentést a névjegyzékről...A gyárilag telepített programokkal nem kell foglalkoznod, azok települnek maguktól csak amit te tettél rá esetleg azóta, azokkal kell bíbelődnöd majd.
[ Szerkesztve ]
-
versz
csendes tag
-
col
addikt
Olvass vissza itt fórumban, és ellenőrizd, hogy milyen verziójú Ovi Maps van telepítve a készülékeden.
Elképzelhető, hogy neked is a 3.04-es Ovi Maps van már fent, ami tud ilyen gondokat okozni.. erről kb egy hete volt itt szó.Én hasonlóan jártam.
Számomra az volt a megoldás, hogy teljes reset és a "régi" 3.03-as ovi maps-ot tettem vissza, illetve az települt automatikusan a reset után.Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
versz
csendes tag
helló,
a hétvégén kellett volna a navi Budapesten belül.. Itthon belállítottam a célállomást, gondolván, h majd ha az autópályáról lejövök, indul a navi.. Addig minek füstöljem az akksit.Minden szép és jó, csak éppen nem indult el a navigálás. Azt az üzenetet tolta ki, h GPS-re várakozás.. MInden be van állítva, be van kapcsolva, engedélyezve, stb, elolvastam a korábbi tanácsaitokat, de nem történt semmi. Egyszerűen így állt a telefon egy órát...
Memória van dögivel, 6 Giga szabadon...Szerintetek?
Itthon kipróbáltam kisebb távon, simán ment..
Találkozott már vki ezzel?nem örülnék neki, ha megint éles helyzetben hagyna sz..ban a kolléga...
-
DM-Fan
nagyúr
A térképek telefonra töltése PC-n keresztül történik és teljesen ingyenes. Erre a célra le kell tölteni a Nokia MapLoader, vagy az OviSuite nevű alkalmazást PC-re és azon keresztül kell a másolást megcsinálni (netről tölti le a térképeket ideiglenesen a PC vinyójára és onnan másolja fel a kliens a memóriakártyára). Az egész világ térképe rendelkezésre áll, csak a memóriakártya mérete szab határt annak, hogy miket tölt le az ember. Nekem alapvetően Magyarországon túl a környező országok vannak letöltve a telefon memóriakártyájára, ott tud navigálni a GPS. Amúgy alapesetben Európa nagyrésze elő van telepítve az E72-höz gyárilag adott 4 GB-os memóriakártyára (kb. 3,5 giga térkép van gyárilag a kártyán).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
greenw
csendes tag
Sziasztok. Egyik ismerősömnek ilyen telefonja van, és 1 kérdésem lenne, hogy a gps-nél a térképek letöltése hogyan történik? Ingyenes vagy fizetős? Ha fizetős esetleg, akkor 1 alternatív linket is elég ha küldtök. (iPhoneból indulok ki.) Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!
-
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy E72-n a bekapcsolási dallamot hogyan lehet kikapcsolni?Köszönöm,
Puru
-
senior tag
Tudtok ajanlani a Nokia Email kliense helyett valami jobbat/megbizhatot? Nem jon be a Nokiae, es szerintem bugos is kicsit... Az Emoze-t hasznaltam, meg a Gmail sajat klienset,
Lenyeg, hogy push-t tamogasson, azaz egybol jelezze, ha jott uj mail, de ne olvassa el, mint az Emoze, mert az jelezte, hogy jott, aztan kerestem rendes webes kliensben, de nem volt uj mail... Ez foleg a threades leveleknel gond.
-
col
addikt
Nem reklámozni akarok, de ez egy manapság még újnak számító szolgáltatás. Lehet van is értelme ...
Különösebb részletek nélkül, vagy új telefon vásárlása esetén, vagy 60 napnál nem régebben vásárolt készülék esetén lehet megkötni...
[ Szerkesztve ]
-
Falconmaster
tag
Egyértelműen a Gravity a legjobb symbis Twitter kliens, használom már jó ideje, tényleg szuper, mindent tud amit tudnia kell...
Nokiaprogramokon találsz belőle, vagy a honlapján vagy OVI store-ból megveheted ~2ezer pénzért (szerintem megéri, járnak hozzá automatikus frissítések stb).
by Flaki™
-
Bosco
csendes tag
Vicces, ugyanis én eredetileg az E5-öt vártam. Aztán úgy voltam vele, hogy még ha olcsóbb
is lesz majd újonnan, mint az E72 valaha is, megéri inkább megvenni a valóban elegánsabb 72-est. És most kiderült, hogy még olcsóbb se lesz Szerintem nem annyira gáz amúgy a külseje, persze a fekete E72-m sokkal jobban néz ki. Kíváncsi vagyok az E5 összeszerelésére. -
col
addikt
Én is sajnálom, hogy ennyire "magas labdákat" ad újabban a Nokia, pedig jobb sorsra érdemes cég. Szeretem és megszoktam a Nokiákat, ilyen téren konzervatív is vagyok. Nekem a mobiltelefon még mindig a Nokia névvel társul...
De el kell ismernem, hogy sok téren nagyon leszakadóban van a más gyártóktól...A magenta szemérmesen semmit nem írt "önmagáról" a dobozra. "Szűz" Nokia doboz
-
DM-Fan
nagyúr
Igen, én is így látom. De akár az E63, akár az E72 utódjaként tekintek rá, a lényeg nem változik: semmi innováció és egyre silányuló minőség. Szerintem ezt a gyártót a MeeGo sem menti meg. Az Android most indul be igazán a 2.2-vel és ha finnek nem kapnak észbe és nem hoznak ki egy-két ilyen mobilt, akkor sok felhasználót vesztenek.
Get Moded!
-
-
DM-Fan
nagyúr
Na, emberek, a Nokia kiadta az E72 utódját, ami E5 néven fut, itt olvasható Bog tesztje a Mobilarénán. Hát, mit mondjak... Pontosan erről beszéltem itt a topicban pár napja, amit most ő maga is megfogalmazott: a Nokia-nál semmi innováció nincs, konkrétan inkább visszafelé haladnak, amit az újonnan kijött E5 is tanúsít. Egyszerűen szólva gyengébb specifikációjú telefont pakoltak össze a finnek utód gyanánt, mint amilyen az E72 volt, de még lehet, hogy az E71 is jobb volt itt-ott. Szóval nem kell szégyenkeznünk, az E72 továbbra is zászlóshajónak tűnik az E-szériában, csak az a szomorú, hogy a gyártó lassan teljesen leírja magát. Ha ezt így folytatják, komoly veszélybe kerülhet a cég.
Halkan jegyzem meg, hogy a tengerentúlra szánt E73 is gagyibb az E72-nél. (pont ilyen autós szettet kaptam az E72-höz, mint ami itt látható)
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Bosco
csendes tag
Köszönöm! Kikapcsoltam mindkettőt, most már olyan, ahogy szerettem volna
Amőgy tegnap megvolt az első leejtés sajnos, bár legalább átestünk a tűzkeresztségen . Szerencsére gyári szilikontokban és gyári hordozózsákban volt, amikor kicsúszott a kezemből, így nulla karc vagy sérülés. Strapabíró kis készülék Ti ejtettétek már el?
-
szige
tag
Kipróbáltam neked, a gmailnél úgy működik, hogy ha az "új frissítések szinkron."-t kikapcsolod, akkor nem is kapcsolódik a levelezőhöz, csak akkor, ha kézzel küldesz-fogadsz (így nyilván hosszabb), ha csak az " időzített szinkronizálást" kapcsolod ki, akkor a kapcsolat él, de nem szinkronizál automatikusan, csak, ha kéred. Szerintem akkor már érdemesebb vagy mindkettőt bekapcsolva, vagy mindkettőt kikapcsolva tartani, mert annak semmi értelme, hogy fent van a hálózaton, de nem jönnek a levelek.
-
col
addikt
Nálam ki van kapcsolva minden szinkronizálás, úgyhogy automatikusan nem kapcsolódik és szinkronizál.
Én úgy szoktam, hogy belépek a mail fiókba, aztán csatlakozás és küldés fogadás... az opciók között találod ezt.
De van más megoldás is. A gmail-nek van egy külön futtatható kliense. Én azt is feltettem és azzal közvetlenül tudok a fiókomhoz csatlakozni.A m.google.hu wap oldalról tudod letölteni, illetve ott kínálja fel a letöltését, azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
col
addikt
Nem tudom mennyiben van jelentősége az "egyedi verziónak", de nekem is hasonló a menüpontok rendszere, mint DM-fané ám a dátum más az egyedi verziónál és a verzió szám is. Érdekes, mert a dátum későbbi és a verziószám alacsonyabb
031.023.259.02
2010 április 30Nálam a "mikor szonkronizál" pl. a gmail-nél y szabható testre:
Időzített szinkronizálás: ki/be
Szinkr. munkanapokon: egész nap és ott be/ki/ testreszabás
Szinkr. hétvégén: egész nap és ott be/ki/ testreszabás
Szinkronizálás: csak hazai hálózatban/mindig[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Nekem így néz ki, ha belelépek az E-mail alkalmazáson belül levő Beállítások menün belüli bármelyik postafiókomba:
- Postafiók-beállítások
- Szinkronizálandó elemek
- Szinkronizálás ideje
Értelemszerűen az utolsóba megyek bele, ott ez van:
- Csatlakozás napjai (be tudod pipálni a hét napjainak nevei mellett a neked kellőt - pl. hétköznapok)
- Csatlakozás órái (meg tudod adni, hogy az egyel feljebb megadott napokon belül mely intervallumban csatlakozhat - pl. 7:00 - 20:00)
- Frissítés intervalluma (ez kell neked, itt lehet megadni, hogy hány percenként/óránként frissítsen és itt lehet megadni a kézi frissítést is)
- Letöltés külföldön (itt lehet tiltani a roaming alatti letöltést).
A firmware-em a legfrissebb elérhető: 031.023 (szoftververzió dátuma: 2010. március 31.), egyedi verzió száma: 031.023.300.02 (egyedi verzió dátuma: 2010. április 26.). Modell: E72-1. Típus: RM-530.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
szige
tag
Nekem nincs szükségem rá, mert automatikusra van állítva a szinkronizálás, de ezt most nem értem, más verziójú sw lehet fent? Szinkronizálás ideje nekem nincs (E63-ban volt), helyette "Mikor szinkronizáljon" van, és kézi sincs, csak ki lehet kapcsolni az automatikus szinkront.
Valaki a térképes kérdésekre? Mit kell törölni, hogy pl. Vietnám ne maradjon a kártyámon? Előre is köszönöm!
-
silentkiller
senior tag
Nekem az első szériás E72-0-nél lötyögött a hátlap, 5 x 5 cm-es kartonpapír megoldotta. A mostani E72-1 navinál atom stabil a hátlap.
(úgy emlékszem, hogy az első szériánál két vastag szivacsos csík volt a hátlapon belül. Az újnál már csak egy csík van középen és fele olyan vastag mint a réginél - a vastagságot az anyag mennyiségére értem.)
∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™
-
DM-Fan
nagyúr
Menü -> E-mail -> Beállítások -> az a postafiók, aminek a beállításait módosítani akarod -> Szinkronizálás ideje -> Frissítés intervalluma -> Kézi.
Ezt az összes létrehozott postafióknál végig kell csinálnod. Nekem itt 1 órás intervallum van beállítva minden fiókomnál minden nap 7:00-20:00 óra között, így akkor óránként egyszer lekérdezi a postafiókjaim tartalmát. Ha ezt kézire rakod, akkor csak a belépésekkor fog szinkronizálni.
Get Moded!
-
szige
tag
Szerintem inkább az idózített szinkronizálást, vagy az új frissítések szinkronizálást kell kikapcsolni, vagy mindkettőt. Nekem olyan, hogy kézi, nincsen.
Közben felraktam az OVI suitot. Viszont ezzel térképeket leszedni a memóriakártyáról nem lehet. Akkor a fájlkezelőben kell törölni? A CITIES mappát? És csak a tartalmat, vagy az egész mappát?
-
col
addikt
Ha jól rémlik, akkor korábban a "központi szerviz" a Múzeum körút mögött, a Ráday utcára merőlegesen levő utcában, a Nagyvásárcsarnok környékén volt.
A csatolt térképrészlet környékén...[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
A központi szervizbe földi haladó nem mehet, oda csak a Care Point-okból lehet felküldeni a telefont, tehát Te a központi szervizzel nem léphetsz közvetlen kapcsolatba. Bizonyos javításokat (asszem 2-es szintig) a Care Point-ok maguk el tudnak végezni (pl. hangszórócsere, billentyűzet-csere, kijelzőcsere, tisztítások, stb.), de az ennél komplikáltabb beavatkozásokat (pl. főpanelcsere, ami ugye IMEI-változással is jár, elbírálást igénylő esetek, bevizsgálások) csak a központi szervizben tudnak kivitelezni. Ennek az átfutása általában egy-másfél, esetleg két hét. A hátlapkérdés nem értem, hogy miért központi szervizes probléma, lehet, hogy a Care Point nem jogosult ezt eldönteni.
A hátlap nekem atomstabilan áll, csöppet sem lötyög. A hallgató hangminőségével én sem vagyok megelégedve, közepesnél magasabb hangerőn nekem is recseg, nem is recseg, inkább olyan, mintha rezonálna, ezért közepes hangerőn használom. Gondoltam rá, hogy megnézetem, de úgy vagyok vele, hogy addig jó egy telefon, amíg nincs megbontva, annyira meg nem zavaró ez a probléma. Mondjuk vicc, mert az E66-omnál kristálytiszta volt a hallgató hangminősége, itt ez nem makulátlan, de akkor úgy látom, hogy nem egyedi a probléma.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
senior tag
Köszi a választ!
Végül a Westendben lévő Nokia Care-be vittem.
A hangszóróra azt mondták OKÉ, de a lötyögő hátlapot elutasították, mint garanciális probléma. Illetve olyat ajánlottak, hogy elküldik a központi szervizbe, és ha ott leokézzák, akkor lehet szó hátlap cseréről.Egyébként meg holnap délre készen van.
Hol van ez a központi szerviz egyébként, mert akkor legközelebb egyből odamegyek
Egyébként van itt olyan, akinek szintén lötyög a hátlapja? Lehet cserélni kéne és mindenki örülne
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest